![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 7.5.2008 7:57:34
|
|
|
|
stunfek
|
dobro jutro punce. meni se ne da v službo. v pol ure najkasneje se moram spravit...delovnik imamo od 9ih do 5ih. najprej sem brala možev mail - poslal mije par novih slikce ta male, kako igra kriket :) spet mi je slabo in že kar čutim, da bom spet kaj "ven vrgla". za zajtrk sem pojedla samo hruško, ker drugega mi itak ni pasalo. nisem zadovoljna s kilami...neki se pomika gor. moram bolj pazit. komaj čakam vikend. v nedeljo grem na eno pasjo razstavo na dolenjskem, v soboto bom pa rožice sadila in rihtala vrt (no, zelenjavnega še nimam - morda drugo leto). rada bi tudi pripravila betonsko ploščo za vrtno uto - tle mi bo moral pa pomagat brat in oči. mogoče bo to v soboto. moram orrganizirat tak delovni piknik. mogoče naslednji vikend. lepo se imejte in naj vas sonček razveseljuje cel dan...
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 7.5.2008 9:05:25
|
|
|
|
billa
|
Dobro jutro mamice , jaz sem tudi mislila, da bom danes začela z materinsko, pa sem potem preverila in so predavanja vsak mesec, tako, da sem se odločila, da še malo počakam. Vodja šole mi je sicer svetovala naj pridem šele septembra, ampak se mi zdi malo pozno, ker nikoli ne veš v kakšni formi si zadnji mesec. Sem pa pred dobrim tednom zaključila z drugo škatlico elevita, pa me zanima če jemljete kakšne vitaminske dodatke v nosečnosti? Stunfek, a si ti tudi naudušenka nad pesjanarji? Mi smo ravno včeraj dobili novičko, da je skotila psička, ki smo jo parili z našim samcem in se že cel dan navdušujem nad malimi knedelčki. So tako sladki, da se je prav težko upret
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 7.5.2008 10:18:56
|
|
|
|
afnica mala
|
Lep dober dan maska- ja kot bi me zgačkal s peresom. Smešno, fajn. Jaz pa edino trebuha nisem nikoli imela preveč. A ima še katera kakšen dan mokre hlačke? Včeraj sem imela hlačke in še hlače. Tko vlažne, pa precej. Pa ni bil izcedek, ker je bilo čisto. Potem sem mal premišljevala, če je bilo od potu (je blo glih ful vroče v avtu, klime pa se ne upam na ful prestavit). Pa včeraj ni bil osamljen primer.
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 7.5.2008 10:47:55
|
|
|
|
Acjom1
|
stunfek - hvala za čestitke. Uh, v primerjavi s tvojo situacijo pa teli štirje dnevi res niso nič. *talcy* - jaz imam zadnje čase pogoste krče in otrdevanje maternice. Včeraj, ko mi je delala UZ mi je pogledala tudi dolžino materničnega vratu zaradi tega in je rekla, da je dobrih 5 cm in se nimam kaj sekirat, da pač tako občutim raztezovanje maternice. Vseeno mi je priporočala malo več počitka in jemanje magnesola 3x na dan in dokler se krči ne nehajo še 2x na dan Buscopan. Danes se že počutim boljše. sarcy21 - na samoplačniškem UZ sem bila v ginekološki ambulanti Kalliste pri dr. Šelihovi. Bila sem kar zadovoljna, čeprav je pa kar drago - 50 €. Ampak jaz sem imela isto situacijo kot ti in sem si res želela videti mojega pikeca. Pogledla mu je res podrobno vse organe, tako da mi ni bilo škoda denarja. Naročila sem se v ponedeljek in sem bila včeraj že na vrsti, kar je bilo tudi super, ker saj veš kako je - ko se enkrat odločiš, potem bi šel kar takoj.
< Sporočilo je popravil Acjom1 -- 7.5.2008 10:48:31 >
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 7.5.2008 11:20:36
|
|
|
|
jolly123
|
A na morfologijo ste se že kaj naročale? Boste šle k svojemu ginekologu ali kam drugam? Joj jaz sem pa svoega psa odkar sem doma čisto razavdila se ne premakne od mene tudi centimeter ne. Je že kar nadležen včasih, ko na vsak način hoče ležat povsod kjer jaz
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 7.5.2008 12:04:07
|
|
|
|
vianne
|
Glede teh krčev... jaz ravno krčev nimam vendar me že dva dni boli trebuh. Bolečina je bolj močna tudi ko hodim. Res, da bi bil sedaj ravno čas za četrto menstruacijo. Morda je kaj s tem povezano. No bom jaz danes mojemu naročila naj kupi tale magnesol tablete. jolly123 ni problema za sirup. Upam, da mi ga bo uspelo narediti saj ga bom letos prvič. Problem je ker so veliko bezga posekali saj so povsod ogradili parcele zaradi subvencij. No se bo že kaj našlo.Tudi jaz pogrešam tele sirupe saj v maldosti sem jih veliko pila. Jih je stara mama delala, sedaj sem se pa odločila, da tradicijo nadaljujem sama. Danes že pijem regratov sirup. afnica mala tudi jaz sem imela te probleme z mokrimi hlačkami in hlačami. Se je na momente kar ulilo z mene, kot da bi se polulala. Sem nosila kar dnevne vložke. Sedaj se je stanje malo umirilo. Pa tudi izcedek je bolj gost - beli tok. Dokler izcedek nima vonja ali te kaj srbi in peče je verjetno vse O.K. Danes imam moj ata rojstni dan in sem mu spekla torto. Me je tale peka kar utrudila. Morda me trebuh tudi bolj boli saj že dva dni sem bolj na nogah kot ponavadi. Se grem sedaj vlečt in malo spočit!!! Se vam še kaj oglasim. Želim vam lep sončen dan!!!!!
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 7.5.2008 12:50:48
|
|
|
|
*talcy*
|
pozdravljene punce...jaz sem šla danes predčasno na pregled zarad teh krčev ki so kar močni .. me je pregledla sem totalno zaprta .. maternični vrat je ok in otročiček kot poper ... je rekla da so ti krči kot neki lažni popadki al pa raztezabje maternice ... magnesol al bilo kaj podobnega mi je odsvetovala..je rekla če se da naj nič ne jemljem ... čim manj teh zdravil in vitaminčkov umetnih boljše je ... kdo razume .. eni tako drugi tako .... sicer pa tudi jaz naj bi imela menstruacijo v tem času mogoče so ti krči ravno zato ... no naslednji pregled imam 4.6. če nebo boljše je pa rekla naj kar prej pridem ... no toliko o tem
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 7.5.2008 12:51:47
|
|
|
|
*tedy*
|
lena35 zdej nisem šla na nuhalno, ker mi je tako svetovala. Že pri prejšnjem sem jo imela kar povečano in potem tisto mučno čakanje na rezultate mi je bilo ful bedno. Zdej se pa sploh na sekiram( zaenkrat) , ker se mi zdi da itak ne more bit nič narobe . Upam, da si dobro opravila, rezultati pa bodo itak ok joly123 bezgov sirup mi delamo vsako leto in komaj čakam da začne cveteti, da ga gremo nabrat. Na primorskem je verjetno že . Je pa čisto enostavno naredit. Namočiš cvetove za 24 ur, potem precediš, dodaš sladkor in citronko in preliješ v steklenice. Lep dan vsem
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 7.5.2008 12:55:33
|
|
|
|
freha
|
billa jaz še vedno jemljem vitaminske dodatke, najprej sem elevit zdaj mam pa neovin, mi je tudi ginekolog priporočil kar do konca nosečnosti. imam pa tudi jaz vprašanje glede mozolavosti, ko pravijo da jih dobiš če nosiš punčko. mi še ne vemo kaj bo, nas pa razganja od forbca. tiste ki že veste za spol ali to glede mozoljavosti drži? aja, meni se kr pojavljajo mozolji, taki velikani.
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 7.5.2008 12:56:16
|
|
|
|
*talcy*
|
aja pa še posteljico je rekla da se mi je že kar lepo dvignila ... a mislite da je možno? ... jaz sem brala da to pride bolj kasneje .. grem pa v 18 teden ... pa me je pohvalila glede kilaže ... v celi nosečnosti do sedaj sem pridobila 1kg sem sicer bolj močna in sem prav vesela da je tako
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 7.5.2008 13:09:03
|
|
|
|
jolly123
|
Talcy čestitam za uspešen pregled in še bolj uspešne kile ;) Joj me prav zanima koliko kg čaka mene imam čez en teden pregled. Freha nama so namignili da čakava punčko, mozoljov imam pa za izvoz. Moja mami je pa tudi rekla, da ko je bila z mano noseča da je mela prav akne po celem telesu. Tedy hvala za recept. Kam pa namočiš cvetove? V vodo? Pa daš vode za vzorec ali morajo bit fajn namočeni? In potem to vodo precediš dodaš sldkor in citronko? Kaj kuhaš ali je to to?
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 7.5.2008 14:01:07
|
|
|
|
Acjom1
|
Talcy - čestitke še od mene. Drugače je pa res čudno to s temi ginekologi. Jaz prav več ne vem koga naj poslušam. Tudi Pušenjak v takih situacijah pravi, da nima smisla jemat magnesola in buscopana, razen če nas pač moti to otrdevanje in krči. Moja pa je mene prav nadrla, ko sem bila pri njej in sem rekla, da spijem 1-2 magnesola na dan.Ona mi je namreč že na začetku rekla, ko sem imela ene krče, da morem jemat tri. Morem rečt, da se mi je kar malo zamerla s tem, ker je blo vse tko, kao kaj pa sploh delaš tukaj... Pa niti mi ni UZ naredla, zato sem pa še bolj šla na samoplačniškega, da vidim, če je vse ok. Jaz bom pač jemala nekak po svojem občutku... Drugače pa poleg jemljem še Centrum materna vitaminske tablete, ki pa itak že vsebujejo nekaj Mg. Glede mozoljavosti... Meni so napovedali fantka in nimam nič mozoljev. Na začetku je bilo nekaj malega, zdaj imam pa super kožo. Tako da kar se mene tiče drži.
< Sporočilo je popravil Acjom1 -- 7.5.2008 14:04:05 >
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 7.5.2008 14:03:17
|
|
|
|
B.M.
|
Pozdravljene Vidim da imate narejen seznam OKTOBERK me lahko morda dodate. Tudi mi bomo 2.10.08 trije,to je 1. ,čakamo pa Matica,smo pa iz okolice MB. Jaz sem od dne ko sem naredila test oz 1.obiska pri G doma...od začetka sem mislila da ne bo šlo,zdaj ko pa se že pozna in čakamo prve gibe gre čas neprimerno hitreje. Uživajte v
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 7.5.2008 14:13:02
|
|
|
|
B.M.
|
Glede mozoljavosti,kaj pa vem če to drži čisto...mi čakamo fantka pa me od prvega dne napadajo mozoji,ki jih prej nikoli nisem imela niti v puberteti,tako da jaz mislim da je to odvisno od vsake posameznice in hormonov
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 7.5.2008 14:42:08
|
|
|
|
sarcy21
|
jaz tudi vsako leto delam bezgov sirup vsaj 15 litrov oz tudi vec k ga kar nekaj razdam No pri Kalliste sem bila jaz ze enkrat res dobr se bom tudi jaz narocila k drugace se mi bo res vleklo, nekje sredi meseca bom sla pa bo lazje za zdrzat do MF
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 7.5.2008 14:42:55
|
|
|
|
freha
|
zanimivo b.m. pa si ovrgla to teorijo če se niso zmotili pri napovedi
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 7.5.2008 15:15:30
|
|
|
|
*tedy*
|
jolly123 jest delam po tem receptu; 25 cvetov, 3 litre vode, 2-3 kg sladkorja in 6dkg citronke. Namočiš cvetove za 24 ur, precediš, vmešaš sladkor in citronko ( je treba počasi, ker se sladkor počasi topi, ker nič ne kuhaš). Lahko tudi mal več cvetov bo bolj aromatično. Jest dam kr v steklenice od soka ( tiste, ki se ne vračajo) in samo zaprem in to je to. Včasih se potem čež čas naredi na vrhu kot ena plesen in kot zaščita in samo precediš. Zdej bi ga tud jest kr pila, grem v klet pogledat če ga je še kaj od lani. Lp
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 7.5.2008 15:21:28
|
|
|
|
jolly123
|
3 kg sladkorja ufff a pa se to stopi Za koliko flaš pa to pride cirka? Joj zdaj komaj čakam, da bo bezeg da sprobam tole. Hvala za recept tedy.
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 7.5.2008 15:58:45
|
|
|
|
timnala
|
Oj punce! Kak lep dan je danes..sam mene pa nekam hoce glava bolet in bom najbrz dans pop. mal pocivala..kakor sem drugace bolj zaspancek, sem zdej, ko sem prav aktivna.. veckrat preberem (al pa so kolegice rekle), da veliko spite al pa pocivate.. mam zlo malo teh napadov - moj pravi, da sm jst cist drugacna nosecka - prej mela mozolje, zdaj jih nimam, ful sm rada spala, zdej nc kaj velik, tecna nisem sploh.. mojmu v sali pravim, da kar naj uziva dokler traja.. Berem, da se menite o bezgovem soku.. mi2 sva ga lani nardila 57 litrov..mesalo se mi je skor od njega, ampak ga mi2 in cela nasa familija pije ze celo leto in bomo glih shodili do nove runde - pa se raztalali smo ga okol tud jaz se pridruzujem mnenju, da je super in sam zase ves, kaj si dal v sok pa se natur je..ok citronka je zraven, sam je tud ni tolk velik.. Ce ktera rabi recept, pa kar naj omeni in posljem.. pozdravcek in za lep dan
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 7.5.2008 20:03:10
|
|
|
|
janja 27
|
ojla punce jaz sem tudi cel popoldan prežievla na sončku je bilo tako lepo in toplo....zjutraj pa sem tekala po trgovinah z mamo...evo pa je dan minil.... jaz sem tudi kuhala bezgov sirup pa smo ga kr radi pili...ene tri leta sem bla prav obsedena s kuhanjem in seveda pitjem potem pa me je pasalo sam tko k vas berem se bom letos k sem doma verjetno tud jaz spravla k kuhanju...sam moram mojga mal da ga gre nabrat... upam da je z lano in leno vse ok da so opravile to neprijetno AC...in da lepo počivajo doma... jutri po seznamčku ima pregled samo : Veki222ž B.M. pozdravljena med nami srečno in veselo ....pačim več čvekanja z nami dodam še popravljen seznamček in tečem tamalo stuširat in jo spravit v posteljo je še vedno zunaj se krega z atijem da ne gre v hišo....
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 7.5.2008 20:12:18
|
|
|
|
janja 27
|
spet ne morem dodat seznamčka mi napiše spet error upam da ni tko kot zadnjič da bomo mogle spet slikico zamenjat.....bom probala še enkrat zvečer...
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 7.5.2008 20:39:43
|
|
|
|
stunfek
|
oj punce! dobrodošla B.M.! kmalu grem spat. večeri so ful tužni. dan je bil naporen. komaj komaj čakam vikend :)
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 7.5.2008 21:40:02
|
|
|
|
janja 27
|
spet ni nič s seznamčkom sem probala brez slikice pa mi napiše error jaz upam da mi ne bo treba spet vse prepisavat.... kriza pol....bom poskusila jutri znova..
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 7.5.2008 23:11:32
|
|
|
|
blustar
|
No, meni pa mozolji kažejo ravno na drugačen spol . Pri prejšnji nosečnosti (punčka) jih nisem imela, zdaj mi po obrazu kar ne zginejo. Prejšnjič mi tudi ni bilo nič slabo, zdaj mi je bilo - no, malo, pa vseeno. Zato moj dragi pravi, da je verjetno zdaj fantek. Vemo pa še ne. Sicer sem imela danes pregled, vse ok. Naslednji pregled imam 11.6., naslednji teden (13.5.) pa AC. Trebuh mi je v zadnjem tednu, dveh full zrasel, prej sem še normalne hlače nosila, zdaj pa že čist napet trebuh. Kar ne morem verjet. Glede materinske - a kaj veste, koliko časa traja, da ti ni treba (oz. partnerjem) hodit, da dobiš tisto potrdilo, da si lahko zraven pri porodu? Se mi zdi, da je 2 leti, pa nisem ziher. No, če je, bomo moral spet hodit, ker nekaj mescev "zamujamo".
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 7.5.2008 23:18:39
|
|
|
|
B.M.
|
Kar se tiče teh znakov mozolji slabost itd...kaj pa vem meni ni bilo prav nič slabo,kot da nisem noseča,mozolji pa me kar napadajo,po obrazu,dekolteju,hrbtu...na UZ je bilo očitno videti lulčka še sama ga nisem zgrešila ko mi je obrnila monitor...zdaj pa ne vem še vedno pa mislim da so ti znaki odvisni od vsake posameznice
|
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.