|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
3.5.2008 16:10:53   
trnuljčica
Aja , partnerju ne dovolijo biti zraven. Tudi če je zdravnik in je že videl takšne op, ne.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3176
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
3.5.2008 16:12:03   
trnuljčica
Vidi pa očka otroka takoj ko ga pediatri pogledajo. Nekje , nekaj min za tabo.user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3177
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
3.5.2008 18:54:49   
kekec in mojca
Zdaj sem se prav razjokala, Trnuljčica, ko sem prebrala tvojo porodno zgodbo. user posted image Mene moj carski rez ful muči, res. Ful mi je hudo, ker nisem videla svojega otročka takoj po rojstvu, da ga nisem mogla objeti in pocartat, da sem zamudila tisti trenutek, ki sem ga čakala vso nosečnost. Ves čas sem se pripravljala na normalni porod, se nekaj časa ubadala z masiranjem presredka in komaj čakala na tisti trenutek, ko bo otroček prijokal na svet, še v porodni sobi mi ni niti na kraj pameti padlo, da se bo tako končalo, kot se je. Saj vem, da ni bilo druge možnosti in iz vsega srca sem hvaležna dr. Mujezinoviču in dr. Zupančičevi, da sta rešla našega škratka, ker poroda ne bi preživel. Ampak vseeno mi je težko pri srcu...

Da še sama opišem mojo zadetost od narkoze... Zbujanje je bilo precej težko. Slišala sem jih, kako me kličejo, ampak oči nisem mogla odpreti. Najprej so mi rekli, da imam fantka, meni pa to ni pomenilo čisto nič. Samo vprašala sem, če je otrok zdrav, vendar me niso razumeli, kaj sprašujem. Napela sem moči, težko je bilo ponovit vprašanje, ker sem komaj govorila zaradi bolečega grla (verjetno zaradi tubusa - Trnuljčica, popravi me prosim, ker ne vem, če sem sploh prav povedala, kaj ti vtaknejo v grlo). Vprašala sem še, kje je moj mož. Ko me je približno čez pol do ene ure po prebujanju videl, sploh nisem mogla govorit, samo ležala sem in bila srečna, da je takrat ob meni.

Ampak... moj mož je bil pri meni približno pol ure, ko so mi pripeljali našega dojenčka. Takrat sem odprla oči, ga pogledala, pobožala čez posteljico in mojega prosila, naj mi ga pristavi k prsim, da se podojiva. In sva se res. Tine je bil zame motivacija za vse... Isti dan in naslednje jutro so me hotele sestre postaviti na noge, pa se mi je kar vrtelo in sem skoraj omedlela. Ko pa je Tine čez dve uri zajokal, sestre pa ravno v tistem trenutku ni bilo v sobi, sem se sama od sebe vstala, potisnila posteljico k svoji in ga dvignila ter pocartala.  O omotičnosti ni bilo ne duha ne sluha. Sestro je skoraj kap, ko je prišla nazaj, mene pa ni bilo v postelji, ker sem sama šla na wc. V bistvu, imela sem občutek da me je zadetost naenkrat minila in takrat sem se lahko postavila na noge.

Vendar si nikoli nisem želela spinalne... Že ko so mi vstavljali kateter, me je dajala obupna panika, ko so mi razlagali, kaj delajo z mano. Si predstavljate, kako bi bilo, če bi bila pri rezanju še budna? Raje ne. Po moje bi kar pobegnila z mize. user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3178
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
3.5.2008 19:01:20   
kekec in mojca
Ja, naš ati je tudi lahko videl Tineta nekaj minut po rojstvu. Je pa res, da je rabil kar dve minuti, da je sam zadihal. Hvala bogu, nama obema je bil ta strah, ko ti otrok ne zadiha, prihranjen.

Lahko je pa opazoval, kako so ga urejali, umivali in oblekli. Nato pa so ju sestre še slikale...



(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 3179
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
3.5.2008 20:58:26   
Blacky30
K in M, naj ti ne bo hudo. Res te naj tolaži misel, da drugače ni moglo biti in da je bilo tako najboljše. Čeprav vem, kaj delajo čustva in da je to zdaj za en drek tolažba. Pa saj bo....sčasoma bo bolje, boš videla.user posted image user posted image

Moj veliki bauhec pa si lahko ogledate tukaj:

http://blacky30.moj-album.com/

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 3180
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
3.5.2008 22:02:13   
hijenca
TRNULJČICA najlepša hvala user posted image   user posted image   user posted image . Si mi skoraj ves strah vzela. Zdaj pa lahko mirno počakam na sredo in se veselim srečanja z našim user posted image . Še enkrat HVALA.

_____________________________

Sonček Vid ( 8.5.2008 ob 10.36)
Sonček Jakob (4.5.2011 ob 10.43)
Sonček Filip (4.5.2011 ob 10.44)

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 3181
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
3.5.2008 23:04:05   
arabela*
čerka punceuser posted image
Pa mi je uspelo sest za računalnik.
Spet smo bili malo prisni.Smo poštimali spalnico zgoraj,tako da jo lahko spet koristimo.Edino,kaj še manjka je posteljica zauser posted image .
Drugače pa nič novega.Naša Aneja je že skoraj teden dni tud ponoči čista.Sem sprva misla,da se nebo obneslo.Danes bo po dveh mesecih spet poskušala spat v kinderpetu sama(sedaj se je malo razvadla z nama),jaz pa prav takouser posted image .
Blacki30,lep bušiuser posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu hijenca)
Neposredna povezava do sporočila: 3182
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
3.5.2008 23:48:28   
Janey
Samo da vas pozdravim

kekec in mojca in trenjulčica kar solze so mi pritekle...brez besed sem.

mi smo pa se danes vrnili z morja. Jakec je bil super duper..jaz sem pa zdaj crkjena ko pes in grem pod tuš in v deželo nina nana. lepo pančite
papa

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 3183
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
4.5.2008 0:20:14   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: kekec in mojca

Zdaj sem se prav razjokala, Trnuljčica, ko sem prebrala tvojo porodno zgodbo. user posted image Mene moj carski rez ful muči, res. Ful mi je hudo, ker nisem videla svojega otročka takoj po rojstvu, da ga nisem mogla objeti in pocartat, da sem zamudila tisti trenutek, ki sem ga čakala vso nosečnost. Ves čas sem se pripravljala na normalni porod,


Bom kar direktno napisala. Vem da si si želela normalen porod. Vendar si si želela zdravega otročička bolj. A imam prav? Tako, da ne se ukvarjati z nekimi predstavami kako bi porod moral zgledati, pa kaj je normalen porod... Ne moreš na vse stvari v življenju vplivati. In ti v tem primeru nisi mogla. Zato ker nisi normalno rodila nisi slaba mama, pa user posted image ne bo imel nobenih posledic, če te ni takoj zagledal. Saj pri spinalni ga vidiš, ampak ti ga potem prevzamejo pediatri. Ni ravno tako, da ga lahko občuduješ in ugotavljaš kakšne barve oči ima...user posted image Je pa res, da potem, ko ti ga čez ca 1/2-1 urce prinesejo v šok sobo nisi čisto zadet in imaš čas za te stvari. Glavno da sta vidva z user posted image oba zdrava. Vse ostalo se uredi.
Ne vem ali sem postala bolj selektivna in me mnenja drugih pametnih ne ganejo več, ali pa me hormoni ne mučijo.user posted image Jaz se ne obremenjujem s tem , da nisem rodila normalno. Sem to že v nosečnosti razčistila. Bolje, da ima otrok zdravo mamo (ki vidi), kot ne. Je pa res, da razen če nimaš zelo visok prag bolečine, okrevanje tisti in naslednji dan po cr ni ena sama pravljica. Ampak o tem ne bom podrobneje, saj se Hijenca ne sme vstrašit.
Tudi glede dojenja se ne obremenjujem. Se trudiva z malim maksimalno ( se mi zdi, da se samo dojiva non stop , vmes pa so črpanjauser posted image ), ampak iztradala ga pa zato, da zadostim merilom svetovalcev o dojenju tudi ne mislim. Tako da, jaz mu, ker ne dobi dovolj, kljub več uram dojenja nato dodam, kar načrpam. Včasih ko mleka zmanjka pa dodatek.  In kaj? Če bi njih ubogala in ga izključno dojila se še teh 70 gr, ki jih je dobil v enem tednu,  ne bi zredil. Moral bi se pa od 110-220. Potem bi šele zagnali paniko. Naj kar drugi stradajo svoje otroke, če jim tako odgovarja. Naš ko je šel iz bolnice je ob 1 urnem dojenju popil le 5 ml (tehtan pred in potem). Danes veliko bolje, ampak 90ml pa še ne povleče.Zakaj mu pa oni niso odrekli adaptirano v bolnici. Seveda ker se pod njihovim nadzorstvom mora primerno razvijati, kljub temu, da ne dobi dovolj.
Nauk:1. ti najbolše veš kaj tvoj otrok rabi, 2. ne se obremenjevat s stvarmi ki niso tako pomembne v tvojem življenju ali pa s tistimi na katere nimaš vpliva.user posted image

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 3184
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
4.5.2008 11:02:29   
kekec in mojca
Ja, saj imaš prav, Trnuljčica, včasih tudi rabim, da me ena postavi na realna tla. Zavedam se, da na porod nisem imela vpliva in - kot sem napisala, sem srečna, da je s tamalim vse ok. In to je glavno.

Hormoni pa mene še občasno dajejo, čeprav že bolj poredko. Res pa je, da svoje rane še zdaj nisem pogledala, ker je enostavno ne morem in tudi dotaknit se je, se mi zdi obup. Pa gre za moje telo, za bolj ali manj brazgotino... Mogoče bi bilo drugače, če bi z možnostjo CR razčistila že v nosečnosti. Tako pa sem se ga bala in niti pomislit nisem hotela, da se lahko tako konča.

Hijenca, upam, da te z okrevanjem nisem prestrašila, tako je bilo pri meni, nekatere na intenzivni pa so bile čisto ok in so tudi vstajale prej, kot pa jaz. Vsekakor, če se le da, se zmeni za spinalno.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3185
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
4.5.2008 11:05:49   
kekec in mojca
Glede dojenja, Trnuljčica, pa sem pa že večkrat povedala, kaj si mislim in se tudi strinjam s tabo. Valda, je fajn, če samo dojiš, ampak če ne gre, pa tudi ni treba vztrajat pri tem.

Praviš, da tvoj dojenček dobiva dodatek in če sem prav razumela, je ta dodatek tvoje mleko, ki si ga izčrpala. Pa saj potem se to šteje, da je tvoj otrok polno dojen, a ni tako?

Ker za dodatek, tako kot mi je nekoč rekla ena pediatrinja, se šteje adaptirano mleko.

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 3186
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
4.5.2008 15:01:16   
willma
Olja punce!
Še enkrat čestitke vsem junakinjam! user posted image
Ne morem verjet, ko gledam ta seznam od K&M, ko sebe vidim že skoraj na vrhu.

Sem si vzela čas in se odločila mal natipkat.
Naše renoviranje stanovanja gre počasi h koncu- končno! Upam, da še samo ta teden (upam, da celo samo pol tednauser posted image )

Napadi gnezdenja so me spravili tako daleč, da imam za user posted image že vse pripravljeno razen vozička.user posted image user posted image Nasplošno me hormoni dajejo, zanekrat še v mejah vzdržljivosti.user posted image
Kupila bom še samo nov stolček (prima pappa) in košek za plenice. Kako pa bo s spanjem in ali bomo nabavili zibeljko ali ne, to pa bomo videli šele po tem. Aja, pa če bo res punčka, bom ji verjetno kaj hitro šla kupit kakšno cartkano oblekco, ker ne bom vzdržala, da ne biuser posted image

V petek imam pregled, upam, da bodo samo dobre novice, pa tudi če ne, vem da se detece lahko obrne v pravo lego tudi par dni pred porodom user posted image in upam na naraven, hiter in gladek porod user posted image
Trenutno mal kolebam ali bi šla v Ptuj ali v MB rodit. Obe imasta svoje prednosti, trentuno je še vedno Ptuj malo z nosom naprejuser posted image

Tako, upam, da vas vse kmalu vidim.

Želim vam samo lepo in polno smeha ter uspeha!user posted image

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 3187
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
4.5.2008 16:40:27   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: kekec in mojca

Praviš, da tvoj dojenček dobiva dodatek in če sem prav razumela, je ta dodatek tvoje mleko, ki si ga izčrpala. Pa saj potem se to šteje, da je tvoj otrok polno dojen, a ni tako?

Ker za dodatek, tako kot mi je nekoč rekla ena pediatrinja, se šteje adaptirano mleko.



Dodatek je le adaptirano. Naš ga dobi po dojenju ponavadi zjutraj.Saj tudi, če se vstanem ob 6-ih ali 7 ih je takoj 10 ali 11, ker dojenje traja. Nato pa je že zmatran,  zaspan in seveda zopet lačennnn, saj bi moral dobiti že drugi obrok.user posted image Ampak mojega nato zj ponavadi nimam, saj si ne morem hkrati črpati in  ga dojiti.  Torej gre nekako takole dojenje, dodatek, dojenje, moje po flaški, dojenje...
Skratka se mi zdi, da samo dojim ali pa črpam. Se spomnim, da prvi dan, ko sem prišla iz P, in sem jih celo ubogala ( nič flaške, dojila dokler nisem omagala, mali pa lačen kot volk, saj je dobil le bore malo in seveda grozen jok lačnega otroka) nisem mogla do tuša pred 12 zvečer.  Najhuje je bilo seveda, da nisem mogla na vodo. Ti pa veš kako te boli, ko greš na vodo po cr, če predolgo čakaš. O veliki potrebi raje sploh ne govorim. user posted image Tisti dan sva se z možem odločila, da ne bo stradal. 
Pa rana peče, če se predolgo dojiva, verjetno vseeno napenjam mišice.
To dojenje kombinirano z hranjenjem po flaški se mi zdi najhujše. Celi dan nič ne narediš, pa še vnetja so stalno in vročina vsak 3 dan. Do sedaj sem si že 3x pozdravila vnetje dojk. Samo tako, da sem vztrajala z dojenjem. Črpalka zamašenega voda žal ne odmaši. Le otrok. Tri dni nazaj sem hodila po stanovanju kot zombi z 39 vročine. Ampak mi je uspelo priti skozi brez antibiotika.

Se tolažim, da bo boljše. Verjetno ne bova nikoli polno dojena. Ampak jaz sem tako srečna, ker se moja bolezen, razen prvi teden po porodu še ni razcvetela, da ti ne morem povedati kako. Saj to pomeni da user posted image lahko dobi moje mleko. Nekomu se dojenje zdi samoumevno. Meni se zdi privilegij. In mislim vztrajati dokler ne bo bolezen naredila svoje.



(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 3188
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
4.5.2008 18:27:25   
arabela*
oila punce.
A ste izkoristile lep sonček danes?
Glede dojenja,mi smo naši Aneji že takoj na začetku dajali zraven mojega mleka še dodatek.Pa se je fino obneslo.Ne moreš verjet,kako se otrok nasiti.Pa sva se dojile,nekje trikrat dnevno,plus dodatek.Pa moram rečt,da je od drugega meseca naprej spala cele noči.Sem pa že v porodnišnici videla pri moji cimri kakšne probleme je imela s tamalo.Nonstop jo je dojila,pa mala ni bila nikoli sita.Skratka samo je ojkala,dan in noč.Tako da ,jaz mislim,da je tud odvisno od otroka kaj potrebuje in od kvalitete mleka.Je pa res fajn vztrajat čimbolj dolgo,saj otroček čuti toplino.user posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3189
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
4.5.2008 21:13:14   
Blacky30
Ja, mi smo bili danes povabljeni na kosilo in smo prav dobro papcali. Vendar smo hitro prišli domov, ker je naš Nejc spet zbolel. Izgleda, da gre za angino, ker ima bele pikice na mandljih. Bomo videli, kaj bo jutri rekla zdravnica, se gremo popoldan pokazat. V vrtec pa ne bo šel, čeprav nima vročine. Se mu vidi, da ni zdrav, nič ni razpoložen.

Sem brala na eni temi, da se je šla ena user posted image  pokazat v P, ker ni čutila dovolj gibov in je user posted image  res padal utrip in so takoj naredili CR. Hvala bogu je vse OK, samo jaz se sprašujem, ali bi jaz sploh zaznala, da ni bilo dovolj gibov. Čez dan sem toliko aktivna s skrbjo za Nejca in ostalim, da se včasih niti ne zavzamem, če je user posted image  kaj brcal ali ne in če je dovolj krat brcnil ali ne. Morda bo zdaj drugače, ko bom doma in bom verjetno imela več časa sama zase medtem ko bo Nejc v vrtcu. Če le ne bo prevečkrat bolan, revček.

Pa še to - ve ste vse imele povečan izcedek med user posted image ? Tolikšen, da brez dnevnega vložka ni šlo? Ker jaz jih uporabljam od začetka user posted image , prav tako je bilo v prvi user posted image . Na koncu sem že morala prešaltat na normalne vložke za M. Ene pa pravijo, da niti dnevnega še ne potrebujejo v 30. tednu!??! Je z mano kaj narobe? Res je, da imam spodaj vse tako otečeno in boleče, da imam tudi stalna vnetja na zunanjem delu, ki zdaj trajajo že mesec in pol. Sem dobila canesten, upam, da bo kmalu boljše.

Sladko spančkajte.user posted image

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 3190
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
5.5.2008 11:07:47   
Marusah
Dan,

K&M in Trmuljčica - glavno je, da je vse za vama in da imata v naročju zdrave user posted image  Kaj vse moramo mamice preterpet za naše malčke - to naši parterji ne bojo nikoli vedeli. Si predstavljate, da bi morali moški dati porod skozi user posted image  Po moje bi vsi pomrli od bolečinuser posted image
Jaz sem sicer rodila po naravni poti, ampak sem imela dolg in kr težek porod tako, da sem si vsako minuto v porodni želela, da bi imela CR. Pol pa zagledaš otročka in pozabiš na vso bolečino. Zdaj po 3 mesecih, pa se samo še nasmejim in če bi bilo poterbno bi šla za Lovrota še vse enkrat skozi. Samo pri drugem pa grem rodit samo še z epiduralo. Pa če jo plačam...

_____________________________

"Don´t warry be happy!!!:))"

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 3191
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
5.5.2008 11:09:55   
Marusah
IZVIRNO SPOROČILO: Blacky30


Pa še to - ve ste vse imele povečan izcedek med user posted image ? Tolikšen, da brez dnevnega vložka ni šlo? Ker jaz jih uporabljam od začetka user posted image , prav tako je bilo v prvi user posted image . Na koncu sem že morala prešaltat na normalne vložke za M. Ene pa pravijo, da niti dnevnega še ne potrebujejo v 30. tednu!??! Je z mano kaj narobe? Res je, da imam spodaj vse tako otečeno in boleče, da imam tudi stalna vnetja na zunanjem delu, ki zdaj trajajo že mesec in pol. Sem dobila canesten, upam, da bo kmalu boljše.

Sladko spančkajte.user posted image


Blacky jaz sem se tut celo nosečnost ubadala z izcetkom. Tako sem se veselila, da 9 mesecev ne bom rabla vložkov nosit, pa sem jih mogla vsak dan user posted image

_____________________________

"Don´t warry be happy!!!:))"

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 3192
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
5.5.2008 11:10:37   
Marusah
oooooooooooooooo 4 zvezdice sem dobila user posted image user posted image user posted image

_____________________________

"Don´t warry be happy!!!:))"

(odgovor članu Marusah)
Neposredna povezava do sporočila: 3193
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
5.5.2008 12:35:19   
arabela*
hoila punceuser posted image
Pa se je spet začel delovni dan.So hitro ti prazniki minili.
Danes sem se odločila,da bom malo kuhala.Sem si omislila kanelone z mesom.Upam,da ratajo,saj se mi že od včeraj luštajouser posted image
Glede izcedka v user posted image ,mene tud pošteno mori.Pa saj je to čist normalno.Jaz kar tampone uporabljam,ko kam grem,sem bolj komot.


_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu Marusah)
Neposredna povezava do sporočila: 3194
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
5.5.2008 18:12:47   
trnuljčica
Hijenca,
glede na to da greš jutri na peron za v Rim, ti želim vse najboljše. Predvsem zdravega user posted image . Vse ostalo pride.


(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 3195
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
5.5.2008 20:42:50   
hijenca
Halo!

Trnuljčica, v sredo grem vija P, tako, da bom še jutri zadnji dan pucala kot nora, da bo ja vse spucano user posted image user posted image , da bo moj user posted image  lahko umazal v teh dnevih, ko mene ne bo. Sem pa že danes zeloooo nervozna, pa user posted image  to čuti in je čisto umirjen, tolko da gibe naštejem, drugače pa je čisto mirno. user posted image  pravi, da user posted image  noče ven in se zato čisto malega delauser posted image user posted image .

Jutri bom še kaj napisala, potem pa res, Rim prihajam!

Lepo bodite!

_____________________________

Sonček Vid ( 8.5.2008 ob 10.36)
Sonček Jakob (4.5.2011 ob 10.43)
Sonček Filip (4.5.2011 ob 10.44)

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3196
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
5.5.2008 20:44:33   
kekec in mojca
Nimam kaj dosti časa za pisanje, me oba moja otročka čakata, jaz pa tudi, da grem spat.
Trnuljčica, ej, vsaka ti čast, da vztrajaš pri dojenju! user posted image user posted image user posted image Vem, da je zelo težko, sploh zaradi mastitisa. Obstajajo neke domače žaubice, ki lahko da pomagajo, lahko pa da tudi ne. V Feldbachu so eni pacientki prsi namazali z mrzlo skuto in ji preko položili rjuho, da je tako eno uro ležala. Drugače si lahko pomagaš z zelnatimi listi ali pa enostavno, z masažo s tušem. Sicer pa se mi zdi, da sem ti to že govorila, a ne? Meni tega ni bilo potrebno preizkušat, hvala bogu, sem pa o tem veliko brala, ko sem dojila Kekca.

Hijenca, tebi pa res, iz vsega srca, lepo in prijetno pot v Rim. Pa čimprejšnje okrevanje po CR! Ne se naprezat in pusti, naj stvari drugi opravijo zate. Vprašanje, kdaj te bodo spet tako cartali!

Želim ti zdravega otročka!

Willma, tebi se tudi čas počasi izteka. Ampak... jaz na tvojem mestu ne bi še kupovala roza stvari. Počakaj, da se otroček rodi. Pri meni se je dvakrat zgodilo, da je bil drugič spol drugačen od prvič. Me zanima, kaj je tokrat prvo zapisala v kartoteko...

Kje se je pa Čmrlika izgubila?

In Bubi... kako je bilo na morju?

Izcedek v nosečnosti naj bi bil normalen. Jaz ga nisem imela, mene je bolj mučila nosečniška inkontinenca. Takoj po porodu je le - ta izginila.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3197
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
5.5.2008 20:48:18   
kekec in mojca
Hijenca, ne pospravljaj. Jaz sem si spucala stanovanje v nulo, ko sem pa prišla nazaj, je pa bilo tako, kot da bi noter bomba vdarila. user posted image Saj je logično, ob Kekcu bolj težko kaj pospravljaš... tako pa še mene ni bilo zraven in se mu je ati posvečal še bolj kot sicer. Na pospravljanje pa sta bolj malo mislila.

Ko smo posneli, kako je Tine prvič prišel v sobico, je ati zajel moj kisel obraz z nosom do kolen. user posted image

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 3198
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
5.5.2008 21:35:36   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: Marusah

Si predstavljate, da bi morali moški dati porod skozi user posted image  Po moje bi vsi pomrli od bolečinuser posted image


Enkrat sem prebrala ,da če bi moški rojevali, ne bi umrli od bolečin, temveč bi vzakonili porodno analgezijo.user posted image



K&M  upam, da čim manjkrat dobim vnetje. Ker je res nadležno. Ko pa dobiš vročino si pa čista cunja. Zadnje 4 dni je bil mir. Verjetno, ker je mali vedno bolj priden pri dojenju. Jaz pa si vztrajno še črpam po dojenju. Slabost je le, da si vezan na  disciplino . Sicer imam zadnja 2 dneva bolj težave z rano. Rahlo je začelo secernirati na enem predelu. Pa občutek pri hoji je drugačen. In posledično sključena hoja. Tako kot prve dni. Upam da mine.

Čmrlika je pa čisto poniknila.

(odgovor članu Marusah)
Neposredna povezava do sporočila: 3199
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
5.5.2008 22:02:13   
Marusah
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica


IZVIRNO SPOROČILO: Marusah

Si predstavljate, da bi morali moški dati porod skozi user posted image  Po moje bi vsi pomrli od bolečinuser posted image


Enkrat sem prebrala ,da če bi moški rojevali, ne bi umrli od bolečin, temveč bi vzakonili porodno analgezijo.user posted image





user posted image user posted image user posted image

_____________________________

"Don´t warry be happy!!!:))"

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poslovila sva se od 4. in 5. sina
Z ženo sva pozdravila in se poslovila od najinega 4. in 5. sina. Anders in Brodie sta se rodila združena, delila sta si ...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?