Naša črtica koraka
|
Ravnokar sem se zjokala nad novico, da je ena 17letnica po porodu pešačila v bolnico, pa še posteljice ni porodila, z njo in dojenčkom je vse ok , mene je pa jok pograbil, ker je bila punca v taki stiski, da ni upala mami povedat, da je ... ZOFY; zdajle se odpravljam v našo lekarno vprašat za ERGOTYL kapljice, če jih majo jih bom kar rezervirala, pa njihov tel. bom vzela, da jih boš poklicala ali boš kapljice vzela ... seveda, ČE jih bodo imeli! USPAVANJE: na hitro, ker bi rada ubežala dežju, mam toliko PEŠ opravkov: Pri meni (po napaki pri taprvem) ODPADE: guncanje, zibanje, cuckanja moje dojke. Trenutno jo uspaVAM tako, da jo imam zavito v "kornet" (štruco, kanelon, palačinko ) da en opleta z rokicami, v naročju v zakonski postelji, njen obrazek imam tesno ob svojem, včasih ji kaj (najraje ima mojo dlan) tiščim na lička, v usteca ji tišim dudico, ona pa godrnja , malo cvili. Če še zateži ji zapojem Izidorja (cingelcongel ji je všeč). Če pa še ne zaleže, potem je pa : kupček ali pokakana plenička ali pa je res še malo lačna/žejna. V sobi je tema, če jo moram (spet!) previti ne prižigam luči malo priprem vrata. Tako vzrtajam 1 uro, potem pa zmagam , do zdaj ! Zdaj pa brž, po kapljice pa itd! Vas pol preberem, me prav zanima kako jih pa ve uspavate! Sploh čez dan, to se mi zdi bolj težko (izvzemši vožiček )
|