Pi-kica 1
|
IZVIRNO SPOROČILO: lea23 jst sicer nisem ločena. niti nisemsamohranilka, pa sem vseeno iz lastnegaforbca naredila kalkulacijo koliko mene stane otrok. bo pa tamala stara 1 leto: plenice: 50€ robčki za brisat rit ( jih ne uporabljamo veliko ): 5€ če štejem tistih nekaj malih jogurtkov in skutk: 10€ oblačila, sem vsa letna oblačila in obutev delila z 12 mesecev ( nisem pa štela kakšnih oblekic ki jih kupim samo za mojo dušo ): 55€ varuška ( 5 ur na dan ): 200€ nekaj igračk ki jih kupim: 15€ TOREJ SKUPAJ: 335€ potem pa pride še voziček marela ki je bila 100€, pa čez pol leta bomo kupovali sobico za tamalo .... ampak če pogledamo recimo za otroka ki je star recimo 5 let, teh dražjih stvari, kar se tiče opreme, itak ne potrebuješ več. in tudi vrtec ko so otroci starejši, oz. so otroci v šoli, niso to več takšni stroški. če pa mora ženska živet v podnajemništvu, je pa to njena stvar. kakor si je postlala, tako leži. to je njena stvar. in če želi ona imet otroke, če jih ni stanovanjsko sposobna preživet naj jih pusti možu. ne razumem, in nikoli ne bom razumela, kako so nekatere ženske popolnoma nesposobne. kako jih ni sram, da ne znajo poskrbet da imajo njihovi otroci vsaj streho nad glavo. Saj verjetno je res brezveze, a vseeno. Lea, ljubica zlata, stroški z otrokovo starostjo naraščajo, ne padajo. To, kar si zdaj kupovala, je komaj začetek. Večji kot je otrok, več stvari, igrač, opreme potrebuje. Ne potrebuje več fensi šmensi vozička, ampak kolo, čelado, rolerje, lego kocke... Zakaj pa misliš, da je vrtec vedno cenejši, starejši kot je otrok Poje verjetno tudi vedno manj Enkrat pa prileze celo do srednje šole in morda do študija. Potem pa kar preživi ga s 100 evri, izvoli. Boš vidla, kolko pol stane par skutk. Če ima tvoj mož res tako plačo in samo enega otroka, ti pa si recimo brez službe, je kakih 800 evrov res kar primerna preživnina. In ja, ljubica, večja kot je plača, večja je preživnina. Otrok bi naj ohranil standard, kot ga je imel pred ločitvijo. Vprašaj Heather Mills . Saj, si pač še mlada in neizkušena. Upam, da nikoli ne boš rabila živeti otroka s 100 evri preživnine, ali pa celo čisto brez, tako kot smo morali nekateri. Žal nekateri očetje ne vedo, da so dolžni preživljati svoje otroke vsaj finančno, če že drugače ne zmorejo in ne znajo. Še bolj žalostno pa je, da nekatere ženske, ki so same mamice, ne vedo, da je dolžnost matere priskrbeti ustrezno preživnino za svoje otroke.
|