Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: BaNeLa Banella, tvoj plačuje preživnino, ne se delat, da si nevtralna..pa nehaj s takimi, da nobena od nas nima rada svojih otrok, ker če jih ne bi imela, smuči in stolivierjevih hlač še videli ne bi..pa tud dvakrat sem jaz, pa še druge napisale, da jih imamo rade...tak da... - moj ne plačuje preživnine - vse si deliva (tudi jaz njemu dam pol, če on kaj kupuje). Imava pa ,ker je to obvezno, na papirju, da drug drugemu plačujeva enako vsoto za oba otroka, kar je enako ničli.... - Ja, benela, tebi tvoj ex v resnici pokriva pol stroškov za otroka, pa če rečš temu kakorkoli hočeš, tako je. Zelo malo je takih, ki dobivajo polovico..., poleg tega....zelo lahko je iz polne riti srat. A veš, če ima človek dovolj denarja, se itak ne bo kregal z bivšim za noben denar sploh. Požvižgal se bo nanj. No, jaz bi se. Vendar ne glede na vse (beri na to, da nisem milionar) pristajam na to, da dajem precej več za otroke, kot bivši, ki pravzaprav premore po osebi, ki jo preživlja se mi zdi da vsaj 4x toliko denarja (ponavljam na osebo) kot mi. In ja, zdi se mi bolno in nesramno že od moškega samega, da se gre nekaj takega. Sama pristajam na vse skupaj samo zavoljo odnosov. Vendar je ne glede na odnose, vse skup bolano urejeno tudi na državni ravni. Določena bi morala biti najnižja preživnina, ki ne bi smela biti nižja od 200eur pod nobenim pogojem. Kar se tiče dljenega skrbništva.... otrok ki nima doma, je otrok, ki nima sidra, za moje pojme....ne znam ti drugače razložit, niti se mi ne ljubi....debata itak nima smisla. Saj so vsi že na začetku razumeli, za kaj gre, samo eni pač nimajo tolk v možganih, da bi razumeli. Ne moreš na silo zahtevat, da ima kdo razumevanje, če ga nima. Tako kot v šoli nimajo vsi petk, eni padejo, eni pustijo šolo.... Druga reč je, da se mi zdi prav, da mame omogočajo čim več stikov, oz toliko, kot jih njihovi ex in otroci želijo. Tukaj je najbrž res ponekod problem in zelo mi je žal, da do tega problema prihaja. To ne bi smelo biti tako.
|