Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80 ne ankica, nisem vaših otrok razglasila za razvajene ker jih ne poznam....jih je pa veliko, k to so...verjetno je tud med vašimi kak tak, ker pač ne verjamem da so vsi vaši otroci lepo in dobro vzgojeni, realni in nč razvajeni...vsi pač ne ker pač čudno bi blo, da je ogromno razvajenih otrok, k zrastejo v gnile osebnosti, a glih otroci RRjevk pa absolutno niso taki ampak še enkrat, nič ne pravim, ker vas ne poznam da ne bo kake hude krvi...spet in jaz res ne razumem, zakaj vse tolk osebno jemljete zakaj vas tolk boli moje mnenje...in zakaj se same ločene oglašate? ker pol res izpade, da samo ločene porabite 400€ za otroka, neločeni pa ne ccc sumljivo Da ti napišem še desetič : jaz nisem ločena, ne dobivam preživnine in sem hudičevo srečna, da lahko lepo živim. Se ne preseravamo, ravno skromno pa tudi ne živimo. Nekaj vmes. In nekaj vmes pomeni, da pač otroku sem in tja kupiš tudi kakšno ekstra stvar, ga lahko pelješ tudi na kakšno predstavo,... Pa res tudi, da 400€ za otroka na mesec ne porabimo, ampak to je zato, ker ni v vrtcu (takoj odpade ene 200€ stroškov) in posledično damo manj za prevoz, cunje (ker za vrtec rabi dodatne, saj se nepretano svinjajo), pa še kaj bi se našlo. Če pa bi bila v vrtcu, bi se naša poraba približala 500€. Kar se tiče razvajanja: malo mešaš hruške in jabolka. Ni razvajanje samo v tem, da otroku prineseš cel kup materialnih stvari. Razvajeni so lahko tudi otroci revnih staršev. Ne verjameš? Kaj če starši namesto otroka opravljajo njegove zadolžitve, delajo njegove naloge, ga zagovarajo, tudi ko naredi kaj slabega? Meni se to zdi veliko bolj problematično, kot pa da hčerki kupim nove hlače. Važno je, kakšen odnos ima otrok do sebe, staršev, sveta in nenazadnje tudi do materialnih stvari. Ali mu je vse vredno en drek, ker se mu za nič ni treba potruditi, ali pa mora tudi sam kaj naredit (naša npr, ker je še majhna, pospravi svoje igrače, nese pospravit čeveljčke v omaro, si sama pripravi mizo,...) in je potem za tisto delo nagrajen. S pohvalo, z občutkom uspešnosti in zadovoljstva zaradi opravljenega dela ali pa z avtkom, če se je bolj potrudil. In tudi zelo bogati starši imajo lahko povsem normalne otroke, če starši razumejo povezavo med nagrado in kaznijo, med trudom in posledično nagrado, če se od otrok zahteva, da nekaj naredijo kot svoj prispevek h družini. In isto imajo revni starši (joj, kako grozen izraz) lahko hudo razvajenega otroka, če ga zaradi svoje slabe vesti, ker mu npr. ne morejo nuditi počitnic na morju, pustijo cel popoldan ležat pred TV-jem, oni pa vse opravijo namesto njega. Aja, kar nekajkrat si napisala, da otrokom vse prinesemo k riti, tega pa ti ne boš delala. Kaj to pomeni,če ne, da imamo razvajene otroke. Vsaj za eno uporabnico tu gor (ne za sebe) lahko mirne duše trdim, da ima vse prej kot razvajene otroke. In nisem vzela tega osebno . Se mi pa zdi blesavo, da vztrajaš pri svojem, ko nimaš nobenih realnih izkušenj, po drugi strani pa imaš tu cel kup mamic, ki ti govorijo ravno iz izkušenj. Nekaj takega, kot da bi strokovnjaku za kvantno fiziko razlagala, da atomi ne obstajajo . Glej, če bi ti imela npr. 3000€ plače, a bi se vozila s fičkom, živela v enosobnem stanovanju, nikoli šla na večerjo, h frizerju, imela dva para čevljev in en par kavbojk, otroku pa kupovala samo in zgolj osnovne potrebščine? Nekako dvomim. In zelo verjetno bi tvoja poraba na otroka precej presegala 400€, ker bi že za vrtec plačevala ene 300€. Tobogan: vidiš, mi nimamo igrišča. Do igrišča imamo cca. 10 minut vožnje z avtom in tobogan je meni približno tako, kot da bi ji kupila rolerje (ki jih še ne rabi). Aja, pa ne sikam, kako je drag tobogan, naj ga ima, naj uživa in tudi družbo drugih otrok ima, ker se pridejo k nam držat. Mi pa gremo k drugim, da se guncamo, pa da igra igrice na računalnik, si ogleduje krave pri sosedu in jaha njihovega konja (živega)...
|