Jančika_
|
Kar se tiče več citatov - odpreš več okenc, potem pa kopiraš vse v en post. Skabi, danes sem videla tvojega srednjega lepotca na jumbo plakatu . Sem tak zavpila, da je Joe skor iz ovinka letel . Če bom šla na morje, bom vzela samo Vasjo, to ni dvoma. Ker tamali še nima nekih takih interesov, pa ponoči še pije flašo, pa vstaja pred zoro... Tudi v avtu ne zdrži tako dolgo, medtem ko je Vasja kar se tega tiče zelo nenaporen. Najbolj važno je pa to, da Vasja zadnje čase strašno rabi mojo bližino, prav lazi za mano in me prosi, naj bom poleg njega. Se mi zdi, da mu bi dobro delo, da bi bila dva dni skupaj sama. Mislim, da je povezano z nosečnostjo, ker je tak od takrat, ko je izvedel. Pa ni nič tečen, samo tišči se me. Mavo, tole ni več nadaljevanka, tole je grozljivka . Barika, evo ti recept za sojine kocke. Moja iznajdba. SOJIN GOLAŽ, sestavine za dva: tri pesti sojinih kock (najboljše so Pro-Vida) zelenjavna kocka ali žlica Vegete 1 čebula 2 stroka česna timijan, majaron 1 korenček malo cvetače 2-3 krompirji dve žlici začimbe za golaž pol male pločevinke pelatov tretjina male pločevinke graha tretjina male pločevinke koruze malo balzamičnega kisa malo rdečega vina olivno olje sol, poper Najprej zavreš pol litra vode, dodaš jušno kocko ali Vegeto, nato še sojine kocke. Premešaš, kuhaš pet minut, nato odstaviš in pustiš pokrito še 10 minut. Na olju prepražiš čebulo, česen in začimbe. Dodaš korenček, cvetačo in na kocke narezan krompir, zaliješ s precedkom sojinih kock.. Po potrebi dodaš še vodo, nato začiniš z začimbo za golaž in kuhaš, da se kompir zmehča. Šele nato dodaš pelate (sicer se krompir ne skuha!), kocke in konzervirano zelenjavo. Po okusu dodaš vino, kis in dosoliš, mogoče dodaš kislo smetano. Vse skupaj naj še malo vre, da se okusi premešajo. Če skuhaš tole brez krompirja in z manj tekočine, lahko narediš odlično »makaronovo meso«. Skuhaš polžke, najbolje polnozrnate, in dodaš omako. V tem primeru naredi omako z zeleno papriko. Sicer pa lahko uporabiš katerokoli zelenjavo.
|