monica99
|
pozdravljene, mi smo s cepljenja, tik pred tem pa je imela še testiranje (ne vem kako se že imenuje, je bilo pa zelo strogo). Nisem si mislila, kaj mora otrok vse obvladati pri 18m. Je imel pediater en kup vprašanj: si sama roke umije, si sama zobke umiva, prinese copate, se sama sleče, hodi rikverc, teka, hodi po stopnicah, brca žogo... halooo , naša malčica naredi kar precej od tega, ampak sama hodi šele dva meseca in žoge pač ne brcne, jo pa prinese ali pa vrže, pa po stopnicah je tudi ne spustimo, je prenevarno. Pa ene štiri rozine je imel v majčkeni steklenički in pred njo vsipal ven in pobral nazaj noter, potem pa nemo čakal, ona bi pa morala to za njim ponoviti, ga je pa samo gledala in ni vštekala kaj on misli. Pa ji nič ni rekel, kaj naj naredi in jaz sem morala biti čisto tiho. Pa polno nekih "nalog" je imela, nekatere je uspešno "rešila" (zlaganje kock, hranjenje dojenčka, ki je bil tako majhen da je bila flaška večja od njega in je najprej tudi malo čudno pogledala primerjavo). Potem ji je dal list papirja, kjer so bile narisane živali, samo obris s črto. In bi morala pokazati kje je muca, ptiček, pa ni hotela. Pa vidi muco vsak dan, tudi v knjigici jo pokaže kot tudi druge živali in predmete. Samo gospod doktor ni razumel, da naš otrok rabi nekaj časa da se privadi. Pa še iz jasli sem jo predčasno dvignila, so jo morali zbuditi iz opoldanskega spanja. Potem mi pa še doktor očita, češ zakaj so jo zbudili, ker sedaj ni razpoložena. Res je imela cel ritem podrt in ni bila razpoložena. In kaj sledi? Ker moj otrok ni rojen genij in ker ni "opravila testov" imava čez en mesec ponovitev. Ati ima nalogo, da na polno igra z njo nogomet . Jaz pa niti slučajno, da grem tisti dan v službo, ostati moram doma, da otrok spi po mili volji dokler ji paše - ne smem je zbuditi , biti mora spočita, sita, skratka najboljše razpoložena. Kako pa naj vem, kakšen dan bo imela šele takrat Ali je v vaših primerih bilo tudi tako strogo ? pa lepo bodite!
|