kekec in mojca
|
Saj jaz bi še kaj napisala, pa nekak nimam energije. Kar se popka tiče, ni nobene panike, otrok to ne boli. Gold fish, imej v mislih, da bolj ko ga boš čistla, prej bo odpadel. Čebrička ne mislim prakticirat... po resnici povedano, meni to ni všeč, zdi se mi, da otročka tlačiš noter... Pa še, roko na srce, to je ful draga zadeva, potem raje kupim en emper in ga noter umivam... Ne, mi imamo banice, kar tiste običajne, pa je naš ta prvi zelo užival noter. Upam, da bo tamali tudi. Moji šivi so vredu, rana pa zelo boli. Nekaj časa je bilo bolje, zdaj pa je spet začelo pečt. Tudi ponoči, ko vstajam, na eni strani, kjer imam zatrdlino, zmeraj prav zapeče. Upam, da naslednjič rodim po naravni poti, ker to okrevanje po CR me ubija. Bubi... kaj je zdaj, a je punčka ali fantek? Imam občutek, da je fantek. No, skoraj milijon procentna sem v to. Vesela sem, da je bilo na morfi vse ok... Upam, da bo v bolnici tudi. Blacky, jaz sem imela babico Barbaro, ki je v P zdaj malo več kot pa mesec dni... Zlata je! Ful je bila prijazna... veliko je hodila okoli mene, se pogovarjala z mano, mi poskušala krajšati čas, se smejala, mi naštimala glasbo... Tudi pregledi so bili čisto vredu pri njej. Pogovarjali sva se o rezanju presredkov, pa sem jo še posebej prosila, naj pazi pri meni. Je rekla, da se bo potrudila, ampak da težko kaj obljubi, ker ne vemo, kako poteka porod. No, v glavnem, ni ga bilo potrebno prerezat. Sicer pa sem na intenzivni negi spoznala pravzaprav skoraj vse babice, ali pa vsaj večino. Babičar Bojan je bil zelo nežen do vseh porodnic in deloval je prav pomirjujoče na vse nas, ki smo bile na intenzivni negi. Potem je bila še babica Erika, ki je itak zakon, vse lepo o njej. Spoznala sem še eno babico, ki ji žal ne vem imena, pa nimam nobenih pripomb. Skratka, prijazna, vse pripravljena storiti. Babica Zinka je delovala rahlo sarkastično, ampak jaz sem jo bolj jemala s humorjem kot pa da bi bila zlobna. Nekatere iz IN so se pritožile čez njo in verjemite, takoj so se prišli pogovorit z nami... kaj se je dogajalo, kdaj, zakaj... Nič, punce, zdaj grem spat. Ful sem utrujena... med nosečnostjo pa nisem mogla v tem času niti blizu spalnice it, kaj šele da bi šla počivat.
|