*bubi*
|
Baje obstajajo še neke nove kapljice, BimboGas, ki se dajo dobit pri nas in niso narejene na bazi glukoze. Bubi, farmacevtka moja, rekla si, da je Sab Simplex enako kot Lefaxin, edino v okusu je razlika. Ja, iz te serije Bimbi se tudi dobijo kapljice, samo ne poznam sestave. Glede na to, da so ostali izdelki zeliščni, sklepam, da so tudi te kapljice. O razliki v okusu med ostalimi kapljicami pa jaz ne vem nič, meni je glavna učinkovina, ki je not, in to je simetikon. In če imajo dvojne kapljice enako sestavo, je razlika v učinkovitosti bolj kot ne v glavah mamic. Pa Sab simplex ni slovenski proizvod, upam, da ni zato mišljenja, da je slabši Koncentracija pa: Sab simplex: 1 ml suspenzije (25 kapljic) vsebuje 69,19 mg simetikona (kar ustreza 64,0 mg dimetikona in 5,19 mg silikagela) Simethicon, der Wirkstoff in Lefaxin Bayer Tropfen und Kautabletten, setzt sich aus Dimethicon und Siliciumdioxid zusammen. Točne količine pa nikjer ne najdem