cv3rklic4
|
IZVIRNO SPOROČILO: aleksandra silvija Hvala za poizvedovanje o prazniku. Tudi na netu nisem nič našla-tiskarski škrat. Očitno. Mi res nimamo nič, tako da imaš očitno italijanski koledar - Italijani imajo danes državni praznik - dan osvoboditve izpod nacizma. Sem slučajno izvedela, ker se z eno trgovino nekaj menim, kdaj bova prišla po voziček, pa mi je prodajalec povedal, da imajo danes zaprto. Tako da greva končno po košaro in lupinico za voziček 2. maja, ko imamo mi fraj, Italijani pa že delajo Samo upam, da takrat ne bo gužve na cesti - računava na to, da bodo vsi šli že 1. maja na pot. No, bomo že, glavno da počasi res dobiva te zadeve, da smo potem dokončno opremljeni. Jaz sem tudi danes dobila odločbi - eno za dopust in drugo za paket. Sem bila prej 3 ure na vrtu, ker je že obupen, je treba vse poplet, ker je že čisto zaraščen, pravi pragozd. Sem pa ugotovila, da me trebuh res moti - je kar težko takole pobirat plevel, tako da sem si naštimala eno pručkico, pa sem malo cukala zadeve ven. Samo me je na koncu že kar močno bolelo pod rebri. Malemu očitno ni preveč ustrezalo, da je tako stisnjen toliko časa. Itak, da še nisem končala, ker se je usul dež, tako da še nekaj ostane za jutri ali pa za drug teden, potem bo pa res treba preštihat. Saj vem, da smo res že malo pozni - oba soseda sta to naredila ta teden, ampak bomo že. Se vidi, da sem noseča, ker lani smo imeli preštihano že ful zgodaj - tako da je enkrat zadeve še sneg pokril . Letos bomo pa malo zamudili, pa bo že - nekaj bo že prišlo ven za vse preglede, nakupe in še kaj, pa sem pozabila ... pa lep dan še naprej, čeprav dežuje (vsaj pri nas)
|