frrrr
|
hm, kje naj začnem? od sobote nisem brala, pa še 5 strani ni za prebrat bom pa zdej js naklofala za nazaj mau dogajanje pri nas: -> v petek jaša iz vrtca, mami iz službe, očka poslala na koroško babici... prvič od jaševega rojstva ni spal doma in s tamaučkom sva odlično spala noč od 19:45 do 7:45, buden le 5:30 to je naša PRVA prespana noč je imel pa ati prste vmes, ker odvadil tamauga joškanja celo noč - priden ata -> v soboto sva imela pomemben obisk Matjaž in Jaša sta se lepo igrala, si izmenjavala igrače,... btw. Matjaž hodi predenjsko po stopnicah in se ničesar ne drži no, ne po vseh... sred stanovanja imamo 2 stopnici, ki ju je brez opore po odraslo premagoval popoldne pa se je začelo... driska 3x. -> v nedeljo spet driska cel dan... mislim, da enih 5x. iz sobote na nedeljo pa bruhanje ob dveh ponoči -> v ponedeljek dopoldne 2x bolj formirano blato in sva mislila, da je že vse ok. po popoldanskem spanju je pa 2x bruhal. šla prej iz službe, ker je bil mali zelo nemiren. prišla domov in sva se v pol ure šla 3x previt. potem se umirilo in smo povečerjali, pogledali risanko, se skopali in spat... v postelji se je začel premetavat in ni našel položaja. se mi je zdelo mau sumljivo, ga dvignem in naju oba pobruha... pa celo sobo zraven... mož bil na poti domov, sem tamauga spedenala in ga dala na kavč, prižgala tv in je gledal tv js sm pa sobo prezračila in sčistila... pride mož, se mali vsede in pobruha celo cedežno, dekico, povštre, sebe... ga preoblečem, mož počisti... prideva v sobo, spet pobruha vse, celo nitke krvi prisotne... spet kopalnica, preoblačenje... driskanje... počistimo, se obrne na previjalni in bruha... počistimo, zajoka in pri ritki samo zacurlja... noro... sva ga očistila, potem je pa kar na previjalni zaspal v kopalno brisačo zavit js sm pa kr spakirala za na infekcijsko in se stuširala. pa smo šli proti metelkovi po napotnico in na infekcijko... okrog polnoči je glih zaspal z infuzijo. spal na moji postelji tako, da sem se res bolj za povšter držala in imela res kratko noč. -> torek je bil čuden in je čez dan kratko noč nadoknadil... sva vglavnem veliko počivala. zvečer bruhal 1x in spet dobil infuzijo. -> sreda bila že ok in bila noč brez infuzije. tudi js sm se naspala naspala, ker je mali sred noči vstal in hotel v svojo posteljo... se ulegel in zaspal -> danes kakal 12:30 nazadnje pa še to je bilo že rjavkasto in formirano blato okrog 15ih smo šli iz infekcijske, prišli domov, sem mu dala nodija zasukala (ker sem mu obljubila prej), pa zraven neki pojedla... potem sva šla pa mau na zrak in domov... večerni ritual: večerja, risanka, kopanje, spat... do zdej sem imela 2x posredovanje... iz joškanja zvečer in zjutraj smo v soboto spet prešli na "kadar mu srce poželi" -> važno, da bo dete zdravo! bomo pač še enkrat šli skozi fazo ukinjanja. je pa tut vredi, ker sem na infekcijski vsaj po 2 urci skup spala... če bi bili na starem sistemu, ko je bilo v zdraven stanju joškanje na 2 uri, bi bolan joškal na pol ure in bi bla js hin... no, tako se je pa dalo čist normalno preživet, ker imam leto in pol prakse, jaša je pa tut zadovoljil svoje potrebe po žeji, lakoti, varnosti,... diagnoza je pa rota ja... in taglavne 3 viruse smo obdelali v prve pol leta vrtca... calici novembra, adeno februarja, rota aprila... do zime imamo dost na srečo še nismo bakterij spoznali in mali še ni okusil AB... upam, da bo to res počakalo...
|