|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  184 185 [186] 187 188   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Desetke007 part 2
24.4.2008 22:23:56   
*kinnie*
IZVIRNO SPOROČILO: Pandica

Alina_alin    izvoli  user posted image in na zdravje   

Jaz častim še eno rundo!

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 4626
24.4.2008 22:25:40   
noa1
GH: jaz sem ji začela dajat kar kašice (brez sokov) in sem ji vedno stisnila zraven malo mojega melka. Je vedno vse lepo jedla...ne dosti ampak nekj žličk. Pa potem sem ji vedno še dojko ponudila in zadnje čase se že naje do sitega. Je pa zelo lepo...nič ven ne teče, razen pri špinači je bila cela zelena...in vse okoli nje tudi.

(odgovor članu *kinnie*)
Neposredna povezava do sporočila: 4627
24.4.2008 22:27:19   
Pandica
IZVIRNO SPOROČILO: Alina_alin

Sicer pa te povabim na obisk, se pripelji do mene in ti dovolim, da pri nas rr-jaš... da glih ne bo Zala v knjižnici morala dolgcajt prodajat.user posted image

Joj, samo tega si nea želi, da pridem jaz k tebi, ker pol se me neuš rešla user posted image user posted image user posted image
Saj veš kak smo "babe", ko se zaklepetamo user posted image
Te moram zraven prinesti še kakšen  user posted image   in  user posted image    , da bomo še kaj prigriznili user posted image
Sicer pa te držim za besedo user posted image

(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 4628
24.4.2008 22:27:29   
noa1
IZVIRNO SPOROČILO: *kinnie*

Alina_alin    izvoli  user posted image in na zdravje   

Jaz častim še eno rundo!

Evo...sem si ga lihkar odprla. UUUUUUUU kako too včasih paše.

(odgovor članu *kinnie*)
Neposredna povezava do sporočila: 4629
24.4.2008 22:27:34   
*kinnie*
ej jaz grem tudi počai spat.
Nočko

(odgovor članu noa1)
Neposredna povezava do sporočila: 4630
24.4.2008 22:36:44   
lane31
GH......ji nikoli nisem merila koliko poje....če je sita je ,če ni se pa itak hitro oglasi pa dobi še mleko....no zdaj mi poje nekje za velik kozarček od hippa.....če ji delam sadno kašico -ker ji dajem ovsene kosmiče not - takrat ima kozarček za 2 obroka
Jemo pa tako...- mleko(flaška)  7- 8h
                        -sadna kašica  10- 11h
                        -kosilo 13-14h
                         -sadna kašica 16-17h
                         -mleko z rižolinom(flaška) 20-21h
Vsak drugi dan pa želi še flaško mleka ali ob 15h ali ob 18h

Aja Alina_alin......mislim da je minilo vsaj 3 tedne ,da je bila po obroku sita 1h -tako sem jaz merila .....kako dolgo je sita in ne koliko je pojedla.....ene stvari znajo varat ker so bolj sitostne in jih manj poje ....najbolj pa se ji je odprlo z prejšnjim tednom ,da lahko rečem da tako je  - ta zgornji jedilnik je torej od tega zadnjega tedna

Pandica.........še maš veliko za spakirat........dobra si,ko nič ne jamraš ...pridna mamica

Zdaj pa lahko noč vsem user posted image

Ko te bom poljubila za lahko noč,
te bom še tesneje
in še malo dlje stiskala k sebi.
Takrat se bom zahvalila Bogu zate.
Ničesar drugega ga ne bom prosila,
kot le za še en dan s teboj...

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 4631
24.4.2008 22:46:13   
Alina_alin
o, punce ve ste taaaaaak fajn, jaz se že tu smejim zraven, prej pa ogenj bruhala... kaj bi brez rr. Mojemu pa nič jasno- prej bila ris, zdaj se pa smejim tu. Ja, saj vem, mi cel čas hodi po glavi izjava (mislim da SuzaneMai) - "ko se enkrat sprijazniš,da je tako, živiš lažje" -pa drži, ja. Škoda mojih gub in sivih las, ki sem jih spet dobla zraven.
Julija - bravo za zobka !!!
Sanwebdra-pa vidve z Julijo sta ful dobri v MT, no saj ostale tudi, da ne bo pomote. Meni je pa taaaaak hudo, mami mi ga bo sešila, pa se bojim, da ga ne bom mogla uporabljati... Kaj Tjaša je edini otrok, ki mu MT ne bo ustrezal. Šment. Me kar skrbi že.. Jaz bi pa tak tudi mela to, pa rabla to, ker imam  veliko časa še sama malčico  v pogonu.

Nočno spanje: do sedaj sem Tjašo puščala kar  zraven sebe in spala naprej, pa se dojile, pa jaz zraven zaspala itd. Danes sem jo prestavila v njeno posteljico (v spalnici) in jo bom prestavljala. Ker je začela ponoči se premikat: z glavo dela sem tja. In jaz se že v takih primerih zbudim. Potem ji hitro ponudim mojega mlekeca, ona pa včasih sploh noče.. tak da, bomo videli kako bo danes to zgledalo. Nazadnje bom pa itak tak utrujena in zaspana, da bom zreven dojenja zaspala in bo zraven mene lepo naprej. Tak kot se je začelo s tem skupnim spanjem.

Pandica
, čin čin! Hvala ti lepa!
Pandica, a sta bile v lab v Sodni ulici - ker tam so za moje pojme tudi neprijazne sestre, ki jemljejo kri.  Ker sestre pri P so pa ful prijazne, tudi druge, ne samo sestra naše P.
Nova10tka, ne vem če tudi jaz ne bom mogla hitro it nekaj kupit, da dobim še dodatne energije - le za koga bi kupovala - za mojo malčico in malega žepeka, a ne? Sebi ne kupujem, ker še vedno upam,  da spravim kg dol, vsaj na približno kot je bilo včasih. Pandica, daj se veeeeliko meni z mano, da se tudi jaz od tebe nalezim 36 (kot pravi Vanili)- eh, bo 38 čist ok...
Noa1,ti si tudi spi en pirček! Al pa deci rdečega - po želji. Moj je te končno danes po tej nevihti in mojem ponovnem alarmanju zmontiral športni voziček - ker mi smo imeli še kar košaro! Sem jo zadnje dni vozila kar v mareli. Ampak postelje še vedno ni spustil dol.

Pandica in vse ostale, nazdravje, da spremenim temo. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4632
24.4.2008 22:46:57   
Pandica
IZVIRNO SPOROČILO: lane31

Pandica.........še maš veliko za spakirat........dobra si,ko nič ne jamraš ...pridna mamica

Joj, Lane sploh me ne sprašuj, če še imam veliko, ker še začela nisem  user posted image
Torej še imam celo stanovanje za preselit. Zdaj med vikendom se začne akcija, mislim, da bodo k meni prišli v soboto dopoldne po pohištvo, sedežno, posteljo in vse ostale ta večje stvari, ki mi jih bodo peljali z kamionom, "drobnarije" pa bom tak jaz sama vozla v avtu. Tako, da, če imaš voljo in čas user posted image   mi lahko prideš pomagat  user posted image   saj kakšen kafe ti bom že skuhala user posted image
Ja, res mi ni težko, ker bi rada bila že čimprej v hiški, jeeeeee, kako bo fajn    user posted image        user posted image

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 4633
24.4.2008 22:47:10   
žabek
Hvala za dobrodošlico!
user posted image  Vsaki eno rožico.
Ja, je pa res, da vas že kar poznam, če vas pa že tak dolgo berem. Ene štajerske desetke pa še v mestu prepoznavam (iz slik), npr. Noo večkrat vidim v parku in se celo pozdravljava, pa Mehurčico tudi. S tabo sem bila enkrat na poporodni aerobiki v Melju, pa mi je blo nerodno ti kaj reč.user posted image  Z eno, za katero pa ne vem imena - blont, na vašem predzadnjem srečanju je na sliki na tleh s punčko, pa imava isto ginekologinjo.
Bi pa prav rada prišla na kako srečanje, ker v bistvu nimam s kom za poklepetat o user posted image  zadevah. Tabolše kolegice še nimajo otrok, pa jim nočem utrujat. Bi pa prosla za inštrukcije s slingom, ga tudi imam, pa mi nikak ne gre.user posted image

Kasija - sem  vidla Eliana na seznamu, pa se mi je ful dopadlo.

Zala07 - hranjenje v bistvu čisto tak kot pri Mehurčici, s tem da dopoldan okušava tudi zelenjavo, do zdaj je Eli jedla korenček, krompir, jabolko in banano. Vsega po par žličk, no korenček mogoče eno, ker je skoraj kozlala zraven. Joj kake face je delal žabek moj zraven.
Pred kopanjem je tudi riževo kašico, najprej sem ji dala samo Milupino, pa mi je preveč sladka, pa nekak umetna, tak da zdaj zmešam 6 žličk navadnega Rižolinota, pa 3 žličke Milupinega z vodo. To pa ma tak rada, da se kar trese zraven, pa jamra mmmmmm.
Ponoči pa... 00.00, 3.00, 5.00, 7.00 - dojenje. Jao, kdaj bom jaz še spala celo noč.user posted image  Vmes ji še duda kdaj pade, pa take...

Tak, grem zdaj v meževo deželo, vsem bolnim boščkom in njihovim mamicam pa res čimprejšnje okrevanje.user posted image
Lahko noč.

(odgovor članu *kinnie*)
Neposredna povezava do sporočila: 4634
24.4.2008 22:47:58   
zala07
hvala vsem za info o prehranjevanju

pikijakob- jutri se greva zmenit za krst, tak da upam, da bova hitro končali in da se vidimo, se mi že lušta ona bela kavica z ful dosti pene

sandwebdra in ostale desetke - kakšne so bile kaj reakcije pri zobkih in to koliko časa preden so prišli ven

sem ful utrujena, NOČKO

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 4635
24.4.2008 22:50:02   
teka
Pandica, luštno vaju je bilo srečat danes! ja, si vidla (slišala) danes našo malčico - zadnje dni se ji je nekaj odprlo, pa kar vse povprek nagovarja in razlaga vse živo user posted image je potem sestri pri zdravniku razlagala kako ima ona doma komplet za zdravnika, pa za reflekse pregledat....user posted image HB nevrolog ni bil kaj zaskrbljen zaradi njenih vročinskih krčev, jih itak ni imela tako pogosto, da bi morali zdraviti. Vseeno me pa skrbi tistih 5%, ko krči preidejo v epilepsijo...upam, da ne.

alina_alin
, škoda da danes nisva mogla prit na deželo, sva cel dopoldan zapravla na sprehodu okoli bolnišnice user posted image bomo prišli zalit rožice, brez skrbi user posted image

morje
...hja, tud mi ne gremo. oziroma popravek, user posted image in malčica gresta po praznikih k njegovim na vikend (sem kar malo zaskrbljena, ko gresta sama).

pa lepo pančkajte vsi skupaj, štajerkam pa samo: po pameti s pijačo ! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 4636
24.4.2008 22:50:15   
VANILI
' čer!
grem vas najprej prebrat, pol pa razlijem svojo (menstrualno občutljivo user posted image ) dušco...

Kasija, mož moko prinese iz Fužine  -Zagradca, Štupnikov mlin (zdej bom prepisala: Valjčni mlin,Anton Maver s.p., Fužina 33, 1303 Zagradec, tel.: 01/7886-060). Vsi, ki pečejo iz te moke, opazijo razliko. Jaz tudi. A ti si tud psihologinja????

Jasna, držim psti za Nelčko,da bo hitro zdravauser posted image

Metkica - kar nazaj k P in naj poštudirajo, za božjo voljo, kaj je s pikico!!! Kar zatež in bodi odločna. Tudi tvoji user posted image  veliiiiko pozitivne energije!!user posted image

Me je Jenny Anny spomnila,kar sem vas hotela vprašat že nekaj krat: a ve likate za svoje user posted image ? Namreč, jaz za Teotka likam ČIST VSE. Fiksna ideja. Sploh mu ne oblečem kaj, če ni zlikano. Sem si rekla,da bom do 1.leta. Ampak bi kar malo prej nehala...

Sodelavke: ja jaz se načeloma dobro razumem  - itak se najde vedno kdo, ki ti gre na jetra ali ti njemu. Imam pa cel kup sodelavk (šola) , tiste tesnejše so tud kolegice, nekaj jih ima otroke podobne starosti, pa nas druži še ta vez. Sem pa nasplošno nekonfliktna oseba (dokler mi kdo resnično ne stopi na živc) in se komot prilagodim.  sem bila ful pozii+tivno presenečena, ko sem se dobila z enimi na pijači po porodu in so midale čestitko v imenu cele šole, noter pa en kup bonov... so mi solze prišlev oči, ker v bistvu nisem več tu zaposlena (pogodba potekla), pa vem, da toni praksa. Tako da malže vidiš, da pustiš en vtis na ljudeh... JOJ upam,da spet dobm tu službo!!

pošiljam...

The only man who had his work done by Friday, was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 4637
24.4.2008 22:51:51   
Alina_alin
kinnie, čin čin še tebi! joj, se ga bom danes nadrinkala tu gor. Jaz pa že lep čas nisem spila več kot 1 pir, mi bo res naškodilo user posted image
pandica,ti kar pridi. Pa ne rabiš nič nosit zraven, boma že nekaj našle v kleti. Samo dežja ne smeva zakuhat, zdaj ko je končno tak lepo.
Lane31, nisi rekla, da greš ajat že prejuser posted image ? Hvala za odg glede gh.

Neposredna povezava do sporočila: 4638
24.4.2008 22:52:41   
Pandica
Štajerke   pošiljam vam slikice iz srečanja user posted image

Kaj pa ti čakaš z njimi Alina_alin? user posted image   

Ne, v lab. sma bile na Jezdarski. Eh, pa sem že pozabla na to, zdaj, ko smo se začele nalivat z alkoholom  user posted image
Saj veste kako je, če dolgo nič ne spiješ, ne? Joj, joj, ju3 pa bomo imele vse "mačka"   user posted image

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 4639
24.4.2008 22:59:06   
Pandica
IZVIRNO SPOROČILO: teka

štajerkam pa samo: po pameti s pijačo ! user posted image user posted image user posted image

Si me nasmejala Teka  user posted image

(odgovor članu teka)
Neposredna povezava do sporočila: 4640
24.4.2008 22:59:46   
Alina_alin
sem hotela že prej napisat: Kasija, pridi kaj na mb srečanja pa ti jaz pripeljem "melo" beri: moko, iz Prlekije.user posted image ni blemauser posted image
Tudi mi smo osatli doma za čez praznike, ker je tam, ko smo hoteli it vse polno. Mami ni imela časa zorganizirat, ati pa itak nima cajta. Bo mi počasi morala prvorojenka it rezervirat dopust.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4641
24.4.2008 23:01:39   
Pandica
VANILI    ooo, pozdravljena  user posted image

Ja, jaz tut čisto vse likam za Zalo.

Jaz pa ponavljam moje vprašanje, ki sem ga že napisala, ampak mi ni nobena odg.

user posted image      Zakaj že ni dobro, da ti naši malčki jedo gluten?

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 4642
24.4.2008 23:06:38   
noa1
Evo nekaj za tiste, ki ga sedaj žingajo:
http://www.stiv.tub.dk

Žabek: dobrodošla! Drugič ko me vidiš v parku, pa me pocukaj in greva skupaj na kako kavico (čaj, kakav....v glavnem na čvek)

Pa še eno user posted image vsem bolančkom, da se hitro pozdravijo.

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 4643
24.4.2008 23:08:22   
noa1
Likanje: ne likam skoraj ničesar...razen občasno plenice. Pa sedaj ko bodo kake platnene oblekice in hlače jih bom najbrž  tudi zlikala.

Gluten: Pandica na žalost nimam odgovora, pa me tudi zanima

(odgovor članu noa1)
Neposredna povezava do sporočila: 4644
24.4.2008 23:13:48   
živa
IZVIRNO SPOROČILO: sanwebdra

ZARADI ENE KLOBASE SE NE SPLAČA CELE SVINJE REDITI!

user posted image user posted image user posted image

Tole mi je pa izjava leta user posted image .

Nova10ka, da  pridejo k meni mravlje, se po mojem izselim user posted image . Brrrrrr! Pridna si bila 100/h. Se vidimo jutri na plavanju user posted image .

Carica 2ursae, čestitam za izpit user posted image , a vidiš, da je šlo brez problema user posted image . Pa lepo se imejte na morju!

Jasna, user posted image  za Neli, je kaj bolje? Metkica1 in valči, tudi za vas eno user posted image !

Vrtec: dobili smo v nam najbližjem vrtcu - za večjega user posted image , za malega (načrtno) ne, bo vsaj eno leto doma (naveza mami-tašča user posted image ).

GH: danes sem nabavila riževe kosmiče in Babylove mlečno kašico z vanilijo. Sem šla gledat vrečke aptamila in brala deklaracije in piše, da vsebuje posneto mleko, kar pomeni, da je mleko v teh kašicah adaptirano in torej ok! Evo, sem naredila prvi korak do uvajanja user posted image ; moj user posted image  sicer pravi, naj počakam do konca prvomajskih, da nam ne bodo na morju plenice preveč smrdele user posted image , ampak za pol leta mora dobiti en posladek, ne user posted image ?

Zobje: no, tule vas pa moj mali vse šiša user posted image . Danes sem zatipala že 4. zob user posted image . Klaudia, za seznam torej: 24. 4., 4. zobek. Našemu so rasli tako: spodnja leva enka, spodnja desna enka, zgornja leva dvojka, zgornja leva enka. Vidi pa se že pikica spodaj levo, pa ne vem, ali pri trojki ali štirici. In veste kaj? Moj mali je super priden in res user posted image ! Pa da meni raste toliko zob naenkrat, po mojem tečnarim cele dneve in noči user posted image , mali pa nič, samo kar naprej vse tlači v usta.

Danes sem srečala sodelavko, ki je tretjič noseča, in sem rekla, da bi jaz tudi imela še enega, če se bo vse poklapalo, pa je rekla, da če računam na punčko, mi kar ona pove, da niti v tretje na rata user posted image .

Zdaj grem pa še malo pred TV in spat.

Lp,

živa

P.S.: Včerajšnja obletnica je bila bolj luštna kot v soboto user posted image  ... na kavču, jedla sva kruh in bakalar in inčune in namaz z rukolo in čemažem in še kaj, potem sva se pa še malo crkljala v postelji user posted image .

< Sporočilo je popravil živa -- 24.4.2008 23:19:54 >

(odgovor članu sanwebdra)
Neposredna povezava do sporočila: 4645
24.4.2008 23:15:54   
pot
IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae
Tleskanje z jezikom, je pa tud on pogruntal user posted image , mi je celo v RA priporočala, da ga to naučim.

A da je to celo priporočljivo? Tega pa nisem vedela. Jaz mu drugače kot pesmico ponavljam zloge s samoglasniki, npr.: baba bebe bibi bobo bubu itd.... Za štos, pa da ga pomirim, ko je čakal na flaško, se mu pa pokazala tleskanje z jezikom pa je očitno ugotovil, da mu to bolj ustreza in danes je že čebljal kot navit,user posted image kot sem že povedala v prejšnjem postu.

Oblačilca za fantke in punčke. Torej jaz sem našemu že tudi roza gor navlekla, no za doma. user posted image Mu zelo paše oranžna, violična in rjava. Oblečem pa mu za doma kar pride pod roke, ne glede na barvo, samo, da ni premajhno.
Se mi je pa zadnjič zgodilo, da mi je ena prodajalka v otroški trgovini pohvalila kako lepo punčko imava, ko sem ji prijazno zašepetala nazaj, da je fantek, pa me je skoraj nadrla, češ, če je pa v rumeno oblečen. user posted image Potem se je še nekaj sama pri sebi izgovarjala na očala, da jih nima gor. user posted image Oskar je bil oblečen v belo (prevladujoča barva), pajacek, torej spodnji del, ki ga je videla pa je imel  rumena jabolka z zelenimi listi in modre rožice so še bile gor. Pa rumene copatke je imel obute. To, da zamenjujejo spol me ne moti, ker je pri tako majhnih user posted image res težko ločiti spol, če nimajo nekih izrazitih potez. Bolj me moti, da ločujejo otroke glede na barvo. In kdaj je rumena postala barva za punčke?

Za vse bolne: user posted image Pa hitro okrevanje.

žabek dobrodošla. user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: zala07

povejte mi, če uporabljate zobno ščetko in pasto FIRST TEETH??? in  naj mi katera napiše kako zgleda vaš dan prehranjevanja od jutra do večera. IN KAJ DAJETE ZA JEST. PLEASE???

Meni je patronažna rekla, da je dovolj samo ščetka, zaenkrat. Točne firme naprstne zobne ščetke se trenutno ne spomnim, jo pa uporabljam vsaj enkrat na dan, bolj v igri, ali pa če opazim, da bi zgrizel vse kar pride mimo. Tako, mu še malo dlesni zmasiram. Včasih pomaga grist, včasih pa ima samo odprta usta in pusti, da mu z njo šarim po ustih.
Prehranjevanje grob opis:
-dojenje + 120ml mleka
-mleko pred in po spanju, včasih tudi kaj dojenja
-po 12.uri najprej mleko, malo kasneje kašice (zelenjavna z eno ali več vrstami zelenjave, včasih tudi z banano, ali pa riževa kašica ali pa riževa kašica z zelenjavo) Do sedaj je pojedel največ 60ml kašice oz. 110ml, pa sva se igrala več kot eno uro.
-potem pa mleko pred in po spanju do večera, pa še kakšno dojenje vmes za tolažbo ali uspavanje oz. za pomiritev
-ponoči spi, če se pa zbudi pa mleko iz flaške, obvezno velika doza (najmanj 120ml).

A mi lahko katera pove zakaj ni dobro, da ti naši mali jedo gluten? Saj vem, da ste že nekaj pisale o tem pa takrat nisem bila pozorna. Hvala.

Gluten je dobro, da se čim kasneje uvaja zaradi tega, ker lahko razvije alergijo nanj in ima potem (nevem kako točno se napiše) celiakijo in se mora potem celo življenje izogibati glutena (zaradi groznih težav s prebavo...).

IZVIRNO SPOROČILO: janja
Če bo imela pa katera željo po kakem mini srečanju, pa naj kar napiše gor, pa se bomo zmenile.

Kot sem že napisala, se lahko dobimo, jaz bom imela avto, če je še katera za, razen če jaz ne štejem. user posted image Moj ima v ponedeljek službo, ostale dni pa so zaenkrat še odprti, razen kak izlet bo mogoče vmes, ampak zaenkrat še ni točen dan določen.

Tako, mislim, da sem odgovorila vsem danes. Ko bi bilo vedno tako malo napisano, bi imela še kaj volje več prebrat. user posted image Pa če bi tudi imela občutek, da me kdo bere tudi. user posted image user posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 4646
24.4.2008 23:18:35   
Alina_alin
Pandica, zaradi celiakije - al kak se že napiše. Po domače: v trebuščeku je lahko  hudo narobe, če bi bil user posted image alergičen na gluten. In lahko povzroči alergijo za naprej - zdaj sem ti to ful po domače napisala. Naj me ena popravi, če je kaj narobe

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 4647
24.4.2008 23:19:07   
pot
Glede na to, da vas oz. nas gre toliko na štajersko ta vikend, se lahko kar tam dobimo. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 4648
24.4.2008 23:22:20   
živa

user posted image      Zakaj že ni dobro, da ti naši malčki jedo gluten?

Ker lahko sproži celiakijo. 

Aha, vidim, da ste me že prehitele z odgovorom.

< Sporočilo je popravil živa -- 24.4.2008 23:23:01 >

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 4649
24.4.2008 23:27:01   
Alina_alin
Celiakija: bolezen, ki nastane zaradi bolezenskega odziva na prolamine nekaterih žitaric pri posameznikh z genetsko pogojenim nagnjenjjem. Kaže se v najbolj tipični klinični sliki s tipičnimi spremembami črevesne sluznice, ki privedejo do motenj absorpcije hrene iz črevesja s posledičnim hujšanjem, motnjami rasti, slabokrvnostjo, pomanjkanjem vrste vitaminov in odvajanjem obilice blata z visoko vsebnostjo neprebavljenih hranil, pa celiakija ni izključno črevesna boleuen. Povzroča lahko razredčenje kostne strukture, motnje pri nastajanju sklenine stalnh zob , bolečine v sklepih, kožne spremembe, prizadetost živčevja, slabšo plodnost itd. Utotovili so, da s test odkrijejo celiakijo celo pri vrsti posamezniikov, ki nimajo nobenih opaznih zdravstvenih težav.

Pandica, zdaj pa ker sem ti to pretipkala, še eno rundo, prosimuser posted image

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 4650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  184 185 [186] 187 188   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  184 185 [186] 187 188   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?