Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Sončki januarčic 2oo8 22.4.2008 16:27:49
|
|
|
|
Alfabeta
|
Naša nova pridobitev
|
|
|
|
RE: Sončki januarčic 2oo8 22.4.2008 17:29:37
|
|
|
|
Sunny Morning
|
IZVIRNO SPOROČILO: mml sunny dokler dojenčki takole "pluvajo" hrano ven, pomeni, da še niso pripravljeni na gosto hrano, ker imajo še premočen ta refleks za odstranjevanje "trdih" reči iz ust (no vsaj tako je nam rekla patronažna). Sem čisto pripravljena, da se bova še kakšen mesec s hrano samo igrali in da jo bo bolj mami jedla kot pa Neja. Meni ni problem flaške rihtat in bo še nekaj časa to glavna hrana. Mi je pa žal, da z dojenjem ni ratalo in mi je vsakič, ko me kdo vpraša, če se dojiva ful hudo. IZVIRNO SPOROČILO: mml Upam, da ji bo igralni center všeč in bo vnejm uživala Kako se vam zdi, a uživa? Alfabeta tudi za vašo novo pridobitev.
|
|
RE: Sončki januarčic 2oo8 22.4.2008 17:50:21
|
|
|
|
dašabina
|
Hana, Vid in Klemen vse naj, naj Alfabeta, Sunny za pridobitve, videti je, da otročki uživajo. Sunny, ne sekiraj se, če ni steklo dojenje, Neja bo ravno tako zrastla, saj ji ljubezen izkazuješ lahko tudi drugače. In te ima polno. kar huda sem na vse te ustanove, ki kar včasih preveč forsirajo dojenje, da potem mame jokajo. Jaz sem prvo nehala dojiti pri 5 mesecih, pa sem še en mesec jokala ko dež... Pa v bistvu čist brez potrebe... Tako da te razumem...
|
|
RE: Sončki januarčic 2oo8 22.4.2008 17:51:02
|
|
|
|
SuzanaKK
|
Zdravo punce! Glede uvajanja goste hrane so meni danes v posvetovalnici svetovali, da naj do 6. meseca je samo mleko, pač AM, ker svojega nisem imela. Še posebej to velja za otročke kot je Aljaž, ki je dal čez pekel s hudimi trebušnimi krči, ki se jih še nismo čisto znebili. Še za čaj mi pravijo, da naj mu ga ne dajem, razen v poletnem času, ko bo žejen. Pozneje kot začneš, manj verjetno je, da bo otrok razvil kakšno alergijo na določeno hrano. Nana, glede prejšnih debat priznam, da do sedaj (dobra dva tedna nazaj) sploh nisem mogla slediti in vem, da ste obdelale že marsikaj. Pa ne zamerit, če bom kdaj vprašala kaj takega, kar ste že predebatirale. A ima katera voziček, ki ima ločeno košaro za novorojenčka in športni del (mi imamo Quinny speedy sx)? Našemu malemu je košara že pošteno tesna, v jajčki se ne more pretegovati in je včasih zaradi tega tečen in bi ga jaz že kar v športni del dala. A je še prehitro?
|
|
RE: Sončki januarčic 2oo8 22.4.2008 17:54:16
|
|
|
|
SuzanaKK
|
Sunny, jaz sploh nisem nič dojila, čeprav sem se v P mučila 5 dni (to forsiranje me je spravilo v prav depresivno stanje in je edina negativna stvar, ki mi bo ostala v spominu glede poroda). Na začetku sem jokala kot dež, zdaj sem se pa že zdavnaj sprijaznila. Tudi naši malčki bodo zrasli, saj se pa drugače crkljata, kajne.
|
|
RE: Sončki januarčic 2oo8 22.4.2008 17:58:41
|
|
|
|
vaney
|
prva ni ratala... [url=http://shrani.si/?a/zH/2uOCEZcP/dsc01391.jpg][img]http://shran
|
|
RE: Sončki januarčic 2oo8 22.4.2008 17:59:58
|
|
|
|
vaney
|
prve mi noče dat sem no, na njej si 3 prste v usta rine
|
|
RE: Sončki januarčic 2oo8 22.4.2008 18:01:49
|
|
|
|
vaney
|
še zadnjič probam
|
|
RE: Sončki januarčic 2oo8 22.4.2008 18:26:50
|
|
|
|
Sunny Morning
|
IZVIRNO SPOROČILO: SuzanaKK Zdravo punce! Glede uvajanja goste hrane so meni danes v posvetovalnici svetovali, da naj do 6. meseca je samo mleko, pač AM, ker svojega nisem imela. Kako različno svetujejo. Meni je že na vaganju 11.3. govorila o uvajanju GH. Mi ne bomo začeli še na ful, se bomo pa začeli malo igrati z obliko žlice in takimi stvarmi. IZVIRNO SPOROČILO: SuzanaKK A ima katera voziček, ki ima ločeno košaro za novorojenčka in športni del (mi imamo Quinny speedy sx)? Mi imamo Quinny Frestylee in imamo športni del v uporabi že ene 3 tedne. V nedeljo sem ji ga že malo dvignila, da je videla kaj se dogaja. Naša ful uživa, ker košara je bila že prav mini. vaney naslednjič, ko boš limala gor slikice z www.shrani.si izberi tretjo varianto (za forum s predogledom). Zdaj ti je tudi lepo uspelo, mali pa prav uživa s svojimi prsti. Me se gremo kopat. Ji bom pa danes lase na zadnjem delu glave postrigla, ker je taka kot kaki deda, ki ima že oreng plešo...si jih ne more stran zdrsat in je res grozna.
|
|
RE: Sončki januarčic 2oo8 22.4.2008 18:27:25
|
|
|
|
Sunny Morning
|
SuzanaKK hvala.
|
|
[Brisano sporočilo] 22.4.2008 18:35:03
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Sončki januarčic 2oo8 22.4.2008 20:04:17
|
|
|
|
SuzanaKK
|
Sunny, vidiš kako dolgo me ni bilo, sem šele zdaj opazila, da sta se najina sončka rodila na isti dan . Glede goste hrane je pa tako, da ima naš mali ful hude krče, zato so mi po vsej verjetnosti to svetovali. No, saj na izvide alergološkega testiranja še pa kar čakamo ...
|
|
RE: Sončki januarčic 2oo8 22.4.2008 21:12:06
|
|
|
|
nana35
|
sani,seveda mislim dajati GH tudi jaz postopoma,da Klemna ne bo preveč črvičilo.Seveda pa tudi mleko,se razume.Glede kašic-najprej riževa,ovsena...sadne pa kasneje,ko bo že malo navajen na novi okus. mml,sem brala,da če dalje dojiš otrok težje sprejme gosto hrano. sunny,jaz ne bom začela dajati na žličko GH ampak narejeno redko na flaško z večjo luknjico na cuclju. Sicer je v posvetovalnici tudi meni rekla,da naj dajem samo mleko do 6.meseca,ampak mnenja so tako različna,tako da bom naredila kot jaz mislim da bo najbolj prav.Nekateri svetujejo tako drugi drugače.Sem pa na RR brala o uvajanju GH in so takega mnenja,da je bolje začeti prej kot kasneje. vaney,res lepe slikice tvojega sončka.
|
|
RE: Sončki januarčic 2oo8 22.4.2008 21:38:05
|
|
|
|
Anchikaa
|
Tako,smo se uspešno skopali.Danes je zelo uživala v vodi,nekaj neverjetnega,do zdaj se mi še ni zgodilo,da bi čisto brez jokeca prestali kopanje.Bravo mis . Saj vem nana da veš kje je Yukatan,pač malo sem popravla.Ne bit jezna na mene,pliz! Ju3 imama posvetovalnico, tak da bojo nove mere za na tabelico. Zaj pa grem do konca Housa pogledat. Aja,pa vsi januarčki so tako lepi,da bi jih samo gledal cel čas. Lepo bodite,mirno nočko vsem. LN, Anchikaa
|
|
|
|
RE: Sončki januarčic 2oo8 22.4.2008 21:39:56
|
|
|
|
Alfabeta
|
Če katero zanimajo naše slikice, semo jih še nekaj dodala v album. Geslo je filip LP a.
|
|
|
|
RE: Sončki januarčic 2oo8 22.4.2008 21:42:35
|
|
|
|
mala pikica
|
Midva z Gašperjem sva bila popoldan še pri prijateljih, ki tudi letos dobijo otročka Zdaj pa že seveda pridno panka. Mami pa kje drugje kot tukaj nana jaz tudi upam, da si bosta vzeli z Martinco čas in prišla malo v naše konce. Pa enkrat ko bo sonček, bomo šle na sprehod. Smo danes tudi bili z Dašo in Gašperjem Slike od hiške pa že komaj čakamo, da vidimo kako rastejo rožice, kakšna so vrata, fasada... nalin vidiš, je Jonasu že uspelo zajčka za nogico potegnit. Vse bo, še zelo hitro se bo zgodilo, da jih bo kdo dobil po nosu z igračko vaney, alfabeta, sunny zelo luškane slikice gosta hrana... kaj pa vem, mi še bomo verjetno malo počakali. Tam nekje do petega meseca. Če pa bi se izključno dojila, bi pa sigurno počakala vsaj do šestega meseca. Ko smo ravno pri dojenju in dodajanju... Glede na to, da Gašper dobiva večinoma AM, bi mu seveda rada dala tudi nekaj čaja. Ampak pri nas je to popolna misija nemogoče. Ne na flaško, ne na žličko,... Nikakor!!! Imamo doma že tri različne okuse, pa noče nobenega Kaj ima katera kakšno idejo?
|
|
RE: Sončki januarčic 2oo8 22.4.2008 21:53:55
|
|
|
|
nana35
|
Ah,Anchikaa,saj nisem jezna . Alfabeta,slikice so krasne,tvoja pupa pa lepo napreduje.Ta fantek zraven,a je to tvoj sinko?Res ima prekrasne oči. mala pikica,naša hiška pa vaša...ja,to je pa razlika.Naša ni taka pravljica,je stara že sigurno 30 let,je pa lepa v novi preobleki.Vrat pa še ni... Bova pa prišli,upam da se Martinca strinja z mano in pišem v imenu obeh,ko bo lepo vreme,sonček pa to...da gremo na sprehod po vaših lepih krajih. Glede čajčka...nobene ideje,žal.
|
|
RE: Sončki januarčic 2oo8 22.4.2008 21:55:16
|
|
|
|
Alfabeta
|
IZVIRNO SPOROČILO: nana35 Alfabeta,slikice so krasne,tvoja pupa pa lepo napreduje.Ta fantek zraven,a je to tvoj sinko?Res ima prekrasne oči. Ja, to je pa moj "veliki fant", tako on pravi. Res ima lepe okice . Hvala!
|
|
|
|
RE: Sončki januarčic 2oo8 22.4.2008 22:06:20
|
|
|
|
vaney
|
mala pikica, Anže tudi pije čaj kot da ga pika komaj spravim v njega okrog 50 ml na dan, če sploh toliko in tudi več ne vem, kako naj ga prepričam, da ga bo pil. zdaj mu ga ponujam vsake pol ure, da vsaj 2, 3 požirke naredi, da bi pa spil 30, 40 ml naenkrat...kot praviš, misija nemogoče. Res, a ima katera kakšno foro za pitje čaja? GH; jaz bom počakala do dopolnjenega 5. meseca, potem pa počasi riževe in gresove kašice, pa zelenjavne, sadne pa baje na koncu. bomo videli, kako bo to šlo. Zadnjič sem mu dala za polizat kos ananasa, pa je lizal kot zmešan, mi je bilo prav smešno pitje mleka; meni je ad. mleko takoooo ogabno, da je kar hudo tudi Grega ga je že probal, pa je skoraj bruhal zraven, tako da mi ga kar stran mečemo. Smrdi za znoret. Fuj, fuj, fuj.... Anže se je tudi kopal danes, smo imeli skoraj celo kopalnico mokro, koliko je brcal. Mu je prav zabavno noter zdaj grem pa počasi spat, nočka
|
|
RE: Sončki januarčic 2oo8 22.4.2008 22:08:06
|
|
|
|
vaney
|
joj, pa na včerajšnje in današnje mini rojstne dneve sem pozabila....slavljenčki, vse najboljše
|
|
RE: Sončki januarčic 2oo8 22.4.2008 22:20:49
|
|
|
|
sani1
|
nana35- seveda da postopoma. Jaz sem tebe čisto dobro razumela kaj hočeš povedati. Je pa tako kot ti praviš, da vsaka mama za svojega otroka najbolje ve kako in kaj. Definitivno bo pa zanimivo tako za nas kot za naše bebe... Lahko ti pa na email pošljem nekaj receptov, nasvetov, tabel - če hočeš... Pošlji na ZS... Sem v bistvu prišla samo izklopit računalnik. Evo pa me je premamilo in sem mogla še sem skočit. Zdej grem pa spat... Nočko...
Pusti, naj prihajajo stvari same- kot večer, kot noč, jutro in dan. Počakaj, da potrkajo pri tebi- kot dež, kot lačen ptič, kjot izgubljen popotnik. Pusti, da stvari odtečejo- kot čas in voda! Za lepši dan!
|
|
|
|
RE: Sončki januarčic 2oo8 22.4.2008 22:31:51
|
|
|
|
Lunca1
|
mml mi smo že precej bolje, no nos in grlo še delata svoje . S Pino je pa danes še kar šlo, dopoldne sva se šle najprej malo igre, potem jo je pa malo vzela tašča, po kosilu je bila pa še kar pridna, potem smo pa dobili še obiske z 2 otrokoma. Je kar šlo. Moj je pa itak prišel domov šele po 18. uri, so ga spet masirali na upravi. Jaz bom začela dodajat po 4. mesecu, tako smo že pri Pini. Meni uvajanje GH tudi bolj pomeni negativno izkušnjo, ker je naša gdč. vse živo pljuvala ven. Enkrat sem ji pripravila 5 različnih jedi eno za drugo in je vse zavrnila. Potem sem pa obupala. Je še zdaj zbirčna Metka, no razen v vrtcu ne. Sunny Luka ima prav zdaj gor tako body kot tvoja. A imate vse enako blazino? Punce tiste ki ne morete dojit, ne se sekirat, če ne gre, pač ne gre. Jaz sem tudi brez materinega mleka gor zrasla, pa marsikdo drug tudi. Nalin ne se sekirat, razvoj je tako različen, eni malo prehitevajo, eni malo zaostajajo, nazadnje bodo pa vsi enaki. Tudi naš še ravno ne drži stvari v roki, mu vse bolj zleti levo ali desno. Pa tvojemu se sigurno pozna še bolezen, ko definitivno ni moral napredovat. No naš gospodič je pa zdaj že 2x tulil v banci. Pa še premajhna mu je postala. Jaz ga nič kaj ne silim s čajem, ga niti preveč ne obrajta. Sani a to imaš recepte za dojenčke, če ja se tudi jaz priporočam.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 22.4.2008 22:46:42
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 22.4.2008 22:51:27
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?