Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: februarski sončki 2008 18.4.2008 14:24:00
|
|
|
|
mami28
|
Joj, sem si probala mal mleka stisnt z Aventovo črpalko. Kak svinjsko to boli. A obstaja še kaka varianta Ja prav čudno spreminjajo mnenja tile strokovnjaki, ka se lupinic in ležalnikov tiče. Po moje je najbolj prav, če delaš po občutku. Če pač paše v lupinici, mu tud škodit ne more. Itak pa ni nonstop noter.
|
|
|
|
RE: februarski sončki 2008 18.4.2008 14:25:28
|
|
|
|
ella79
|
IZVIRNO SPOROČILO: mami28 A flaško se pa pogreje kr v topli vodi? Al kako to počnete? jaz jo tako pogrejem ja, ker v mikrovalovki baje izgubi svojo kvaliteto misar jaz bi ji pripravlja flaško z vsaj 100 ml, da te ne bo skrbelo, če bo lačna. Jaz sem povsod brala, da je lahko mleko v hladilniku 24 ur, čeprav je ena tukaj na RR navedla da lahko celo do 5 dni
|
|
RE: februarski sončki 2008 18.4.2008 14:26:11
|
|
|
|
larisa
|
Evo formula: 150-160 ml na 1 kg telesne teže. Torej če ima 5 kg in 6 obrokov na dan: 50×16=800ml v celem dnevu in deljeno s 6 obrokov = 133 ml na obrok. Ampak moramoo vedeti, da dojeni otroci ne pojejo pri vseh obrokih enako. Tako da jaz bi naštimala ene 150 ml, pol pa lahko pusti če ima dovolj. Kdaj si boste pa napumpale, če boste podojile preden greste (verjetno )?
|
|
RE: februarski sončki 2008 18.4.2008 14:28:27
|
|
|
|
misar
|
IZVIRNO SPOROČILO: mami28 Joj, sem si probala mal mleka stisnt z Aventovo črpalko. Kak svinjsko to boli. A obstaja še kaka varianta Ja prav čudno spreminjajo mnenja tile strokovnjaki, ka se lupinic in ležalnikov tiče. Po moje je najbolj prav, če delaš po občutku. Če pač paše v lupinici, mu tud škodit ne more. Itak pa ni nonstop noter. mami, ja ni treba, da boli. jaz si črpam med tem ko mala pije, zato ker edin takrat teče, drugače pa mi noče . no kakorkoli. men v navodilih piše, da črpaš nekako tako, kot dojenček vleče. taki kratki dost hitri gibi. če boli spremeni tehniko, ker ni treba da boli. ni treba do konca stisnit. jaz najprej tako na hitro in kratko stiskam, pol ko pa začne tečt pa bolj dolge potege delam, pa čist nič ne boli.
|
|
RE: februarski sončki 2008 18.4.2008 14:30:40
|
|
|
|
Suzi*
|
Hm, jaz si nikol nisem črpala, niti črpalke nimam, tako da.... če bi jaz zdaj kam šla, bi jo podojila, preden bi šla, pol pa do naslednjega obroka oz. ko bi bla lačna, prišla domov.
|
|
RE: februarski sončki 2008 18.4.2008 14:33:43
|
|
|
|
ella79
|
IZVIRNO SPOROČILO: mami28 Joj, sem si probala mal mleka stisnt z Aventovo črpalko. Kak svinjsko to boli. A obstaja še kaka varianta jaz si tudi s to črpam, pa nič ne boli kaj te boli res da mogoče najprej mal bradavice bolijo, k se tok notr nagužvajo, sam se to utrdi, jaz sem že čist zvrzirana s to črpalko
|
|
RE: februarski sončki 2008 18.4.2008 14:35:01
|
|
|
|
misar
|
IZVIRNO SPOROČILO: Suzi* Hm, jaz si nikol nisem črpala, niti črpalke nimam, tako da.... če bi jaz zdaj kam šla, bi jo podojila, preden bi šla, pol pa do naslednjega obroka oz. ko bi bla lačna, prišla domov. ja sory suzi ampak to ne pali pod nujno.jaz sem pred mesecem šla k frizerju, jo prej podojila in naj bi zadostovalo vsaj za 2 uri.ja valjda je bila dama že čez uro lačna jaz pa cela panična na stolu, s farbo na glavi. ne, jaz grem od doma sama sam še na ziher z mlekom v hladilniku
|
|
RE: februarski sončki 2008 18.4.2008 14:41:57
|
|
|
|
itata
|
jaz imam pa aventovo črpalko doma (sposojeno) pa si ne znam mleka stisnit ven tko da sem tud sam za 2 ure max bla odsotna zaenkrat.
|
|
RE: februarski sončki 2008 18.4.2008 14:42:41
|
|
|
|
Suzi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: misar IZVIRNO SPOROČILO: Suzi* Hm, jaz si nikol nisem črpala, niti črpalke nimam, tako da.... če bi jaz zdaj kam šla, bi jo podojila, preden bi šla, pol pa do naslednjega obroka oz. ko bi bla lačna, prišla domov. ja sory suzi ampak to ne pali pod nujno.jaz sem pred mesecem šla k frizerju, jo prej podojila in naj bi zadostovalo vsaj za 2 uri.ja valjda je bila dama že čez uro lačna jaz pa cela panična na stolu, s farbo na glavi. ne, jaz grem od doma sama sam še na ziher z mlekom v hladilniku ja, sej ok, sej nisem črpanja in shranjevanja mleka šinfala. sam hočem rečt, da ker si ne pumpam in tud pojma nimam kako je to treba počet, da bi pač tako zrihtala. je pa tud ful odvisno, kdo otroka čuva, ker moja tašča tamalo res tolk zanimira, da mi ni panike jo pri njej pustit.
< Sporočilo je popravil Suzi* -- 18.4.2008 14:46:54 >
|
|
RE: februarski sončki 2008 18.4.2008 14:47:44
|
|
|
|
misar
|
suzi nisem mislila, da šinfaš. sama še nikoli nisem pustila ta male same , razen ko sem šla k frizerju in takrat je bila pač taka situacija zato sem sam hotela povdarit, da se ni pametno zanašat na to da bo dost. lahko da bo, lahko pa tud da ne bo, torej, da mam mirno vest si bom danes nekaj mleka izčrpala, pa če ga bo jedla prav, če ne pa ga lahko še zmeraj stran zlijem
|
|
RE: februarski sončki 2008 18.4.2008 14:50:13
|
|
|
|
nizy
|
oj, nimam časa vse prebrat ,sm pa dodala par novih slikc....
|
|
|
|
RE: februarski sončki 2008 18.4.2008 14:51:39
|
|
|
|
ELMA
|
jaz imam od čikota prsno črpalko , pa vam povem da si lažje mlek isčrpam z roko , ko pritiskam na kolobar kot s črpalko ..
|
|
|
|
RE: februarski sončki 2008 18.4.2008 14:54:14
|
|
|
|
ella79
|
elma kako je fletkana tvoja hčerkica in kako bratec zna z njo jaz tudi ne bi šla od doma, da ne bi bila vsaj 100-tka v hladilniku
|
|
RE: februarski sončki 2008 18.4.2008 15:02:42
|
|
|
|
nizy
|
elma- naša pupa ima isto pliš oblekco, kot tvoja elma na zadnji slikci
|
|
|
|
RE: februarski sončki 2008 18.4.2008 15:04:08
|
|
|
|
mami28
|
Hvala za odgovore. Bom probala se še mal potrudit s tole črpalko. Lahk, da res nisem dober pristavla, pa me je bolel. Sem pa tud hitr odnehala Nizy, čudovite slikce.
|
|
|
|
RE: februarski sončki 2008 18.4.2008 15:05:50
|
|
|
|
ella79
|
IZVIRNO SPOROČILO: mami28 Hvala za odgovore. Bom probala se še mal potrudit s tole črpalko. Lahk, da res nisem dober pristavla, pa me je bolel. Sem pa tud hitr odnehala Nizy, čudovite slikce. a si dala na 'školjko' un mehak del še? sej veš kaj mislim. Pa zizo morš točno v sredino naštimat, k drugač ti tako bo robu drgne in tist boli
|
|
RE: februarski sončki 2008 18.4.2008 15:25:06
|
|
|
|
mesecnica
|
Eno ? za doječe mamike... Koliko obrokov čez cel dan skupaj "sklamfate"? Naša je sedaj že dva dni samo 7x, danes pa ji še to ne bo uspelo - bo samo 6x (se mi zdi ). Lp,
|
|
RE: februarski sončki 2008 18.4.2008 15:25:44
|
|
|
|
ella79
|
kje ste vse jaz morm še 12 povstov napisat, da bom mela 4 zvezdice
|
|
RE: februarski sončki 2008 18.4.2008 15:26:14
|
|
|
|
Februarka08
|
Uh, jaz sem mela tud preglavice s tole črpalko - že v P. Ko mi je sestra pokazala je njej vleklo mlek ven, samo da je iz sobe stopila je nehalo. Pol pa šibam za njo da ne gre, pa greva spet v sobo, pa spet... Groza. Doma pa isto. Men ni šlo, možu pa kot za šalo. Ampak zdej je tko v omari. Joj kok sem nesramna... Larisi ne pustim da bi spala. Potem pa ponoč nič ni od spanca. Malo zadrema sem in tja in se itak kar sama zbudi, tako da tako grozna pa spet nisem. Sam ogovarjat jo morm sprot mal pa pogleda spet z velikimi očki. No, gorenjke, kdaj se kaj dobimo? Nazadnje smo bile na kavi Ella, Nuka, Listek in jaz. Potem je pa tukaj še Bajsa in ali je še katera? Listek se tudi nič več ne javi, kajne? Al pa sem jaz spregledala. Zdele se mi je pa Larisa tako lepo nasmejčkala, da bi jo kar pojedla. Greva se mal igrat na igralno podlogo, da mi ne zaspi.
|
|
RE: februarski sončki 2008 18.4.2008 15:33:33
|
|
|
|
buči
|
Punce, jaz vas pa prosim za malo podpore, čeprav niste iz Ljubljane. Tole je po mailu poslal moj kolega, ki je predtavnik sveta staršev našega vrtca. Pozdravljeni, Kot najbrž veste v Ljubljani poteka akcija zbiranja podpisov v podporo peticiji proti povišanju cen vrtca. "25% podražitev vrtcev? NE! Župan je nerazumno povišal cene vrtcev, zato bodo starši otrok v ljubljanskih vrtcih v aprilu prejeli tudi do 25% višje položnice. Prizadeti starši smo se odločili temu upreti in izraziti svoj protest. Pozivamo vse, ki nas podpirajo, da oddajo svoj glas v akciji Solzica podpore staršem. Solzice bomo zbirali do 15. aprila, ko bomo peticijo predali županu."
Če menite, da je akcija smiselna in skladna z vašim prepričanjem, lahko na spletnem naslovu "oddate" svoj glas podpore ter to e-sporočilo pošljete naprej vsem, ki imajo otroke v kateremkoli izmed ljubljanskih vrtcev v razmislek in vpogled. Lep pozdrav, Milan Jurenec
|
|
RE: februarski sončki 2008 18.4.2008 15:33:34
|
|
|
|
ella79
|
februarka si pa res grozna k je ne pustiš spat naša je danes tak zaspanček, sam poje, previjem in že naprej spi. Itak potem pride njen bratranec, pa ji sigurno ne bo pustil spat so še februarčice iz gorenjske: jencili si pozabla , pa sandra, nizy je mal bolj severno listek sem zadnjič zasačila k se je sam po temi sprehajala, pa sem napisala da jo vidim, pa ni nič napisala kako so. Se je pa takrat pofočkala k je rodila, mislim da ima fantka Luka lahko se v qlandiji zmenmo en dopoldan ne glede na vreme, ker vreme čakat je zap
|
|
RE: februarski sončki 2008 18.4.2008 15:35:03
|
|
|
|
buči
|
Moj je pa ravnokar razdrl sesalec in ven potegnil nogavico, tako da lahko nadaljujem z delom. Ob 16ih ima Janey izpit, ne pozabite držat pesti!
|
|
RE: februarski sončki 2008 18.4.2008 15:37:27
|
|
|
|
ella79
|
buči bova pa skupi sesalc sprehajali zdele, moj me že tako nevoščlivo gleda, k sem prej likalnik, njega pa ne tole sem z veseljem podprla, k vrtci so že sedaj dragi janey držimo pesti
|
|
RE: februarski sončki 2008 18.4.2008 15:41:17
|
|
|
|
itata
|
jaz sem pa očitno mal zbolela grlo me boli mal, glava mal - nič tazga dejansko sam mal sem švoh. pa sem si šla temperturo zmert jo imam pa 37,5 kr neki...
|
|
RE: februarski sončki 2008 18.4.2008 15:44:45
|
|
|
|
Februarka08
|
IZVIRNO SPOROČILO: ella79 februarka si pa res grozna k je ne pustiš spat naša je danes tak zaspanček, sam poje, previjem in že naprej spi. Itak potem pride njen bratranec, pa ji sigurno ne bo pustil spat so še februarčice iz gorenjske: jencili si pozabla , pa sandra, nizy je mal bolj severno listek sem zadnjič zasačila k se je sam po temi sprehajala, pa sem napisala da jo vidim, pa ni nič napisala kako so. Se je pa takrat pofočkala k je rodila, mislim da ima fantka Luka lahko se v qlandiji zmenmo en dopoldan ne glede na vreme, ker vreme čakat je zap Ups, jencili, sandra in nizy saj res... Sem mislila samo na tiste ki smo ble takrat zmenjene... Ja, nizy je pa iz jesenic, če se ne motim, kajne? Tud jest sem za qlandijo... In tud za uro nekje v dopoldanskem času. sam še pofočkat se morjo ženskice...
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?