|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  118 119 [120] 121 122   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarski sončki 2008
18.4.2008 11:56:09   
Bajsa
Suzi hvala za slikice!

Februarka nisi slaba mati!!!! Na količino mleka pač včasih ne moreš vplivat. Jaz sem se ful sekirala, ker sem mogla Zali dodajat na začetku, pa sem ji sam en obrok dodajala, amapk sem se skulirala in ne boš verjela, zdej je tud mleka za dost. Je pa res, da se ne obremenjujem več s tem a poje dost a ne, ker jo skoz ko Zala hoče pristavim, pa če je to kuj vsake pol ure. Jaz si pač mislim, da poje kolkor rabi, čez dan skoz je, potem pa ponoči pridno spi. Včeraj je zaspala ob 23 in spala do 6.30. Mislim, kaj hočem lepšga. Tko da ne se sekirat in ji kr lepo daj zizo, pol pa še dodatek v flaško in ne bo panike. Iz kerga konca gorenjske pa si? Mogoče bi se lohk na kak čvek dobile.

Bamby upam, da ste rešili težavo in da bo Novalac pomagal Anaji. Mi smo ga tud imeli takoj in Zale ni nč napenjal kej preveč. No zdej sm pa probala še milumil, pa smo ga sam odprli in dvakrat probali, zdej pa stoji... Novalac mi je svetovala babca iz porodnišnice. Če ga ne boš dobila, bi lahko še jst mal tuki po Loki pogledala, če ga kje imajo.

Pr nas je pa igralna blazina zanimiva ene 10 minut, pol je pa fertik. Zala je tud hotla skoz pozornost in se po rokah nosit, pa smo jo dali v ležalnik, ampak ji ni sedl. Pa še skoz sem jo mogla okol za sabo nost, pa po tleh odlagat. Zdej smo pa najdl boljšo varianto. Jo lepo fletn dam v voziček marela, k je v bistvu naklon kt pr ležalniku, oz. še bolj raven in trd, in se mal voziva po stanovanju. kamot kuham zraven, se stuširam, še ko sesam jo zraven v sobo pelem, da se punca že zdej nauči, kako se to dela user posted image

Meti ne vem, če je glih pametn met otroka tok v lupinci. No ne vem, ampak baje zarad položaja v katerem leži ne pride dost kisika v možgane in pol zato tok spijo notr. Tko so men razložil. Jz jo uporablam res sam za v avto. Pa tud tuki pr nas ma en otroček neki težave zdej z glavo in hrbtenico, so rekl, da zato, ker je bil skoz v lupinci. No sam povem, boš že sama vedla kaj je dobr za Janeza.

Punce kok ste lepe, pa bebice tud! Nama je prav žal ker nisva mogle pridet. Drugič pa ziher prideva!!!

Larisa to ne drži, da če dodajat začneš, da pol nehaš dojit. Men je patronažna lepo rekla, naj jo najprej prstavim, pol pa še dodatek dam, tko da zato nisem čist nč manj dojila.

Tuna po moje ni enga recepta, s katerim bi dojenčki celo noč spali. Je odvisn od otroka do otroka. Mi je zadnč ena rekla fajn. Prav: Ti se kr naspi zdej, naš je do 3 mescev spal po celo noč, pol se je pa vsako noč zbudil ob 2 in je bil zbujen do 5, pa je tko še dons ko je star 9 mescev user posted image . Tko da,  nikol ne veš...

No zdej grem pa kuhat. Dons bomo kr sirov burek jedl. Bogi ata, k je na meso navajen, zdej ko pa jaz al pa mami kuhava, se pa more še na kej brezmesnga navadit user posted image .
Joj kdaj bo vreme za vn it? Jaz sem bla tko vesela, ko sem februarja rodila, ker kao je februar mrzu, pa še niti ne hodiš tko vn z dojenčkom, pol pa marc je že toplejši, april in naprej je pa itak zakon. Ja valda in kaj mamo zdej? Veter, dež, sneg, sonca pa sam za pokusit user posted image
No zdej pa res grem. Je Zala čist zaspana, bo kr zaspala v mareli user posted image .
A še to, kk sm jst fajna mama. Ko je zuni vreme za en user posted image , jst Zalo kr napravim kot za vn, jo dam v voz in postavim na balkon, k mamo pokritga, da se vsaj mal svežga zraka nadiha. A sm faca a ne.
Zdej pa res grem, če ne bo mami brez kave, in mi vsi brez južne user posted image

Pa pa!

Nisem vedela koliko ljubezni je v mojem srcu, dokler me ni Zala poklicala MAMA!

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 2976
18.4.2008 12:23:32   
Februarka08
Ella, prejle mi je kar veliko pojedla dodatka, ker je od prejšnjega hranjenja minilo malo časa. Pojedla je pa najprej 50 pol se je pa še jokcala in sem ji še mal nardila za piko na i.
Morm pa rečt da je razlika, ker sem lahko za kosilo pripravila in sva se vmes lepo pogovarjale, me je opazovala, ampak skoz ji morm nekaj govort da se zamoti.user posted image Saj če bo čez dan bolj sita, sigurno tud jokcala ne bo toliko, vsaj mislim.
Bajsa, si se pa razpisala.user posted image Hvala tudi tebi.user posted image Sem pa iz Golnika, iz kje si pa ti? Jaz sem za kakšen čvek, pa kdaj bi se lahko spet gorenjke kje dobile, kaj pravite??user posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu Bajsa)
Neposredna povezava do sporočila: 2977
18.4.2008 12:32:49   
kati kati
dan,

pr nas je blo pa to noč veselo od pol treh zjutraj ga je šraufalo ampak v spanju,tak da on je spal js sem pa skoz gledala kaj mu je...samo jamranje-vendar on je psal....čez dan še zelo veliko spi-trenutno tudi...jema še vedno kr pogosto...
problem je pri meni -ker imam ledvični kamen v levi ledvici in imam malo bolečinuser posted image ...to pa je ostalo od  nosečnostiuser posted image ,...
pr nas pa se kaže mal sončka in bomo potem šli malo ven na luft...
l

pa smo pihnali prvo svečko...4.2..

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 2978
18.4.2008 12:43:10   
Februarka08
Aja, sem še to pozabila vprašat: ali jeste že kaj svinjskega mesa (razen Elle, sevedauser posted image )? Sem tud to vprašala patronažno in je rekla da komot lahko samo da ni preveč masten in ne pohan. Se mi ne da več 2 kosila delat za naju...user posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu kati kati)
Neposredna povezava do sporočila: 2979
18.4.2008 12:43:44   
itata
evo mene postriženouser posted image  sam špice. šr sreča, da je mali spal glih vmes eno uro k sva se strigle. priden fantekuser posted image  zdej je spet zaspal po dojenju, ampak ni dost oblečen, da bi ga v voz dala, k je glih nehal dežvat... če ga oblečem se mi bo pa zbudu vmes pa vprašanje, če bo še nazaj pol zaspal...user posted image

ella: hvala za navodila, ve men sam sporočite kdaj se dobimo pa priletivauser posted image

www.pravni-nasvet.si

Neposredna povezava do sporočila: 2980
18.4.2008 12:44:38   
itata
februarka: jaz tud ne jem mesa, tko da....

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 2981
18.4.2008 12:46:20   
buči
Bajsa, a veš kolk je men snešno to z lupinco. Pred še ne 4 leti, ko se je rodil Aljaž, so nam svetovali (tudi v razvojni ambulanti), da naj bo otrok do 4 meseca čim več v lupinci, priporočljivo do 10 ur! Meni so celo predavnaje držali, kako naj ga notr namontiram in z brisačo podprem, da bo ja čim bolj usločen, ker je to dobro za hrbtneco. Pa ga nisem imela, pa je čisto normalen. Soseda ga je pa imela, pa je tudi normalen. No, zdaj je bila pa kolegica v materinski v Šiški, pa je en dan sestra razlagala, da ni dobro, drug dan pa druga, ki jim je predavala o hendlingu, da je nujno imet male notri. Mislim, da je treba naredit en kompromis med vsem . vsakega malo. Poleti jim je notri vroče, pozimi jim paše, ker so obdani z vseh strani. Jaz imam našega notri res samo, kadar je v avtu, pa če pač zaspi, ga pustim, ker nimam vozička, na katerega se da lupinco priklopit. Se mi pa to zdi zelo praktično. Bolje da spi, kot pa da ga premetavaš, ko moraš kam it pač z otrokom.

TDAT - štirje prestopniki!

Neposredna povezava do sporočila: 2982
18.4.2008 12:47:47   
ella79
februarka pri nas je bil tudi vedno jok ko je bila še lakota in sem ji brez slabe vesti dala dodatek. Lačna pa res ne more bit, normalno da se potem dere. Tako da pri nas smo ugotovil, da če je dretje je lakota, pa sem ji vedno potem takrat dala kolikor je pač hotela in to se ji še danes pozna user posted image user posted image user posted image dej ti mal organizirej, da se gorenjke spet mal dobimo. Men je vseeno kdaj in kje, bi mi pa ob enajstih najbolj odgovarjalo

pri nas je tudi sedaj nehalo deževati, upam da vsaj tok zdrži, da se napokava vn, k bi prav pasal mal lufta

Pri nas sije sonček vsak dan od 4.2.2008.
Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 2983
18.4.2008 12:48:52   
buči
Aja, da vam povem, da mi je ratal uničit sesačec. Ker sem bila 2 dni mobilna, ker mi je moj pustil avto, in me res ni bilo nič doma, mi je včeraj nežno med vrsticami povedal, da je doma cela štala in da se pozna, da sem se samo potepala, da upa, da ne bo tako vsak mesec user posted image . Pa sem šla pospravljat stanovanje, ker ven tako ne moreva, pa sem Aljaževo nogavico ponesreči posesala. Zdaj pa sesalec ne dela več. user posted image  No, mi vsaj ni treba več delat. user posted image  Grem še pomit, potem pa kava in RR!

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 2984
18.4.2008 12:48:59   
itata
eno vpr-: jaz bi začela mal na orbitrek telovadit... tko 20 min, pol urce... sej če dost jem to ne more vplivat na količino mleka?? da ne bi mela dost energije za proizvodnjo mislimuser posted image  

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 2985
18.4.2008 12:52:42   
ella79
itata po moje z lahkoto, važno da dovolj piješ. Sem en dober članek enkrat prebrala, da v afriki ženske brez problema dojijo (sej kaj drugega itak nimajo da bi svoje user posted image nahranile) pa so podhranjene, da o tekočini niti ne govorim.

Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 2986
18.4.2008 12:55:50   
itata
ela: te medkulturne scene so hude ja. v določenih kulturah pa otroci sploh ne jokajo. dobr a ne? čeprav kako pol vejo da so lačni al pa kej pa tud ne vemuser posted image

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 2987
18.4.2008 13:07:08   
Suzi*
Februarka, jaz tud občasno kaj od svinjine pojem. Glede dojenja so ti pa ostale povedale. Ti ji daj svoje zize, lahko tudi obe naenkrat, če ne bo imela dost, pa še dodatek, pa bo. Pa čimvečkrat jo pristavljaj, da bo večja proizvodnja mleka.

V lupinci imam jaz našo tudi doma, samo imam pri ritki malo podloženo, da ni tako usločena in je malo podobno ležalniku.

Itata, po moje tud lahko malo potelovadiš. Samo zraven pač dost pij.

Buči, bravo! user posted image user posted image  Pa ti ni treba sesat. user posted image user posted image

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 2988
18.4.2008 13:24:08   
larisa
Ela, kako pa ti tako mengeš obvladaš? user posted image  Si dala pa super navodila. Edino to je res, da imajo sedaj (pomoje trnutno, dokler ne bo bolj toplo user posted image ) manjši vrt in ni najlažje s ful vozički, ampak se bomo mi že organizirale da bo za vse dobr user posted image .

Februarka, boš vidla, zdej boš mal dodala, pol boš pa spočita in bolj zadovoljna pa sproščena, ker bo Larisa bolj mirna, pa bo kar naenkrat tud mleka dovolj!

Zdaj pa čakamo pomlad, ki prinaša obilico zdravja ;-)

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2989
18.4.2008 13:25:07   
itata
buči: dej prid na kavo, moj sesalec žal še zmeri dela pa posesat moram, ker me strigla gospodična sredi dnevne sobe (laminati)user posted image

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2990
18.4.2008 13:27:24   
itata
zdej moram sam še ugotovit KDAJ bom telovadlauser posted image  paše mi najbolj zvečer, tko da verjetno zvečer, ko bo mali gledal igračke al pa babi zabaval... ker tkole trebušnjake pa mal za noge naredim preden grem spat ko je mir v stanovanju in oba fanta že spita po možnostiuser posted image  pijem pa že zdej po 4 litre na dan se mi zdi... ogromno skratka!

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 2991
18.4.2008 13:34:57   
ella79
IZVIRNO SPOROČILO: larisa

Ela, kako pa ti tako mengeš obvladaš? user posted image  Si dala pa super navodila. Edino to je res, da imajo sedaj (pomoje trnutno, dokler ne bo bolj toplo user posted image ) manjši vrt in ni najlažje s ful vozički, ampak se bomo mi že organizirale da bo za vse dobr user posted image .

oš mal dodala, pol boš pa spočita in bolj zadovoljna pa sproščena, ker bo Larisa bolj mirna, pa bo kar naenkrat tud mleka dovolj!

sej če pa tuki ne bomo mogle zravn pridt, je pa mal nižje dol tudi en luštn lokalček user posted image obvladam, a ne user posted image user posted image

jaz naše nimam doma nič v lupinci, itak je na igralni podlogi al pa spančka.

Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu larisa)
Neposredna povezava do sporočila: 2992
18.4.2008 13:55:35   
misar
zdele ste v treh urah naklofale 3 strani..ma ste user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

nimam zdele cajta brat, rabim pa en nasvet. midva z mojim greva danes zvečer prvič ven brez bebice(saj ne da se počutim ko najstnica na prvem zmenku user posted image user posted image ), poleg tega, da se grozno počutim, da me je strah in vse bedarije, ki sodijo zraven.

me nekaj zanima: ker jaz svojo malo izključno dojim, nimam pojma koliko naj ji pripravim za jest v slučaju, če bo dama vmes kaj lačna? ena je enkrat posredovala formulo za cca. izračun. dajte mal mi povedat kaj naj naredim???

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 2993
18.4.2008 14:04:29   
mami28
Misar, tud jst mam podobno vprašanje, ker sem tudi danes zvečer vabljena na večerjo in se nekak ne morem odločt, al naj grem al ne. Bi pa morala malo pri tašči pustit in tudi en obrok hrane. Se pa samo dojima in do sedaj ji še po flaški nisem devala. Zanima pa me tud, kolk časa je lahko podojeno mleko v hladilniku?

Jst sem začela že vse jest, res da sveže sadje in zelenjavo zlo malo, pa agrumom se še odpovedujem. Čeprav zlo pogrešam sveže stisnjen pomarančni sok. Za enkrat ni opazit, da bi mali kaj škodlo.

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 2994
18.4.2008 14:10:54   
misar
IZVIRNO SPOROČILO: Bajsa

Meti ne vem, če je glih pametn met otroka tok v lupinci. No ne vem, ampak baje zarad položaja v katerem leži ne pride dost kisika v možgane in pol zato tok spijo notr. Tko so men razložil. Jz jo uporablam res sam za v avto. Pa tud tuki pr nas ma en otroček neki težave zdej z glavo in hrbtenico, so rekl, da zato, ker je bil skoz v lupinci. No sam povem, boš že sama vedla kaj je dobr za Janeza.

ni meti napisala, da ma malega v lupinci, vsaj kolikor sem prečekirala. jaz sem napisala, da mam ta malo v lupinci. ker so ful deljena mnenja, jaz ubiram srednjo pot. torej ko rečem da tamala ful že zdrži v lupinci, to pomeni da zdrži mogoče celo uro user posted image user posted image user posted image . sem tud sama pristaš, da niso ful v lupinci otroci.

je pa čudno, ne priporočajo lupince, ležalnika pa tud ne, ker je baje premehak in je otrok lepo preveč ugreznjen in zato se slabo mišice razvijajo user posted image user posted image user posted image tako, da ne morem je pa imeti skoz na igralni, ker sama noče bit dolgo. torej če hočem kaj naredit jo moram za sabo vlačit. kam pa naj jo dam??

(odgovor članu Bajsa)
Neposredna povezava do sporočila: 2995
18.4.2008 14:11:17   
Bajsa
Jst bi si na vajinem mestu spumpala vsaj 100- tko in pol naj dajo user posted image  in kolkor poje pač poje. Kar se tiče shranjevanja v hladilniku, se mi zdi da je 24 ur lahko, sam se ga kao ne sme večkrat pogrevat in hladit. Se prav ko enkrat pogreješ moraš ostanek zlit stran. Lepo se imejte zvečer! Drgač sm pa jaz Zalo pustila pr moji mamic enkrat za 4 ure, ko je bla stara 3 tedne. Sam sem bla tko bliz doma, da me je sam poklicala ko se je zbudila in sem bla v 5 minutah doma, da sem jo podojila.Je blo pa tud men mal gadno it, ampak smo zmogli user posted image

Nisem vedela koliko ljubezni je v mojem srcu, dokler me ni Zala poklicala MAMA!

(odgovor članu mami28)
Neposredna povezava do sporočila: 2996
18.4.2008 14:12:23   
misar
mami: mislim, da je lahko mleko v hladilniku cca 3 dni, če prav vem.

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 2997
18.4.2008 14:15:20   
mami28
A flaško se pa pogreje kr v topli vodi? Al kako to počnete?

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 2998
18.4.2008 14:17:04   
Suzi*
IZVIRNO SPOROČILO: misar

IZVIRNO SPOROČILO: Bajsa

ni meti napisala, da ma malega v lupinci, vsaj kolikor sem prečekirala. jaz sem napisala, da mam ta malo v lupinci. ker so ful deljena mnenja, jaz ubiram srednjo pot. torej ko rečem da tamala ful že zdrži v lupinci, to pomeni da zdrži mogoče celo uro user posted image user posted image user posted image . sem tud sama pristaš, da niso ful v lupinci otroci.

je pa čudno, ne priporočajo lupince, ležalnika pa tud ne, ker je baje premehak in je otrok lepo preveč ugreznjen in zato se slabo mišice razvijajo user posted image user posted image user posted image tako, da ne morem je pa imeti skoz na igralni, ker sama noče bit dolgo. torej če hočem kaj naredit jo moram za sabo vlačit. kam pa naj jo dam??

jaz mislim, da če so povsod malo, da je čist ok. Naša je malo v lupinici, malo ležečki na postelji, pa na kavču v polsedečem, pa v košku, pa na rokah...tisto je mišljeno, če bi user posted image bli ves dan samo v lupinici, pa to iz dneva v dan, da ni ok. če so pa uro al pa dve na dan v lupinci al pa v ležalniku jim pa po moje čist nič ne more bit.

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 2999
18.4.2008 14:20:28   
Suzi*
Joj, jaz bi tud tako kam šla z mojim sama tudi zvečer....pa mi ni za it, ker je ne morem nekomu pustit, če pa še ne spi ok. Čez dan sem pa jaz našo tud že po 3 ure pustila doma, pa jo je tašča čuvala, pa ni blo panike. prej sem jo podojila, pol pa gasa. onidve sta se pa malo pogovarjali, ko bi ona mogoče že lahko jedla, pa tamala sploh pomislila ni na hrano.user posted image  drugače se je pa na 2 uri dojila takrat.

Punce, uživajte danes, pa jutri poročilo, kako je blo.user posted image

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  118 119 [120] 121 122   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  118 119 [120] 121 122   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?