|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2006-4
15.4.2008 11:14:41   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Arabela

Mamice z izkušnjami.. kako se lotiš navajanja na kahlico?! Nimam pojma...

Frrr... članek je prišel na meil ob pravem času.. hvala...

kot prvo ne hiti!!!

Jaz sem jo najprej dala samo sedet na kahlico- oblečeno
potem sem jo dajala slečeno gor sedet, pa sem ji govorila lulu.......pa mislim, da jo je malo zeblo in se je polulalauser posted image , sem ji pokazala in zraven navdušeno ploskala in govorila bravo bravo, potem sva to nesli zlit v wc, je gledala......
Skoraj vsakič, ko sem ji pleničko zamenjala, sem jo dala še malo na kahlico sedet, pa če je naredila kaj ali pa ne
- pa vsakič, ko sama pokaže, da bi šla na kahlico jo dam! pa tudi če nič ne naredi, se je pa že zgodilo, da sem ji kahlo skrila, ker je hotela biti na njej vsake 10 minut- ker ji je fino ko je nagauser posted image
- zdaj že celo paniko zganja, ko jo tišči lulat ali kakat, se začne hlače dol vlečt, kahlo kazat, prav cvili
- je pa nekaj res: Tinkara je otrok, ki ne mara biti pokakana, preveč polulana, jo moti, ve kdaj jo tišči, ampak ne zna pa še zadržat- tako da če nisi dovolj hiter gre vseeno v pleničko!
- jaz je nič ne silim!!!
- se pa vidi, da so v vrtcu začeli hodit na kahlico- čeprav nje niso dali ampak se je kar sama oblečena vsedla na kahlo, potem so jo slekli in se je polulala in je še zdaj edina, ki gre v vrtcu več kot 2x/dan lulat na kahlicouser posted image
Do poletja jaz to jemljem kot igro, potem pa se bomo temu bolj posvetili!

(odgovor članu Arabela)
  Neposredna povezava do sporočila: 1526
15.4.2008 11:38:06   
muki1
Kar se tiče dajanja na kahlo bi jaz rekla tako.
Pri Neži nisem nič silila. Nekako pri dveh letih in dveh mesecih sem začutila, da je dovolj zrela za kahlo. Da je znala povedat, da jo lulat in da je potem bila suha brez plenic. To navajanje skozi igro, pa prekomerno navduševanje, ko se otrok polula na kahlo se mi zdi, da on to tudi vzame kot igro in ne kot neko ,,resno stvar,,.( No, saj pohvališ ga itak)
Nikoli pa ne bi navajala na kahlo, ker so mi drugi tako rekli, da je zdaj že čas. Naši otroci so individualisti. Eden je morda že pri 13 mesecih v stanju iti na kahlo, drug pa spet šele pri 30 mesecih. Neža definitivno ni bila prej ,,zrela,, za to. Nekak sem ujela pravi čas in je v treh dneh potem bila odvajena plenice. Malo težje je šlo s kakanjem, saj nekako ni mogla kakat. Je bila brez pleničke, potem pa je prišla prosit, da bi kakala v plenico. Torej smo plenice še vedno nekaj časa kupovali.
Torej Arabela, če misliš, da je Katarina dovolj zrela za kahlo jo začni navajat. Meni se ne zdi, da bi Iva že razumela, kaj to pomeni, čeprav vidi Nežo, da gre na straničče, zato je še ne silim( vmes je celo enkrat sama izrazila željo, da bo kakala in se ji je celo posrečilo narediti kupček user posted image ). Jaz bom s tem še počakala.
Upam, da je ne nameravaš zdaj na kahlo navajat, ker so ti v vrtcu rekli, da bi lahko bila suha.

< Sporočilo je popravil muki1 -- 15.4.2008 11:41:08 >

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1527
15.4.2008 12:35:10   
@lina
ker Matjaž spi podaljšano rundo, imam še čas za par vrstic. Mi smo doma.user posted image  V nedeljo zvečer zakuhal, na 38,5, potem ko sem bila prepričana da smo se pozdravili od prejšnjega tedna in da gresta oba v vrtec. Včeraj čez dan je sicer kar šlo, enkrat do 39, zvečer je šel v posteljo s 37,3. V roku ene ure je potem prišel do 39 in nato še do 39,9. Men se je žeuser posted image , v naročju sem ga držala, tresel se je kot šiba na vodi in nobena stvar ni prijela, zato je bil skrajni čas za Voltaren. No, ta je prijel, kot vedno, in držal tam do 4h. Takrat je spet začel stokat, znova 38,5 vročine user posted image .

Zdaj je kolikor toliko ok, spi že dve uri.

Sva bila pri zdravnici in sem čist user posted image . Namreč, zdaj imamo to naročanje na uro. Vse ok, vsaj ne čakamo 3 ure v čakalnici. Ampak včeraj sem sestri po telefonu rekla da ima vročino, ampak da bom počakala kaj se bo razvilo in da bi raje danes zjutraj prišla. Tudi ok. Ampak pol mi pa zdravnica danes reče, da mi ne more dati bolniške za včeraj, da bi morala sestra dat zabeležko včeraj v karton, da bi jaz morala poudariti da bom doma ostala in da se bolniška edino tako lahko šteje od včeraj. Ni mi jasno, zakaj mi sestra tega ni povedala?user posted image  Kaj ni logično, če sem rekla da ima vročino, da ga ne bom v vrtec peljala? Kako naj vem, če si vedno znova določajo nova pravila... Tako da za včeraj moram dat dan dopusta. Pa še dobro, da imam tako službo, kjer mi ne komplicirajo, kako si pokrivam ure. Obstajajo službe kjer je dobit dopust cela znanost in procedura...

Arabela  in kahlica - pri nas je bilo podobno kot pri muki - pri dobrih 2,5 letih sem odstranila plenico, brez kahlice, direkt na školjko z nastavkom, suh v parih dneh, edino s kakanjem smo imeli še par mesecev težavo, ni hotel kakati oz. le v pleničko, je zadrževal tudi par dni. Na dopustu tistega leta smo tudi kakanje uspešno uredili skoraj mimogrede.

Jaz Matjaža še nisem dajala na kahlico. Bom počakala na "pravi trenutek".

no, to pa je bilo mojih "par" vrstic user posted image

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 1528
15.4.2008 12:49:17   
muki1
@lina, držim pesti za Matjaža. Verjamem, da si vsa huda, jaz bi tudi bila. Sicer pri nas do zdaj niso nič komplicirali in nam zmeraj gredo na roko. Ampak na vodi čutim, da jim moje izbegavanje cepivu zdaj že malo gre na živce in bodo v bodoče bolj stroge user posted image

Edino bog ne daj, da prideš tik preden končajo...takrat te pošljejo k dežurnemu, ker njim nadur nihče ne plača user posted image .

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 1529
15.4.2008 12:49:54   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: muki1

IZVIRNO SPOROČILO: altati

o, nove čveke, pozdravljeneuser posted image !

daj, napišite kaj več!
pa kakšno fotko vaših sončkov nalepite....

Pa možekov ne pozabit user posted image .

Aha. Pa te mam.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 1530
15.4.2008 13:37:32   
muki1
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

daj, napišite kaj več!

Aha. Pa te mam.

OMG ženska, ti si pa z lune ali kaj user posted image  user posted image  user posted image ?

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1531
15.4.2008 15:20:24   
frrrr
srečanje v maju, odvisno od termina, smo že kr zabezetcani user posted image

muki, v septebru imamo šele pri vas rezervirano... ne bom ti ušla, mam do takrat še čas shujšat user posted image

Arabela - js sm si glih sposodila knjigico Navajanje na kahlico. drgač je pa v prilogi Mame al neki takega ravno vse na temo Kahlica. je pa Remy full lepo vse napisala. predvsem je pomembno, da se ne mudi nikamor in poslušamo otroka.

več pa ne utegnem prebrat... zvečer dalje...
@lina, pozdravite svojega škrata!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1532
15.4.2008 15:38:50   
Anonimen
srečanje -  nam bo uspelo šele mogoče enkrat septembra

kahlica : smo prešaltali kar direktno na wc školjko. Sem kupila še tisti nastavek, posebej za otroke, ki ga položiš na školjko. Po vsakem previjanju, gremo lulat, včasih tudi kakat. ZJutraj imamo pleničko že suho.

(odgovor članu frrrr)
  Neposredna povezava do sporočila: 1533
15.4.2008 16:22:12   
moci
IZVIRNO SPOROČILO: mis

Ja res, kje pa ste vse?user posted image

Midve sva jutri in v sredo večinoma same, ma ati intenzivne vaje. Se bližajo špili. Če bo kera na kateri od Cvičkarij bo lahko slišala izdelek. Bom pa jaz naslednji teden v LJ na Cvičkariji, tako da če bo katera tam naj se javi, bomo kakšen deci skupaj spileuser posted image  Tako da bova čez dan te dni čim bolj aktivni, zunaj če se bo dalo, pa bo.

nočko

mi bomo mogoče na kakšen špil prišli pogledat, če bo v otrokom primernih urahuser posted image . so fajn band.

jaz tudi še nisem bila na cvičkariji.

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 1534
15.4.2008 16:22:14   
moci
IZVIRNO SPOROČILO: frrrr

IZVIRNO SPOROČILO: moci

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

mislim, da se nikoli v zgodovini oktobrk ni zgodilo, da bi padle na 2. stran. zdaj pa je tema predzadnjauser posted image

ok, lahko nočuser posted image

a si naredla print screen, da ti bomo verjele? user posted image user posted image

user posted image bom drugič.

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 1535
15.4.2008 16:22:19   
moci
IZVIRNO SPOROČILO: Maxica

Dobro jutro, prva.user posted image user posted image
Mal težim z našim srečanjem. Vreme je spet bolj spremenljivo napovedano. A čmo rečt rajši za maj, kaj pravite?

vseeno, sam da je. lahko tudi 2x user posted image

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 1536
15.4.2008 16:22:20   
moci

IZVIRNO SPOROČILO: moci

mis, nič takega nimam, žal.

pikapolona, super da si uživala, jaz bom tudi kmaluuser posted image gremo spet v vivatuser posted image
ribe pa meni niso preveč všeč, dolgočasne souser posted image

mis, ti si čist hiperaktivna nosečkauser posted image

vse najboljše neža
user posted image user posted image user posted image

Tudi ti ne user posted image . Mi smo bili v soboto na kopanju in smo bili dve uri in pol nepretrgoma v vodi prvo rundo, da sem že škrge čutila, ki so se mi začele delati. Iva je noro uživala, to ni za opisat, kaj je delala.

vohunka. user posted image
upam, da bo zoji tudi všeč v vodi, zadnjič ni hotela bit  v obročuuser posted image

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 1537
15.4.2008 16:22:22   
moci

IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

daj, napišite kaj več!

Aha. Pa te mam.

OMG ženska, ti si pa z lune ali kaj user posted image  user posted image  user posted image ?

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 1538
15.4.2008 16:25:43   
moci
afnalina, sranje tole,no. meni je tudi nočna mora, če vročina ne pade. HB se pri naši P ne čaka več kot 15 minut, pa ima ogromno pacientov. naroča na uro in se ure drži.
za bolniško pa vem, da komplicirajo. jaz kar pokličem, rečem, da je bolna, da bom doma in da jo pripeljem, če bo slabše (še vsakič sem jouser posted image )

kahla - pri nas je bolj igrača, se še ne ukvarjamo, se mi zdi prehladno. user posted image

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 1539
15.4.2008 17:48:43   
altati
IZVIRNO SPOROČILO: Arabela

Mamice z izkušnjami.. kako se lotiš navajanja na kahlico?! Nimam pojma...

Otrok ti bo sam dal vedeti ko bo zrel.
Povedal ti bo da lula, kaka in takrat je potem počasi pametno začeti z navajanjem.
Pri nas sta bili obe suhi točno ob starosti 2 leti in to v tednu ni.
Nisem pa nikoli forsirala in niti ne nameravam. Je še velikooo časa...
Aja, Tara je hodila na kahlico, Tia pa nikoli. Je šla direkt na WC z nastavkom.

< Sporočilo je popravil altati -- 15.4.2008 17:52:16 >

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 1540
15.4.2008 17:50:05   
altati

Kar se tiče dajanja na kahlo bi jaz rekla tako.
Pri Neži nisem nič silila. Nekako pri dveh letih in dveh mesecih sem začutila, da je dovolj zrela za kahlo. Da je znala povedat, da jo lulat in da je potem bila suha brez plenic. To navajanje skozi igro, pa prekomerno navduševanje, ko se otrok polula na kahlo se mi zdi, da on to tudi vzame kot igro in ne kot neko ,,resno stvar,,.( No, saj pohvališ ga itak)
Nikoli pa ne bi navajala na kahlo, ker so mi drugi tako rekli, da je zdaj že čas. Naši otroci so individualisti. Eden je morda že pri 13 mesecih v stanju iti na kahlo, drug pa spet šele pri 30 mesecih. Neža definitivno ni bila prej ,,zrela,, za to. Nekak sem ujela pravi čas in je v treh dneh potem bila odvajena plenice. Malo težje je šlo s kakanjem, saj nekako ni mogla kakat. Je bila brez pleničke, potem pa je prišla prosit, da bi kakala v plenico. Torej smo plenice še vedno nekaj časa kupovali.

Se samo podpišemuser posted image

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 1541
15.4.2008 17:52:39   
altati
Mi kuhamo vročino.....

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 1542
   [Brisano sporočilo]
15.4.2008 18:22:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu altati)
  Neposredna povezava do sporočila: 1543
15.4.2008 19:58:29   
Arabela

.Upam, da je ne nameravaš zdaj na kahlo navajat, ker so ti v vrtcu rekli, da bi lahko bila suha.

Hvala za nasvete... je ne mislim nič silit, pač do septembra ko gre v vrtec bi bilo pač fajn, če bi nam uspelo brez pleničk... pa ves čas imam občutek da jo motijo ker si pleničko vedno dol vleče, pa skoraj da so ji premale... Danes sem ji kupila tako luštno knjigico o zajčku ki se odvadi pleničk... pač nočem hitet ampak da se počasi vsi pripravimo..user posted image

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 1544
15.4.2008 19:59:56   
Arabela
Imamo pa zadnje dve noči kar pestro.. mali se zbuja na 3urce, mala pa je že drugič zapored ponoči bedela... jokala, stokala.. mislim da so zobki, po kakšni uri zaspi.. pa potem zopet histerični jok 3sekunde pa spet spi...user posted image

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 1545
15.4.2008 20:49:26   
piskot
cer.

jest mam pa ful enga dela. sem zdajle studirala, ce bi sla delat, pa ne bom! sem vzela cips, masino in vas mal prebrala, pol grem pa itak hausa gledat.

karkoli sem ze hotla komentirat sem tako ali tako pozabila user posted image

Martin se je odlocil za petek trinajstega, Ana pa za Valentinovo.

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 1546
15.4.2008 21:02:32   
moci
jest sem pa sama in tud čakam gregca

(odgovor članu piskot)
Neposredna povezava do sporočila: 1547
15.4.2008 21:04:16   
moci
uf, ne vem, če bo za gledat. spet bo nekaj z otrokom narobeuser posted image

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 1548
15.4.2008 22:14:21   
mis
Čer!

kahla: jaz jo dam gor ko sama želi, jo vidi, prinese na tepih, leti po knjigico in pokaže da bi šla gor in gledala knjigico. danes si jo je nastavila in v minuti lulala. Nekajkrat ji je ratalo, zdaj včasih že pove, da je kakala... počasi. Ko bo bo.

ati na vajah, midve sva bili pred in po šihtu z malo skupaj, je super, utrujena je bila, je samo eno uro spala. Zdej sem vse zrihtala in grem počasi v Mižo.

@lina, pa sem te hotla poklicat če si kje na igrišču. Nč, javljaj se, ko boste zdravi gremo na tobogan...user posted image

17.10.2006 sva dobila sončico Tino.
28.6.2008 je prišla še barčica Neža.
13.9. 2010 pa še žabica Anja.
17.10.2012 je prišel dečko, Rok.

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 1549
16.4.2008 7:46:57   
Maxica
Dobro jutro.
Moci, kako ste se odločili glede kužka? Nisem nič komentirala zadnjič. Kar veliko sranje imate, res. Verjamem, da ste se na kužka navadili, da ga imate radi, sam reskirat, da ugrizne Zojo, to pa spet ne gre. A pa ga imate privezanega? Morda bi se mu Zoja nekak izogibala, to ne bi šlo? Aja, pa sožalje za muca.user posted image
Gaya, kako je z Gajo? In kje za vraga je to staknila?user posted image
Borovnicka, lepo pozdravljena. Naj se stanje čimprej v toliko umiri, da se nam boš lahko večkrat pridružila.user posted image
Sivkamivka, upam, da je rota šel čisto pa pa.
Pikapolona, super za sobotno uživancijo.user posted image Jaz bi tudi.user posted image
Psaša, naj ostane Miha zdaj čim dlje zdrav in vedno tako rad hodi v vrtec. Je prav užitek kaj takega prebrati.user posted image
Frrr, fino, da ste boljši. Ubogi Jaša in njegovo lulanje in uboga mamica in njena joška.user posted image  Zdaj v glavnem, pazite nase.
Dopust pa vidim, da imaš res že čist splaniran. Ne moreš iz svoje kože.user posted image
Mis, joj, pri tebi gre pa res ful hitro ta nosečnost. Tik tak boš rodila.
Iz česa pa Tina krvavi ponoči? Iz ust, dlesni al kako? Ker mi smo zadnjič tudi našli en ogromen flek na blazini, očitno je tudi Lan podvržen krvavenju iz noska.user posted image  Tako kot mož in Max, pa jaz v mladih letih.
V katerem bandu že igra tvoj mož?
Arabela - na kahlico jaz pri Lanu niti pomislim še ne. Sicer vedno pove, ko kaka, tudi ve, kje lula in podobno, ampak sem nekak prelena in mislim, da ni še dovolj zrel, da bi dojel, zakaj se gre pri tem. Maxu sem pri dobrih dveh letih in pol en dan potegnila pleničko dol. Dvakrat mu je malo ušlo, potem pa je bil od tistega dne suh podnevi in ponoči. Res nismo imeli problemov s tem. Ko se mi je zdelo, da je otrok dovolj zrel, da se bo to izšlo, sem umaknila plenico in je bilo. Pri 1,5 letu se mi to še ne zdi. Je pa res odvisno tudi od otroka. Jaz bi jo na tvojem mestu zaenkrat še pustila. Čez poletje pa takole, čez dan, ko boste zunaj, vzameš pleničko, pa ji probaš razložit, da ko jo bo tiščalo, bosta šli na kahlico ali wc. Morda ji parkrat ne bo zneslo, pa ji bo smotano, ker bo mokra, pa bo za naslednjič ugotovila, kaj je treba narediti.
Zaradi vrtca se pa nikar ne sekiraj. Če bo takrat še v pleničkah, jih bodo pa pač morali zamenjati. Zaradi tega nikar ne prehitevaj, ker lahko narediš samo večjo "škodo" kot korist.
Remy, no evo, vaša princeska je pa že pridna glede kahlice.user posted image
@lina, pozdravite se čimprej. Joj, verjamem, da te je bilo groza pri taki vročini. Že mene je, pa nimamo kakšnih takih slabih izkušenj, kot vi.user posted image
Pa res so neresni glede bolniške, no. Kot bi človek ne vem kaj hotel od njih, ne le en dan bolniške, ker si bil pri bolnem otročičku. Eh, saj človek ostane brez komentarja.user posted image
Altati, tudi vi se pozdravite.user posted image
Omenjam ostale.user posted image user posted image user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 1550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.