pikica*
|
Ojla, nisem šla brat vsega za nazaj, ker je tega preveč . Ayo, ne se sekirat glede razvoja. Otroci so različni. Naša Zoja se nikoli ni znala obrniti s trebuha na hrbet in obratno. Mene je spominjala na malega hroščka. Tako malo okroglo bitjece, ki je bilo čisto nemočno . Šele pri letu in pol se je prvič pobrala, če si jo dal na hrbet . Shodila je tudi šele pri 14-ih mesecih. Pa ni bilo z njo motorično čisto nič narobe. Govoriti pa je začela že pri desetih mesececih (tu in tam kakšno besedo, pri letu in pol je bila pa že prava raglja). Danes pa govori, da je ni za ustavit, zanimivo mi je to, da pri dveh letih in nekaj drobiža že lepo obvlada dvojino in podobne zadeve. Pa npr. ve, da ima levo in desno roko in nogo itd. Lovro je pa čisto kontra. Že nekaj časa se lepo prevali s hrbta na trebuh in nazaj, ko leži, ves čas dela tiste mini trebušnjake, če bi se dalo, bi pa že kar tekel . Zato sklepam, da bo shodil precej hitreje kot Zoja. Bo pa zato mogoče kasneje začel govorit. V glavnem, hočem povedat, da so otroci glede razvoja različni. Vsak se na nekem področju razvija hitreje, drugje pa počasneje. Po moje je najboljše, da se ne obremenjujeno s temi milestone-i. Nima smisla. Vsak otrok je nekaj posebnega. Najlepše se je samo prepustit in uživat ob naših otročičkih. Jaz sem se tega resnično naučila šele pri Lovrotu. Šele zdaj znam ob njem res uživat in se niti malo ne obremenjujem s tem, kdaj bo kaj znal, kdaj bomo začeli z gosto hrano in kakšno. Vse ob svojem času, ko bo pokazal interes. Uf, sem se razkokodakala . Še glede oblekic.....naš lolička je največ v modrih, rjavih, belih in bež oblekicah. No, zdaj sem se napalila še na močno zeleno in oranžno barvo. Ampak imam problem, ker ne najdem nobene pametne jopice v bež barvi. Pri fantkih je s tem bolj križ. Pa še glede tretjega otročka. Pri nas se bomo pri dveh ustavili. Ne diši mi več nosečnost. Pa z dvema malčkoma imamo polne roke dela in brez kakršnekoli pomoči s strani babic nam s tretjim res ne bi zneslo. Poleg tega pa bi rada po porodniški spet malo bolj resno štartala v službi. Je še ogromno stvari, ki bi jih rada naredila . Glede dopusta je pri nas še tema. Vemo samo to, da gremo enkrat junija in potem še septembra. Dopust v juliju in avgustu nam ne diši. Smo šli lani julija in smo bili totalno razočarani. Povsod gužva. To ni za nas. Zdaj pa šibam. Mislim, da mi bo naš fantič pobegnil iz igralnice.
< Sporočilo je popravil pikica* -- 11.4.2008 10:26:52 >
|