JABOLKO3
|
Živijo! Sedaj sem si pa vzela čas, da preberem za nazaj in kaj več napišem. Danes popoldan imam pregled pri G - me prav zanima, v kakšni pozi bo mulo danes. Očitno mu je tole prekopicavanje zelo všeč, saj še nič ne kaže, da se mu kaj mudi ven. Sem pa jaz že precej naveličana, ker imam tako velik trebuh, da komaj še kaj naredim, bolijo me kolki, pa križ, otečena sem tako, da so moje noge kot od kakšne slonice, na rokah pa me od otekline bolijo vsi členki in to je zadnje dni že tako hudo, da ne morem narediti pesti in je že rezanje kruha prava muka. No, toliko da malo delim tegobe z vami, sedaj pa ne bom več jamrala, ker tako nič ne pomaga. Kot sem že omenila, smo bili za vikend zelo pridni. Pregrabljali smo vso travico okrog hiše (smo jo posejali pozno jeseni), dosejali, kjer je manjkalo, pognojili, dosuli zemljo, kjer se je preko zime kaj posedlo, pognojili in okopali jagodičevje, posadili višnjo, posadili sadike solate in peteršilja, posejali korenje in redkvice, za hišo pa kup zemlje (2 - 3 kubike) prepeljali (s karjolo) na drugo stran hiše, kjer jo bomo še potrebovali, ko položimo robnike, vso površino za hišo prekopali in poravnali ter posejali travo in posuli gnojilo. Sedaj pa prav pride tale dežek, da nam vse skupaj zaliva. Poleg tega smo v soboto imeli še keramičarja, ki je polagal ploščice na letni kuhinji in pločniku za hišo. Jaz sem oba dneva bila ves čas na nogah, grabljala, okopavala, sejala, kuhala, pedenala 'delavce'.... pa sem imela veliko manj težav s popadki, kot prejšnje dni pa tudi spala sem bolje. Kozmetika - pri prvem sem uporabljala od Bubchen kremo za ritko, baby šampon - eno kapljico v vodo in negovalno olje, s katerim sem mazala glavico, da je lepo dišal in ni imel temenc. Drugi pa je imel hude težave s kožo zaradi alergij na hrano, tako da smo ga prve mesece kopali le enkrat na teden v mlačni vodi z dodatkom olivnega olja (naredite pa tako, da v 2 deci stekleničko daste kakšne slabe pol deci olja in enako količino vode, potem pa s tresenjem to močno sklumpate, da postane čisto belo - tako se naredijo čisto male kaplice olja, ki se lepo porazdelijo po vodni površini in vlijete v vodo, tik preden daste noter otroka), vsak večer pa sem vse gubice očistila z vatko, namočeno v olivno olje. Olje sem kupovala v lekarni in se še dobro spomnim, da je bilo kar drago, ker smo ga veliko porabili. Za ritko sem prav tako imela od Bubchen kremo in včasih sem mu z njihovim negovalnim oljem malo namazala pri ušeskih ali po glavici - kot kakšen parfum, ker res lepo diši. Pri obeh smo ritko prve mesece čistili z vato in vodo, potem pa s čistilnimi robci, pa ni nikoli imel nobeden vnete kože. Nikoli nisem uporabljala mila ali kakšnega negovalnega mleka ali losjona za celo telo - se mi ni zdelo potrebno. Sasy (in ostale mamice) - kot so ti že punce napisale, ne sekiraj se preveč, kaj ti reče patronažna oz. kasneje one pametnjakovičke v posvetovalnici - imajo neke stare metode, ki se jih držijo, kot bi bili vsi otroci enaki - pa niso, zelo so si različni in kar velja pri enem, ni nujno, da bo dobro tudi za drugega - enako kot pri odraslih. Jaz sem vedno prikimavala, mislila sem si pa svoje. Dokler otrok veselo popije obrok, mirno spi, lula in kaka ter pridobiva na teži in raste, je vse v najlepšem redu. Ta izguba teže po porodu je pa tudi lahko večja, če se otrok med porodom napije plodovnice, ki jo potem izbruha in izloči z lulanjem - tako je bilo pri mojem ta prvem in so bile sestre kar nekaj tečne, ker je veliko teže izgubil, potem je pa ena zdravnica le naredila mir, ko je razložila kako in kaj. Krista - zna bit, da se vidiva v porodnišnici, jaz sem sedaj naročena pri dr. Blejčevi 14.4., in se bo takrat glede na položaj otroka in moje stanje odločila, kako in kaj. Če se že prej kaj ne zgodi, seveda. Srečka - saj tvoje dete še ne upa ven, ko imaš še toliko opravkov in planov, se boji, da boš takoj še njo zaposlila, hi hi. Pa še pesnit znaš, bravo! Ementaler - sem se nasmejala dogodivščini z lečami in z mobitelom. Uf, sem napisala cel roman, lepo se imejte, za NiLe pa držim pesti, da bo vse šlo kar najbolje možno.
|