jaša2
|
no punce, ni se treba tak razburjat...je pa res, kar pravijo ene kolegice. kak ima tašča po hiši, je njena stvar in si predstavljam, kak ji mora "težko", kr ste jo tako postavli pred dejstvo. jaz sama sem že od otroštva noooora na mačke, jih pa nikoli nisem smela imet, kr je moj oče mahnjen na čistočo. pred nekaj leti sem pa šla dve in jih imam skoz v hiši v mojem stanovanju. gresta samo na balkon (kr živimo čist ob cesti in ju ne bi blo več), nikol se nista kje polulali, sta sterilizirani...ko sma bla še z bivšim skup, so mačke res ble povsod (na kavču, na TV, na regalih), kr jih je on tud imel ful rad - pa glih tak ni blo svinjarije. moj sedanji ima od doma ful slabe izkušnje z mačkami oz. znjihovo čistočo, in tako mački več nimata takih privilegijev. pa tud dobro tak, kr zdaj imava pa res pošlihtano stanvanje kot mora bit, mački pa še kar puščata dlako, tak da... sma imela bje, ko sma pričakovala . on je htel, da dam mački v garažo ali klet, ampak...meni srce ni dalo. tiste, ki so ravno tako nore na mačke, bodo to takoj razumele, tiste, ki jih pač včasih pobožate, če se vam glih ktera okrog noge muli, se boste pa temu smejale. ampak je tak - tud na mačko se ful navežeš. sma se pogodla in dogovorila. mačke imajo zdajsvoj glavni revir v kopalnici, čez dan sta pa tud kdaj v stanovanju, pa na balkonu. pa sta se navadli, kaj zdaj lahko, česa pa več ne. hčerka je zdaj stara 10m in je dobesedno nora nanju. ko ju zagleda, začne kar krilit z rokami in zvklikat. res pa je , da je pač treba vsak dan malo posesat. ampak...ni težko. tud v nosečnosti nisem fasala kake toksoplazmoze...seveda, treba je skrbet za mačkino čistočo, jih kopat, pazi na bolhe...ja, če so tud zunaj, še tolk bolj. ampak da bi se pa zaradi otrok človek moral znebit mačk, se mi pazdi to much. pato še ne pomeni, da žival postavljaš pred človeka. ampak, če ima človek že od nekadj živalpri hiši in je navajen na tako življenje... ne vem, kak s bosta vidva odločla. če vaju pa to res tolk moti, pač dajat otroka v vrtec. mislim, da je denar za dobro otroka na prvem mestu, pol šele vse ostalo. samo veš, v vrtcu je pa po eni starni lahk še bolj izpostavljen bolznim itd.... lahk da bo cele mesce kar naprej bolan, prehlajen...bog ne daj, ampak na žalost jeto pač značilno, ko prideotrok v vrtec. če bi pa bil pri tašči, mu pa tud nič ne bi falilo, veš. bolj ko ga bosta matala v vato, slabše mu bosta delala s tem. pa pomisli, kak se bo tašča počutla oz.kak bi se ti počutla. tud ti boš enkrat imela vnuke, in če tvojim otrokom in jihovim partnerjem nekaj ne bo pasalo pri tebi,, pač ne boš smela pazit na vnuke???? a ti bo fajn? saj pravim, stvar posameznika.