|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mačke in otrok
3.4.2008 20:03:55   
Nacka
Hojla,
ko ste že danes načele temo klopi in mačke ipd. tudi mene nekaj zanima. Moja tašča ima namreč 4 mačke. Od
rojstva mojega sinčka se že kregamo zaradi teh mačkov. Takrat jih je namreč imela 11 in bi jih kar še imela (noben ni bil steriliziran). Po treh mesecih je končno oddala 7 mačkov, ker smo ji zagrozili, da ne bomo prišli k njej in tega smo se 3 m. tudi držali. Da ne bo pomote - sama sem velika ljubiteljica mačk. Že od otroštva jih imam vedno ob sebi, čeprav mi jih je vedno povozil avto, ker stanujem zrven ceste. Tako sem vedno jokala in sedaj sem odločena, da zaradi tega ne bom več imela mačk dokler bomo živeli tukaj (imamo se namreč namen preseliti).
Sedaj sicer hodimo k tašči, a mi grejo tudi ti štirje mački v nos (sami niso nič krivi), ker so skrajno nevzgojeni (skačejo po pultih in povsod, kjer jim paše, pogosto tudi lulajo v hiši, čeprav imajo okrog hiše ogromno zemlje; eden se je enkrat polulal celo v čevelj...). Te sva sedaj s partnerjem sterilizirala (samo ženske), da ne bo več potomcev, drugače pa imajo bolhe, pa verjetno bodo imeli tudi klope, ker so blizu gozda... Tašči vsakič zatežim zaradi mačkov, ona pa pravi, da se jim pazi, skrbi zanje in da so vedno zunaj. Če pridemo tja nepričakovano, vidimo, da temu ni tako. Če pa se najavimo, poskrbi, da so zunaj. Tudi ne pustim, da se jih moj otrok dotika - čeprav sem sicer proti sterilnosti... Ker naj bi bil moj otrok od jesenio pri njej v varstvu, me to res pošteno najeda in ne vem, kaj naj še storim. Mački se mi smilijo, tašča pa vem, da bo tako kot zdaj nedosledna in šlampasta pri skrbi zanje. Ko me ne bo, bo verjetno tudi z otrokom delala po svoje. Za drugo varstvo trenutno nimava denarja, ker nameravava delati hišo... A imate kakšen predlog???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mačke in otrok
3.4.2008 20:11:21   
Lunc_a
mačke so veliki prenašalci bolezni .še posebno če so zunaj in ne samo doma.

(odgovor članu Nacka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: mačke in otrok
3.4.2008 20:31:16   
Lolypop
Mene je sam ena malenkost tuki zmotla. Ona še za mačke ni sposobna dobro skrbet, ti ji boš pa zaupala otroka? Jst vem da nebi.
Če nimaš denarja za varuško pač sama poskrbiš za otroka. Alpa raje vprašaj kakega drugega sorodnika.
Da bi pa dala mačke stran pa verjetno ni opcija, ker zgleda da je sama in potrebuje družbo. Sploh starejši ljudje se navežejo na domače živali in so jim kot otroci.

_____________________________

Carpe diem.

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: mačke in otrok
3.4.2008 20:40:56   
Anonimen
Za drugo varstvo trenutno nimava denarja, ker nameravava delati hišo... A imate kakšen predlog???


Za crkntuser posted image

Kakšne bolezni pa mačke prenašajo? Če so zdrave prav nobenih. Pa če ma nekdo rad živali bo poskrbel za njih da bodo zdrave.
Bolhe se pa da odstranit, pa itak se na ljudi ne prenašajo, sam se jih odstrani zarad muc da ne trpijo. Če jih mate že radiuser posted image

To da pa mačke po njeni hiši skačejo po pultih, ščijejo v čevlje al pa kamrkoli že......to se pa tebe nič ne tiče. Če ti to pač ni všeč ne hodi tja. A tašča hodi k tebi in kritizira kako imaš ti v svojem stanovanju urejeno?

Pa očitno te glih ne moti preveč če boš otroka dala tja. K če bi te tolk skrbel predvidevam da bi raj tiste € za varstvo najdla. Če se ti pa res zdi tako grozno, pa boš še vedno dala otroka tja na račun šparanja......pa nimam besed zate. Ga ni denarja da dam svoje otroke nekam kjer mislim da so ogroženi.
Kar neki.....

Itak je zdej ena ženska ki živi svoje življenje, ki je svoje otroke že vzgojila, ki ima vso pravico da na svojem živi kakor hoče, ki ni nikomur nič dolžna, ki ni dolžna pomagat.....kriva za probleme nekoga ki misli da ima pravico govorit svoji tašči kako naj živi, zarad tega da bo gospe snahi udobno in ne bo mela skrbi z varstvom pa da bo mela hišouser posted image

Otrok je odgovornost staršev, ne starih staršev. Njihova pomoč je njihova dobra volja, njihov prosti čas, njihova ustregljivost.... Ni samoumevno.


< Sporočilo je popravil karin24 -- 3.4.2008 20:48:46 >

(odgovor članu Lolypop)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: mačke in otrok
3.4.2008 20:50:42   
Lunc_a
če so zdrave ja.. a mačke ne zbolijo za kugo ipd zadeve,potem se nalezejo še ljudje in imajo težave.
ravno dvomim da jih vsako leto pelje cepit.
kakšna je higiena doma ,a od scalin ipd zadev  nič ne rata,nič ni al kajuser posted image

(odgovor članu Nacka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: mačke in otrok
3.4.2008 20:51:38   
BlackyMouse
A daj.. Denar za  gradnjo hise imas, za varusko pa ne?

Sicer pa to, kako ima tasca z mackami, je NJENA stvar! Kljub temu, da si ozenila njenega sina, nimas pravice govoriti, kako bo ona imela poslihtano v svojem stanovanju!

< Sporočilo je popravil BlackyMouse -- 3.4.2008 20:52:36 >


_____________________________

Biti ljubljen pomeni več, kot biti bogat, kar pomeni biti srečen..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: mačke in otrok
3.4.2008 20:53:45   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Lunc_a

če so zdrave ja.. a mačke ne zbolijo za kugo ipd zadeve,potem se nalezejo še ljudje in imajo težave.
ravno dvomim da jih vsako leto pelje cepit.
kakšna je higiena doma ,a od scalin ipd zadev  nič ne rata,nič ni al kajuser posted image



Ne vem kaj rata iz scanja mačk, pr nas ne ščijejo po bajti. Sem pa napisala, če imaš rad živali poskrbiš da so zdrave. Prvenstveno zaradi njih, pa tudi zaradi sebe.
Ta scanija po tleh je pa v hiši tašče, če njo ne moti....
Pač če tebe moti, ne hodiš tja. Nimaš pa pravice zahtevat da to očisti. Lahko predlagaš, ne moreš pa zahtevat. Vsak ima doma tako kot sam hoče. Pa cepljenje in ampule proti bolham niso glih drage. Mogoče bi jih lahko vi kupili pa tako plačali za brezplačno varstvo.

(odgovor članu Lunc_a)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: mačke in otrok
3.4.2008 20:59:26   
Nacka
Nism vedla, da so na tem forumu tudi tašče.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Se opravičujem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
3.4.2008 22:26:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Nacka)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: mačke in otrok
3.4.2008 22:45:55   
Kaliope
jao, jao. eni ste pa res čisto preveč občutljivi. če imaš alergijo na dlako, potem je jasno, da se moraš živalim izogibat, drugače pa poznam enega fanta, ki ga je mama v mladosti ful ščitila - nikoli ni prišel v stik z nobeno mačko, ni stopil v lužo, ničesar dal v usta, če mu je padlo na domača tla itd - in zdaj je hud alergik, brez imunskega sistema in se mora še vedno vsemu izogibat. "Pa samo dobro mu je hotela ..."
pa tvoja tašča ima lahko 45 mačk, če ji paše - ti ji res nimaš pravice omejevati njene želje, sploh če ti bo delala uslugo in svoj težko prislužen proti čas namenjala varstvu ... če ti kaj ne paše, pa daj otroka v vrtec.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: mačke in otrok
4.4.2008 0:26:57   
Anonimen
pa tudi jz z dojenckom ne grem v prostor, ce so macke v njem. treba je postavit meje.


OMGuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

Macke prenasajo bolezni? Saj jih ljudje tud! A pol se tudi ljudem izogibate, da ne bi zboleli. Ja macke in psi in ostala golezen pa res ne sodi v stanovanje kajne!user posted image Ven postavit vse, na mraz, na vrocino, brez hrane in vode, fajn ga brcnit ce se pribliza, da mu slucajno ne pade se kdaj na pamet pridt v blizino vase visokosti. Ce ste v avtu fajn na gas stopit in gledat kako se muc fajn razpaca po cesti. Uničit vse te prenašalce kužnih bolezni. In svet bo takoj lepši.

(odgovor članu Kaliope)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: mačke in otrok
4.4.2008 0:30:54   
Lunc_a
angelina slab dan imaš al kajuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
4.4.2008 0:31:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Nacka)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
4.4.2008 0:37:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: mačke in otrok
4.4.2008 1:11:07   
Anonimen
angelina slab dan imaš al kaj


Ne to neuser posted image

Samo me pa res prizadane, ko berem kaj takega. Zdaj morajo biti pa za vse krive mačke. Saj tudi če mačkon zboli, zboli zaradi ljudi. Ce bi vsak poskrbel za žival kot se zagre, na svetu ne bi bilo bolnih živali oz. bi se vsaki nudila pomoč kot si jo zasluži. Tako pa je najležje stran pogledat ali pa brcnit v ubogo nič krivo žival, jo zapreti ven, jo nagnati od hiše itd. In za alergijo je kriv maček? Lepo prosim no. Potem pa posekajmo vsa drevesa, katerih cvetni prah draži nosove alergikov. Isti princip.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: mačke in otrok
4.4.2008 1:28:20   
Anonimen
Aja pa se nacka, ker si ravno sprasevala in ker se meni ravno da pisatuser posted image

Zdi se mi zelo grdo in egoisticno, da izsiljuješ taščo s tem, da vas ne bo na obisk, če bo imela mačkone v hiši. Kaj ni njena hiša? Torej, če je, naj ima notri kar hoče - pojoče miške, suhe južine, termite...njena odločitev.
Če ti niso všeč taščini sostanovalci pač otroka ne puščaj pri njej v varstvu.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
4.4.2008 7:20:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: mačke in otrok
4.4.2008 7:26:53   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

ma dejte no punce, vsega pa res ni treba jemat tko osebno in bit prec prizadeta. Nacka je pac vprasala za mnenje, vsaka pove svoje, na koncu se bo itak sama odlocla.

ne bi noseck G zastonj svarile pred uno neko boleznijo (neki na T menda, se ne spomnim), ce bi bla tko nedolzna. in vsaka zival, ki je zunaj, je lahko prenasalka marsicesa, pa ce se tko skrbimo za njo.

to, da pa zival postavljamo pred socloveka, pa meni osebno pac ni. oz. tko kt je reku Boris Pahor, ljudje se zdalec nismo dosegli stopnje humanosti. pa se pol gremo humanost do zivali, ce je do Strojanovih ne premoremo.
moje mnenje.

pa ne me narobe razumet - vege sm od 17. leta, tud zarad tega, kako se ravna z zivalmi.


kdo je Boris pahor?

Aja, pa 45 mačk se mi zdi, da  tudi ni dovoljeno imeti.

In še odgovor na prvi post: če se ti vse skupaj gravža, daj otroka v drugo varstvo oz. vrtec. Pa menda ja ne boš tvegala bolezni otroka samo zato, da prišparaš nekaj evrov? user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
4.4.2008 7:43:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Volga)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: mačke in otrok
4.4.2008 7:54:29   
jolly123
No to sem pa tudi jaz hotela vprašati kdo je Boris Pahor user posted image in tista bolezen na T je toksoplazma, ki jo mačke ne trosijo kar tako naokoli.

Kar se tiče alergij sama sem bila alergična na vso možno živalsko dlako, pa smo živeli na kmetiji kjer smo imeli vedno po več mačk in psov. Vendar alergijo lahko fašeš tudi zaradi oslabljenega imunskega sistema, kar pa je bilo pri meni posledica mononukeleoze in ponavljajočih se angin. Smo jedli tablete za alergijo, danes živim v stanovanju skupaj s psom in o alergiji ne duha in sluha. Tako da ne bi sedaj iskale neke dežurne krivce med živalmi user posted image

Kar se pa tiče tašče in njenih mačkov, če vas motijo bolhe in klopi pa kupite Frontline in jih nanesite muckam pa boste imeli mir. Seveda mačke prenašajo bolezni če so bolne ampak hmmmm kaj jih ne tudi ljudje? Pomoje je v vrtcu leglo večih virusov kot pa med 4 mačkami.
Če vam tako varstvo ni všeč enostavno premislite o drugem. Da pa tašča odstrani mačke pa nimate pravice zahtevati.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: mačke in otrok
4.4.2008 8:06:21   
Nacka
Oj,
da ne bo pomote, da sem taka "gorenjka", da bi malega dal tašči le zaradi denarja. Moja tašča je drugače do njega zelo OK, ima ga rada in mislim, da bi bila tudi dobra vzgojiteljica zanj. O vrtcu sem vsekakor razmišljala - tud to je opcija, ampak se mi mali še smili, d bi šel tja, če ima možnost kje bit. Pa stvari včasih ne mormo rešit tko tehnično, da kr rečeš - ok ga bom pa dala drugam. Men se drugač zdi fajn, da so otroci pri starih starših, da dobijo tud to izkušnjo; v vrtec bo še zmerej rad šel. S tem ko pa ji povem, da se mora mačkov malo bolj merkat zaradi malega, jo skušam spodbudit, da bi do njih imela malo bolj odgovoren odnos. Sicer je zelo različno, kaj si predstavljamo, za njih dobro skrbet??? Jaz imam pri tem zelo visoke kriterije - če imaš žival, jo morš imet 100%. Drugače nimam pa nič šproti moji tašči. Ste me čist pohodile user posted image user posted image . Mislim pa, da če si že tako želi imet mojega malega v varstvu, bo tud mogla upoštevat nekej mojih "zahtev" - sori, poj pa tud če sem egoistična. Jaz ga še vseen lahko dam drugam. Taqšča že tako dela po svoje- ga razvaa itd., ampak ok, naj ima nekej za svojo dušo, pri neurejenih mačkih pa nisem tko liberalna. Prilagajanje je obojestransko. Sicer pa z varstvom ne bomo profitirali samo mi, ampak tudi ona. Jaz ga še vseeno lahko dam moji mami, pa teti.... vprašala sem vas le zA mnenje, ker tašče ne bi rada kar tako odrezala, ne morem pa se sprijazniti z mački. Upala sem na kakšen nasvet, ne pa na obtoževanjeuser posted image  (od nekaterih).

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: mačke in otrok
4.4.2008 8:10:07   
Nacka
Pa še o humansti metulj 333 - imam user posted image prav. Še zdaleč nismo dosegli stopnje, kjer bi bolj mislili na drugega kot nase. Večkrat se imamo za humane samo na podlagi nečesa kvantitativnega (v tem primeru število mačk) kot pa kvalitativnega (moje mnenje - bolje polešati življenje eni mački kot pa samo "hraniti" pet mačk). Sama delam v soc. poklicu in se veliko sprašujem o humnosti. Trenutno je zelo popularna zato, da "filamo" sami sebe.

(odgovor članu Nacka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: mačke in otrok
4.4.2008 8:20:32   
barika
Joj kok ste napadle Nacko..vidim da ste vse ljubiteljice živali...
mene tud moti, če je žival v stanovanju, pa smo imeli psa, ampak ni imel vstopa v hišo (tega se še jaz zdej držim).
ima pa od mojga sestra psa in pride iz sprehoda pa hitro na postlo pa na kuhinjsko mizo, pa vsepovsod je dlaka... ne vem no men je to totalno nehegienično  (glede na to, da psu ne operejo tačk ko pride iz sprehoda...tudi če je zunaj slabo vreme)

vsak ima pa pravico do svojega mnenja.

(odgovor članu Nacka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: mačke in otrok
4.4.2008 8:24:33   
ZmajTolovaj
ampak se mi mali še smili, d bi šel tja,

Joj, oprosti, ampak tega dela ne razumem, mislim zakaj se ti smili? Jaz bi dala vse, da bi šla lahko naša v vrtec jeseni, pa najbrž ne bo prostora, to je pa ja fajn, da je med vrstniki? Jaz osebno bi raje to videla, no. user posted image

_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Nacka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: mačke in otrok
4.4.2008 8:26:57   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: barika

Joj kok ste napadle Nacko..vidim da ste vse ljubiteljice živali...
mene tud moti, če je žival v stanovanju, pa smo imeli psa, ampak ni imel vstopa v hišo (tega se še jaz zdej držim).
ima pa od mojga sestra psa in pride iz sprehoda pa hitro na postlo pa na kuhinjsko mizo, pa vsepovsod je dlaka... ne vem no men je to totalno nehegienično  (glede na to, da psu ne operejo tačk ko pride iz sprehoda...tudi če je zunaj slabo vreme)

vsak ima pa pravico do svojega mnenja.


ne, jaz nisem in se popolnoma s tabo strinjam.

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Katero ime izbrati?
kimica86

Ne moremo se odločiti.. Pomoč bi prav prišla..

Alina (63%)

Luna (19%)

Aria (18%)


Število vseh glasov: 210

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!