|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarski sončki 2008
4.4.2008 6:09:29   
itata
buči: ne se preveč sekirat, če bodo sitnarili okol teže (če ne dojiš znajo kej sitanrit) bolš da je mal bolj pri sebi, če že mora kaj odstopat. mojo mamo so skoz okol tega sekiral k sem bila jaz dojenček (res bajsa) pa sem čist fejst izpadlauser posted image

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 1951
4.4.2008 8:05:11   
buči
bamby, naš Aljaž je bil na začetku tak kot vaša Ana - ni in ni hotel jesti. Pri 14 dneh je npr. spil le 20 ml (Tilen jih je 60, pa je še tulil, da je lačen). Jedli smo uro in pol, vmes sem ga polagala na kavč, ga do nagega razvila (bilo je poletje in 27 C v dnevni sobi ...), da je zmamzal tisto eno ubogo merico. Čez 2 uri smo ponovili vajo, torej sem imela vmes le dobre pol ure, da se skuliram. Imel je sigurno več kot 10 obrokov na dan, ker smo ponoči jedli vsaj 4x. Potem nekje pri 3 mesecih je pa pojačal dozo, potem je pa šlo na bolje. Pri 6 mesecih je pil 270 ml, s tem da zvečer s kašico, ponoči mleko, zjutraj pa spet, 3x gosta hrana + 1x čez dan še mleko. Pa je pediatrinja rekla, da mu moramo ukinit nočno hranjnje. Noro! Kakšno dretje in mučenje ...

itata, bamby - mislim, da tudi če pediatrinja zateži, da je Tilen preveč, mu ne milsim dat manj, ker pa č rabi in poje. Pa tudi premajhen je še, da bi mu umetno delala ritem hranjenje.

Joj, je že moj mož iz vrtca, grem Tilna previt ...

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 1952
4.4.2008 8:17:21   
mala_pikica
Dobro jutro!

Janey si torej pridno zapravljala. Tudi jaz v Avstriji vedno dosti zapravim, hvala bogu, da grem bolj poredko.

Bamby, jaz pa bi ji na tvojem mestu še ponoči vmes uturila en obrok. Pa še čez dan, predvsem dopoldan, ko nima krčev bi jo jaz bolj pogosto hranila kot pa na 3-4 ure. Pa še čaj bi ji nehala dajati, ker od tega dobi user posted image  tudi  občutek sitosti ali pa ji bi ga dala čisto malo par žličk. Sicer pa ni važno samo kako user posted image  pridobiva na teži, ampak je pomemben kazalec tudi rast otroka.

Tiste, ki pa dojite, pa se sploh ne rabite obremenjevati, ker dojen user posted image  se lahko zredi tudi do 2kg mesečno pa vam ne bo noben rekel, da se je preveč zredil. Tako, da Itata vidva se samo dojita kolikor vama paše.

Moram iti, Luka joka.... Lp

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 1953
4.4.2008 8:31:29   
larisa
Dobro jutroooouser posted image user posted image user posted image user posted image ,
naš mali se je odločil spet ponoči jest striktno na 3 ure, tako da sem spet bolj zombi...ampak očitno drži da imajo okrog 6 tedna poskok v rasti in rabijo več, tako da ga bomo pridno dojili kadar bo pač hotel....pa malo manj spali user posted image .

Bamby, saj ne rabi imet Anaja ravno 6 obrokov, daj ji večkrat po manj, da se želodček navadi, pol bosta šle pa počasi na več urc po več ml. No to je le moje razmišlanje, ti sama pa najbolj veš kaj je dobro za vaju!

Vem da ste že govorile o tem, pa ne najdem več kje. Zato vas sprašujem, KAKO POZDRAVITI VNETO RITKO. Kar naenkrat je postala bolj rdeča in nato še rdeče pikice ki se kar širijo navzven user posted image user posted image user posted image . Poskusila že z Suducrem-o, bepanten-om, dvemi hladilnimi mazili, sušim z fenom, previjam več kot prej, pa nič ne pomaga. Včeraj sem kupila še bepanten+, pa bom še s tem poskusla, ampak zaenkrat ni efektauser posted image .

Zdaj pa čakamo pomlad, ki prinaša obilico zdravja ;-)

(odgovor članu mala_pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 1954
4.4.2008 8:45:43   
Janey
Dobro jutro

Kak smo danes ninaliuser posted image user posted image jaka je jedel ob 22 in spal do 3.30, spet jedel (tokrat je mami spalauser posted image user posted image user posted image user posted image ) in spal do 7.0. Ni lepšegauser posted image user posted image user posted image

Jaz grem pa danes peš od doma do centra. Pomoje mam eno uro pa pol kr hitre hoje. Pol pa k mamiuser posted image user posted image Sicer me prst na nogi boli ker mi je noht not zlezel tak da upam, da nebo prehudo.

Jakec se oglaša...papa

(odgovor članu larisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1955
4.4.2008 9:15:35   
misar
dobro jutro čveke.

danes smo bili zgodnji, ker smo mel že ob pol osmih pregled v zd. vaga je kazala 4440g, meter pa 58cm.
bamby... ne vem zakaj te sekirajo. mene so kar pohvalili, da lepo napreduje, pa se je zredila sam 700g v 4 tednih. jo pa izključno dojim, in to povsem samo takrat, ko želi. ima pa cca 6 obrokov na dan.in takrat zelo pridno je, ni lenušček.
pa tud, če bi težili, s težo. je povsem normalno za otroka te starosti, da dobiva od 140-230g na teden (citiram knjige).in naša je dobila okoli 175 g na tedenuser posted image user posted image user posted image . pač ni debeluščka, nima niti po kom bit. mamica ima trenutno slabih 50kg, očka pa dobrih 50kguser posted image user posted image user posted image in ona naj bi imela prav toliko pri dveh mesecih al kajuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image me jezijo ti pediatri.

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 1956
4.4.2008 9:27:18   
misar
aja pa moram se pohvalit, da imamo danes mini rojstni dan...2 meseca user posted image user posted image .

no da ne pozabim povedat, da se je princeska danes, ko sva prišli v ZD, od momenta, ko sem jo slekla za vaganje, pa do momenta, ko sva odšli, drla, ko jesihar. pa se sicer sploh ne joka za brez veze. ni pomagalo niti crkljanje, dude videt ni marala, v glavnem katastrofa. user posted image user posted image user posted image jaz se sicer nisem nič sekirala, folk me je pa prav pomilovalno gledal, češ glej jo revico kakega deročga pamža ima user posted image user posted image user posted image , drugi pa le kaj ji dela, da se tako dere.user posted image user posted image user posted image . ampak jaz se nisem na to ozirala sploh. še nalašč sem jo počas oblačila, da so se še drugi mulčki začeli dretuser posted image user posted image user posted image ma sem hudič babji.

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 1957
4.4.2008 9:30:49   
srečka nosečka
jutro mamice in vaši sončki,

Včeraj sem uspešno prestala pregled pri G. Mater je bolelo kot user posted image . Glede zaščite je bila bolj za ne kot za ja. Čudila jo je moja M, ki sem jo dobila, kljub temu da izključno dojim. Zato tablete ne pridejo v poštev, za mireno moram k njej še na en posvet (je rekla naj kar z Lano prideva skupaj user posted image ), hormonske inekcije mi odsvetuje - pa še drage so baje, obliži so bolj tako-tako ...

Mater bomo morali pač pazit, saj naročali naj ne bi več. user posted image

Sem jim nesla slikco od naše punce pokazat, pa sta obe, sestra in G, rekle, kako je mamici podobna. user posted image user posted image user posted image  Imam spet kakšno kilco več.user posted image

bamby - ne se sekirat koliko mala poje, glavno, da lepo napreduje. Naša tudi ni nek jedec. Dokler sem ji svoje mleko dajala izključno po steklenički je vedno pojedla minimalno, kot je za user posted image  njene starosti. Pa je prvi in drugi mesec dobila po kilco.

dolenjka - kako sem se nasmejala ob tvojih postih. user posted image  Moj pa zraven mene, oba do solz. Res si faca.

misar - user posted image  za uspešen pregled.

janey - lepo turo si si zadala. Sicer pa med vozičkanjem čas hitro mine. user posted image

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 1958
4.4.2008 9:32:32   
srečka nosečka
IZVIRNO SPOROČILO: misar

še nalašč sem jo počas oblačila, da so se še drugi mulčki začeli dretuser posted image user posted image user posted image ma sem hudič babji.

user posted image  - faca si, prav imaš, da se ne oziraš na druge

Pa čestitam za mini rojstni dan. user posted image

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 1959
4.4.2008 9:40:49   
misar
hvala srečka nosečka, da še ti mal čvekaš, drugače bi imela pravi jutranji samogovor user posted image user posted image user posted image . sem hotela še povedat, da sem nove slikice naložila v oba albuma. geslo je pa kot vedno: lana.

(odgovor članu srečka nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 1960
4.4.2008 9:45:49   
misar
IZVIRNO SPOROČILO: srečka nosečka

jutro mamice in vaši sončki,

Včeraj sem uspešno prestala pregled pri G. Mater je bolelo kot user posted image . Glede zaščite je bila bolj za ne kot za ja. Čudila jo je moja M, ki sem jo dobila, kljub temu da izključno dojim. Zato tablete ne pridejo v poštev, za mireno moram k njej še na en posvet (je rekla naj kar z Lano prideva skupaj user posted image ), hormonske inekcije mi odsvetuje - pa še drage so baje, obliži so bolj tako-tako ...

aja pa še to. moja G je men rekla, da če dojim in nimam ta rdeče, da ne rabim zaščite do 6. meseca.jaz sem bila mal skeptična pa mi je rekla, da drži to 100%.user posted image user posted image user posted image ne vem no...
no sicer nimam niti namena s kontracepcijo začenjat, ker bomo po moje čez kako leto spet naročali drugegauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1961
4.4.2008 9:48:08   
larisa
Misar, kolk je srčkana vaša Lana. Tak cuker!!!

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 1962
4.4.2008 9:49:59   
srečka nosečka
misar - user posted image  tako sladka je tvoja Lana. A tisti si ti na sliki? Če si, se ti sploh ne vidi, da si rodila. user posted image
Ne vem glih, če je dojenje res 100% zaščita. Vendar, če boste kmalu spet naročili, zakaj pa bi posegala po K.

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 1963
4.4.2008 9:56:01   
misar
hvala za pohvale naši princeski. user posted image user posted image . saj so vsi naši sončki lepi za pohrustat a ne??

srečka...  ja tisto na sliki sem jaz. ne res se ne vidi, da bi rodila. se kar čudim, ko gledam fotke, ko sem mela še trebuh, kot, da nisem jazuser posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1964
4.4.2008 9:57:58   
srečka nosečka
misar - bodi srečna, da nisi nič kg obdržala. Jaz jih imam še nekje +6. Od tega jih je sigurno 5 v joških user posted image  in 1 v špehu na trebuhu. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 1965
4.4.2008 10:09:29   
Februarka08
Dobro jutro. user posted image

Danes smo šli spat ob 1h zjutraj. user posted image   Dejte mi povedat, a je sam naša taka a se še kater najde tu gor? Ker men se bo vsak čas zmešal. Budna je bla od 2h popoldne, ne razumem kako da ne zaspi. Skopana je bla, sita, pa se kar neki dere in stoka. Pa to niso krči, ker jih poznam. Pa mi nekaj časa spi na meni ko jo nosim, kar naenkrat se zbudi in jovo na novo spet. Pol je pa spet lačna user posted image , že tišči rokce v usta... jest sploh ne vem kam to da? Ji nardim spet mal mleka, popije, je spet zaspana, se ji zeha huj kt menuser posted image , ampak še vedno ni efekta. Tok je zmatrana, da tud zaspat ne more. Sem kar že živce zgubljala ponoč, da ne govorim o mojmu. Je reku da jo bo na balkon dal spat. user posted image Po eni strani bi jo kar pustu da se dere in jo po nagi riti user posted image , po drugi strani jo pa stiskaš k seb in lupčkaš. user posted image Vsi pravijo, saj bo bolj... A bo res bolj? Če ne grem v penzijo.user posted image

Še eno vprašanje: v soboto sem mela ˝kao˝ konc čišče. Zdej mam pa ene čudne izcedke rjavo-rdeče. user posted image user posted image   A je to normalno??? Bom kr znorela še zarad tega.
Dons sm čist napsihirana spet. Sej bom šla ven, da me mal veter prelufta, pa bom boljš. user posted image Ne mi zamert...

Misar, mala je res cuker.user posted image Pa saj so itak vsi, kajne?

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

Neposredna povezava do sporočila: 1966
4.4.2008 10:16:46   
larisa
Februarka, da se mala ne naje preveč?!user posted image  Sej veš to je tako kot pri nas, če jemo pa jemo pa jemo, da nas že vse tišči, ne moremo ne spat ne nič.  Kaj pa duda, a jo hoče? Malce itak da jo lahko pustiš jokat, če vidiš da je zaspana, pa sita pa suha in da na rokah spi, v posteljici pa ne. Pa se bo počasi unesla, ker pomoje hitro dojame da je lepše se ujčkat pa nosit, kot pa v posteljici spat.  Je pa res da so eni otroci pač taki in to rabijo, tako da dost ne moreš narest, kot potrpet teh nekaj mesecev user posted image .

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 1967
4.4.2008 10:21:25   
misar
IZVIRNO SPOROČILO: Februarka08

Še eno vprašanje: v soboto sem mela ˝kao˝ konc čišče. Zdej mam pa ene čudne izcedke rjavo-rdeče. user posted image user posted image   A je to normalno??? Bom kr znorela še zarad tega.
Dons sm čist napsihirana spet. Sej bom šla ven, da me mal veter prelufta, pa bom boljš. user posted image Ne mi zamert...

februarka, da nisi dobila M???

Neposredna povezava do sporočila: 1968
4.4.2008 10:22:02   
dolenjka
Jutro user posted image

Evo, za nami je "standardna" noč. Zaspala ob 20.15, tko da zvečer tut ure ne rabiva v hiši, jo Tara nadomešča user posted image  Zbudila se je 1.20 za hranjenje, pol se je šepokakala in zahtevala svežo plenico, smo ji ustregli, jedli naprej, pa je spet ponovila vajo in se smejala ko pečena in sem ji še eno pleniičko zamenjala. Verjetno ve, da imamo še kar nekaj tamalih in da jih je treba čim prej porabit. Sam ponoč ji tavelke dajem, da ne bi "bolelo" user posted image  No, pol je pa zaspala enkrat, pa ne me vprašat kdaj, ker sem jaz takoj za njo, verjetno okrog 2.15 user posted image  In je spala do 5.30 user posted image , pojedla samo eno joško, pa še to bolj na švoh in niti šlišat ni hotla še za flašo user posted image  Sam se je pol ob 7h spet zbudila in sem jo samo k sebi vzela pa je blo takoj boljš. Frajla že ve, da je na vodni pojstli dobr spat, ji že v navado počas prihaja user posted image  No, pol sva pa obe spali do 8.30 user posted image  user posted image  user posted image  Pol sva počas popapcali zizo, previli ritko, pojedli še flaško (60 ml) in sem jo kar v pojstlo dala. Po pol ure je lepo sama zaspala user posted image  user posted image  user posted image  Še vedno spi, jaz grem pa pod tuš, dokler je še prilika user posted image

Me pa prav zanima kolk iz zize poje, ker na flaški redko poje 60 ml, pa še to traja 20 minut user posted image  No, sej bo dans na kontrolnem tehtanju vse jasn, a ne user posted image
Zadnjič so mi mozeg prale, da je 410 g v 16ih dneh občutno premalo, danes se jim pa ne bom pustila peglat user posted image  

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

Neposredna povezava do sporočila: 1969
4.4.2008 10:23:01   
dolenjka
Aja Larisa, kdaj pa si imela kolke v P? Pa si aj klicala kaj in kako zdaj?

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 1970
4.4.2008 10:24:55   
mesecnica
Misar - vaša Lana je res cuker  user posted image . Glede naravne zaščite pa je takole: moji mami so tudi rekli, da je dojenje 100% zaščita, ko je mene rodila - pa je v roku 2 mesecev ponovno zanosila.

Februarka - probaj z dudo - možno je, da je preveč utrujena, da bi zaspala (to se včasih pri naši zgodi, ko zamudimo tiste znake, ko postane utrujena in jo ne damo spat) ali pa res preveč sita in jo tišči - ali pa kakšen kupček...user posted image  Držim pesti, da se čimprej uredi...user posted image

Mesečnica

(odgovor članu larisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1971
4.4.2008 10:24:57   
ELMA
aja pa še to. moja G je men rekla, da če dojim in nimam ta rdeče, da ne rabim zaščite do 6. meseca.jaz sem bila mal skeptična pa mi je rekla, da drži to 100%. ne vem no...

user posted image
Jutro punce...Vi ki imate več iskušenj , mislite da to drži kar je gin. povedala misar? Jaz stem nimam iskušenj , ker prvega otroka sem dojila samo 2 tedna , pa da potolažim mamice ki ne dojijo , da je moj sinek takrat na svoj 1 rojstni dan  tehtal 9 kg , pa nam ni nobedn težil za kg , razen tašče in moje mamiceuser posted image  . Zdaj pa dojim , in sem vesela da imam mleka ker sem se preveč namatrala prvič .Dojimo se na 2-3 uri ,in je zadnjič zdravnica rekla da je čist normalno 1 kg , na 1 mesec , oziroma da je pač odvisno od user posted image  (tko kot pri nas , eni pač pojemo manj in se manj redimo eni pa lahko za dva pojemo user posted image .)Tko da netreba preveč skrbet za kg važno je da dobivajo na teži ni pa važno koliko in važno je da so ZDRAVI user posted image  ....

Vse, kar je res-ne rabimo povedat, ampak vse, kar povemo mora- biti res.

Neposredna povezava do sporočila: 1972
4.4.2008 10:30:51   
ELMA
IZVIRNO SPOROČILO: srečka nosečka

misar - bodi srečna, da nisi nič kg obdržala. Jaz jih imam še nekje +6. Od tega jih je sigurno 5 v joških user posted image  in 1 v špehu na trebuhu. user posted image user posted image user posted image

user posted image  user posted image  user posted image  Jaz imam 5,5 v joškihin 1,5 v špehu ...user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 1973
4.4.2008 10:31:17   
larisa
IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka

Aja Larisa, kdaj pa si imela kolke v P? Pa si aj klicala kaj in kako zdaj?

Ja imela sem v ponedeljek 31.3. Klicala šele včeraj pa spet dobila eno čudno uro 18.15 (v ponedeljek smo meli pa ob 18h), pa jim povem da smo od daleč in da mi je to prepozno, pa se spet ni dalo dobit druge ure in sem se jim zahvalila za sodelovanje in se poslovila od njih za vedno! Naročila sem ga sedaj kar v Domžalah.

Pa kaj jim ni jasno glede teže Tare?!user posted image  Idealno je če se dojen user posted image  zredi na dan 20g. Tvoja se je pol 25, kar je čist zvrhano dovolj.user posted image  Društvo za podporo dojenja celo pravi 15g na dan, tako da so res mal čudi tle pri tebi!

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 1974
4.4.2008 10:32:25   
Februarka08
IZVIRNO SPOROČILO: misar

IZVIRNO SPOROČILO: Februarka08

februarka, da nisi dobila M???

Ne, pomoje da ne, ker tega bi blo pol ful več, je pa malo na dnevnem vložku... Joj, bog ne daj, da bi že M prišla...user posted image user posted image user posted image
Ja, lahko da je presita, zato ji pa potem nisem več hotla dat zvečer okol polnoči, pol enih, in sem ji mal čaja dala, ga je sicer odklanjala, par požirkov je nardila, potem je pa končno kmal zaspala. Dude noče, včasih jo zagrabi... Nisem več pametna, ampak saj bo zrasla...

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 1975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?