Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 1.4.2008 17:13:05
|
|
|
|
trnuljčica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya ta denar od občine dobimo vsi ali kako?? Vsi, ki pravočasno oddajo vlogo. Če seveda nijihova občina sploh kaj da.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 1.4.2008 17:23:19
|
|
|
|
Vrtnica79
|
Za denar od občine Mb vam ni potrebno hodit nikamor po papirje. Te vam sami pošljejo domov. Ve jih samo izpolnite in odnesete na občino. Jaz sem decembra dobila 105€. Že bolje to, kot pa kaka knjiga ............... A ta današnja kava pa vam je splavala po vodi, ne? Saj bo še prilika in mogoče se vam takrat še jaz pridružim .
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 1.4.2008 18:30:50
|
|
|
|
*bubi*
|
Ja, res je lepo, da občine tudi kaj dajo. LJ recimo polletno naročnino na revijo Otrok in družina. To sem pri bubiju dobila. Je pa že boljše 100€ (no, tega tudi 3 leta nazaj še ni bilo v MB) Pa še ena stvar je - MB občina (in nekatere okoliške) plačujejo tudi otroško hrano. Tudi to ni majhen strošek, pa čeprav ne pokrije komplet potreb. V LJ na kaj takega nismo mogli niti pomislit.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 1.4.2008 18:31:20
|
|
|
|
*bubi*
|
Aja, še to sem vam pozabila povedat..... bubi je že izbral ime za svojo sestrco
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 1.4.2008 18:49:07
|
|
|
|
trnuljčica
|
A nisi sanjala fantka? Ja in, ime bo--------------? Se hecam, tako ne boš povedala, če ne želiš. Jaz sem bila danes na kontroli rasti, težki smo 2622g, CR še vedno naslednji teden. Je pa dr nekaj močno zanimalo (mogoče popkovnica?) in si je ogledoval z 3 d okoli desne nogice in se je videlo črno na belem ( oz rumenem ), da bomo meli fantiča! Tako da Ronja 100% odpade. Mi pa še zdaj ni jasno kaj si je tam ogledoval.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 1.4.2008 18:54:33
|
|
|
|
trnuljčica
|
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi* Pa še ena stvar je - MB občina (in nekatere okoliške) plačujejo tudi otroško hrano. Tudi to ni majhen strošek, pa čeprav ne pokrije komplet potreb. V LJ na kaj takega nismo mogli niti pomislit. Sem slišala za to. Menda da do 4 mesecev. A to pomeni, da če bom slučajno dolgoročno na th, na kateri je dojenje prepovedano tudi krijejo ali samo pri medicinski indikaciji glede otroka. Mogoče veš?
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 1.4.2008 19:05:44
|
|
|
|
*bubi*
|
MB občina krije do dopolnjenega 6. meseca, nekatere okoliške pa res samo do 3. ali 4. MB občina krije vsem. Če je kakšna resna medicinska indikacija za posebno mleko, celo do 18. meseca. Nekatere občine (za Ruše vem) tudi tukaj komplicirajo in krijejo samo tistim, ki imajo socialno pomoč. No, nekatere občine pa krijejo samo, če so zdravstveni razlogi za umetno mleko. V glavnem, v lekarnah imajo cele sezname, komu (glede na občino) lahko izdajajo mleko in kako dolgo. Če se ne motim, se dobi ena velika škatla (Beba, Aptamil) ali pa 2 mali (Novalac piksne recimo) na teden. Recepte piše pediater.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 1.4.2008 19:06:22
|
|
|
|
mehurčica
|
Trnuljčica, CR boš imela? Je narobe obrnjen? Bolj slabo sledim tej debati, tako da se opravičujem... Jaz sem imela že dva CR, tako da če te kaj zanima, me lahko vprašaš.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 1.4.2008 19:06:46
|
|
|
|
*bubi*
|
Ja in, ime bo--------------? Se hecam, tako ne boš povedala, če ne želiš. Zakaj ne bi povedala, danes vam vse povem Zaenkrat je izbral Tjaša
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 1.4.2008 19:24:30
|
|
|
|
trnuljčica
|
Mehurčica cr je indiciran iz zdravstvenih razlogov. Tako da tudi če bi bil prav obrnjen, bi cr bil. Lega je pa glavična vzdolžna- lahko bi šlo normalno, lahko pa ne. Odvisno če bi ga popadki zarotirali na pravi način. Gin ni bila ravno navdušena nad to lego. Saj ima pred vrati rokico/ci ne glavico. Bubi meni je to ime zeloo všeč. Tvoj Bubi ima pa lepe predloge. No fajn, da Mb krije adaptirana mleka. So mi ravno danes "težili", da se bo verjetno poslapšalo takoj po porodu- verjetno že v porodnišnici. Jaz vseeno upam na vsaj 1 mesec pavze. In brezskrbnega (zdravstveno gledano) uživanja ob .
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 1.4.2008 19:28:12
|
|
|
|
trnuljčica
|
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi* Zakaj ne bi povedala, danes vam vse povem Zakaj pa ravno danes ? A si naredila neki izpit o katerem se non stop menita z K&M? Povej, povej! Da vem, če lahko čestitam
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 1.4.2008 19:35:10
|
|
|
|
trnuljčica
|
IZVIRNO SPOROČILO: mehurčica Jaz sem imela že dva CR, tako da če te kaj zanima, me lahko vprašaš. Nič posebnega me ne zanima, saj sem jih videla kar nekaj. Razen če si imela spinalno? V tem primeru me ena stvar zanima.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 1.4.2008 20:31:44
|
|
|
|
Marusah
|
IZVIRNO SPOROČILO: kekec in mojca Ne, kavica ni prvoaprilska! Ha, ha, ha,... ste hecne Vas bom vse tepla ko Jaz sem vas pa čakala, na kavici... sem šla zjutraj okrog enajstih od doma in potem nisem več šla na internet. Še dobro, da me je Janey rešla in mi povedla, da ste vse zahinavle. Pa sma potem same čvekale in se sprehajale
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 1.4.2008 21:42:31
|
|
|
|
Janey
|
Ja packe packaste. Mi2 sma se meli prav fino ane Marusah? Prav lep sonček je bil za sprehod. samo na kavico še morma en drug dan...ko bo spet sonček, baje da jutri napovedujejo slabo. Upam da boste spali danes tako kot včeraj lupčka lovrotu KM kako je kekec??Upam da že bolše, Lupčka še njemu bubi jaz se tut spravljam učit. Pa pri jakcu gre to bolj teško
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 1.4.2008 21:58:33
|
|
|
|
arabela*
|
čerka Ja babe,jaz sem danes že bila v štartu za kafe,pa sem si pol premisla,ko ste vse odpovedle.Tak da žal.Tako pa sva šle z malečko v Baumax po dve rožici,pa po plenice in domov. Šibam danes ajčkat,jutri imam morfologijo in pregled zjutraj. Nočko vsem skupaj
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 1.4.2008 22:29:51
|
|
|
|
*bubi*
|
Saraya, morfologijo že imaš? Ni to malo zgodaj? Jaz imam pri polnih 21 tednih, kar pomeni, da s ebom še malo načakala Ampak ni panike, sem prejšnji teden imela izredni UZ, tako da sem pomirjena.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 1.4.2008 22:31:49
|
|
|
|
*bubi*
|
bubi jaz se tut spravljam učit. Pa pri jakcu gre to bolj teško Oh, Janey, ko bi ti vedela, kake hude plane sem jaz imela pri bubiju. No, ne še takoj na začetku. Ko je bil ene 4m star, smo se odločili, da se selimo, kar je potegnilo za sabo dokončanje magisterija. No, pa še zdaj ni prišel na vrsto In nekaj časa še ne bo. Mogoče pa pri tej bebici
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 1.4.2008 22:56:17
|
|
|
|
kekec in mojca
|
Uh, današnja kavica je pa pasala, kaj? Že dolgo se nismo tako načvekale... Bubi, čestitke za za Tjašo. Ime je res lepo. Se spomniš moje poročne priče - ona ima tudi Tjašo, pa je - ne glede na starše - prav srčkana deklica. Jaz sem tudi mislila, da bo fantek, ker si ga sanjala! Danes sem tako slabe volje. Okoli očetovskega dopusta se je vsa stvar zakomplicirala. Šef je mojemu možu rekel, da ima sicer pravico do OD, ampak se naj zaveda tudi svojih dolžnosti in da naj premisli, če ga bo sploh koristil. Hkrati pa mu je govoril, da ima srečo, ker ima službo za 12 mesecev in ne le za 10, kot jo imajo ostali ljudje na njegovem mestu. Zdaj pa ne veva, kaj naredit, ker je to zvenelo kot prikrita grožnja. Mah, res sem razočarana nad njim, nisem vedela, da v njem obstaja tudi takšna stran.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 1.4.2008 23:00:44
|
|
|
|
kekec in mojca
|
Marusah in Janey, ravno tega sem se bala, da bo katera prišla, pa nobene druge ne bo... Žal, vsaj iz naše strani je res bolje, da nismo kam hodli, lahko bi tudi na ostale otroke ali pa nosečnice kaj prenesli. Naš mali vragec je prej bil že bolje, potem pa je spet začel kašljat. Upam, da bo noč mirna. Ampak za nagajanje je pa imel energije.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 1.4.2008 23:43:57
|
|
|
|
trnuljčica
|
IZVIRNO SPOROČILO: kekec in mojca Danes sem tako slabe volje. Okoli očetovskega dopusta se je vsa stvar zakomplicirala. Šef je mojemu možu rekel, da ima sicer pravico do OD, ampak se naj zaveda tudi svojih dolžnosti in da naj premisli, če ga bo sploh koristil. Hkrati pa mu je govoril, da ima srečo, ker ima službo za 12 mesecev in ne le za 10, kot jo imajo ostali ljudje na njegovem mestu. Zdaj pa ne veva, kaj naredit, ker je to zvenelo kot prikrita grožnja. Mah, res sem razočarana nad njim, nisem vedela, da v njem obstaja tudi takšna stran. K&M vem, da je veliko lažje zate če OD vzame takoj. Sem pa bila presenečena pred ca 20 dnevi, ko sem rihtala porodniško in je teta na csd rekla, da so spremenili do kdaj lahko oče vzame OD. Prej je bilo do 3 meseca , sedaj pa 6 mes. Je rekla, da je ogromno prezgodaj rojenih in so otročički dolgo v bolnici. Ko pa pridejo ven, pa očka ni mogel več vzeti Od. Ter da so se ljudje pritoževali. Zato so podaljšali možnost koriščenja. Samo toliko za info. Tako bosta sama odločila kaj narediti. Ja tako je z šefi in pravicami na papirju.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 2.4.2008 8:20:06
|
|
|
|
*bubi*
|
Mojca, upam, da bosta kaj pametnega pogruntala. Mislim, da je vse odvisno od tega, kako S. kaže za september. Če računa na podaljšanje, potem naj poleti namesto rednega dopusta vzame očetovskega, potem pa rednega. Da ne bo rabil not spravljat. Če pa ne bo podaljšanja, pa s 1. 9. očetovskega, da bo še nekaj dohodkov. V vsakem primeru pa vem, da je to eno veliko sr
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 2.4.2008 8:21:41
|
|
|
|
kekec in mojca
|
Trnuljčica, saj ravno to je, da bi ga rad vzel takoj... ne pa čez tri ali šest mesecev, ko bo zadeva že utečena. Sploh pa si ne predstavljam, da vozim Kekca v vrtec, zraven pa še 4 dni starega dojenčka.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 2.4.2008 8:22:31
|
|
|
|
*bubi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica IZVIRNO SPOROČILO: *bubi* Zakaj ne bi povedala, danes vam vse povem Zakaj pa ravno danes ? A si naredila neki izpit o katerem se non stop menita z K&M? Povej, povej! Da vem, če lahko čestitam Bubi, čestitke za za Tjašo. Aja, ta o sestrci je bila prvoaprilska In ne zato, ker bi izpit naredila. To pa upam da drug teden
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 2.4.2008 8:25:59
|
|
|
|
kekec in mojca
|
Bubi, podaljšanje bo v vsakem primeru (mora bit, ker bo delovno mesto še obstajalo in se mora prvo ponudit podaljšanje temu delavcu, ki je že zaposlen, šele nato komu drugemu). Samo ne ve se, ali bo to za 10 ali 12 mesecev (saj veš, počitnice itd.) Kako je kaj mali Bubi? Kekec je malo bolje, sicer še kašlja in je hripav, vendar je občutno bolje, kot včeraj.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 2.4.2008 8:28:07
|
|
|
|
kekec in mojca
|
Aja, ta o sestrci je bila prvoaprilska In ne zato, ker bi izpit naredila. To pa upam da drug teden Ti ti ti, Bubi! Pa sem nasedla! Samo zelo pozno si povedala, tako da niti nisem več pomislila, da bi si to lahko izmislila. Tudi jaz sem mislila, da boš imela fantka - vsaj tako si napisala o sanjah.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?