|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  103 104 [105] 106 107   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
1.4.2008 17:13:05   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: Saraya

ta denar od občine dobimo vsi ali kako??

Vsi, ki pravočasno oddajo vlogo. Če seveda nijihova občina sploh kaj da.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 2601
1.4.2008 17:23:19   
Vrtnica79
Za denar od občine Mb vam ni potrebno hodit nikamor po papirje. Te vam sami pošljejo domov. Ve jih samo izpolnite in odnesete na občino.

Jaz sem decembra dobila 105€. Že bolje to, kot pa kaka knjigauser posted image user posted image user posted image ...............

A ta današnja kava pa vam je splavala po vodi, ne? Saj bo še prilika in mogoče se vam takrat še jaz pridružimuser posted image .

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2602
1.4.2008 18:30:50   
*bubi*
Ja, res je lepo, da občine tudi kaj dajo.

LJ recimo polletno naročnino na revijo Otrok in družina. To sem pri bubiju dobila. Je pa že boljše 100€ user posted image  (no, tega tudi 3 leta nazaj še ni bilo v MB)

Pa še ena stvar je - MB občina (in nekatere okoliške) plačujejo tudi otroško hrano. Tudi to ni majhen strošek, pa čeprav ne pokrije komplet potreb. V LJ na kaj takega nismo mogli niti pomislit.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 2603
1.4.2008 18:31:20   
*bubi*
Aja, še to sem vam pozabila povedat..... bubi je že izbral ime za svojo sestrco user posted image

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2604
1.4.2008 18:49:07   
trnuljčica
A nisi sanjala fantka?user posted image
Ja in, ime bo--------------?
Se hecam, tako ne boš povedala, če ne želiš.

Jaz sem bila danes na kontroli rasti, težki smo 2622g, CR še vedno naslednji teden. Je pa dr nekaj močno zanimalo (mogoče popkovnica?) in si je ogledoval z 3 d okoli desne nogice in se je videlo črno na belem ( oz rumenemuser posted image ), da bomo meli fantiča! Tako da Ronja 100% odpade. Mi pa še zdaj ni jasno kaj si je tam ogledoval.user posted image

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2605
1.4.2008 18:54:33   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: *bubi*

Pa še ena stvar je - MB občina (in nekatere okoliške) plačujejo tudi otroško hrano. Tudi to ni majhen strošek, pa čeprav ne pokrije komplet potreb. V LJ na kaj takega nismo mogli niti pomislit.

Sem slišala za to. Menda da do 4 mesecev.user posted image A to pomeni, da če bom slučajno dolgoročno na th, na kateri je dojenje prepovedano tudi krijejo ali samo pri medicinski indikaciji glede otroka. Mogoče veš?

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2606
1.4.2008 19:05:44   
*bubi*
MB občina krije do dopolnjenega 6. meseca, nekatere okoliške pa res samo do 3. ali 4.

MB občina krije vsem. Če je kakšna resna medicinska indikacija za posebno mleko, celo do 18. meseca.

Nekatere občine (za Ruše vem) tudi tukaj komplicirajo in krijejo samo tistim, ki imajo socialno pomoč. No, nekatere občine pa krijejo samo, če so zdravstveni razlogi za umetno mleko.

V glavnem, v lekarnah imajo cele sezname, komu (glede na občino) lahko izdajajo mleko in kako dolgo.

Če se ne motim, se dobi ena velika škatla (Beba, Aptamil) ali pa 2 mali (Novalac piksne recimo) na teden. Recepte piše pediater.  

Neposredna povezava do sporočila: 2607
1.4.2008 19:06:22   
mehurčica
Trnuljčica, CR boš imela? Je narobe obrnjen? Bolj slabo sledim tej debati, tako da se opravičujem...user posted image
Jaz sem imela že dva CR, tako da če te kaj zanima, me lahko vprašaš.

Šele, ko postaneš mama, začneš resnično cenit zdravje.

Neposredna povezava do sporočila: 2608
1.4.2008 19:06:46   
*bubi*
Ja in, ime bo--------------?
Se hecam, tako ne boš povedala, če ne želiš.

Zakaj ne bi povedala, danes vam vse povem user posted image user posted image user posted image
Zaenkrat je izbral Tjaša user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2609
1.4.2008 19:24:30   
trnuljčica
Mehurčica cr je indiciran iz zdravstvenih razlogov. Tako da tudi če bi bil prav obrnjen, bi cr bil. Lega je pa glavična vzdolžna- lahko bi šlo normalno, lahko pa ne. Odvisno če bi ga popadki zarotirali na pravi način. Gin ni bila ravno navdušena nad to lego. Saj ima pred vrati rokico/ci ne glavico.

Bubi meni je to ime zeloo všeč. Tvoj Bubi ima pa lepe predloge.user posted image
No fajn, da Mb krije adaptirana mleka. So mi ravno danes "težili", da se bo verjetno poslapšalo takoj po porodu- verjetno  že v porodnišnici. Jaz vseeno upam na vsaj 1 mesec pavze. In brezskrbnega (zdravstveno gledano) uživanja obuser posted image .

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 2610
1.4.2008 19:28:12   
trnuljčica

Zakaj ne bi povedala, danes vam vse povem

Zakaj pa ravno danes ? A si naredila neki izpit o katerem se non stop menita z K&M?
Povej, povej! Da vem, če lahko čestitam

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2611
1.4.2008 19:35:10   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: mehurčica

Jaz sem imela že dva CR, tako da če te kaj zanima, me lahko vprašaš.

Nič posebnega me ne zanima, saj sem jih videla kar nekaj. Razen če si imela spinalno? V tem primeru me ena stvar zanima.

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 2612
1.4.2008 20:31:44   
Marusah
IZVIRNO SPOROČILO: kekec in mojca

Ne, kavica ni prvoaprilska!

Ha, ha, ha,... ste hecneuser posted image  Vas bom vse tepla ko user posted image  user posted image user posted image user posted image

Jaz sem vas pa čakala, na kavici... sem šla zjutraj okrog enajstih od doma in potem nisem več šla na internet.
Še dobro, da me je Janey rešla in mi povedla, da ste vse zahinavle.
Pa sma potem same čvekale in se sprehajaleuser posted image user posted image user posted image

"Don´t warry be happy!!!:))"

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 2613
1.4.2008 21:42:31   
Janey
Ja packe packaste. Mi2 sma se meli prav fino ane Marusah? Prav lep sonček je bil za sprehod. samo na kavico še morma en drug dan...ko bo spet sonček, baje da jutri napovedujejo slabo. Upam da boste spali danes tako kot včerajuser posted image lupčka lovrotu

KM kako je kekec??Upam da že bolše, Lupčka še njemu

bubi jaz se tut spravljam učit. Pa pri jakcu gre to bolj teško

(odgovor članu Marusah)
Neposredna povezava do sporočila: 2614
1.4.2008 21:58:33   
arabela*
čerkauser posted image
Ja babe,jaz sem danes že bila v štartu za kafe,pa sem si pol premisla,ko ste vse odpovedle.Tak da žal.Tako pa sva šle z malečko v Baumax po dve rožici,pa po plenice in domov.user posted image
Šibam danes ajčkat,jutri imam morfologijo in pregled zjutraj.
Nočko vsem skupajuser posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 2615
1.4.2008 22:29:51   
*bubi*
Saraya, morfologijo že imaš? Ni to malo zgodaj?

Jaz imam pri polnih 21 tednih, kar pomeni, da s ebom še malo načakala user posted image  Ampak ni panike, sem prejšnji teden imela izredni UZ, tako da sem pomirjena.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 2616
1.4.2008 22:31:49   
*bubi*
bubi jaz se tut spravljam učit. Pa pri jakcu gre to bolj teško

Oh, Janey, ko bi ti vedela, kake hude plane sem jaz imela pri bubiju. No, ne še takoj na začetku. Ko je bil ene 4m star, smo se odločili, da se selimo, kar je potegnilo za sabo dokončanje magisterija. No, pa še zdaj ni prišel na vrsto user posted image  In nekaj časa še ne bo. Mogoče pa pri tej bebici user posted image

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 2617
1.4.2008 22:56:17   
kekec in mojca
Uh, današnja kavica je pa pasala, kaj? user posted image Že dolgo se nismo tako načvekale... user posted image

Bubi, čestitke za user posted image za Tjašo. Ime je res lepo. Se spomniš moje poročne priče - ona ima tudi Tjašo, pa je - ne glede na starše - prav srčkana deklica. Jaz sem tudi mislila, da bo fantek, ker si ga sanjala!

Danes sem tako slabe volje. Okoli očetovskega dopusta se je vsa stvar zakomplicirala. Šef je mojemu možu rekel, da ima sicer pravico do OD, ampak se naj zaveda tudi svojih dolžnosti in da naj premisli, če ga bo sploh koristil. user posted image Hkrati pa mu je govoril, da ima srečo, ker ima službo za 12 mesecev in ne le za 10, kot jo imajo ostali ljudje na njegovem mestu. Zdaj pa ne veva, kaj naredit, ker je to zvenelo kot prikrita grožnja.

Mah, res sem razočarana nad njim, nisem vedela, da v njem obstaja tudi takšna stran.

Neposredna povezava do sporočila: 2618
1.4.2008 23:00:44   
kekec in mojca
Marusah in Janey, ravno tega sem se bala, da bo katera prišla, pa nobene druge ne bo... user posted image Žal, vsaj iz naše strani je res bolje, da nismo kam hodli, lahko bi tudi na ostale otroke ali pa nosečnice kaj prenesli.

Naš mali vragec je prej bil že bolje, potem pa je spet začel kašljat. Upam, da bo noč mirna. Ampak za nagajanje je pa imel energije. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2619
1.4.2008 23:43:57   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: kekec in mojca

Danes sem tako slabe volje. Okoli očetovskega dopusta se je vsa stvar zakomplicirala. Šef je mojemu možu rekel, da ima sicer pravico do OD, ampak se naj zaveda tudi svojih dolžnosti in da naj premisli, če ga bo sploh koristil. user posted image Hkrati pa mu je govoril, da ima srečo, ker ima službo za 12 mesecev in ne le za 10, kot jo imajo ostali ljudje na njegovem mestu. Zdaj pa ne veva, kaj naredit, ker je to zvenelo kot prikrita grožnja.

Mah, res sem razočarana nad njim, nisem vedela, da v njem obstaja tudi takšna stran.

K&M  vem, da je veliko lažje zate če OD vzame takoj. Sem pa bila presenečena pred ca 20 dnevi, ko sem rihtala porodniško in je teta na csd rekla, da so spremenili do kdaj lahko oče vzame OD. Prej je bilo do 3 mesecauser posted image , sedaj pa 6 mes. Je rekla, da je  ogromno prezgodaj rojenih in so otročički dolgo v bolnici. Ko pa pridejo ven, pa očka ni mogel več vzeti Od. Ter da so se ljudje pritoževali. Zato so podaljšali možnost koriščenja. Samo toliko za info. Tako bosta sama odločila kaj narediti.
Ja tako je z šefi in pravicami na papirju.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2620
2.4.2008 8:20:06   
*bubi*
Mojca, upam, da bosta kaj pametnega pogruntala. Mislim, da je vse odvisno od tega, kako S. kaže za september. Če računa na podaljšanje, potem naj poleti namesto rednega dopusta vzame očetovskega, potem pa rednega. Da ne bo rabil not spravljat. Če pa ne bo podaljšanja, pa s 1. 9. očetovskega, da bo še nekaj dohodkov.

V vsakem primeru pa vem, da je to eno veliko sruser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2621
2.4.2008 8:21:41   
kekec in mojca
Trnuljčica, saj ravno to je, da bi ga rad vzel takoj... ne pa čez tri ali šest mesecev, ko bo zadeva že utečena. Sploh pa si ne predstavljam, da vozim Kekca v vrtec, zraven pa še 4 dni starega dojenčka. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2622
2.4.2008 8:22:31   
*bubi*
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Zakaj ne bi povedala, danes vam vse povem

Zakaj pa ravno danes ? A si naredila neki izpit o katerem se non stop menita z K&M?
Povej, povej! Da vem, če lahko čestitam

Bubi, čestitke za user posted image za Tjašo.

Aja, ta o sestrci je bila prvoaprilska user posted image user posted image user posted image

In ne zato, ker bi izpit naredila. To pa upam da drug teden user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2623
2.4.2008 8:25:59   
kekec in mojca
Bubi, podaljšanje bo v vsakem primeru (mora bit, ker bo delovno mesto še obstajalo in se mora prvo ponudit podaljšanje temu delavcu, ki je že zaposlen, šele nato komu drugemu). Samo ne ve se, ali bo to za 10 ali 12 mesecev (saj veš, počitnice itd.)

Kako je kaj mali Bubi? Kekec je malo bolje, sicer še kašlja in je hripav, vendar je občutno bolje, kot včeraj.

Neposredna povezava do sporočila: 2624
2.4.2008 8:28:07   
kekec in mojca

Aja, ta o sestrci je bila prvoaprilska

In ne zato, ker bi izpit naredila. To pa upam da drug teden

Ti ti ti, Bubi! Pa sem nasedla! user posted image Samo zelo pozno si povedala, tako da niti nisem več pomislila, da bi si to lahko izmislila.

Tudi jaz sem mislila, da boš imela fantka - vsaj tako si napisala o sanjah.

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  103 104 [105] 106 107   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  103 104 [105] 106 107   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?