|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarski sončki 2008
28.3.2008 9:43:21   
pina-1
punce eno vprašanje
mene zopet desna joška boli, ampak fajn boli. Od podpazduhe pa vse spodi, cela stran. Pa nimam nobene zatrdline ali kaj podobnega, ampak boli pa kot 100user posted image . A je možno tudi to znak kakega mastitisa, ker mene je kar malo stra?  Pa bli tudi ko je ziza prazna. POnoči nič nisem spala zaradi tega, pa ane sploh dvignit ne morem na to stranuser posted image user posted image user posted image
Sej bom danes G vprašala najto malo pogleda o. kaj bi to lahko bilo....

Vidim da sem sama tuiki gor, da se vse s vojimi sončki ukvarjate. Moja miška spi in jaz sem kopalnico že pospravla, sedaj bom pa še kaj, čeprav nimam velike voljeuser posted image .

Grrrrr... kako bi bilo lepo probleme reševati s spanjem :((((

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 1551
28.3.2008 9:57:15   
nizy
pina -a te cel jošk boli al samo kakšna žilca user posted image   Mene j bolelo čez celo joško do bradavice ,pa mi je patronažna  dala razpršilo za v nos , razpršiš  v tisto nosnico na ketri strani te boli. Malo počakaš ,potem zizo zmasiraš ,pa pristaviš user posted image .To razpršilo se imenuje Syntocinon.

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 1552
28.3.2008 10:02:34   
Janey
Dobro jutrouser posted image user posted image user posted image
Kako kislo vreme jeuser posted image user posted image Kak ste babike? Nimam več dosti časa...jakec ima zadnje dni take grozne krče da nas čisto okupira, ko pa je ok, pa se seveda veliko igramo da se smejčka. Sej ni lepšega kot otrokovi nasmehi. Crkjena sem ko hudič. Pa še zarad dosti joka in nestrpnosti sma si z lubekom v laseh non stop. Vsak bi rad svoje naredil kar misli da je najbolje za jakca in pol si pamet solima. Zdaj dva dni je res kriza. Upam, da se čimprej uredi. Jaz se nekaj časa trudim pol pa več ne morem in isto on. Ampak to spada zraven pomoje. Ko bom dala to čez in se boma spet začela lepo pogovarat boma samo močnejša.drugač je pa super...nimam kaj za rečt, tolko pomaga da ne morem verjet. Pri njegovih 23 letih je res odgovoren in ima skrb za naju. Pa tudi jote še ni, ker še mene vedno šivi bolijo...in sestavine mu očitno niso dovolj. Sej pomoje počasi boma poskusila.

buči user posted image jaz tut mislim na vas...čeprav nisem za kompom. Mi včasih prav manjka kak klepet na rruser posted image user posted image Ma ne morem mu dat ac...sma še enkrat poskusla pa je spet tako trdo kakal...in potem dve uri kriči ker mu ne gre beki ven in smo razviti in pritiskamo in komaj ven spravimo. Pa sma že več kombinacij poskusila. Sma mu samo eno žličko dala zraven, pa je spet trdo fasal. Pa sma mu dala samo 2 obroka ac, ostalo navadno in je tudi trdo dobil. Tak da žal bomo morali brez ac-ja pretrpeti to obdobje. Sej bo mimo.
super za plombo...eni so res prijazni. Hvala bogz da je še takih ljudi. A nisi bla ponosna včeraj? Nekaj najlepšega je gledat otroka ko nastopa al ni? Jaz vem kak sem bla na brata ponosna ko so v šoli meli kake nastope(pa se nisma najbolj marala...kuhle so dnevno leteleuser posted image user posted image ).

ELMA dobro se rediteuser posted image user posted image sej je normalno to v 3 tednih, zrastli pa naj bi ene 3 cm na mesec, ampak sej je to zelo različno. Boste videli kako bo v posvetovalnici.

Februarka od teže ob rojstvu se šteje.

ella srečnica...kak sem ti fouš da tak spite...mi še vedno na 3 največ 4 ure jemo
Ono hladilno mazilo pa ti svetujem od mustele, lahko kupiš samo v lekarni.

Pina maš pač tri male otroke domauser posted image user posted image jaz mam 2, sem se že tut navadila.

Upam, da se malo vreme uredi, da vsaj nebi deževalo, ker doma je neznosno.

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 1553
28.3.2008 10:30:22   
buči
Janey, drži se! user posted image  Boš videla, kako bodo kolike kar naenkrat minile. Dobesedno čez noč Ponavadi jih je nekje po dopolnjenem 3. mesecu konec. Veš kaj je pa kolegici zgodilo? Mala je imela ito ful krče. In ji je nehala dajat kapljice (avstrijske) in je bilo konec krčev. A si poskusila še to?

grem, ker se je princ zbudil in je lačen, potem pa ven vozičkat!

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 1554
28.3.2008 10:34:52   
zoya24
Ojla punce,

se bolj malokrat javim, vas pa kar redno berem, tako, da sem na tekočem. Upam, da še vesto kdo sem. Sem pa hotela le Pini odgovorit, da se je meni enako naredilo dva tenda nazaj, bolela me je cela leva joška od pazduhe, pa skoraj do brdavice. Ni bilo nobene zatrdline, pa še čist sem si jo spraznila. Mislim, da je to vnetje mlečnih žlez. Mene je bolelo nekako 4 dni, s tem, da drugi dan ful. Dva dni sem imela tudi vročino, samo zvečer do 38.4. Sem si pa po dojenju hladila mesto kjer me je bolelo z zmrzjenim grahom in je bilo ful boljše. Probaj tako, pred dojenjem si daj ful vroče obhladke gor, po dojenju oa mrzle, sej vem, malo se čudno sliši, samo pomaga. Če bi pa dobila ful visoko vročino in če boš videla, da je mleko začelo zastajati  (se naredi bula) pa k zdravniku. Upam, da sem kaj pomagala....

< Sporočilo je popravil zoya24 -- 28.3.2008 10:37:08 >

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 1555
28.3.2008 10:43:13   
dolenjka
Pina, jaz mislim, da je to mastitis. Sem že prava dohtarca za te stvari. Jaz sem ga že imela in ne bo verjela, včeraj sem fasala še enga!! Sem vam včeraj pisala da me fulll zebe in sem šla spat pa me je še bolj zeblo. Pa zmerim vročino ob 15.30 in je blo 38.8!!! Sem takoj mleko sčrpala in popolnoma spraznila obe dojki, malo zbudla in začela hranit, previla in jo do konca nahranila po flaški. Pol je pa oči domov prišel in sem se zrihtala in šla k zdravniku in takoj dobila antibiotik. Ob 7h zvečer sem imela že 39.1 vročine in to je zelo nevarno, ker se lahko v pljučnico razvije!!
Jaz ti predlagam naslednje: po dojenju si izčrpaj preostanek mleka, masiraj s suhimi, toplimi obkladki in pojdi k zdravniku po antibiotik, ker bo samo še slabše!

Toliko za zdaj, grem nazaj ležat, ker imam še malo vročine (37.5) in moram izkoristit dokler malčica spi!

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 1556
28.3.2008 10:45:33   
ella79
sem se odločila, da bom kar z bepanthenom mazala cel vikend, pa da vidimo kako bo z rito. A to sam na tanko, al tok na debelo k hladilno mazilo mažeš?
naša ma danes spalni dan user posted image spi od desetih zvečer, vmes 1x jedli, pa še to ob sedmih, kar pomeni da bo kmalu akcija user posted image potem pa vozičkat user posted image jaz pa mleka k user posted image , k včeraj je bla skoz neki lačna, pa se je proizvodnja povečala user posted image

Pri nas sije sonček vsak dan od 4.2.2008.
Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 1557
28.3.2008 11:11:31   
ella79
zdele sem pa čist zmedena user posted image user posted image user posted image user posted image
grem na wc in kar ne morm verjet, da je že user posted image sem kar brez besed user posted image sej pomoje je M, da ni kaka druga krvavitev. Je čist isto k M. A lahko tampone uporabljam, k vložki mi nekako ne gredo? joj sem šokirana, če bi me kdo zdele vidu user posted image user posted image user posted image sem k ena najstnica, k je prvič dobila M pa ne ve kaj sploh je to user posted image user posted image user posted image

Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 1558
28.3.2008 11:29:46   
mlavla
ella..no sem na csd zvedla, da se to 20% povečanje upošteva po enem letu starosti otroka..sam tolk v vednost

no jst grem pa zdele tud mal kavč likat, ker sem ponoči bolj malo spala..beri od 00:30 do 5:30  nič...user posted image user posted image user posted image ..
ker pa zdele naša princeska pančkat...grem jst tud..se tipkamo

Za dežjem vedno posije sonce. :)
Eden je za naju posijal 29.02.2008!
Drugi pa je posijal 22.04.2009 :)

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 1559
28.3.2008 11:32:20   
Lanchy
Ella, ti kar verjamem, da si sokirana ko si user posted image  dobila. Smo se tok navadile da je ni  in ni bilo treba nobenih vlozkov in tamponov (razen vmes cisca), da se bo kar tezko navadit nanjouser posted image ...pa ti dojis, a ne? Ti je mala kaj zavracala dojenje zadnje dni? Pravjo, da se to lahko zgodiuser posted image , ampak mormo bit vztrajne, pa je...

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 1560
28.3.2008 11:37:22   
srečka nosečka
ella - tudi jaz sem dobila M pred enim tednom in jo še kar imam. user posted image  Uporabljam vložke (tako kot že celo zadnje leto user posted image user posted image user posted image ), tampone ne upam, ker še nisem bila na pregledu pri G. Pa tudi jaz dojim. Ene res nimamo sreče in nas ta M kar hitro obišče. user posted image

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 1561
28.3.2008 11:39:11   
srečka nosečka
mlavla - kako ti uspe dojit brez nastavkov? Meni to nikakor ne gre, imam tudi vdrte bradavice.

(odgovor članu mlavla)
Neposredna povezava do sporočila: 1562
28.3.2008 11:39:59   
Suzi*
dan.

Dolenjka, revica, najprej te dec heca in hormoni, pol ša še vročina, in mastitis. user posted image user posted image  Ti želim da se ti vse porihta, ti pa le veliko počivaj, pa ne se preveč sekirat zarad deca. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Naša dečva trenutno spi. Včeraj je spet ponočevala, kot vsak večer, krči so malo bolje, ker ji pred popoldanskimi in večernimi obroki dajeva kapljice Sap simpex, ampak ona vseeno čuje. Saj bo boljš.
Mi je pa včeraj tavelik nekej štrikal...dopoldne ga je trebušček bolel, pa cel dan je za eno uho jamral, da ga boli, pa vročino je imel, pol so se mu še eni izpuščaji začeli delat po telesu, kot koprivnica, ampak že zvečer je vročina padla in bolečin ni blo več, zjutraj je blo tudi vse ok, samo še nekaj pikic pod pazduho. user posted image  Pojma nimam kaj bi to blo. user posted image  Sem se pa že ful ustrašla, ker ima moj oče fuuul hude alergije in me je kar stisnilo, da ne bi mali imel kakšno isto sr.....

Blagor vsem, ki imate ok vreme. Pri nas še kar dežuje. In bomo spet doma. user posted image  ne vem kaj je s tem vremenom. JAZ BI POMLAD!!!!!

Ella, saj s temi kremicami za rito ni treba na debelo mazat. Vsaj jaz vedno mažem na tanko, pa včasih čez dan je tudi sploh ne namažem, da koža malo zadiha.

Meni je P rekla, da je normalno če dete v 1m pridobi od 600 do 800 g teže.

Pina, fino si zmasiraj zizo in čimbolj tople obkladke gor daj. Upam, da ni mastitis. Javi se ko prideš od G.

Meti, jaz naše ne dajem na trebuščka spat, vedno na bok, sicer ji pa na trebuščku paše ležat samo pri naju, v postelji pa ne.

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 1563
28.3.2008 11:41:01   
srečka nosečka
Mamice, našla sem na RR zanimiv članek, predvsem koristen za tiste, ki imate bolj zahtevne dojenčke.
http://med.over.net/forum5/read.php?94,1978260,1978279#msg-1978279

(odgovor članu srečka nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 1564
28.3.2008 11:46:12   
Suzi*
U, madoniš, a že M dobivate??? Jaz sem komaj konec čišče, upam da me user posted image  vsaj nekaj časa ne obišče, ker sem končno brez vložkov (sem jih tudi celo drugo polovico user posted image  uporabljala). Po prvem user posted image  sem jo dobila po cca. 8 mesecih. Sem pa dojila in hrano začela uvajat šele malo pred dopolnjenim 6m.

Tudi v praksi lahko potrdim, da se tistih 20% dodatka pri otroškem dodatku upošteva samo za starejšega otroka, za te pikoline pa še ne.

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1565
28.3.2008 11:55:05   
mlavla
IZVIRNO SPOROČILO: srečka nosečka

mlavla - kako ti uspe dojit brez nastavkov? Meni to nikakor ne gre, imam tudi vdrte bradavice.

sej sem že spet obupala..le nekajkrat nama je uspelo..samo se ni mogla dobro najest..skratka danes smo spet pri nastavkih...
mam ravno sirenouser posted image ..se oglasim še kasneje

Za dežjem vedno posije sonce. :)
Eden je za naju posijal 29.02.2008!
Drugi pa je posijal 22.04.2009 :)

Neposredna povezava do sporočila: 1566
28.3.2008 11:59:06   
ELMA
ELMA dobro se redite sej je normalno to v 3 tednih, zrastli pa naj bi ene 3 cm na mesec, ampak sej je to zelo različno. Boste videli kako bo v posvetovalnici.
Se sem jaz tudi zadovoljna s težo , ampak me tko jezi ker se enim neda delat , eni bi pa tko rada šli v službo pa jo ne dobijo ...Pa še na konco , v upanju da bo še enkrat izmerila user posted image  , sem ji rekla da nemorem verjet da je samo 1cm zrastla , mi jepomahala z roko in rekla da sploh dolžina ni pomebna , ampak je pomembna teža ... Mislim ,KRAVA se neč drugega nemorem reč za njo , ....Kako bi vam bilo če bi vam tko povedali , :ni važno če otrok raste , važno je da se redi !!! Dobro da se ni skrčila , sem ji rekla ...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1567
28.3.2008 12:02:58   
ella79
sem zdele z eno govorila, pa je rekla da je ona tudi dobila user posted image že v 6. tednu, sam je bil potem mir do 7. meseca. Upam, da bo pri meni tudi tako. Jo pa polno dojim in ni nič manj jedla zadnje dni.

Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu mlavla)
Neposredna povezava do sporočila: 1568
28.3.2008 12:04:10   
srečka nosečka
Dobro da se ni skrčila , sem ji rekla ...
IZVIRNO SPOROČILO: ELMA

To si ji pa lepo povedala.user posted image user posted image user posted image
Pa res bi jo lahko zmerila še 1x. Pa jo poskusi sama izmerit. Jaz sem našo kar s šiviljskim metrom in nisem dosti zgrešila.

(odgovor članu ELMA)
Neposredna povezava do sporočila: 1569
28.3.2008 12:05:20   
srečka nosečka
ella - upam, da bo zame to tudi tako.
Da me M obišče spet enkrat konec leta. user posted image

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 1570
28.3.2008 12:13:44   
ELMA
IZVIRNO SPOROČILO: ella79

buči ja še mal pa bo punco domov pripelu user posted image user posted image user posted image se bom pa še jaz pohvalili, da je danes za nami čist prespana noč. Zaspala je šele ob desetih (jedla že dost prej), in je bil mir natanko do sedmih user posted image user posted image user posted image kar verjet nisem mogla, sam je pa mega. In zdej spet sppi naprej, more včerajšnji neprespani dan nadoknadit user posted image user posted image

elma naša je v 6 tednih zrasla 4,5 cm in pridela 1,5 kg user posted image

neki se sonček že kaže, tako da danes bo za vozičkanje user posted image user posted image že komaj čakam

dejte mi povedat, katero hladilno mazilo za rito naj kupim, k mam na sumu, da ji lekarniško ne odgovarja, čeprav ga vsi zelo pohvalijo

ella-79 Jaz uporabljam original hladilno mazilo MAKRA KOZMETIKA dobiš ga v ŠPAR trgovini ...In sem zadovoljna .

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 1571
28.3.2008 12:14:46   
anandrej
Kak ste kaj, punce?

Vidim, da imamo kar iste probleme, zato ponavadi nič ne napišem, ko kaj preberem, ker se mi ne da ponavljat :). No jaz res nimam problema z mastitisom al pa z menstruacijo user posted image

Sebastian je kar priden, ponoči se sploh ne morem pritoževat, ker se ponavadi zbuja samo, da bi jedel, pa še to nazaj zaspi brez problema. Edino zvečer ga je mal težje uspavat, zdaj je že kar vsak dan, ko pride ura za spat kar nekam tečen. Človek bi mislil, da je lačen al kaj, sam mu dama flaško, pa kr protestira, na joški isto. No potem nekaj časa traja, da ga z dudo umiriva, potem pa še malo v posteljici pojamra, potem pa zaspi user posted image Na srečo nima kakih problemov s krči al kej podobnega, ima pa včasih take čudne izpuščaje na licih, pa še nisva ugotovila zakaj... user posted image Zdej po novem že tudi roke malo bolj obvlada, posledica je pa, da se cel pokraspa, pa zdej bi že kar celo pest pogoltnil user posted image

Najboljše je pa itak zjutraj, ko se zbudi naspan in potem je nekaj časa cel nasmejanuser posted image Ne zamenjam za nič na svetu... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1572
28.3.2008 12:26:28   
ELMA
ELMA dobro se redite sej je normalno to v 3 tednih, zrastli pa naj bi ene 3 cm na mesec, ampak sej je to zelo različno. Boste videli kako bo v posvetovalnici.
Janey  gdaj ste vi bili prvič v posvetovalnici ?

(odgovor članu anandrej)
Neposredna povezava do sporočila: 1573
28.3.2008 12:30:50   
ella79
IZVIRNO SPOROČILO: anandrej

Najboljše je pa itak zjutraj, ko se zbudi naspan in potem je nekaj časa cel nasmejanuser posted image Ne zamenjam za nič na svetu... user posted image

tole si pa prav fajn napisu user posted image user posted image user posted image

dej mi na ZS link, da vidim vašga korenjaka. hvala

Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu anandrej)
Neposredna povezava do sporočila: 1574
28.3.2008 12:36:00   
ELMA
IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka

Pina, jaz mislim, da je to mastitis. Sem že prava dohtarca za te stvari. Jaz sem ga že imela in ne bo verjela, včeraj sem fasala še enga!! Sem vam včeraj pisala da me fulll zebe in sem šla spat pa me je še bolj zeblo. Pa zmerim vročino ob 15.30 in je blo 38.8!!! Sem takoj mleko sčrpala in popolnoma spraznila obe dojki, malo zbudla in začela hranit, previla in jo do konca nahranila po flaški. Pol je pa oči domov prišel in sem se zrihtala in šla k zdravniku in takoj dobila antibiotik. Ob 7h zvečer sem imela že 39.1 vročine in to je zelo nevarno, ker se lahko v pljučnico razvije!!
Jaz ti predlagam naslednje: po dojenju si izčrpaj preostanek mleka, masiraj s suhimi, toplimi obkladki in pojdi k zdravniku po antibiotik, ker bo samo še slabše!

Toliko za zdaj, grem nazaj ležat, ker imam še malo vročine (37.5) in moram izkoristit dokler malčica spi!
dolenjga si pa res prava dohtarca , jaz sem tudi šla za vsak slučaj po antibiotike , in res je mastitis .Zdaj pa ti poskrbi za sebe , in upam da bo čim hitreje za tabo ..

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 1575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Teh 9 reči mama NUJNO potrebuje po porodu!
Katere so tiste nujne reči, ki jih potrebuje mama po porodu, da se lahko mirno posveti svojemu novorojenemu otroku? Prev...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?