Blacky30
|
Glugluglu, hvala za lepe želje glede poroda. Naj se ti besede pozlatijo. Jaz sem optimistična. Neboglasnica, ne razmišljaj tak negativno, vse bo OK, boš videla. CAC, da se ti ulije kri iz nosu, je normalno v tem obdobju. Jaz sem sicer imela težave s tem kakšna 2 meseca nazaj, zdaj se je malo umirilo. Nič panike, gre za večjo prekrvavitev v celem telesu. Flower, ne se sekirat glede pregleda. Ti g. povej, da se počutiš čisto OK in da se itak že sama dovolj sekiraš okoli tega, da ne rabiš še dodatnih pridig. Čeprav jaz mislim, da ni nič narobe, ker boš mogoče pa zdaj manj pridobivala. Glede MŠ pa sem jaz v prvi hodila v ZD in je bilo super. Bilo nas je okoli 20 in smo imele izčrpna predavanja, enih 8 obiskov, vsakič je bilo nekaj drugega. Enkrat je predaval tudi dr. Veingerl, enkrat babica, različno, imeli smo tudi vaje dihanja. V MB P pa je menda to le predavanje, kjer sedi naenkrat okoli 100 parov in ne moreš niti prav nič vprašat. Poleg tega je pri meni P odpadla takoj, ko sem slišala, da je treba v 7. nadstropje, jaz se namreč ne vozim z dvigalom. Tokrat pa sploh ne vem, če bi še šla enkrat v MŠ. Le glede potrdila za moža ne vem, če bodo kaj komplicirali. Definitivno pa zelo priporočam obisk Štorklje in njihovih posebnih predavanj: prvo govori o Alternativnih možnostih lajšanja poroda in predava ful super babica iz MB P Erika Marin. To predavanje je samo enkrat, traja nekje 2-3 ure, prisotnih nas je bilo okoli 20 in je bilo super, čisto vse smo jo lahko vprašali, o EA, kako poteka porod, kaj naredijo v določenih primerih, nič ji ni bilo težko odgovorit. Pa seveda so bili partnerji zraven, tak da je tudi njim dala napotke, kako naj se obnašajo med porodom. Drugo predavanje pa je vodila g. dr. Završnikova in je bilo naslov "Kako odpraviti strah pred porodom" in je bilo enako super. Podrobno je razložila postopek rojevanja otročka, predvsem, kaj se z njim dogaja v tistih trenutkih, da bi lažje razumele, kako tudi otročku ni ravno lepo med sami rojevanjem. Prikazala pa je to z medeničnimi kostmi in plišastim medvedkom, res je bilo zelo zanimivo. Enkrat mesečno so ta predavanja. Nasara88, urežejo na isti rani, da te ne iznakazijo popolnoma. Škoda, meni so tako lepo zašili, da jim v drugo ziher ne bo tak lepo uspelo. Glede EA pa...hmm....ostane nam samo SG, to pa mi je ful predaleč, pa še pot do tja ni prijetna. Jaz grem maja na predavanje o EA v MB porodnišnico k dr. Zabavniku, potem pa mi preostane le še upanje na srečo in dnevni porod, pa še to med tednom. Morala bi preveriti še Ptuj, bom svojega g. malo povprašala.
|