mml
|
Dan, pri nas dežuje, na Štajerskem je pa menda lepše vreme, vsaj tako je rekla moja mama, ko sem preverjala, kako se imata z Manco. Edino kar mi je gospodična imela čas povedat po telefonu je to, da Matic potrebuje dudo, ker ga je slišala, ko je protestiral v ležalniku . Sicer sva pa midva danes zjutraj drnjohala kot dva polha. nočno rundo je pil ob 3.30, po tem je grčal ob 6.30...nimam pojma zakaj , ampak tam okrog 5. ali 6. se zbudi, ker se mu nekaj svaljak po nosu in po tem prha in kašlja. Čez dan ali sicer ponoči se mu pa nosek nič ne maši, tako da če ima katera kakšno idejo zakaj...bom zelo vesela. No skratka, nosek sem mu ščistila in ga dala v veliko posteljo, kjer sva po tem spala do 9.30, je prav pasalo . Se je pa zbudil totalno dobre volje in delil nasmeške levo in desno Klemen vse najboljše za 3 mesece razveseljevanja mamce in atija , pa upam, da to, da nimaš več krčev tudi še vedno drži...nana saj sem ti rekla, da je po 12. tednu življenje lažje Olivia Maria tebi pa vse lepo ob dopolnjenih 2 mesecih triš po novi zakonodaji cepljenja proti nalezljivim otroškim boleznim niso več obvezna, ampak samo še priporočljiva, tako da lahko mirne duše rečeš ne in pač podpišeš, da ne želiš cepiti Žana in da si seznanjena z možnimi posledicami obrigit upam, da bo Špela kmalu čisto OK in da je kila ne bo prehudo motila sani sem prepričana, da je Manja prav borka, ker je tudi mamica taka limma upam, da bo današnja noč boljša, za sosede se pa nikar ne sekiraj klepetka super, da se je Lani refluks popravil , kar se teže tiča pa po mojem ni nobene panike, Manca je od 2. do 3. meseca pridobila tudi "samo" 700g pa ni bilo nobene panike in sva se mirno samo dojili do dobrih 7. mesecev limma in mala pikica sam pozitivno mislita in bosta videli, da bosta lahko še dolgo in uspešno dojili, samo nikar ne poslušajta "pametnih" nasvetov kakšnih starih mam. Skratka pogumno in vztrajno pa bo. Matica je treba tudi kar naprej in naprej ponovno pristavljati, ker je postal radoveden in je vse drugo bolj zanimivo kot dojenje, po tem ko enkrat poteši najhujšo lakoto in mu ne teče več tako hitro, kot se njemu zdi primerno . Pri nama traja ne obrok kar dolgo...ker pije po približno 15 minut na eni strani, pa potem še kupček in sva hitro na 45 minutah, no ponoči je to krajše, ker verjetno ne pije 15 minut, ampak ga prej dam na drugo stran... katee ti verjamem, da ti gre takšno jokanje in nerganje na živce, pride kakšen takšen tečen dan in na srečo tudi mine. Držim pesti, da je danes že boljše . Če imaš možnost je dobro, da ga ob takšnih dneh pustiš nekomu za vsaj pol ure in greš sama ven...preverjeno...zelo pomaga martinca super, da Patrik več in boljše je cepljenje proti rotavirusom: v cepivu so 4 najpogostejši virusi, ki povzročajo okužbe pri ljudeh. Cepivo ščiti dobri 2 leti, kar je pomembno predvsem zato, ker je vtej starostno skupini potek bolezni dosti hujši, kot pri večjih otrocih, bistveno več je bruhanja in dehidracije in zato tudi hospitalizacij, kasneje je potek lažji, večinoma poteka samo z drisko in kratkotrajnim bruhanjem, le redko morajo večji otroci v bolnišnico. Skratka Matic ima prvo cepljenje v torek, upam, da ga bo dobro prenesel, ker so po cepljenju lahko pogostejši krči in lahko se pojavi blaga driska...no bom videla. Se pa strinjam, da je cena precej zasoljena, samo če je kdo od vas kdaj videl dojenčka prizadetega zaradi rotaviroze, verjetno ne bi pomišljal, da lahko s cepljenjem to prepreči pri svojem otroku...no to je pač moje mnenje...jaz sem namreč zelo prepričana, da je boljše preprečiti kot pa zdravit Bom nehala, ker sem se spet na dolgo in široko razčvekala
< Sporočilo je popravil mml -- 27.3.2008 14:05:29 >