Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Majčice '08 - 3.del 27.3.2008 10:21:02
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: murva Drage majčice, sem se vmešala na vašo temo, ker sem na začetku bla z vami, pol pa žal nič več. Upam, da mi ne boste zamerile tega "vskakovanja". Ker se bliža april in boste počasi prispele na končno postajo, vam vsem skupaj želim zdrav preostanek nosečnosti in srečen zaključek pričakovanja . Vas občasno še berem, pa so vaše debate zelo živahne, zelo mi je žal, da so včasih tudi žalostne . za Najo3 ... in upoštevajte njen nasvet! Gibi morajo bit redni! Kaj točno ginekologi mislijo z umirjanjem, pa mi ni jasno...ker pri mojem drugem sinčku sem pri 38-ih tednih čutila, da se ne premika tako kot bi se moral, pa me je dal ginekolog na CTG, ki je pokazal, da je njegov utrip OK, čez 3 dni pa mi je odtekla voda, ki je bila zelena - skratka, mali se je že pokakal, pa se pokakajo kadar se jim ne godi več dobro v mamičinem trebuhu. Pa da ne bom zdaj katere prestrašila, povedat hočem le to, da same poznate kako se vaši otročki obnašajo in da je potrebno bit pozoren če nenadoma začnejo mirovat. Lepe pozdrave vsem skupaj od ex-majčice in sedaj že novemberčice . Vsaka nosečnost je zgodba zase in vsaka taka zgodba je sestavljena iz mozaika čustev in občutkov. murva, ti se kar še vmešaj, me nimamo nič proti Sem izredno vesela zate Zdaj pa uživaj v nosečnosti do konca in potem veselo crkljaj zdravo štručko
|
|
|
|
RE: Majčice '08 - 3.del 27.3.2008 10:26:47
|
|
|
|
narava
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: narava boste ve vecinoma vzele denar? Jaz sem vzela paket samo prvič - takrat mi je pač prav prišlo vse, kar je bilo v njem. Zdaj imam vse rekvizite in oblačila še od prvih dveh, zato bom pobasala keš no, sej nekaj takega sem tudi jaz razmisljala..
Recept za zdravo pridobivanje zobkov: 12 neprespanih noci, 14 dni vrocine, 36 ml sline, 24 ur tecnobe in mamica s 6l kave in podocnjaki. Kuhati cca 6 mesecev pri 38,5-39, od cca enih zjutraj do petih. Uspeh zagotovljen!
|
|
|
|
RE: Majčice '08 - 3.del 27.3.2008 10:32:37
|
|
|
|
murva
|
Narava in špelin@, hvala, hvala in še enkrat hvala. Narava, ma jest sem zdej tolk noseča kolkor tebi do konca manjka , tako da razen da utriplje, še nč ne mormo vedet. Vas pa sigurno vzamem za botrce karkoli že bo - al Pobec al Pikica . Vaše Pobce in Pikice pa itak varuje ena botrca iz ozadja . Še enkrat, DRŽIM PESTI ZA VSE VAS .
|
|
|
|
RE: Majčice '08 - 3.del 27.3.2008 10:44:17
|
|
|
|
barbaw
|
jana za cuker v normali. Sončnica Sandra za papirologijo. Jaz pa naj bi bila od danes do porodniške na dopustu. Včeraj pa, če mi je šefica naredila tako kot treba, sem bila v službi. Sem imela viška ur od lani. Upam, da mi je vse zdaj napisala, ker če bo kaj propadlo zaradi nje bom v luft skakala. Meni pa pika danes ekstra dol pritiska. Špelin@ ne smeš mi še dat odpustnice. Še dobro, da sem bolana in da imam še en izgovor za kavč čuvat.
|
|
RE: Majčice '08 - 3.del 27.3.2008 10:49:06
|
|
|
|
barbaw
|
Estrella za 32t in Katina ne vem točno koliko. 31t Mi pa imamo 34t.
|
|
RE: Majčice '08 - 3.del 27.3.2008 10:53:18
|
|
|
|
kasso
|
IZVIRNO SPOROČILO: aurora28 Še nekaj me zanima - koliko od vas ima posteljico spredaj, ker pravijo, da so gibi otroka drugačni, če ga nosiš spredaj ali zadaj. Večino pojamra, da jih brca v rebra ali mehur ali druge notranje organe, ampak mene pa ne, ker jaz ima posteljico spredaj desno in je moj korenjak obrnjen navzven in brce čutim samo v trebuh. A je to čudno? Čutim bulice, ki nastajajo po trebuhu, ampak notranji organi me pa ne bolijo. Nič ni čudno, če otroka čutiš!!!! Tudi mene ne brca v organe, ker me ne boli, ampak v trebušno steno! Čmrlika, a si probala kako metodo, da otročka zbudiš? Nekaj predlogov sem napisala, ki jih predlaga Pušenjak. Če ne pa zrukaj trebuh in počakaj, če bo kakšna reakcija. Vsaka nosečnica čuti po svoje brce, jaz najintenzivneje, če sedim sklonjena naprej oz. za računalnikom (ne zleknjena) ali ko se uležem na levi bok. špelina, zdaj ne jecljam več
|
|
|
|
RE: Majčice '08 - 3.del 27.3.2008 10:53:35
|
|
|
|
Estrella*
|
BARBAW: za 34T , Katina 33t! Špelin@: torej je vse zrihtano?! Sedaj manjkamo samo še me.
|
|
|
|
RE: Majčice '08 - 3.del 27.3.2008 10:58:19
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: kasso špelina, zdaj ne jecljam več Super - sem se že ustrašila, da je tvoj računalnik "pridelal" govorno napako IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* Špelin@: torej je vse zrihtano?! Sedaj manjkamo samo še me. Točno tako
|
|
|
|
RE: Majčice '08 - 3.del 27.3.2008 11:07:35
|
|
|
|
darmar
|
oj, pupe, jaz pa našo nosim zadaj, ampak ko se zvečer vležem v posteljo, me malo premetava, ko pa zaspim, me ne zbudi nič več, spim do jutr. Nočem se hvalit, saj niti ne vem če je to OK. Mogoče ona sicer brca, samo jaz tako trdno spim, ali pa spi celo ona celo noč??? Čez dan pa se sicer upira z nogicami in rokicami v vse smeri, ampak je kar bolje kot prejšnje tedne. Sončnica ali ti ne prideš v soboto?
|
|
|
|
RE: Majčice '08 - 3.del 27.3.2008 11:15:25
|
|
|
|
Čmrlika
|
Čmrlika na koliko časa imaš zdaj GP? Jutri imam pregled, zdaj po treh tednih, potem pa poročam dalje? Jaz bi naj tud mela posteljico spredaj... pa v rebra nič kaj ne dobivam, mehur pa.. ja, ta pa trpi, zadnje dneve sploh...
Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot. Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !
|
|
|
|
RE: Majčice '08 - 3.del 27.3.2008 11:19:14
|
|
|
|
Soncnica Sandra ***
|
Darmar: na žalost me v soboto ne bo na sestanek majčic . Prvo kot prvo sem še vedno brez avta. Če bo vse po sreči dobijo nove dele za avto v petek, tako, da ga bom šele v ponedeljek peljala na servis in potem spet bog si ga vedi kolko časa bo trajalo, da bo popravljen. Joj se mi že kar mal meša, ker sem brez avta. Sej če ga rabim, mi ga lubi posodi, sam še vseeno se boljše človek počuti v svojem avtu, ki ga je bolj navajen. No pa še drugi razlog: moj dragi ima delovno soboto in rabi avto, tako da nimam prevoza. Pa še eni obiski so se mi napovedali, taki ki jih ne bi bilo treba . Že prvo srečanje ki je bilo, nisem mogla iti, ker sem imela ful skrajšan MV, pa sem mogla ležat in se nisem smela naokoli vozit, zdej pa spet tole. Joj sploh ne vem, če mi bo kdaj uspelo spoznat vas majske čvekice?! Pa tako bi vas rada!!! Pa ti greš?
VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA, DANA ZA SREČO IN NA VESELJE. PRAVA. IN ENA SAMA. ZA VSE ŽIVLJENJE. (T.PAVČEK: MAMA) ------------------------------------- Manca, 01.05.2008 ob 19.12 Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51
|
|
|
|
RE: Majčice '08 - 3.del 27.3.2008 11:20:51
|
|
|
|
Soncnica Sandra ***
|
Darmar: sem šele zdele vidla da si na seznamu za soboto Boš malce poročala kako je bilo, velja?
VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA, DANA ZA SREČO IN NA VESELJE. PRAVA. IN ENA SAMA. ZA VSE ŽIVLJENJE. (T.PAVČEK: MAMA) ------------------------------------- Manca, 01.05.2008 ob 19.12 Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51
|
|
|
|
RE: Majčice '08 - 3.del 27.3.2008 11:24:23
|
|
|
|
kasso
|
IZVIRNO SPOROČILO: edinaos Mislim, da ste me skoraj prepričale za soboto, tako da če bo jutri na pregledu vse OK obljubim, da pridem. Bom probala še Naty prepričat . Kasso, TamaraJ: za prevoz še velja? Seveda, potem nas je šest s Naty.... Tamara, bo ok, da greve obe z avtom? Jaz, Sesil, Edinaos, Tamara, **** in Naty je še vprašljiva!
|
|
|
|
RE: Majčice '08 - 3.del 27.3.2008 11:27:28
|
|
|
|
Estrella*
|
DAJMO KASSO MALO ZAROPOTAJ IN ZBOBNAJ NA KUP NOTRANJKE!!! GORENJKE, SAMO 3???? ŠE KAKŠNA JUNAKINJA NAJ SE PRIDRUŽI, DA NE BOM ŠLA SAMA V AVTU!!!
|
|
|
|
RE: Majčice '08 - 3.del 27.3.2008 11:30:47
|
|
|
|
Anonimen
|
Punce, čeprav sem praktično od 6h pokonci (čeprav spala nisem skoraj nič), male miške še nisem čutila, in to je vse zaradi živcev in straha . Kako zbudite svoje malčke v bušiju? Ker me je že pošteno strah . Sem probala že z božanjem, hojo, počepi, hrano,pijačo, AS = pa nisem zihr, močnejšim čohanjem po bušiju pa ničččččččččččč. Take stvari mene toliko preplašijo, da sem potem z živci čisto na koncu
|
|
|
|
RE: Majčice '08 - 3.del 27.3.2008 11:32:49
|
|
|
|
kasso
|
IZVIRNO SPOROČILO: murva Še enkrat, DRŽIM PESTI ZA VSE VAS . mi tudi zate jana, za cuker test. Ali si omenila G, da ne čutiš več tako intenzivno brcik. Ni nič kontorlirala? katini za dopolnjenih 33t estrella za 32t in barbaw za 34 t
|
|
|
|
RE: Majčice '08 - 3.del 27.3.2008 11:35:04
|
|
|
|
hijenca
|
Pozdravljene so ! Prišla sem od G, kjer sem dobila danes same papirje, napotnico za porod, za štetje gibov, zadnji krvni izvid,... Bolniško mi je podaljšala do nastopa porodniške, tako da, adijo vrtec za eno leto. Dobila sem neko vaginalno kremico (Dalacin), ker se mi je pojavil nek čuden rumenkasto - rjav izcedek. A pozna katera to? Danes sem točno v 33 tednu. Naslednji pregled imam 16.4, pa bila sem zelo pridna in sem se zredila samo 0,5 kg. Pa čeprav sem ogromno jedla zdaj med prazniki, pa saj drugače tudi jem skoz, skoz nekaj meljem.
|
|
|
|
RE: Majčice '08 - 3.del 27.3.2008 11:35:09
|
|
|
|
Estrella*
|
Kako zbudite svoje malčke v bušiju? Ker me je že pošteno strah . EDINA: jaz ko se zbudim, mine samo kakšna minutka, da se še naša . Čez dan tud kar pridno rovari, sem pa pogruntala, da močnejšim zaporednim pritiskom na mesto, kjer ponavadi čutim brce vedno poskoči Špelina: kaj se dogaja z natašo, se kaj slišiš z njo?
|
|
|
|
RE: Majčice '08 - 3.del 27.3.2008 11:38:43
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: edinaos Kako zbudite svoje malčke v bušiju? Ker me je že pošteno strah . Ulezi se plosko na hrbet in pokrči noge. Tako leži ene 5 minut, vmes pa občasno zadrži dih. Pri meni vedno pomaga, ker malemu ne ustreza, da ga "sploščim". Moraš se pa popolnoma sprostiti in nič napenjati trebušne mišice, drugače lahko morebitne gibe gladko prezreš oz. jih ne občutiš. Če to ne pomaga, malce bolj grobo pobezaj s prstom tam, kjer čutiš, da se nahaja otročkov telešček Moj mali se ob takem "nadlegovanju" vedno zbudi Če pa se ti zdi, da gibov resnično ne čutiš, pojdi na ctg! A imaš doma mogoče AS? Mogoče ti ga lahko kakšna Notranjka posodi in najdeš utripe
|
|
|
|
RE: Majčice '08 - 3.del 27.3.2008 11:40:44
|
|
|
|
kasso
|
IZVIRNO SPOROČILO: edinaos Kako zbudite svoje malčke v bušiju? Ker me je že pošteno strah . jaz se vsedem in naslonim nazaj, primem trebuh z obema rokama in ga zruham gor dol levo desno, potem se uležem z rokami pritisnem v trebuh in poskušam najti kako nogico in požgečkati. Če je budna bo ziher odreagirala na žgečkanje ;) Ampak, ker je npr. prej bila celo uro budna in brcala kot nora, trenutno spi kot top in je nič ne zbudi. Mogoče se ti metoda zdi kruta, mapak vedi, da je otrok v trebuhu kljub tem mojim metodam varen. ups, kako sem smotana, zdaj se je pa le zbudila...bogi otrok, da je ne pustim počivat!
< Sporočilo je popravil kasso -- 27.3.2008 11:41:25 >
|
|
|
|
RE: Majčice '08 - 3.del 27.3.2008 11:40:50
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* Špelina: kaj se dogaja z natašo, se kaj slišiš z njo? Žal ne vem Verjetno ima precejšnjo "gužvo".
|
|
|
|
RE: Majčice '08 - 3.del 27.3.2008 11:42:20
|
|
|
|
TamaraJ
|
Matr ste pridne s pisanjem. jaz sem skočila s prijateljico na kavico (dopoldansko sredi tedna.. jeeeee). edinaos: **** bo presrečna, če se udeležiš srečanja. Seveda isto velja za Naty. Kar se prevoza tiče: seveda jaz tudi peljem, da se ne bomo še v prtljažniku gužvale . Z mano je lahko edinaos (saj moram itak v Logatec, ker bo Timko pri moji mamici ta čas) in spotoma poberem še **** na Vrhniki. Če gre pa še Naty (česar bi bile seveda vse vesele)... potem pa se še zmenimo. Seveda nimam popolnoma nič proti zasedbi Vransko... samo če ste vse sedele dovolj udobno. V glavnem: - Z MANO:??? - S KASSO: sesil
|
|
RE: Majčice '08 - 3.del 27.3.2008 11:42:48
|
|
|
|
narava
|
sicer se moj Poba zbudi kako minutko takoj za mano (ne glede na uro), vendar ga najbolj "razkurim", ce se nagnem cez trebuh na pisarnisko mizo (me zacne brcat, da naj se lepo pravilno usedem ) ali pa ce se ulezem na bok. plosko na hrbtu pa se mi zvrti v trenutku..
Recept za zdravo pridobivanje zobkov: 12 neprespanih noci, 14 dni vrocine, 36 ml sline, 24 ur tecnobe in mamica s 6l kave in podocnjaki. Kuhati cca 6 mesecev pri 38,5-39, od cca enih zjutraj do petih. Uspeh zagotovljen!
|
|
|
|
RE: Majčice '08 - 3.del 27.3.2008 11:44:35
|
|
|
|
TamaraJ
|
Aja, pa pregled imam danes ob 14:00... Upam, da bo vse OK in da dobim papirje za urejat vse naprej. edinaos: Bom v Logatcu... vendar samo na pregledu, ker potem dirkam nazaj v Cerknico po Timija. Zdaj so pregledi HB zelo na uro naštimani in se kar dobro držijo.. skorajda ne čakaš več kot 10 min. Sicer bom pa jutri v Logatcu popoldne in se lahko na notranjkah zmenimo za kavo.. no, kakavček
|
|
RE: Majčice '08 - 3.del 27.3.2008 11:44:39
|
|
|
|
kasso
|
hijenca, za 33 t in dobro opravljen pregled. Dalacona žal ne poznam.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?