glugluglu
|
jaz včeraj v novem H&M na Rudniku nisem videla nič pametnega za nosečnice. Rada bi imela hlače z nizkim pasom in ne čez cel trebuh, poleg tega pa ne glih kavbojke, preveč elegantne pa tudi ne (nekaj vmes in ne zimsko), pa ni bilo nič pametnega. No ja sdej itak jaz si vedno nekaj čudnega zamislim. Zgornji deli so pa tudi na oddelkih, ki niso za nosečnice primerni. Porod: prvi porod sem preživela čisto brez karšnegakoli sredstva proti bolečinam in z umetnimi popadki. Seveda je to bilo slučajno - nenamerno, ker takrat ko je bilo treba dati kaj proti bolečinam, ko je bil še čas, ni bilo nikjer nobene (bilo je ponoči iz nedelje na ponedeljek), jaz se pa tudi nisem sama spomnila, samo dihala sem ko nora. Ko pa pride končno ena babica sem bila pa že tako odprta, da je bilo samo še za rodit. Pol so me pa spraševali, če sem sama tako želela. Ja pa kaj še. In jaz sem bila pred porodom ziher, da imam nizek prag bolečin. Drugič: Bili so bolj pozorni in me spraševali, kdaj bi mi dali kaj proti bolečinam, tako, da sem potem dobila, je pa babico naša Nina tako spresenetila, da je na koncu moj opravil del vloge druge babice. Tako, da je videl vse kar se da, dokler ni pomoč priletela je babici na roko natikal rokavice, podajal ji je vse kar je rabila, jaz pa nisem smela pritiskati, dokler mi ni rekla, pa tako me je tiščalo na pritiskanje. Ni bilo časa niti, da zamenjajo posteljnino predno pride ven, ker je kar naenkrat bila glavica na vidiku. To je tako zgledalo: babica pravi: "no gospa dovolj ste sicer odprti še ene trije popadki na boku s pritiskanjem in bo. Jaz se obrnem na bok in ob prvem popadku rečem: "joj gospa to gre ven, se mi zdi. Ona pa: " Ah ne, tako hitro pa spet ne." Jaz pa" Ja pa gre." Potem pa pravi čisto mirno in malo zdolgočaseno: "No pa se ulezite nazaj na hrbet, da malo pogledam." Se uležem, ona pa začne tulit: "AAA, ne pritiskat nič gospa, joj gospod, sedaj mi boste pa malo asistirali dokler kdo ne pride, ker je porod čisto na koncu, kar sem pridite, podajte mi...." Ja zato me je pa sedaj toliko bolj strah, ker kar mislim, da sedaj bo pa težje.
|