natasarobi
|
Vidim, da pišete o vzrokih za ss in iskanju le teh. Menim, da je iskanje vzroka pametno, predvsem za naprej, seveda vse v mejah normale. Ne sme pa to postati obsedenost. Je pa spoznanje zakaj je prišlo do ss/upn blagodejno za psiho. Ženske v takšnih stvareh večinoma iščemo krivdo v sebi (kaj sem storila narobe, da je prišlo do tega, zakaj nisem delala to in to, če bi bolj pazila,...). Jaz sama sem želela vedeti zakaj se je zgodilo kar se je zgodilo. Zaenkrat kaže, da je šlo zgolj za splet nesrečnih okoliščin, ki so se pri meni zgodile dvakrat zaporedoma, kar je pač presenetilo tudi zdravnike. Dala sem čez preiskave za katere so mi svetovali, sedaj pa ne iščem več naprej, čeprav mi odgovor, da je šlo samo za smolo ravno ne ustreza. Žal je pa to področje še vedno takšno, da tudi dr. ne najdejo vzroka za vse kar se zgodi in s tem se je treba nekako sprijaznit. Kako bo v tretje, če bo? Ne vem, toda sedaj sem v fazi, ko o tem ne želim razmišljat. Trenutno sploh ne želim/nočem razmišljati o otroku. Ginekologinja mi je rekla, da naj kar poskusim v tretje, naj nič ne čakam. Zakaj bi? Da vidim ali bo v tretje šlo ali ne, ali bom imela srečo ali ne? Vem, da se trenutno nosečnosti sploh ne bi razveselila in da bi tako rekoč imela otroka na 'silo', zato, ker so mi drui tako rekli. Za prvega otroka bi lahko eni rekli, da sem malo stara (33), drugi bi pa rekli, da imam še čas. Tane - tisti, ki tega niso doživeli ne vejo kako bi se obrnili in kaj rekli. S tem, ko ti pravijo, da ne išči zakaj je do tega prišlo, mislijo, da čim prej pozabi in se ne obremenjuj s tem. Lahko je to rečt, drugače pa je, če se moraš s tem spopasti. Meni je moja splošna zdravnica rekla, da to so za žensko grozne stvari (ne samo psihične, ampak tudi hormonske) in da tisti, ki tega niso doživljal naj bodo tiho. ___________________________________________________________ No, za tiste, ki jim moja zgodba ni poznana - v roku dobrega leta sem imela dvakrat umetno prekinitev nosečnosti, zaradi nepravilnosti ploda, ki niso združljive z življenjem. In nimam še nobenega otroka.
|