Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: februarski sončki 2008 20.3.2008 12:52:34
|
|
|
|
dolenjka
|
Mi gremo pa zdajle na sprehod Carica se že prebuja, še zizo ji v usta porinem, oblečem in dam v vozek in akcija Pri nas je lepo sončno, piha praktično ne in je treba izkoristiti, ker se bliža kar nekaj dni slabega vremena
|
|
RE: februarski sončki 2008 20.3.2008 13:36:52
|
|
|
|
pina-1
|
medtem ko princeska pridno spi v ležalniku je meni uspelo končno po tleh pomit po celi bajti. Sedaj čakam da se posuši, da lahko likalno mizo postavim in malo likalnik peljem na sprehod že ko z Ano ne greva ven. JE pa sedaj ura že za zizo v usta dat, pa dete še kar spi. Naj jo pustim še malo a, čeprav me zizika pošteno boli? Me prov zanima kdaj se bo zbudila. Sem pa ugotovila, da se naša pnca že čez dan kar hitro naje. Se je očitno udelalo dojenje in nam je 15 min čisto dovolj. Jo kar sama vrže ven iz ust. A se tudi vaši oglašajo kot nekis tarčki. Naša skozi stoka, ko spi. jo je prov hecno poslušat ITata, jaz sem pri Mii mleko shranjevala v zmrzovalnik. Tam pa lahko stoji 3 mesece.
|
|
RE: februarski sončki 2008 20.3.2008 13:43:23
|
|
|
|
nizy
|
pozdravljene, Larisa - naša Azra tut poliva na isti način s tem ,da njej še skozi nos teče . Ni važno koliko poje ali koliko kupčeke podirava zmeraj poliva. Je pa to refluks ,ki se izboljša ko otrok začne gosto hrano jest ,če ne je pa potrebna operacija te želodčne zaklopke . Pa obe starejši ste ga imeli ,pa se je pol zbolšalo. Tko ,da ni panike , Drugače se pa mi zaenkrat uspešno cartamo ,krčkov mamo minimalno, včeraj je spala od 22.30 do 6.45 , se pa naša tut obrne na hrbet pa ves kovter zrine dol s sebe. Nam je pa aventova dudika v veliko pomoč , namesto zize . Plenice smo imeli DMove pa so ble uredu. Zdaj mamo pamperske 2 , ko je pokakana jih takoj premoči z vseh koncev in so potrebne intervencije takoj pod tuš ,res pa je da zelo tekoče kaka. Jaz ji nosek čistim z fiziološko ,tako da vzamem kapalko iz sirupa in ji direkt v nosnico iztisnem , smrklev ni treba ven vlečt ,saj se že s polivanje napol sčistjo . Še pa še bi lahko pisala ,pa sirena kličeee
|
|
|
|
RE: februarski sončki 2008 20.3.2008 13:45:57
|
|
|
|
nizy
|
Madonca kolk sem črk pojedla
|
|
|
|
RE: februarski sončki 2008 20.3.2008 14:07:51
|
|
|
|
bamby
|
Mi smo tudi že iz sprehoda. Je bil zelo kratek, ker mi je Tim 2x po stopnicah na rit padel, ko sva se odpravljala iz bloka. Je je bilo treba potem čisto počasi iti in se takoj nazaj obrnit, ker ni mogel kaj dosti hoditi . Pol je pa cel cajt kričal, da je lačen in da bo jedel hruško, ki sva jih kupila na tržnici. Mu nisem mogla dopovedat, da jo je treba prinest domov in umit, predno se jo začne jesti. No, hruško je pojedel, zdaj pa že kosilo jé. Ni pa zunaj nič prijazno. Na soncu je še kar, drugače pa piha, v senci je pa zelo hladno, pa še oblači se. Če bo tako, ne bo popoldne za ven iti. Jaz pa moram itak v trgovino.
|
|
|
|
RE: februarski sončki 2008 20.3.2008 14:12:17
|
|
|
|
Lanchy
|
Evo, midve sva tudi s sprehoda, sva ocitno zadnje zarke ujeli, ker je zdaj ze oblacno ...Bejbika se kar spi v kosari od vozicka, pa cakam da se zbudi, da se najeva pa jo potem piciva v LJ na pokopalisce svecko prizgat Ful bi sla se na Rudnik pogledat, samo me je strah da bo nepopisna gneca ...verjetno bo boljs ce greva kdaj drugic.
|
|
|
|
RE: februarski sončki 2008 20.3.2008 14:33:56
|
|
|
|
larisa
|
GRRRRRR greva ven, pa se pooblači in postane prav nič prijetno, greva en krog pa hitro notri. Se slečeva in uspavava nazaj in spet sonček..... O Nizy si se le spet malo oglasila. Ampak mene to polivanje vseeno skrbi, ker se ne redimo glih ful, pa me je strah da bi potem premalo dobival, če tolk poliva ... Punce dejte no mal povedat vašo tehniko in način dojenja.
|
|
RE: februarski sončki 2008 20.3.2008 14:36:24
|
|
|
|
ella79
|
evo midve tudi iz sprehoda tale vreme pa je za en bomo pa po obiskih hodil in jedel čez vikend lanchy pomoje ni za na rudnik iti, k sem na radiju slišala, da je full gužva bamby nisem še mela Mirene. Sej kej drugega pomoje že ne pride v poštev, ker dojim. A tri mesece se čisti koža se pravi še kak mesec naša je obupno pikasta, pa tam k se mozoljči posušijo ostaja taka bolj suha koža. Zdej so se še na vrat preselili. Umivam potem te predele z kamilcami, pa mal z bepantenom namažem. Al je boljš čist pri miru pustit Noč je bila spet super, lakota šele ob štirih in potem ob devetih zdej pa šibam kosilo skuhat, k sem lačna k bo pa cel krožnik kuhane zelenjave in žitni polpeti
|
|
RE: februarski sončki 2008 20.3.2008 14:39:04
|
|
|
|
buči
|
Midva sva bila pa pridna pa šla z avtobusom do Mrcaroja nazaj pa peš, pa seveda mami na kavo, zdaj naju je pa sneg nazaj v hišo zbezal, sva hotela še po Aljaža v vrtec, pa ne bo nič. Ampak zdaj pa spet sonce sije!?! Sem kupila Huggieske, ker Fixixs niso imeli. Sem mu jo dala gor, super tanka, elastična, bomo videli, kako vpija. Sem kupila kar št. 3, da bodo te za ponoči. Sem se vagala z malim, p ače odštejem, naj bi imel 6 kg, kar sigurno nima, ampak več kot 5 jih pa najbrž že je, ker ga komaj nosiva. Na čase ima napad lakote in zmaže 160 ml. So mu pa stvari prav, ki jih je Aljaž nosim pri 3 mesecih ... Zdaj grem pa hitro pospravit kuhinjo in postelje postlat, ker danes pa nisem nič delala, ker sem imela dopoldne zase in za depiliranje, umivanje las, lakiranje, in ostale zadeve v kopalnici ... TISTE, KI HOČETE RECEPTE: VAŠ MAIL POTREBUJEM, SICER VAM NIMAM KAM POSLAT ...
|
|
RE: februarski sončki 2008 20.3.2008 14:40:40
|
|
|
|
buči
|
Punce z Rudnikom in novo Supernovo počakajte vsaj en teden, ker je nora gužva, pa se ni z malimi za gužvat! Kdaj se dobimo na kavi?
|
|
RE: februarski sončki 2008 20.3.2008 15:15:16
|
|
|
|
Lanchy
|
Jaaaaaa, kavaaaaaaa ....POVEJTE KDAJ!
|
|
|
|
RE: februarski sončki 2008 20.3.2008 15:30:00
|
|
|
|
bamby
|
buči, boš videla kako bo s huggiskam. Jaz pred 4 in pol leti nisem bila z njimi zadovoljna, ker so res hitro prepuščale. Sem jih takrat kupila samo en paket in smo jih potem samo za čez dan imeli, ker ponoč ni bilo smisla mu jih na rit dajat, ker je šlo vse skozi. Je pa res, da so na otip ful dobre. Kar ne morem verjet, da ti Tilen že toliko poje . Moja ful malo je. Zdaj pa ne vem, ali samo punčke toliko manj jedo, ali je sploh z našo kaj narobe. Meni če poje 90 ml sem že ful zadovoljna. 100 je malokrat, 80 ml je najbolj pogosto, včasih pa tudi manj. Sem mal oprej na vago z njo stopila in mi kaže, da ima oblečena 4.7 kg. Vaga mi pa kaže na 10 dag. Če odštejem vse obleke stran je to 400 ali 500 g manj. Seveda je to le približna teža. Se pa zelo trudim, da mi čez dan je 5 obrokov, ker imamo ponoči samo enega. Prejšnji dan je imela vsega skupaj samo 5 obrokov. Včeraj sem že dajala ji jest na vsake 3 ure, da je nam zneslo do večera. No, zdaj je tudi že 3x jedla. Še ob 6h in 9h zvečer, pa bodo dnevni obroki pod streho. Samo na kavo ne bi lih v LJ hodila . A še kaj ponujate?
|
|
|
|
RE: februarski sončki 2008 20.3.2008 16:07:52
|
|
|
|
nizy
|
Larisa - naša je dobila po 4ih tednih 760g, men se je tut zdelo premalo ,pa P pravi ,da je dovolj. Iz P sva šle z 3750g, v prvi posvetovalnici je imela 4510g. Nama najbolj paše dojenje leže ,ker moj križ ne zdrži prov dolg v sedečem položaju.
|
|
|
|
RE: februarski sončki 2008 20.3.2008 16:30:45
|
|
|
|
itata
|
jakob ima danes spalno bolezen. je spal čez dan že 4 ure, zdej pa spet drema v naročju
|
|
RE: februarski sončki 2008 20.3.2008 16:33:10
|
|
|
|
itata
|
bamby: jaz si pa še zmer sam želim, da bi manjkrat na dan jedel... sva še zmer na cca 7 dojenj čez dan in 2 ponoči. sej bo počas, upam... sem ga tud doma tkole tehtala kot ve pa mi kaže da ima že 5,5 kg
|
|
RE: februarski sončki 2008 20.3.2008 18:15:38
|
|
|
|
bamby
|
Itata, to je že znano, da tisti otroci, ki se dojijo, jejo pogosteje in ponoči tudi slabše spijo. Niso pa vsi enaki. 7x na dan + 2x ponoči je pa kar veliko. Ampak če otrok potrebuje, mu je treba dat, a ne. Samo jaz se res sprašujem, če je z našo vse OK . Mož pa pravi, da ji nič ne manjka . No, saj na slikah ima že kar okrogla lička .
|
|
|
|
RE: februarski sončki 2008 20.3.2008 18:25:30
|
|
|
|
larisa
|
Bamby itak da je z vašo pupo vse ok. Poje kolikor pač rabi. Najslabše je primerjat ml, ki jih pojejo otroci med sabo... Sploh pa dojeni ne vemo koliko pojejo pri enem obroku, tko da se lahko 9× dojimo pa manj pojemo kot vaša ... Vaša je pa itak že prava dama, pa še tako pridna. če bi ji kaj manjkalo, sigurno nebi bla tko pridna ampak bi skos kej protestirala!
|
|
RE: februarski sončki 2008 20.3.2008 19:05:10
|
|
|
|
buči
|
Meni se bo enkrat res strgalo! Upam, da na lotu zadanemo, da se lahko odselimo, ker mi gresta moja res na k... ...! Včasih tako zatežita za brezvezno stvar, da mi film poči in potem še jaz zatrmarim do konca. Fotru gre npr. na živce, ker imam voziček v kleti parkiran 15 cm na njegov del kleti, ker pač včasih pade malo svinjarije s koles. Ja p... ..., ko pa on smrdi z gnojem okoli hiše po vrtu, je pa vse ok!?! Pa da malemu razložim, da naj ne hodi tam in naj se ne igra potem na travi, ker je umazana, je pa vse ok. Pa ob 5ih popoldne zarigla vsa vrata, da še Alcatras ni tako zaklenjen, ne mores ne vem, kaj šele noter. Gresta pa po Aljaža v vrtec in ga pripeljeta domov v kratkih rokavih in budni, zunaj pa sneži. To je pa v redu, a ne!?! Potem sem pa jaz čudna. res jih včasih ne razumem in včasih do njiju čutim res le jezo in odpor. Pa pametna sta glede vzgoje, ona sta bila pa super starša, da ni kaj. Mi je kar slabo!
|
|
RE: februarski sončki 2008 20.3.2008 19:26:45
|
|
|
|
Janey
|
čer zgleda smo danes vse mele iste probleme jaz sem malega zbasala v avto in sma šla v park, nakar začne snežit, pa brzina do avta in ko sma se zbasala not je nehalo in spet sonček sem se pol zapeljala na drug plac in spet jovo na novo. Popoldan pa isto. Pune sonček ko smo jedli se zbašemo in gremo in spet..SNEG benti ej,. buči verjemi, da te razumem...jaz mam sicer taščo spodaj ampak če bi lahko bi ŠLAAAAA...ampak vse ma svojo ceno ne.
|
|
|
|
RE: februarski sončki 2008 20.3.2008 19:53:15
|
|
|
|
bamby
|
larisa si me kar pomirila, pa še prav imaš. Se sploh ne bom obremenjevala s tem. saj mi bojo v posvetovalnici že kaj rekli, če bi se premalo redila, ali kako . buči, čisto verjamem, da ti ob takih stvareh film poči. Zato pa jaz pravim, da so tastari za skupaj, tamladi pa spet zase in da je vsaj nekaj km vmes. Še dobro, da sva se midva odločila bajto sama delat. Sem imela vedno pred očmi kakšna taka nesoglasja. da se boš lažje umirila. janey, a vi ste imeli danes pa kar sneg . Jaz sem šla pa prej jajca kupovat za pirhe in sem jih v Tušu komaj nekaj dobila . Ne vem, a so zdaj res vsi na jajca navalili, ali kaj . Ja, pa hren v kozarcu sem mogla celo kilo ga vzet. Tistih manjših kozarčkov ni bilo niti za vzorec . Še dobro, da sem v ponedeljek v Šparu v PO vzela eno korenino za k žegnju. Anaja pa zdaj spi kot angelček. Še malo jo pustim, pol greva pa spet malo čofotat po vodiki. Že dva ali tri dni nisva nič . Mah sem čudna mama . Zdaj pa že Tim uživa v kopalnici. Se mu že izteka kopanje !
< Sporočilo je popravil bamby -- 20.3.2008 19:54:27 >
|
|
|
|
RE: februarski sončki 2008 20.3.2008 20:07:01
|
|
|
|
buči
|
Janey, bamby - hvala za tople misli. Saj sem že malo pomirjena, ker sta me moja potrpežljivo gledala, kako sem se zjokala od besa, Aljaž me je močno objel in polubčkam, Tilen pa žmigal vame s svojimi očkami, pa sem se malo pomirila. Zdaj pa samo upam, da Olimpija danes zmaga v hokeju, pa še naslednjih v SAlzburgu, da bo konec hokeja, da bo moj malo doma. Saj tako nikoli nikamor ne gre, ampak letos se mu je pa odpizdilo na ta hokej in ga res nič ni. Me je razvadil, ker je bolj zapečkar, pa ga potem v takoh trenutkih tako zelo pogrešam doma. Z Aljažem sva pripravila jajca v nogavice - kolior mi je uspelo nabrat zelenja okoli hiše, ker še nič ni zraslo, da dam jutri jajca kuhat. Sem pa tudi jaz imela probleme z hrenom. Sem sicer dobila lonček 250 g, pa je moj rekel, če sem ga kupila za par let. Mi ni verjel, da niso imeli manjšega. Letos sem kupila že kar kuhano šunko, potice ne bo, ker je nihče ne je, bom naredila kruh z olivami. Mogoče še pletene večke za pirhe - če se mi bo dala. Če ne bo jutri snega, bom zagotovo okoli šibala.
|
|
RE: februarski sončki 2008 20.3.2008 20:08:29
|
|
|
|
ella79
|
bamby jaz se pa 'sekiram', k je naša priveč kg pridelala zdej pa res ne vem kaj je boljš, da ma pol kile več al pol kile manj važno je da so zdravi in zadovoljni ti naši sončki buči si niti ne predstavljam, kako je živet s starši pod isto streho. Sem si vedno govorila, da sem raje v bloku, kot pa z njimi v hiši. In točno tako mamo. Važn da mam mir, pa da se vidmo ko se vidmo itak pa sem od 20 leta na svoje, pa starše 20 km stran in mi je sem pa danes čist zmatrana. vam, ki imate dva otročka bi sam kolajno dala ... sem mela 2,5 letnega načaka popoldan in potem grem zojo kopat, nakar še on hoče v banjo in se začne slačt... v galvnem sem potem še njega mogla skopat, mala se je na previjalni že drla.. ludnica upam da nikoli več
|
|
RE: februarski sončki 2008 20.3.2008 20:08:37
|
|
|
|
buči
|
Bamby, od kje si? Za kavo se lahko zemnimo kjerkoli. Je pač še med nosečnostjo padla ideja za Kavala v Lj, mapak jaz sem od aprila nkej mobilna, ker bo moj hodil oz. se vozil v službo s kolesom. Bova imela s Tilnom avto in se lahko kam zapeljeva.
|
|
RE: februarski sončki 2008 20.3.2008 20:12:45
|
|
|
|
buči
|
ella, veš, v takoh trenutkih pop..., ampak potem si rečem, da je najemnina za tako stanovanje, kot ga imava midva vsaj 500 evrov, česar si pa ne bi mogla privoščit. In če mi tastara 1x na teden takole serjeta - kar ponavadi ne, je en tak kreg vreden 125 evrov. To se pa da potrpeti. Žal nisva imela denarja, ko sva začela živati skupaj, da bi šla na svoje, pa jaz sem več na zavodu brez službe kot pa zaposlena, ker je v šolstvu zdaj totalna kriza, da nikakor ne moreva drugam. Veš, ko imaš 2, je mogoče še lažje, ker si res splaniraš čas, pa malo bolje se zorganiziraš, pa vse ti je lažje, ker ti je že znano, pa kar gre. Si pa ne predstavljam imeti 4 ...
|
|
RE: februarski sončki 2008 20.3.2008 20:14:55
|
|
|
|
buči
|
joj, sem pozabila. A ste mogoče za, da naredimo en seznam: ime - e-mail - telefon, ki ga sicer ne bi objavili javno na forumu, ampak preko ZS, da bi se lahko lažje dobile in pomailale, če je kaj treba?
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?