hanna1
|
IZVIRNO SPOROČILO: neli99 ne dodi nismo me težke ... smo bolj človeške ... ta stari so enostavno otrdeli, ker včasih je bilo najbrž res treba bit tiho pa potrpet... drugače te je to trdo življenje povozilo ... sej včasih se mi kar smilijo ... kaj so dajali čez ... sam to ne pomeni da nam zdaj ne sme biti težko ... neli in dodi točno tako mislim tudi jaz-sej nam je v vseh stvareh bistveno lažje,kot je bilo včasih ženskam,ampak to še ne pomeni,da smo razvajene,pa včasih se življenje prav čudno odvija in zakaj mi ne bi smeli pojamrat-res človk ne jamraš zato,ker si razvajen,ampak ker maš vzrok-in ne verjamem,da bodo starejše ženske,ki so veliko trpele,sploh znale dojeti,da je danes življenje drugače kruto-ne tako z življenja nasploh,saj povečini smo z osnovnimi dobrinami,pa stanovanjem,pa službo vse oskrbljene,ampak psihični pritisk,pa služba,saj si takrat odsoten in res si za delo plačan,ampak vseeno ena skrbna mama še vedno misli,kaj zdaj počne njen otrok,pa kaj bo jutri za kosilo,pa to pa ono je treba nabavit...se veliko zatakne pri dnarju..skratka skoz so določeni pritiski,ki ti načenjajo živce,predvsem so pa starejši redko pripravljeni na dialog-zaradi tega,kar so sami doživljali v mladih letih,le redki gredo preko tega,ker je pač v njih prepričanje,da je starejše treba spoštovat,da so bolj izkušeni,več vejo,....kaj pa medsebojni odnosi..mogoče se vam bo zdelo smešno,ampak jes vsak dan pri sebi pomolim za zdravo razsodnost in razumevanje tud v letih,ki mi ne bodo več tako naklonjena.Seveda se strinjam,da je starejše treba spoštovat,vendar pa imam še vedno pravico do lastne presoje--sej varstvo je fajn,ampak še povsod prihaja dokonfliktov,kjer so starejši in mlajše družine v isti hiši-tud pri meni doma je bilo enako,ampak sta bratova družina in mama preveč vsak v svojo skrajno šla-niso se bili pripravljeni pogovarjat-pač trda kmečka vzgoja,ki je prepovedovala pokazat čustva in...o tem bi lahko pisali romane,se pa popolnoma strinjam z vama,ker sama sicer bolj kot opazovalec,občasno pa tud udeležena v debatah vidim kako se te stvari odvijajo