|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mamice po 35 letu -2.del
16.3.2008 13:48:33   
neli99
ne dodi nismo me težke ... smo bolj človeške ... ta stari so enostavno otrdeli, ker včasih je bilo najbrž res treba bit tiho pa potrpet... drugače te je to trdo življenje povozilo ... sej včasih se mi kar smilijo ... kaj so dajali čez ... sam to ne pomeni da nam zdaj ne sme biti težko ...

ti bom še to povedala ... ko sem kdaj pojamrala da mi je težko oba rihtat ko sem sama (pa kdaj je res težko ko me oba rabita in jokata ... pa enega futram, drugega pa mam na joški ... al pa malo na joški, pa veliki skače po naju in cmeri ... mi je pa tašča rekla, kaj jamram kaj pa una v davči k jih ma deset (je mislila tebe user posted image ) ... kot da men pa ne sme bit težko, pa ne smem jamrat ...

al pa mi je hitro povedala kako zgodbico kako je bilo včasih ... je prišla iz porodnišnice, pa je mogla najprej plenice oprat, pa ni blo tut tople vode ne ... in potem se jst počutim kot totalno nesposobna razvajena lublančanka ki ne ve kako ji je lepo ...

jst pa sem lani dajala ob sinu skoz najhujše obdobje v svojem življenju ... pa tega ne razume ... kaj šele da bi mi bila v čustveno oporo in pomoč ... sej popazi jih ... sam včasih pa rabiš toplo besedo v pomoč malo človeškosti in ne roko.

ne pričakujem da mi bo rihtala otroke namesto mene .... sej so moji, sama sem se zanje odločila ... kar pa ne pomeni, da mi ne sme biti kdaj težko. in zakaj ne bi smela tega izazit in na glas povedat.

lani mi je rekla, da preveč jokam, da ne smem tok jokat user posted image

... ja punce še dobro da mamo prijatelje in vas čvekice ... tuki sem res doživela vedno spodbudo in oporo da mi je bilo potem spet lažje it dalje.

(odgovor članu neli99)
Neposredna povezava do sporočila: 3476
16.3.2008 13:52:13   
hanna1
IZVIRNO SPOROČILO: neli99

julči ... jst pa ne znam shranit posta za primer če me vn vrže ... izberem vse, pol pa kliknem desno tipko pa se ne pokaže napis shrani user posted image  ... sploh ne vem kako bi to shranla ...ker men pa res velikrat linijo ven vrže ....

neli,
ko z levo tipko označiš vse,klikneš z desno in meni med drugim piše kopiraj-to klikneš in če ti slučajno posta ne pošlje,še enkrat odpreš polje Odgovori in z desno tipko klikneš,pa piše prilepi in na prilepi klikneš z LEVO tipko user posted image user posted image -se pa smajliji nr bodo videli,tako da jaz jih zbrišem in samo ponovno naklikam izbrane in to je to-mogoče pri tebi drugače piše-pri meni je tak postopek--ker sem že parkrat preklinjala in pol...je cela štala,ker itak pozabim sproti,kaj sem napisala user posted image

ko si sam srečen,lahko osrečuješ tudi druge....
===========================================

(odgovor članu neli99)
Neposredna povezava do sporočila: 3477
16.3.2008 13:53:44   
neli99
dodi user posted image  .. je pa prav da je to tudi tukaj napisano ... in povedano naglas ... včasih ta trdosrčnost tudi ubija, tako kot bolezen ...

(odgovor članu neli99)
Neposredna povezava do sporočila: 3478
16.3.2008 13:57:33   
mateyka
neli99, moraš izbrat opcijo "kopiraj" in ne shrani (potem pa prilepi, če rabiš)
ali pa - ko izbereš ves txt, pritisni Ctrl, jo drži in nato tipko C (to tud kopira - vse kar se da z miško narest, se da tud s tipkovnico)

hmm, no sej je julci vse povedala user posted image
drugac pa punce iz doline: user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 16.3.2008 14:03:44 >

(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 3479
16.3.2008 14:00:33   
neli99
... ne dela ... hanna user posted image

ko mam pred sabo tole okence za post in označim besedilo na desni tipki ni kopiraj ...user posted image  ... že poslano pa lahko skopiram ... user posted image  

bom še mal probavala ...

(odgovor članu neli99)
Neposredna povezava do sporočila: 3480
16.3.2008 14:03:40   
neli99
matejka še tole probam s tipkovnico ... pa da vidim ...

... to pa dela user posted image user posted image user posted image  ... hvala matejka user posted image

(odgovor članu neli99)
Neposredna povezava do sporočila: 3481
16.3.2008 14:08:57   
hanna1

ne dodi nismo me težke ... smo bolj človeške ... ta stari so enostavno otrdeli, ker včasih je bilo najbrž res treba bit tiho pa potrpet... drugače te je to trdo življenje povozilo ... sej včasih se mi kar smilijo ... kaj so dajali čez ... sam to ne pomeni da nam zdaj ne sme biti težko ...

neli in dodi točno tako mislim tudi jaz-sej nam je v vseh stvareh bistveno lažje,kot je bilo včasih ženskam,ampak to še ne pomeni,da smo razvajene,pa včasih se življenje prav čudno odvija in zakaj mi ne bi smeli pojamrat-res človk ne jamraš zato,ker si razvajen,ampak ker maš vzrok-in ne verjamem,da bodo starejše ženske,ki so veliko trpele,sploh znale dojeti,da je danes življenje drugače kruto-ne tako z življenja nasploh,saj povečini smo z osnovnimi dobrinami,pa stanovanjem,pa službo vse oskrbljene,ampak psihični pritisk,pa služba,saj si takrat odsoten in res si za delo plačan,ampak vseeno ena skrbna mama še vedno misli,kaj zdaj počne njen otrok,pa kaj bo jutri za kosilo,pa to pa ono je treba nabavit...se veliko zatakne pri dnarju..skratka skoz so določeni pritiski,ki ti načenjajo živce,predvsem so pa starejši redko pripravljeni na dialog-zaradi tega,kar so sami doživljali v mladih letih,le redki gredo preko tega,ker je pač v njih prepričanje,da je starejše treba spoštovat,da so bolj izkušeni,več vejo,....kaj pa medsebojni odnosi..mogoče se vam bo zdelo smešno,ampak jes vsak dan pri sebi pomolim za zdravo razsodnost in razumevanje tud v letih,ki mi ne bodo več tako naklonjena.Seveda se strinjam,da je starejše treba spoštovat,vendar pa imam še vedno pravico do lastne presoje--sej varstvo je fajn,ampak še povsod prihaja dokonfliktov,kjer so starejši in mlajše družine v isti hiši-tud pri meni doma je bilo enako,ampak sta bratova družina in mama preveč vsak v svojo skrajno šla-niso se bili pripravljeni pogovarjat-pač trda kmečka vzgoja,ki je prepovedovala pokazat čustva in...o tem bi lahko pisali romane,se pa popolnoma strinjam z vama,ker sama sicer bolj kot opazovalec,občasno pa tud udeležena v debatah vidim kako se te stvari odvijajouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu neli99)
Neposredna povezava do sporočila: 3482
16.3.2008 14:12:18   
hanna1
mateyka,bom naslednjič probala tvoj načinuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu hanna1)
Neposredna povezava do sporočila: 3483
16.3.2008 14:25:37   
hanna1
....zdaj pa nekaj čisto izven...
sem šla zdaj pogledat,ker je čist tiho trkalo in je zgornja soseda Urša spraševala,če lahk pride Blaž malo ven,pa sem rekla,da je najbrž tako zunaj .Potem pa pospravim njegove šuhe pa vidim en listek tam in ga iz firbca preberem...piše...dobesedno...BLAŽ PRIDI PO POUKO K MENI NE HODI V SVOJ DOM,KER TE TVOJA MAMA NEBO SPOSTILA K MENI!!!!!
.............a sem res tak zmaj...je pa res,da sem včasih huda,ker se on 12 letnik druži z 8 in 9 letniki in se isto otročje obnaša..pa dobro,to še gre,ampak misli,da mu tud se učit ni treba tako kot njim,že itak ima velike težave s koncentracijo,spomin ma dober,samo med prebranim in osvojenim je pa velik razpon in morama trdo delat na vsakodnevnem redu in organizaciji,če ne je takoj polom...zdaj pa na trenutke res ne vem...da že 8 letna frklja take piše,.....pa sej njena mama....ne bi....

(odgovor članu hanna1)
Neposredna povezava do sporočila: 3484
16.3.2008 14:31:39   
dodi

ti bom še to povedala ... ko sem kdaj pojamrala da mi je težko oba rihtat ko sem sama (pa kdaj je res težko ko me oba rabita in jokata ... pa enega futram, drugega pa mam na joški ... al pa malo na joški, pa veliki skače po naju in cmeri ... mi je pa tašča rekla, kaj jamram kaj pa una v davči k jih ma deset (je mislila tebe user posted image ) ... kot da men pa ne sme bit težko, pa ne smem jamrat ...

Saj jih imajo še eniuser posted image  a je mislila mene al ta druge?user posted image

Čiščenje hiše,medtem,ko otroci odraščajo,je podobno kidanju snega,medtem ko sneži...

(odgovor članu neli99)
Neposredna povezava do sporočila: 3485
16.3.2008 15:17:29   
smotka lonib
neli99!
naj ti povem, da je mene kr kap zadela, ko sem se preselila k mojemu in pol poslušala to opravljanje in čvekanje. tega v mestih ni, saj jest nisem tega doživela. sej ne rečem, jest sem tud notr padla v te debate, ker te te čveke kar notr potegnejo. ko sem slišala tud kakšen neresnični čvek o meniuser posted image , sem se odločila, da ne bom veččvekala s sosedami o drugih ampak samo še o vremenu.

mi je eden reku, ko sem bila prvo leto pri mojemu, ko sem se spravila prvič speči potico v peči, da mi najbrž ne bo ratalo.user posted image sem pa še slišala, da jest mestno dekle najbrž nič ne znam delatiuser posted image . res, da nimamo kmetije doma, dela okoli hiše je pa res veliko. si pa jest svoje živčke spočijem na vrtu, kjer imam veselje delati. smo tud  mi, ki smo iz stoplnice doma imeli na robu gozda vrtiček, ki smo ga obdelovali in ga moja stasrša obdelujeta še zdej. poleg tega sem človek, ki ful rada dela tud težka dela. moj oče prihaja iz kmetije in moja starša sta mi privzgojila navade, da je treba delati vse in da nobeno delo ni umazano.

je ena moževa sorodnica rekla mojemu (ko je bil še samski in mlad), da nikoli ne bo dobil ženske, ker ima doma 3 bolne ljudiuser posted image (imel je mamo na vozičku, očeta, ki je bil še pri močeh in strica epileptika-samo stric je še živ in je že 1,5 leta v domu upokojencev). kaj je zdej-njen sinek je še vedno samski (pri 41 letih). je pa pol izjavila, da je dobr, da je mene sreču, ker da sem jest tok tišala vanj, da me je vzeluser posted image user posted image user posted image .

prokleti ljudje v selški dolini-sama selška dolina je lepa.

Nejc 15.9.1995 (53cm, 3320g)
Vanja, 24.11.2000 (59cm, 4880g)
Zala 29.3.2007 (54cm, 3970g)

(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 3486
16.3.2008 15:59:06   
julci
.zdaj pa nekaj čisto izven...
sem šla zdaj pogledat,ker je čist tiho trkalo in je zgornja soseda Urša spraševala,če lahk pride Blaž malo ven,pa sem rekla,da je najbrž tako zunaj .Potem pa pospravim njegove šuhe pa vidim en listek tam in ga iz firbca preberem...piše...dobesedno...BLAŽ PRIDI PO POUKO K MENI NE HODI V SVOJ DOM,KER TE TVOJA MAMA NEBO SPOSTILA K MENI!!!!!

Hana zdaj si bla pa krivec da se mi je kava zaletela,ker sem komi smeh zadržala.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

O ti lumpi kaj jim še ne bo na misel prišlo.

Naša knedla Zala nas je osrečila 5.6.2007
Miha pa nas je osrečil 2.12.1996

(odgovor članu smotka lonib)
Neposredna povezava do sporočila: 3487
16.3.2008 16:17:04   
julci
Neli
največjiuser posted image je,ker ljudje ne pometejo najprej pred svojim pragom.Ker čebi,potem nebi meli cajta okol po sosedih gledat.Kaj delajo,kam so šli,,....................
Neli jaz bi taščo postavla na realna tla.Vprašaj jo,če je že pozabla kako je,ko so se njej otroci jokali,pa ko je bla ona utrujena.Probi  se z njo na lep način odkrito pogovort,povej ji da so nekje meje in da ne pustiš da te žali,ker se tud ona ne bi lepo počutla,če bi jo kdo žalil.

Ja ta trda kmečka vzgoja brez kančka  ljubezni,kot je blo včasih.Tud jaz sem jo včasih opazla pr atu.Nikolni bil tolko pozoren do nas.Žalostno toda resnično,da ga je spremenila mamina bolezen za 360 stopinj.

(odgovor članu julci)
Neposredna povezava do sporočila: 3488
16.3.2008 17:50:05   
natasaom
ej,gorenke..dejte mal prašat vaše sovaščane kaj je 11 božja zapoved..brigaj se zase!!!!!punce ne se zarad zlobnih jezikov prov nč sekirat..vse je sama slovenska foušije..
jest sem včeraj generalno pospravila stanovanje,danes sva šla pa po hano ki je bila na počitnicah.sedaj bi pa buhtelne spekla pa ne vem če to znamuser posted image

(odgovor članu julci)
Neposredna povezava do sporočila: 3489
16.3.2008 18:16:42   
hanna1
IZVIRNO SPOROČILO: natasaom

sedaj bi pa buhtelne spekla pa ne vem če to znamuser posted image

user posted image user posted image user posted image multipraktik user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 3490
16.3.2008 18:17:57   
hanna1

ej,gorenke..dejte mal prašat vaše sovaščane kaj je 11 božja zapoved..brigaj se zase!!!!!

user posted image user posted image user posted image Tole bom pa na vidno mesto dala,da ne pozabim user posted image user posted image user posted image natasaom

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 3491
16.3.2008 18:56:50   
julci
IZVIRNO SPOROČILO: hanna1

ej,gorenke..dejte mal prašat vaše sovaščane kaj je 11 božja zapoved..brigaj se zase!!!!!

user posted image user posted image user posted image Tole bom pa na vidno mesto dala,da ne pozabim user posted image user posted image user posted image natasaom

Nataša to si pa trofla 100%.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu hanna1)
Neposredna povezava do sporočila: 3492
16.3.2008 19:01:00   
julci
Punce jaz sem pa skor celo popoldne spala.user posted image Me je glava začela tolko bolet,da mi je na kozlaje zraven šlo,pa nizek pritisk zunaj.To je pa pri meni taka fajn kombinacija,da ne gre brez boleče tutke.user posted image user posted image user posted image

Nataša ne rabiš več vLJ gledat za pleničkam,so jih žev Avstriji dobli,tk da mislim da bojo tud v Sloveniji.Še eenkrat hvala za tvoj trud.

(odgovor članu julci)
Neposredna povezava do sporočila: 3493
16.3.2008 20:09:05   
natasaom
ok julči..če pa rabiš kaj pa sam povej..ok?

buhtelni se že pečejo-diiiiišiiiiii!po moje se sosedi kar kopajo v slini-aja sej je nedeljauser posted image user posted image

jest sovražim vaške farške čenče!!!!!!mislm,kaj hudiča koga briga kdo ma koga pa kaj drugi govorijo...najbl pametni so pa tisti ki imajo največ dreka na glav..drgač pa komej čakam 30.3user posted image

(odgovor članu julci)
Neposredna povezava do sporočila: 3494
16.3.2008 20:51:30   
sombica
ja lonib,neli in dodi.....ma se ne bomo dale kar tako ugnat.....a veste da sem pogruntala da smo kar blizu doma....ma kmečki ljudje so res trdi vsaj ta starejši.... vnuki jim niso ne vem v kakšno veselje,sem vse to probala in velikokrat  tudi jokala,saj nisem vedela kam naj dam otroke in grem v hlev....sedaj sem že toliko let tukaj in mi je že vse ravno...no ne ravno vse....imam pa jaz tak način ,kar me moti pri njegovih starših povem možu in on naj zrihta z njimi....ma včasih bi najraje kar nekam šla za 1 mesec,pa se spomnim na Dodi ,da ona tudi ne more uiti saj bo šla cela četica z njo....user posted image user posted image ,meni ni nikoli nihče popazil otrok in sem bila za vse sama ...Dodi upam da ti nisi na istem'

(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 3495
16.3.2008 21:21:50   
dodi
Ja Sombica sem žaluser posted image user posted image user posted image ...ko grem v hlev,jih sedaj popazijo taveliki,nekaj jih pa gre že spat,tako da kar gre...najbolj me jezi to,da se potem govori,kaj vse ti naredi in kako lepo se imamo,da nimam nobenega dela...pol pa jaz ne vem a naj se zjokam al naj se spucam in povem kaj me teži...velikokrat sem raje tiho in ne povem nič,potem pa dobim pod nos,da ji nič ne povem (jaz imam problem z mojo mamo,tašča je pa drugje in nas tudi ne gleda lepouser posted image ) samo jaz ji ne povem zato,ker potem gre gitreje naprej kot tajna obveščevalna in zraven še pol neresniceuser posted image user posted image user posted image user posted image
Sombica iz kje si pa ti?

Čiščenje hiše,medtem,ko otroci odraščajo,je podobno kidanju snega,medtem ko sneži...

(odgovor članu sombica)
Neposredna povezava do sporočila: 3496
16.3.2008 21:24:26   
julci

ok julči..če pa rabiš kaj pa sam povej..ok?*****te primemza besedo

buhtelni se že pečejo-diiiiišiiiiii!po moje se sosedi kar kopajo v slini-aja sej je nedeljauser posted image user posted image ..............njami,za sosedebojo pa vodo prišparaliuser posted image user posted image user posted image

jest sovražim vaške farške čenče!!!!!!mislm,kaj hudiča koga briga kdo ma koga pa kaj drugi govorijo...najbl pametni so pa tisti ki imajo največ dreka na glav..drgač pa komej čakam 30.3user posted image jaz tuduser posted image

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 3497
16.3.2008 21:32:33   
julci
Sombica dobrodošla med nami čvekicami.user posted image

Ja tašče .Jaz nimam problema z njo ker žal že 4 leta ne komuniciramo,prej sem jo pa tud kr hitro na realna tla postavla.sploh ko sem blaz Mihano noseča,ko mi je začela bluzit,da morem met star kinderpet,ki ga ma v kleti hranjenga vsega v rasulu,pa da ma od svojih otrok pletene cotke.user posted image Pa sem ji povedla da moj otrok ma že vse pripravljeno,da bo nosil plišaste stvari in spal bo v novi postlci,da se ne rabi obremenjevat z mojimotrokom.Prej me jepa celo nosečnost izdneva v dan **** v živ mozeg,tk da če v službi ne bi imela podpore sodelavk,bi spakirala in šla prvo minuto domov.
Zdaj pa ni problemov,ne vtikovanja,tk da je niti ne pogrešam.Pa pri meni je itak vidla,da s svojam fintam ne pride kam,ker se ne pustim komandirat.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu julci)
Neposredna povezava do sporočila: 3498
16.3.2008 21:39:54   
julci
Dodi včasih je treba malo zarobantit,da vidijo,da si ne smejo vsega dovolit.Samžalostno od mame da ti ne more obstrani stat,sploh ko ma take čudovite vnučke.Čeprav te šekakorazumem,moj tud nima kaj od mame.Žal je na svetu tud to.Zato jazše tolko bolj cenim mojo pokojno mamo,ki jebla z dušo in teleso,od rojstvado smrti zlata mama.Ni je besede ki bi jo opisala.Pri njej sem našla zavetje,lepo besedo,tolažbo in vzpodbudo.Upam da bojo tud moji otroci in njihovi partnerji meli kasneje takšno mnenje o meni.Moj in od brata pravita,da sta mela zlato taščo.

(odgovor članu julci)
Neposredna povezava do sporočila: 3499
16.3.2008 21:40:43   
julci
Vidim da veselo soliramuser posted image user posted image user posted image user posted image pridem nazaj čez pol ure.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu julci)
Neposredna povezava do sporočila: 3500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?