ditta
|
Alina_alin, naša Zoja ponavadi kaka vsak dan vsaj 4 do 6, pred približno mesecem dni, pa mi en cel dan ni nič kakala in sem bila precej zaskrbljena...nič je ni zvijalo in vse je bilo ok. Pediatrinja pravi, da je povsem normalno, če ne kaka tudi 14 dni,...v kolikor nima nobenih drugih težav, npr. črvičenje, zavračanje hrane. Zoja je ponavadi že pridno pančala in že pri treh mesecih prvič prespala celo noč...ampak to samo prvič in potem nikoli več. Ponavadi sem jo morala podojiti dvakrat do trikrat na noč, zadnjih 14 pa se mi zbuja precej bolj pogosto. Včeraj se mi je do enih ponoči zbujala na eno uro, potem pa do devetih zjutraj na tri. Ko pa se zbudi in jo dam na ziziko dostikrat sploh ne je, ampak se samo crklja in povleče le ene parkrat tko na ornk. Ravno zaradi tega sem danes šla kar k pediatrinji jo pokazati, saj ima že dobrih osem dni isto težo in nič ne pridobiva. Tam smo jo stehtali in ugotovili, da je v enem mesecu pridobila le 450 gramov. Pediatrinja me je potolažila in povedala, da mi ni treba nič skrbeti, saj očitno ne rabi več in noče več. Zoja namreč sploh noče več jesti, včasih je tudi 4 ure čez dan brez zizike in se sploh nič ne pritožuje. Prav tako mi ni svetovala dodajanja ali pa uvajanja goste hrane, ker meni, da le to ni potrebno... Jaz pa sem v paniki vseeno šla v Mullerja in kupila Milupino riževo bio kašico. Suzanamai, mislim, da sem zasledila v forumu da jo tudi ti že daješ vaši Zoji. Prosim, če si tako prijazna in mi poveš kako jo pripraviš. Na škatlji je namreč kar nekaj nasvetov za pripravo le te, mene pa zanima kateri je za naše palčke malčke najbolj primeren. Klaudija, novi podatki za Zojo so torej: 4,5 mesece: 6550 gramov, višine pa ne vem. Drugače pa je Zoja danes dobila celo goro komplimentov in sem trenutno najbolj ponosna mamica v vesolju! Moram reči, da sem se tudi jaz vanjo zaljubila na prvi pogled in da je ta ljubezen res nekaj najmočnejšega... Zlata moja pupika sedaj pridno panča, jaz pa šibam skuhati večerjo, ker sem že pošteno lačna. Aja še kilogrami o katerih ste nedavno pisale. Tudi jaz jih imam še nekaj odveč in me čisto nič ne motijo...razen tega, da nimam čisto nič za oblečt in da bi bilo potrebno iti v šoping, za kar pa ni dinarčkov. Od 50 kg pred nosečnostjo sem sedaj na 53 in se mi vseeno smeji, saj sem sedaj vsaj malce bolj podobna mamici :)! nočko vsem mamicam in njihovim sončkom (upam, da se bomo kmalu spoznali, ker na naslednje srečanje (lj. in okolica) zagotovo pridem)
|