|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice '08 - 3.del
10.3.2008 9:36:23   
Pepita
Pozdravljene, še jaz po dolgem času ... Mi kar ne znese, še prebrat vas ne morem vseh.
V soboto sem dobila previjalno tako leeeeepo in sedaj imam končno vse stvari na kupu in me je skoraj kap koliko jih imam, večinoma rabljenih sam jih je fuuuul, bom morala mal selekcije naredit.
Včeri sem bla deležna tak dobrih user posted image nasvetov, poslušajte to:
1. otroka prvih 5 dni ne smeš nosit, ker si to zapomni za vedno
2. otroka lahko cartaš sam ko ga hraniš pa previjaš, pa še takrat hitro, ker ga če ga predolgo nosiš ponoči trebušček boli

V glavnem z mojim user posted image sma se narežala ko zmešana, pa to nama je en moški govoril.  Pol je pa šo user posted image rekel, da midva sma ga itak za cartanje nardila in da ga boma cartala tak da bo plav (seveda ne dobesedno). Onadva sta kr z očmi zavijala midva pauser posted image . Bo itak najin ljudje pač ne razlikujejo scartanosti in razvajenosti ... Sam je blo pa tak smešno, da se še zdaj režim.




_____________________________



(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 926
   RE: Majčice '08 - 3.del
10.3.2008 9:42:17   
Anonimen
Dobro jutro,

A dones je spet samo kava ali je tud kakšen kakav ali pa planinski čaj?user posted image  No druščina ,da vam povem včeraj me je dragi vzel v roke sva imela 3 urno debato in sem o vsem dobro premislila in danes sem čist o.k.
Sicer ne skačem do neba od veselja ampak vsaj neumnih in brezveznih misli sem se otresla...

Taula jaz se strinjam z vsem kar si napisala o termometrih in kot sem rekla imam kar navadnega digitalca za pod pazduho ali pa v ritko. In me služi že več kot 13 let.
Samo v ritki je treba pač odštet eno stopinjo..

Katina: Upam da si se otresla žalosti in glede dude in flašk so kot pleničke, vsak otrok ima svoje muhe, saj so ljudje samov mali izdaji.user posted image user posted image  In nam odraslim tud ni vsem ista stvar všeč.user posted image

Naty, Ne vem koliko imaš temperaturo toda povišana je nad 37.5. Je pa tudi TT zvečer višja. Naprimer jaz jo imam zvečer vedno 37.3. In to je normalno.Tako da če se drugače dobro počutiš mislim, da nimaš kaj skrbet...

Katy:
Jaz dojenčku vedno merim v ritki, namažem anus z kremico in minutka in že zapiska... potem ga pa samo fajn z alkoholom zbrišem...Imam pa tudi navadnega, tistega pa malce dlje treba notri držat... Ampak je treba eno stopinjo odštet v ritki v primerjavi z podpazduho. Potem pa ko mu že lahko razložiš da je treba pri meru držat pa skoz pod pazduho... ali pa če ga držiš tako da ga crkljaš pa zamotiš pa da sploh ne ve da ima pod pazduho termometer... Jah, kakor se kdo znajde. Jaz grem vedno po liniji najmanjšega odporauser posted image user posted image user posted image  
Bubchen je zame najboljša kozmetika, da ne bo pomote. Vendar ima Samia tako občutljivo kožo da rabi boljšo zaščito, tako da mi hladilno mazilo od Bubchna ni dovolj zaščitilo... drugače pa tiste z Cinkom sploh ne poznam in jo bom kupila sedaj,to pa zato ker v Egiptu nam je tudi najbolj odgovarjala ena krema na bazi cinka...

Aurora: Bolje bo da v kad daš kako tisto plastično zaščito, ker to je pa nevarno, kaj če ti spodrsne... Drugače si pa pridna da vstajaš z svojim, tudi jaz sem imela isti sistem... Sedaj pa, vstanem ko mala primašira k meni... in to je vedno tam od 7 -7.30. Ampak jaz grem če sem zmatrana popoldan z njo spat in pol kar gre...

Špelin@: Popolnoma isto je bilo pri nas, če je ponoči spala 2 uri skupaj sem bila že presenečena podnevi pa itak samo pol urce... Ampak ko je bila stara eno leto smo imeli v Juliju en teden skoz okoli 45 stopinj pa klima pokvarjena in je bila revca samo v planicah in čist hin in je kar naenkrat začela ne normalno spat. Celo noč in pa čez dan ko smo ji v spalnici naredili lepo prijetno temperaturo  je včasih spala kar 4-5 ur...
No sedaj je stara 21 mesecev in spi ponoči približno 11-12 ur. In podnevi 2-3 ure.
Sem pa opazila da kadar se ji čez dan full dogaja in vidi veliko stvari se ponoči skoz zbuja in joka. Imaš kako tako izkušnjo??

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 927
   RE: Majčice '08 - 3.del
10.3.2008 9:52:12   
kasso
IZVIRNO SPOROČILO: aurora28

Ja kaj je zdaj bolje kupiti termometer za merjenje temperature v ušesu ali navadni digitalni user posted image


Odločitev je seveda tvoja in ne morem ti reči, kupi pa ušesnega, če ne boš zadovoljna, a ne?!  Jaz sem bila najbolj zadovoljna z navadnim digitalnim in sem merila pod pazduho. Termometer daš pod pazduho, dojenčka stisteš k sebi in je... v ritko nisem nikoli.... Pri ušesnem, pa nisem nikoli vedela, ali je prav, ker so se meritve zelo razlikovale.....

IZVIRNO SPOROČILO: Naty*


Ej punce, kaj mislite, da bi lahko bil vzrok, da mam js že kakih 10 dni rahlo povišano temperaturo? Vem, da je v začetku nosečnosti to običajno, potem se pa baje normalizira ane? No js jo mam zdele skoz mal čez 37 (s tem, da je moja normalna telesna temperatura max. 36,5, včasih celo 35,9...sm ko kuščarji ). No a ma kera kak predlog zakaj bi bla povišana pa a mislite, da je to lahko kej nevarno za ?

ker vem, da imaš tudi težave s ščitnico, pa je mogoče to vzrok, da si predozirana s hormoni (preveč T3, T4, nizek TSH)  se mogoče počutiš hiper ? Poglej TU  str. 27, čeprav mislim, da ni to, saj si hormone kontroliraš redno, a ne!
Za hipertirotično krizo je morda najznačilnejša
zvišana telesna temperatura, kar je posledica motene termoregulacije.
Razvijejo se lahko psihoza, zmedenost in nemir.




(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 928
   RE: Majčice '08 - 3.del
10.3.2008 10:08:19   
kasso
IZVIRNO SPOROČILO: ****

Sem pa opazila da kadar se ji čez dan full dogaja in vidi veliko stvari se ponoči skoz zbuja in joka. Imaš kako tako izkušnjo??

Oj, bom tudi jaz odgovorila, sploh, ker sta najinidve princeski skoraj enako stari. Isto je pri moji, več kot se ji dogaja, bolj podoživlja stvari ponoči in sanja, včasih se sanj ustraši in joka, jo primem za rokico, kaj pomirjujočega govorim in zaspi nazaj v momentu. Očitno zelo podoživljajo dogodke ponoči, predvsem bolj intenzivno.....
Ima pa zadnje čase neke čudne napade strahu. Npr. ustraši se kake smeti na tleh in začne: kaj je to, kaj je to....potem primem, povem da je le smetka in grem proti nji, da ji pokažem, ona pa skoraj panična.... in si ne upa prijet, čeprav vidi, da so npr. le psičkine dlake...user posted image



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 929
   RE: Majčice '08 - 3.del
10.3.2008 10:10:11   
kodrana
ojla.

kako ste čvekice?

mene cel vikend ni bilo skoraj nič doma, tako da vas nisem mogla niti brat, niti se javljat..

v soboto zjutraj je moja mami že na vsezgodaj prišla in sva šli malo v šoping. potem pa sva šla z mojim v ljubljano. sva šla po cunjice za bebico. se je ena prijazna forumka ponudila,da nama da kar nekaj cotk za bebico. in jih je res ogromnooooo in večina je zelo lepo ohranjeno.
tako da, sva prišla domov šele ob 9h-9.30 zvečer. se stuširala in pančkat. med potjo nama je še avto štekal. tako da, poleg vdrte pločevine, imava še ta problem. naj bi najverjetneje šla neka turbinauser posted image . ne vem. mah, skrbi ne manjka. dobro vsaj,da smo mi ok.

v nedeljo pa smo imeli birmo. popoldan sva si pa mi2 z dragim vzela zase in se crkljala. sva se imela res lepo.

hvala, vsem za lepe besede.

vsega nisem brala, ker nimam časa. moram se diplomo spravit pisat.

aurora, ne vem, kaj in kako je s tem parfumom. če je sestavina zeleni čaj, potem bi moral bit.. mogoče bi tam, namesto ledeni čaj, moral bit zeleni čaj.user posted image ne vem. vem pa, da dišijo ti parfumi isto, kot uni v trgovini. sem poskusila sedaj tegale tvojega in res lepo diši. po čaju... mmm..
sicer pa 50E za 100ml parfuma ni tako zelo dosti. samo je verjetno toaletna voda in ne parfumska. imam pa tudi testerje in ti jih lahko prinesem na srečanje.. no, saj meni je praktično vseeno. danes naročam parfumčke in jih imam kar 21 za naročit. en parfum gor ali doluser posted image . sem samo želela povedat,da obstajajo tudi cenejše in prav tako kvalitetne verzije.

Naty jaz imam tudi še vedno rahlo povišano temperaturo. če je rahlo povišana, te nima kaj skrbet. ker naj ne bi škodovalo malčkom v trebuhu. vse kar je pa visoka vročina, pa že lahko ogroža malčke. le brez skrbi. če pa čutiš, da se te kaj loteva, pa le hitro malo pod oddejo in čajčka, pa bo.

meni mleko iz bradavic že kar izteka. posebaj po user posted image . verjetno mi user posted image preveč nadraži bradavice in potem imam ponoči vso pižamo premočeno. kaj bo še.






_____________________________

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 930
   RE: Majčice '08 - 3.del
10.3.2008 10:14:51   
Soncnica Sandra ***
Zdravo punce!user posted image
 
Evo, da se vam malce oglasim, ker sem med vikendom malce "štrajkala".
Najprej Aurori28 hvala za kavico. Joj včasih sem spila pa tri in še več tavelikih šalc na dan, zdej pa sploh nič več. Včeraj sem si doma privoščila en kapučino doma in kaj je sledilo: spet nič spanja oziroma celo noč samo malce dremanja, danes sem pa kot da bi me en user posted image
 
No, pa da se še malce pohvalim, v soboto sem pekla pecivo Ledeno nebo in jupiiii, ratalo je!! Mmmm je bilo dobrouser posted image user posted image

Aja, pa da še povem: mi imamo pa danes polnih 32.tednov!!! user posted image user posted image user posted image  Joj zdej pa počasi gre zares, kajne? Se spomnim, ko sem bila noseča dober mesec in pol pa sva bila z mijim lubijem v Tuniziji, se mi je zdelo: oh kje je še maj, to bo še trajalo, no zdej pa smo že skoraj tam.
 
Danes ne bom kaj preveč komentirala, ker vas morem malce bolj podrobno prebrati za nazaj, me pa nekaj zanima, sem pač radovedna oseba. Zasledila sem, da se tiste, ki ste na žalost že izgubile kakšnega svojega angelčka, pogovarjate o parku zvončkov. Mi lahko katera pove, kje je ta park?user posted image
 
Aja pa še nekej me zanima glede brc?! Jaz zadnje dni čez dan sploh ne čutim več moje pikice, kot da bi cel dan samo pančala, ko pa se zvečer vležem v posteljo, ja potem pa se začne ringelšpiel sem in tja user posted image . Imam občutek, da ko gem jaz počivat, da bi pa moja "žaba" rada izvajala akrobacije v mojem trebuhu. Se še kateri dogaja kaj podobnega???
 
No, se beremo....
 
 

 
 

_____________________________

VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(T.PAVČEK: MAMA)
-------------------------------------
Manca, 01.05.2008 ob 19.12
Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 931
   RE: Majčice '08 - 3.del
10.3.2008 10:20:39   
jana81
hello...
 
joj jst sem taka zaspanka...sploh se ne dvignem recimo tk zgosi ko aurora.
hvala za kavice, čaje, kakave....donateuser posted image
 
no mi imamo danes 32.tednov.

IZVIRNO SPOROČILO: majagrega

...aja Jana81...neki postov nazaj sm brala,da maš probleme s hemeroidi.....jst sm jih tut mela....še po porodu...si probala z zelo mrzlim tušem?-men je zelo pomagalo...



sem probala že vse od kamilične obloge, do mrzlega tuša, eulatina...
no včeri sem pa šla v lekarno po modolex, je rekla G. da v zadnjem 3.mesečju ni več problema za nosečnice, in bomo zdej videli če bo šlo nazaj. 
hvala vseeno.
 
pepita hiter kako slikco gor od previjalne.
 
**** user posted image user posted image  za tvojega možeka...sam da si back.
 
 

_____________________________

...21.4.08 sva dobila najlepše darilo,ki naju bo spremljalo skozi življenje...

(odgovor članu Mici060719)
Neposredna povezava do sporočila: 932
   RE: Majčice '08 - 3.del
10.3.2008 10:22:41   
Anonimen
kasso:
Imaš čist prav. Sva šli par dni nazaj na en dolg sprehod, pa je prvič videla kravo, pa račke pa ovce pa kure pa veliko psov na sprehodu pa na trobentice sva pihali in rožice je nabrala...
Celo noč smo imeli žurke.. In potem mi je kapnilo... Ker si mi men se zdi prav ti to prvič omenila.In je popolnoma res... Kadar se ji dogaja so ponoči žurke.user posted image user posted image

(odgovor članu kasso)
  Neposredna povezava do sporočila: 933
   RE: Majčice '08 - 3.del
10.3.2008 10:42:47   
Anonimen
Punce jaz sem tako lena , pa toliko imam za spucat pa se mi nič ne dauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 934
   RE: Majčice '08 - 3.del
10.3.2008 10:48:53   
špelin@
**** in kasso, točno tako je. Meni so vsi govorili, da se mora otroku dogajati, da se mora čez dan znoreti, da lahko ponoči spi. Pa ja! Bolj se naši dogaja in bolj nori čez dan, večja je verjetnost, da bo celo noč stokala, se vrtela, zbujala,... user posted image
 
****, res imaš "ena A" moža user posted image user posted image  Pravilno je, da sta se pogovorila, da si dala vse iz sebe, da ti je prisluhnil user posted image  Saj boš pregurala tale čas do maja, potem pa ti bo čas do odhoda domov hitro minil, ker bo ob tebi poleg Samie še en nagajivček user posted image
 
Soncnica Sandra ***, Park zvončkov je na ljubljanskih Žalah - med drevesi skrit travnat hribček, ob njem pa betonski zidek, na katerega mamice, očki, dedki, babice, sestrice, bratci,... malih user posted image  položimo igračke, spominke, rože,... Nazadnje, ko sem bila tam, so dejansko cveteli zvončki user posted image  V sredo, ko imam v Leonišču ponovni kolposkopski pregled, grem po njem zagotovo še v Park zvončkov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 935
   RE: Majčice '08 - 3.del
10.3.2008 10:53:46   
jana81
IZVIRNO SPOROČILO: edinaos

Punce jaz sem tako lena , pa toliko imam za spucat pa se mi nič ne dauser posted image


sva že dve... delat se mi sploh nič ne da...spala sem do 10h, zdej sem pa še bolj ubita kot če bi se dvignala ob 8h.
pa še neki me pika v spodnjem delu trebuha, al v nožnici, kaj pa vem kje.user posted image

_____________________________

...21.4.08 sva dobila najlepše darilo,ki naju bo spremljalo skozi življenje...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 936
   RE: Majčice '08 - 3.del
10.3.2008 10:53:52   
Aurea
IZVIRNO SPOROČILO: kodrana

vsega nisem brala, ker nimam časa. moram se diplomo spravit pisat.



Kodrana, kar veselo na delo, danes je idealen dan za to user posted image  Veliko navdiha pri pisanju!



IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra ***
Aja, pa da še povem: mi imamo pa danes polnih 32.tednov!!! user posted image user posted image user posted image    

Aja pa še nekej me zanima glede brc?! Jaz zadnje dni čez dan sploh ne čutim več moje pikice, kot da bi cel dan samo pančala, ko pa se zvečer vležem v posteljo, ja potem pa se začne ringelšpiel sem in tja user posted image . Imam občutek, da ko gem jaz počivat, da bi pa moja "žaba" rada izvajala akrobacije v mojem trebuhu. Se še kateri dogaja kaj podobnega???



Čestitke za 32 user posted image
Glede brc pa, to je zato, ker čez dan si v pogonu in manj čutiš brce, zvečer pa se umiriš. Ali pa imaš user posted image , ki opravlja nočne izmene (tako kot moj user posted image  user posted image ).
Park zvončkov je pa na Žalah.


****, lepo, da te je user posted image  pomiril. Zato jih pa imamo, a ne user posted image


Aurora, user posted image  za pospravljanje - tudi jaz se ga bom lotila, kaj pa bi drugega v tem turobnem deževnem dnevu user posted image  No, lenarjenje je druga alternativa user posted image





(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 937
   RE: Majčice '08 - 3.del
10.3.2008 10:59:31   
Aurea
Punce, še nekaj me zanima: Ali že pijete tisti malinov ali robidov čaj za mehčanje presredka?
Kje se ga pa lahko kupi?

(odgovor članu Aurea)
Neposredna povezava do sporočila: 938
   RE: Majčice '08 - 3.del
10.3.2008 11:01:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jana81

IZVIRNO SPOROČILO: edinaos

Punce jaz sem tako lena , pa toliko imam za spucat pa se mi nič ne dauser posted image


sva že dve... delat se mi sploh nič ne da...spala sem do 10h, zdej sem pa še bolj ubita kot če bi se dvignala ob 8h.
pa še neki me pika v spodnjem delu trebuha, al v nožnici, kaj pa vem kje.user posted image


Jana mislim, da smo take tudi zaradi vremena, (ta deeež) ob takih dnevih pa zavidam vsem tistim, ki ste še v službahuser posted image . Počasi mi kr manjka moja pisarnica, moje obveznosti, ej pa tudi šefa že malo pogrešam. O joooj res mi je dolgčasuser posted image čimprej se moram spravit kaj delatuser posted image .

Še eno vmesno vprašanje: ima katera dormeo doma?  Midva ga misliva naročit, pa pravijo tiste babnce na 080 da bo treba kar lepo počakat cca 30 dniuser posted image A ne reklamirajo skoz na TV, da je dobava že naslednji danuser posted image

(odgovor članu jana81)
  Neposredna povezava do sporočila: 939
   RE: Majčice '08 - 3.del
10.3.2008 11:08:16   
Naty*
Jutro vsem skupiuser posted image ! Midva sva prišla že z nabave v sparu, pa od veterinarja, da sva kupla mesečno zalogo briketov za najino user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: kasso

ker vem, da imaš tudi težave s ščitnico, pa je mogoče to vzrok, da si predozirana s hormoni (preveč T3, T4, nizek TSH)  se mogoče počutiš hiper ? Poglej TU  str. 27, čeprav mislim, da ni to, saj si hormone kontroliraš redno, a ne!
Za hipertirotično krizo je morda najznačilnejša
zvišana telesna temperatura, kar je posledica motene termoregulacije.
Razvijejo se lahko psihoza, zmedenost in nemir.



kasso tule bi znal bit razlog. Sicer so mi hormone kontroliral pred dvema tednoma, ampak bi se znalo hitr kaj spremenit ane. Ker mam pa čist obratne znake od takrat, ko sm mela začetek hipotiroze. Psihoza, zmedenost in nemir...ja to bi vse blo, čeprav sm pa vse pripisala nosečnostiuser posted image . Pa nespečnost (pri pomanjkanju hormona sm hotla cel dan in noč samo spat). Skratka ja, počutim se hiper! Upam pa, da je samo začasno in da se bo umirilo. Če se ne bo bom šla mal povprašat.

jana in **** tud vama hvala za odgovor. jana men je tolk zoprno klicat zdravnico, če nimam kazga res utemeljenga razlogauser posted image , sicer maš pa prav...boljše preventiva kot kurativa. **** sej verjetno sploh ne bi vedla, da mam povišano temperaturo, ampak se že neki časa čudno počutim. Ful mam rdeča lica pa čist suhe in razpokane ustnice, u glavnem tiste "obrobne" pokazatelje vročine. Sicer mam pa js res običajno tolk nizko temperaturo, da čutim že ko pride do 37. Zdej je pa skoz mal več.

Bo mende res kaj v zvezi s ščitnico...bomo vidl.

Morm it mal mojmu družbo delat, ker gre popoldne delat, tko da:
Pepita ja navijamo za slikco od previjalneuser posted image , edina ne sekiraj se, če maš za pospravljat, sej bo vse počakalo user posted image , **** super, da si bolš user posted image , kasso sej smo že velikokrat ugotavljali, da se vsega ne da komentirat, zato mislim, da nas nima kej vest pečt, če ne sfolgamo vsega, kodrana to se splača, če dobiš kje rabljene stvari, ponavadi so itak dobro ohranjene. Js sm za 40 EUR dobila cunce od 0 do 6 mesecev(od bodijev do bundic), posteljnino, 3 odejice, tist prenosni igralni center in še vse mogoče. Vsega pač ne bom porabila, pa sm kljub temu veliko prihranla user posted image , Taula, špelin@ verjamem, da je park zvončkov nekaj zaradi česar ti je lažje, ampak mi je vseeno žal, da sta se vajina user posted image  znašla tam user posted image , jana men dva kivija na dan pospešita prebavo tolk, da morm skor letet na wc. Mogoče bi še to probala, Aurea js bom počasi začela z masažo presredka, čaja pa ne bom pila.

Tko...kratko in jedrnato user posted image , se opravičujem vsem, ki sem jih spustila, kasneje še kaj več...



_____________________________

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 940
   RE: Majčice '08 - 3.del
10.3.2008 11:18:14   
Aurea
IZVIRNO SPOROČILO: Naty*

Aurea js bom počasi začela z masažo presredka, čaja pa ne bom pila.



Naty, jaz tudi že nekaj časa pravim, da bom začela počasi z masažo user posted image  Moj me že prav priganja user posted image

Nekaj mnenj o malinovem čaju in masaži pa najdete tukaj:

KLIK

KLIK


(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 941
   RE: Majčice '08 - 3.del
10.3.2008 11:21:47   
Aurea
Še o izvajanju masaže:

Drugo trimesečje oziroma okoli 28. tedna nosečnosti je tudi čas, ko lahko začnete redno izvajati masažo presredka. Z redno vadbo bo presredek postal prožnejši in možnost, da se ne bo raztrgal ali da epiziotomija ne bo potrebna, bo veliko večja. Masažo presredka vedno izvajajte s čistimi rokami in nikoli na silo. Ko vstavite dva prsta v vagino, nežno potegnite navzdol in navzven. Pri tem ne smete čutiti bolečine, le rahlo ščemenje.

vir: http://www.mama.si/?menu=A025

(odgovor članu Aurea)
Neposredna povezava do sporočila: 942
   RE: Majčice '08 - 3.del
10.3.2008 11:23:05   
Anonimen
Edinos: Dormeo je res super...mi imao doremeo tukja v Sloveniji in je res dobra stvar.

naty: Če je pa tako potem pa nič odlašat, poklicat zdravnico in konec. Ker to so pa že znaki da se ti nekaj kuha... ali pa pripravlja... Pa veliko pij, ker če iaš spokane ustnice potem je pa to že znak da ti manjka tekočine...
Pokliči zdravnico, kaj ti bo zoperno, saj zato pa je tam!!!

Špelin@: ja tud meni so govorili,kako bo pol fajn spala... in kot praviš malo morgen.user posted image user posted image  Pa še sedaj ne vem kako naj si naštelam tiste kulske smajlije?? Daj, ko si me klikat navadila..navadi me še to!!user posted image

Park zvončkov....user posted image user posted image  no comment.

Kje je pa danes narava?? Ponavadi se vedno zjutraj oglasi...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 943
   RE: Majčice '08 - 3.del
10.3.2008 11:37:19   
kasso
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

**** in kasso, točno tako je. Meni so vsi govorili, da se mora otroku dogajati, da se mora čez dan znoreti, da lahko ponoči spi. Pa ja! Bolj se naši dogaja in bolj nori čez dan, večja je verjetnost, da bo celo noč stokala, se vrtela, zbujala,... user posted image


ja, tudi meni so vsi govorili.... npr. na kakem RD, ko otroci norijo..."ja bodo spali celo noč kot vbiti"...ampak v resnici pa ni tako, a ne user posted image

jana in sončica sandra... user posted image user posted image user posted image za 32. teden.

IZVIRNO SPOROČILO: Aurea

Punce, še nekaj me zanima: Ali že pijete tisti malinov ali robidov čaj za mehčanje presredka?
Kje se ga pa lahko kupi?


A tudi to obstaja? Kako pa mehča presredek

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

****, res imaš "ena A" moža  


se popolnoma strinjam... za tvojega moža, ki te zna pomiriti in prav je, da sta se pogovorila.

IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra ***


Aja pa še nekej me zanima glede brc?! Jaz zadnje dni čez dan sploh ne čutim več moje pikice, kot da bi cel dan samo pančala, ko pa se zvečer vležem v posteljo, ja potem pa se začne ringelšpiel sem in tja user posted image . Imam občutek, da ko gem jaz počivat, da bi pa moja "žaba" rada izvajala akrobacije v mojem trebuhu. Se še kateri dogaja kaj podobnega???



Jaz jih čutim non stop, podnevi, ponoči..... je ena hiperaktivka. če pa slučajno miruje in bi jo rada čutila pa malo pretresem - zrukam  trebuh in je akcija ...kako sem smotana user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: kodrana


v soboto zjutraj je moja mami že na vsezgodaj prišla in sva šli malo v šoping. potem pa sva šla z mojim v ljubljano. sva šla po cunjice za bebico. se je ena prijazna forumka ponudila,da nama da kar nekaj cotk za bebico. in jih je res ogromnooooo in večina je zelo lepo ohranjeno.


super, boste piršparali kar nekaj evrčkov...tudi sama se poslužujem podobnih razvad...posojam in si sposojam.....


IZVIRNO SPOROČILO: kodrana
meni mleko iz bradavic že kar izteka. posebaj po . verjetno mi preveč nadraži bradavice in potem imam ponoči vso pižamo premočeno. kaj bo še.


No, ko bo dojenček  pa ne boš šla spat brez modrčka in blazinic, da ne bi prišlo do poplav


(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 944
   RE: Majčice '08 - 3.del
10.3.2008 11:47:52   
kasso
IZVIRNO SPOROČILO: Naty*

IZVIRNO SPOROČILO: kasso

ker vem, da imaš tudi težave s ščitnico, pa je mogoče to vzrok, da si predozirana s hormoni (preveč T3, T4, nizek TSH)  se mogoče počutiš hiper ? Poglej TU  str. 27, čeprav mislim, da ni to, saj si hormone kontroliraš redno, a ne!
Za hipertirotično krizo je morda najznačilnejša
zvišana telesna temperatura, kar je posledica motene termoregulacije.
Razvijejo se lahko psihoza, zmedenost in nemir.



kasso tule bi znal bit razlog. Sicer so mi hormone kontroliral pred dvema tednoma, ampak bi se znalo hitr kaj spremenit ane. Ker mam pa čist obratne znake od takrat, ko sm mela začetek hipotiroze. Psihoza, zmedenost in nemir...ja to bi vse blo, čeprav sm pa vse pripisala nosečnostiuser posted image . Pa nespečnost (pri pomanjkanju hormona sm hotla cel dan in noč samo spat). Skratka ja, počutim se hiper! Upam pa, da je samo začasno in da se bo umirilo. Če se ne bo bom šla mal povprašat.

jana in **** tud vama hvala za odgovor. jana men je tolk zoprno klicat zdravnico, če nimam kazga res utemeljenga razlogauser posted image , sicer maš pa prav...boljše preventiva kot kurativa. **** sej verjetno sploh ne bi vedla, da mam povišano temperaturo, ampak se že neki časa čudno počutim. Ful mam rdeča lica pa čist suhe in razpokane ustnice, u glavnem tiste "obrobne" pokazatelje vročine. Sicer mam pa js res običajno tolk nizko temperaturo, da čutim že ko pride do 37. Zdej je pa skoz mal več.

Bo mende res kaj v zvezi s ščitnico...bomo vidl.



Jaz bi si šla na tvojem mestu vseeno takoj kontrolirat TSH, T3 in T4. Ker z mojo osebno zdravnico nisem lih najbolj zadovoljna, pa sem šla kar v Adrialab, ker je najenostavnejše in najhitreje..dobiš izvide isti dan...stane pa 17 eur za to troje. Greš zjutraj na tešče in ob dveh dobiš izvide osebno, po faksu ali drugi dan po pošti..... meni je to najenostavneje, kako si lahko kontroliraš šč. hormone in vedno raje dam tistih 17 eur, kot pa da fehtam zdravnico in čakam na izvide ko nora.....
Nočem te strašit in verjetno tudi ni to, ampak kot veš je hiper stanje škodljivejše za otroka kot hipo.

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 945
   RE: Majčice '08 - 3.del
10.3.2008 11:48:11   
Aurea
IZVIRNO SPOROČILO: kasso


IZVIRNO SPOROČILO: Aurea

Punce, še nekaj me zanima: Ali že pijete tisti malinov ali robidov čaj za mehčanje presredka?
Kje se ga pa lahko kupi?


A tudi to obstaja? Kako pa mehča presredek




Jah, začetniška napaka user posted image , nima zveze s presredkom ampak z lažjim porodom:  

 
Malinov čaj. Čeprav čaj iz malinovih listov ni najboljšega okusa, ima veliko koristi. Krepi maternico, popadki med porodom pa naj bi bili zaradi njega učinkovitejši. Vendar bodite previdni, čaja ne smete piti pred 34. tednom nosečnosti, na dan pa ga lahko zaužijete le dve skodelici.

Čaj iz listov malinovega grma je tradicionalno zdravilo za lajšanje porodnih bolečin
 
Meni so ga priporočile prijateljice, ki so že rodile.

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 946
   RE: Majčice '08 - 3.del
10.3.2008 11:57:58   
jana81
IZVIRNO SPOROČILO: edinaos

Jana mislim, da smo take tudi zaradi vremena, (ta deeež) ob takih dnevih pa zavidam vsem tistim, ki ste še v službahuser posted image . Počasi mi kr manjka moja pisarnica, moje obveznosti, ej pa tudi šefa že malo pogrešam. O joooj res mi je dolgčasuser posted image čimprej se moram spravit kaj delatuser posted image .

Še eno vmesno vprašanje: ima katera dormeo doma?  Midva ga misliva naročit, pa pravijo tiste babnce na 080 da bo treba kar lepo počakat cca 30 dniuser posted image A ne reklamirajo skoz na TV, da je dobava že naslednji danuser posted image



dež? pr nas je fuuul sonce, sam piha. vsem ki imate dež pošiljam cel vagon sončka.
 
jst sem pa nekje prebrala da je najbolj učinkovito če začneš presredek masirat po 34.tednu. zdej pa res ne vem.
 
malinov čaj... ja verjetno ga bom poizkusila...
čeprav grem po 35.tednu tud na akupunkturo, če res pomaga skrajšat prvo porodno dobo.
 

_____________________________

...21.4.08 sva dobila najlepše darilo,ki naju bo spremljalo skozi življenje...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 947
   RE: Majčice '08 - 3.del
10.3.2008 11:58:42   
kasso
IZVIRNO SPOROČILO: Aurea

IZVIRNO SPOROČILO: kasso


IZVIRNO SPOROČILO: Aurea

Punce, še nekaj me zanima: Ali že pijete tisti malinov ali robidov čaj za mehčanje presredka?
Kje se ga pa lahko kupi?


A tudi to obstaja? Kako pa mehča presredek




Jah, začetniška napaka user posted image , nima zveze s presredkom ampak z lažjim porodom:  

 
Malinov čaj. Čeprav čaj iz malinovih listov ni najboljšega okusa, ima veliko koristi. Krepi maternico, popadki med porodom pa naj bi bili zaradi njega učinkovitejši. Vendar bodite previdni, čaja ne smete piti pred 34. tednom nosečnosti, na dan pa ga lahko zaužijete le dve skodelici.

Čaj iz listov malinovega grma je tradicionalno zdravilo za lajšanje porodnih bolečin
 
Meni so ga priporočile prijateljice, ki so že rodile.


Hvala user posted image

(odgovor članu Aurea)
Neposredna povezava do sporočila: 948
   RE: Majčice '08 - 3.del
10.3.2008 12:05:26   
Soncnica Sandra ***
Živjo punce!

Evo ject sem nazaj. SEm šla v knjižnico pa par knjig ker je tako smotano deževno vreme danes. U pa jagode sem spotoma kupila, da se bomo malce posladkali po kosilu.
Jana 81: čestike za 32.tednovuser posted image user posted image user posted image

Aurea: ja tudi mene skrbi, da bosta najini pikici bolj nočna razgrajača user posted image user posted image user posted image  Men je moja mami rekla, da bo tak kot sem bila jaz: celi dan sem spala, ponoči smo pa veselice imeli. Povrhu vse pa je še vstajala ob 4.30 za v službo. Najbrž me je bila prav vesela ponoči, ane?

Špelin: hvala za info o Parku zvončkov

Kaj pa boste danes kaj kuhale? Kakšen predlog?







_____________________________

VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(T.PAVČEK: MAMA)
-------------------------------------
Manca, 01.05.2008 ob 19.12
Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51

(odgovor članu Pepita)
Neposredna povezava do sporočila: 949
   RE: Majčice '08 - 3.del
10.3.2008 12:06:16   
kasso
IZVIRNO SPOROČILO: jana81

 
malinov čaj... ja verjetno ga bom poizkusila...
čeprav grem po 35.tednu tud na akupunkturo, če res pomaga skrajšat prvo porodno dobo.
 

Jaz ne verjamem v te čude, mogoče sem pa sama čudna ali pa le zaradi izkušenj.

Nisem ne pila nič, ne nobenih akupunktur izvajala, a kljub temu je bila prva porodna doba zelo kratka (prvi porod), pri drugem porodu pa je sploh ni bilo. Če bi pa slučajno šla na akupunkturo, pa bi bila najbrž 100%., da mi je le ta pomagala user posted image in delala reklamo za to, čeprav v resnici ne bi bila to nikakršna pomoč.  No, saj če bi bil prvi porod zelo težak in prva porodna doba zelo dolga, bi si najbrž poslužila vseh metod, da bi le to skrajšala..... najbrž.

Ker boš prvič rodila, noben ne ve, kako bo potekal porod, pri drugem, tretjem, pa se že lahko kaj predvidi.



(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.