|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2008 - 2.del
7.3.2008 15:55:29   
tina50
Zofy na so v MŠ rekli samo, da jih naj beležimo nič pa kako natančno. jaz sem si predstavljala, da vsakič ko se premakne označimo en gibuser posted image  jaz res ne vemuser posted image  mislim pa da ne smemo delati prevelike panike, samo da ga čutimo pa je vredu.
če bi se vedno morale nositi, kot praviljo G ali pa strokovno osebje bi lahko bile vso user posted image panične glede vseh stvari.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 3401
7.3.2008 16:01:29   
san
zofy, tukaj so si mnenja spet različnauser posted image . eni štejejo samo čez dan od devete zjutraj do šeste ure pop, drugi štejejo od jutra ko se zbudijo do večera, eni od desetih do petih... spet prvi štejejo, da je vsak premik en gib, drugi pravjo 5 min razlike, drugi 20 min... v glavne jaz sem bolj pozorna na to, da ga čez cel dan mal čutim in ne šejem ali jih je 10 ali 5 in se s tem ne obremenjujem. se je sedaj tudi zelo umiril in samo nogo mal pretegne, al pa roko, al pa rito in to naredi parkrat čez dan. zvečer je pa bolj akcija - seveda, ker sem bolj umirjena.

(odgovor članu tina50)
Neposredna povezava do sporočila: 3402
7.3.2008 16:12:24   
Zofy
IZVIRNO SPOROČILO: Dinki
Koš za plenice...Zofy, tudi jaz ga še nimam user posted image ...sploh ne vem kakšnega naj kupim, kr neki čakam in kao razmišljam, u bistvu pa sploh ne razmišljam in bi bilo res pametno, da si grem kupit kakšen košek. Bi pa tudi jaz za začetek kupila čisto navadnega, takega ki se odpre z nogo, če se pa ne bo obnesel, bomo pa razmišljali o palčku zavijalčku, al kaj je že user posted image

Dinki, sem ravno iz Interspara in sem vidla en ful dober koš, tak ki se čisto hermetično zapre, da nič ven ne smrdi. Stane pa 22€, kar ni tako poceni. No, toliko je palček zavijalček, če ga kupiš iz 2. roke, ampak so pol kasete po 8 ali 9€... Tale koš je mislim da 19l, tako da bi po moje bil ok in se prav tako obnesel za smrdljive popakane plenice, ki nas čakajo čez nekaj časauser posted image user posted image . Jaz bom še malo razmislila okoli koša, ker se mi itak ne mudi - na začetku ziher ne bo tako smrdelo, če pa bo, pa bomo  sproti dol nosili.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 3403
7.3.2008 16:17:23   
Zofy
San, hvala za odgovor. sej jaz sem jim razložila, da je ful živahna in to bolj kakor prej, da jo zadnji teden ali pa dva kar skozi čutim, p ami je vseeno dala tabelo, ker nisem vedela ob kateri uri je bil 10. gib. Ma bv, samo še neko delo več..kot da se dolgočasimuser posted image .

Se moram pohvaliti, da sem že vse slike za v poročni album razvila in jih dobro polovico tudi not zložila, samo gre bolj počasi, ker gledam, da je pravi vrstni red, pa lepim jih s temi kotki lepljivimi, kar je kar zamudno. Sploh, če imaš 200 fotk...

San, a nisi ti delala album za tamalega? Če se ne motim nisem bila edina, ki puca "stare grehe". Se pa opravičujem, ker se res ne spomnim katere točno ste še bile (se mi zdi da 2)....

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 3404
7.3.2008 16:19:10   
lina10
Zofy tudi meni ni delala UZ od 31.tedna naprej tako da sploh ne vem koliko je velik in kakšne mere ima pa tud ne verjamem da mi ga bo še naredila čeprav me zanima koliko je vsaj približno  težak.Pregled imam spet v ponedeljek samo verjetno mi bo nardila sam CTG.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 3405
7.3.2008 16:21:22   
san
ena druga je bila, ki se je tega že lotila. jaz sem pa rekla, da bi tud morala, pa mi je prav nerodno, se še vedno nisem k temu spravla. od sina mam vse fotke še na računalniku, sam une iz P ob rojstvu je dal dragi razvit za vse babice, ostalo pa še nič ampak bom tud za to čas našla, upam.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 3406
7.3.2008 16:23:09   
san
pa fotoaparata tut še nisva nabavla novga, ker moj dragi je mega komplikator kar se tiče tehnikeuser posted image . zdej za avto tud že tolk komplicira, da me kar glava pečeuser posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3407
7.3.2008 16:23:56   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: san

o dinki, čestitke za pregled in kguser posted image user posted image
glavo ima pa moj 33.6 cm obsega - a to se prav da bo moj spet glavačuser posted image . men pa teže ni izmerila, ampak ponavadi je bil tvoj precej težji od mojga. a ti je zmerila stegnenico - fl?

Hvala Katy13 in San.
San glede na to, da mi je povedala težo, mi je zmerila razdaljo na glavi od ušesa do ušesa, tudi stegnenico in želodček, vendar mi ponovno tega UZ ni vpisala v materisnko knjižico user posted image ...jaz ne vem kaj se tko bojijo delat kakšen UZ preveč???, tko da žal ne vem koliko je fl. Še za obseg glave sem jo vprašala in je rekla, da ga lahko zmeri, če ne mi ga nikoli ne, zmeri le razdaljo od ušeska do ušeska. Koliko si pa bila user posted image  ko ti je izmerila obseg glave na 33,6. Jaz sem danes dopolnila 37t, torej grem jutri v 38. teden. Je pa rekla, da so zelo lepe mere, da bo user posted image  ne prevelik, ne premajhen user posted image .

Katy13, jaz imam za iz P za user posted image  pripravljeno eno mako majčko, bodi na preklop, žabice, copatke in kompletek - hlačke in jaknica s kapuco. Zavila pa ga bom v dekico, tako kot San. 

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3408
7.3.2008 16:30:14   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: Zofy

Dinki, sem ravno iz Interspara in sem vidla en ful dober koš, tak ki se čisto hermetično zapre, da nič ven ne smrdi. Stane pa 22€, kar ni tako poceni. No, toliko je palček zavijalček, če ga kupiš iz 2. roke, ampak so pol kasete po 8 ali 9€... Tale koš je mislim da 19l, tako da bi po moje bil ok in se prav tako obnesel za smrdljive popakane plenice, ki nas čakajo čez nekaj časauser posted image user posted image . Jaz bom še malo razmislila okoli koša, ker se mi itak ne mudi - na začetku ziher ne bo tako smrdelo, če pa bo, pa bomo  sproti dol nosili.

Zofy, hvala za info. Ga bom šla pogledat. Je pa za iti preveriti tudi v kakšen Merkur, Bauhaus in Obi. Si tam že kaj gledala? Jaz se kar ne spravim več...je blo oblekce in podobne drobnarije bolj luštno kupovat user posted image

Tina50....glede imena, če vama je všeč, sploh ne razmišljajta o pomenu. Just go for it user posted image

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 3409
7.3.2008 16:31:52   
san
Koliko si pa bila  ko ti je izmerila obseg glave na 33,6.

v sredo mi je to zmerila - se pravi 37 tednov in 3 dni, ampak je bolj na hitro naredila uz, ker me je bolj vaginalno gledala. izmerila je samo obseg glave, ker ve da me je tega mal strahuser posted image . drugače je pa sam nahitro pogledala, če je ok, pa še stegnenico je merila, ker se je lepo videlo in mislim, da je gledala plodovnico, če je je dovolj.
sej jaz predvidevam, da glava zdej ne raste več tolk.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 3410
7.3.2008 16:33:54   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: lina10

Zofy tudi meni ni delala UZ od 31.tedna naprej tako da sploh ne vem koliko je velik in kakšne mere ima pa tud ne verjamem da mi ga bo še naredila čeprav me zanima koliko je vsaj približno  težak.Pregled imam spet v ponedeljek samo verjetno mi bo nardila sam CTG.

no, drugače je tudi meni G danes naredila UZ po dokaj dolgem času. nazadnje mi ga je naredila ko sem bila user posted image  31t in 3d in takrat je imel tamauček 1810 g. Danes mi ga je naredila ponovno in mislim, da je bil zadnji. Mogoče tudi vama še vsaj enega naredi...vama privoščim user posted image ....

(odgovor članu lina10)
Neposredna povezava do sporočila: 3411
7.3.2008 16:35:27   
Alina975
Katy in San hvala za odgovor.
Zofy meni se tud zdi po eni strani smešno to z 10-imi gibi na dan, po mojem vsaka nosečnica najbolj pozna svojga otroka in njegove navade pri gibanju. Moj user posted image včasih nardi tud več kot 30 gibov dnevno, včasih je pa bolj spanček in ne dosti brca. Po mojem je bolj važno zvečer, ko se uležeš v posteljo - takrat se ponavadi user posted image premika (tako mi je razložila tudi G). Tud meni G ni več nardila ultrazvoka po 33. tednu, čeprav mi je takrat ugotovila, da mam kalcinirano posteljico. Zdej v zadnjem mesecu nosečnosti, pa si te ginekologi itak podajajo na tedenskem pregledu, kot štafeto, kar se mi tudi ne zdi glih najbolj fajn.
Kolko ultrazvočnih pregledov pa nam sploh pripada v nosečnosti?

Alina
Življenje je lepo.

(odgovor članu tina50)
Neposredna povezava do sporočila: 3412
7.3.2008 16:35:56   
Dinki

user posted image  tudi jaz tako upam San, v dobro tebe in mene user posted image

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 3413
7.3.2008 16:50:01   
san

IZVIRNO SPOROČILO: Dinki

user posted image  tudi jaz tako upam San, v dobro tebe in mene user posted image

user posted image

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 3414
7.3.2008 16:52:48   
san
alina, baje nam pripadata 2 - toliko jih plača zavarovalnica. pol je pa odvisno od g samega. men je na vseh pregledih, razen na enemu ne, naredila uz. trije so bili bolj obsežni, ostali pa na hitro.

pri tebi je pa čudno, da ti ga ne naredi več, glede na stanje posteljice. sej to pomeni, da je že zelooo zrela, al kaj točno?

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3415
7.3.2008 17:00:03   
Alina975
Ja San, točno to pomeni...zna bit, da posteljica sploh ne služi več svojemu namenu, pa kot sem že prej povedala je pri nas v N. Gorici na koncu nosečnosti tako, da se ti ginekologi podajajo. Ko sem bila nazadnje v poned. na pregledu, sem omenila G, če me lahko pregleda UZ ali vsaj vaginalno, glede na to, da mi je moja G pred tremi tedni ugotovila, da je matern. vrat ful skrajšan, pa še krči se vidijo na CTG-ju že tri tedne, poleg tega sem ji potožla, da imam občutek, kot, da bi otrok ne napredoval v rasti, pa še 1 kg sem zgubila. Na vse to me niti vaginalno ni pregledala in rekla, da meni je zdej najbolj pomembno štetje gibov, haloo?! user posted image Pa nič ne moreš na to. Upam, da me bo G, ki bo ta poned. na vrsti za pregled vsaj vaginalno pogledala.

Alina
Življenje je lepo.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3416
7.3.2008 17:04:03   
san
ampak tole je pa za moje pojme čist neodgovorno. a na koga druzga se pa ne moreš obrnit, npr. da bi šla v P na pregled?

(odgovor članu Alina975)
Neposredna povezava do sporočila: 3417
7.3.2008 17:06:15   
Alina975
Ne vem, nočem preveč težit in samo upam, da bo vse ok in da čimprej gremo rodit, takrat upam, da bo konc skrbi.

Alina
Življenje je lepo.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3418
7.3.2008 17:09:43   
san
no, jaz tud držim, da je vse ok. sej če ti dela ctg, bi se gotovo videlo, da kaj ne štima, ker utrip dojenčka ne bi bil ok.

(odgovor članu Alina975)
Neposredna povezava do sporočila: 3419
7.3.2008 17:11:34   
Alina975
Ja, sej, tud jz se potihem na to zanašam. Hvala, upam, da je res vse ok.

Alina
Življenje je lepo.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3420
7.3.2008 17:17:07   
mergetka
Katiandi in Dinki, user posted image za pregled. Dinki, a ti maš pa manj popadkov kot prejšnji teden? Jaz mam G spet v pon in upam, da bo več popadkov.

Za gibe se strinjam s tistimi, ki pravijo, da morš čutit user posted image čez cel dan. Če ga npr. dopoldne nič, pol morš bit pa pol res pozoren, da jih je vsaj 10.

Koš za smeti.... ja, sem bla že čist odločena za onega brezkasetnega od Jane, zdaj pa mi je 60 € kr velik za koš dat, sploh, če bi kje dobila kakega, kot gaa je opisala prej Zofy.
Ma ne vem, a tiste, ki imete tega Jane, a ste ful zadovoljne in res ne smrdi ven? Oz. če poznate koga, ki ga ima, kakšne so njegove izkušnje?

NAŠEL ME JE ANGEL TISTO NOČ… TAM

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 3421
7.3.2008 17:19:39   
gaya24
Js sem pa ravno s sprehoda...Ni fajn odzunaj. Očitno sem se preveč razvadla, ker smo imeli zdaj kar nekaj časa ful lepo vreme.
Men je pa tk čudno, ker vse pišete, da vas vaginalno pregledajo. Js sem pa prejšnji teden vprašala sestro kdaj bo g. mene tako pregledla pa je rekla, da ona tega ne dela, ker ni fajn,ker lahko pride do krvavitve ali pa poškodbe. Da če bi pa blo kaj narobe, se pa itak na CTG-ju vidi al pa če ne bi več čutla user posted image .  In, da me bojo itak v bolnici vaginalno pregledli, ko bom prišla rodit. Nevem kaj naj si mislim...Sej drugač je ful fajn moja g., mi je skoz celo nosečnost vsak mesec delala UZ,zadnjega sem mela 36t 1d. Sam glede teh vaginalnih pregledov pa res ne vem zdej....

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3422
7.3.2008 17:22:42   
mergetka
IZVIRNO SPOROČILO: Alina975

Ja, sej, tud jz se potihem na to zanašam. Hvala, upam, da je res vse ok.

Alina, držim pesti zate in upam da greš res kmalu v Rim.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Če se ne motim, si čist zadnji teden, ne?

Aja, Dinki, res je blo boljše kupovat oblekice, kot npr. koš za smeti in take stvari. Midva bova kupila še kalorifer za v kopalnico, ker z radiatorjem nikol ne dobimo 26 st. C, kot so nam svetovali v MŠ. A se ve tud kaj s tem ukvarjate?

NAŠEL ME JE ANGEL TISTO NOČ… TAM

(odgovor članu Alina975)
Neposredna povezava do sporočila: 3423
7.3.2008 18:24:29   
Alina975
Margetka, ja še pet dni mam do PDP in res upam, da bo čim prej, moja G mi je namreč napovedovala, da bom rodila že v februarju user posted image In to me je samo zmedlo.

Jz sem kupila Tommee Tippee koš za plenice v Italiji - sem ga dobila v akciji za 30,00 evrov, so mi rekli, da je ok.
Tudi jz sem kupila uni radiator za na olje, ki ga lahko prenašaš po mili volji...bomo vidli, kako se bo obnesel.

Alina
Življenje je lepo.

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3424
7.3.2008 18:32:27   
Tejka.387
Se moram pohvaliti, da sem že vse slike za v poročni album razvila in jih dobro polovico tudi not zložila, samo gre bolj počasi, ker gledam, da je pravi vrstni red, pa lepim jih s temi kotki lepljivimi, kar je kar zamudno. Sploh, če imaš 200 fotk...

Zofy: Js sem tudi prejšnji teden nesla razvit vse fotke iz leta 2007 in jih potem zložila v album. No nekaj malega mi je še ostalo, ker mi je zmankalo prostora v albumu user posted image  in ko bom šla v LJ moram kupiti nov album in dokoca urediti stvari.

Dinkiuser posted image  user posted image  user posted image  za pregled in dobre mere user posted image , pa za 0 pridelanih kg. 

Pozdravljena Alina975 user posted image . V času nosečnosti ti pripadata 2 UZ, ki ih plača zavarovalnica, vse ostalo je dobra volja G - zato jih tudi ne vpisujejo v knjižico. Dodatne UZ ti naredijo, če sumijo, da je kaj narobe, pa če si nosečniški diabetes (sladkor) ti pripadajo dodatni UZ, katere pa morajo pisati v knjižico, da ima tvoj zdravnik ki ti kontrolira sladkor podatke.

Js sem pa ravno s sprehoda...Ni fajn odzunaj. Očitno sem se preveč razvadla, ker smo imeli zdaj kar nekaj časa ful lepo vreme.

Mi2 sva tudi ravno s sprehoda. Meni je prav pasalo, sva ene pol urce hodila. Pri nas pa ni bilo tak mrzlo. Ravno prav.

Vsem hvala za informacije glede porodnega načrta user posted image . Jaz si bom samo okvirne podatke napisala, da ne bi kaj pozabila - tak kot je ena rekla ( ne spomnim se katera ) PLONK LISTEK (sam za mene) - za vsak slučaj.

Zdej se grem pa mal k user posted image  stiskat user posted image .

Lep večer, se mogoče še potem kaj oglasim.

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.