|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  133 134 [135] 136 137   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2008 - 2.del
7.3.2008 10:19:35   
nina_r
Včasih bi blo res bolš, da ne bi mel UZ, ker pol se začnemo že za take malenkosti sekirat.. Upam, da tamali še pridobi kaj na kilaži, čeprav mi je ginekolog rekel, da nekje do 38. tedna se otrok še redi, potem pa posteljica začne izgubljati svoj pomen. Pustmo se presenetit! Mogoč bo pa tamali na koncu pravi bajsek!user posted image

Čestitke vsem novopečenim mamicam!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 3351
7.3.2008 10:26:55   
Katy13
Dober dan!

Se oglašam malo bolj pozno, vendar sem imela obisk. user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: mergetka

Zdaj sem pojedla skledo zelene solate s siromuser posted image !  A mate tud ve ful apetit zadnje dni?

Pa ful me koža srbi po celem telesuuser posted image

Uživaj z novo blazino, Katy! zzzzzzzzzzzz

Tudi jaz sem ful zluštana, kar nekaj nosim v usta. Še najbolje je, da nisem doma. user posted image

Mene do sedaj ni srbela koža, občasno na trebuhu, včeraj zvečer me je pa povsod srbelo, kot da bi imela bolhe.

Sem res uživala z novo blazino, je prav fajn za spat. Malo se je moram sicer še navadit, ker je bolj visoka, sama pa sem navajena na nižje blazine. Drugače pa je bilo spanje O.K.

Mergetka, Zofy, san - hvala za želje po vredu spancu. Tudi jaz sem razmišljala, ali si jo naj kupim ali ne. Pa sem ugotovila, da sedaj jo bom še potrebovala malo časa, potem pa ko bo na poti drug user posted image  in glede na to, da ni bila pretirana cena, sem jo kar vzela.

Janet - hvala ti za informacije, sem včeraj hotela user posted image  povedat, pa sem si skoraj jezik zlomila. user posted image Se vidi, da to ni moje področje in da sem prvič slišala za to preizkavo, čeprav se mi je zdelo kaj je bistvo - strjevanje krvi. Hvala ti še enkrat.

Imena - to sem jaz mojemu user posted image  prepustila, nek ožji izbor sva naredila skupaj (da ne bo kakšnih posebnih presenečenj user posted image ), sem mu ravno predvčerajšnjim rekla, da naj le gleda, da ne bo brez imena, ko sem ga vprašala, če že ima izbrano.

IZVIRNO SPOROČILO: san

janet kako pa to, da ti bodo to delal, a si imela v preteklosti kakšne težave s strjevanjem krvi ali pa močnim krvavitvami?

San - v bistvu sem članica društva hemofilikov, vendr predvsem zaradi tega, ker mi primanjkuje faktorja 12. Je pa včeraj rekel, da če ima kdo probleme s strjevanjem krvi, da je dobr povedat, če se odločiš za EA. Meni sicer nikoli nihče ni kaj rekel, vendar bolj preventiva kot kurativa.  

IZVIRNO SPOROČILO: Čakajoča

Drage moje marčevke!

To vam pišem, pa mi voda odteka! Ne morem brez vas!
Držite pesti!
Gremo v Rim!

Vam bo možek javil, ko pride domov!

Čao

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Smo pa res zasvojene s tem RR. Čakajoča - veliko sreče na porodu in da bo čimlažji.  user posted image user posted image

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3352
7.3.2008 10:30:52   
Arabela
Hojla!

Pri nas stanje ok.... dojimo dojimo dojimo... krči so se že pojavili... mali že skužil da je najlepše spat v naročju...user posted image user posted image user posted image user posted image
Mi kar ne znese na Rr.... zdaj je ati s Katarino v trgovini, mali spi, mami pa tudi gre malce počivat...

Čveke, a vas je že dosti rodilo?! Moram preverit za nazaj...

Čestitke vsem novopečenim mamicam..user posted image user posted image user posted image

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 3353
7.3.2008 10:32:39   
Katy13
Katiandi - user posted image  za uspešen pregled.

Sedaj bom šla pa pripravit torbe za v porodnišnico, pa cotike bom zložila ven iz previjalne in si jih naštimala tako,d a mi bo pasalo (sedaj sem jih naključno zlagala vanjo), flaško in dudo bom prekuhala, seznam za v trgovino moram naredit, sem rekla user posted image  včeraj, da bova danes šla, da narediva malo zaloge. Potem se bom pa lotila še hladilnika in zamrzovalenga dela, sedaj ga bom spraznila in izklopila.

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 3354
7.3.2008 10:35:45   
Katy13
Arabela - dobrodošla user posted image  in želim vam čim več prespanih noči in cartanja.

Hrana med dojenjem - naj je zdravnica (pediatrinja) rekla, da lahko jemo vse med dojenjem, razen mogoče stvari, ki res napenjajo.

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 3355
7.3.2008 10:45:07   
Tejka.387
Dobro jutro , pravzaprav že kar dober dan user posted image .

Najprej user posted image  user posted image  user posted image  Katj in Joži79 za porod in vajina korenjaka. Lepo se pocartajte in spočijte.
Čakajoča držim pesti za hiter porod, pa da bo čim manj bolečin.

Mi2 imava tudi samo ožji izbor imen - za user posted image  imava 3, za user posted image  pa 2 (sva enega izločila, ker je soseda januarja rodila in ji je dala tak ime k sva ga imela midva izbranega, pa še favoritno je bilo user posted image ) Dokončno pa se bova odločila po porodu, ko bova vidla  user posted image , pa spol user posted image .

Včeraj zvečer je pa tudi mene začelo neki špikat čez trebuh, pa v križu in spodaj. Sem pol kr pripravla za vsak slučaj torbo, če bi bila ponoč kakšna akcija, pa ni bilo na koncu nič. Zgleda da se je umirilo ko sem šla spat. Si je mali mal premislu.

Včeraj zgleda da je kar dostim zapasala pica. Mi2 sva jo tudi jedla za kosilo user posted image . Mmmm je bla tak dobra.

Zanima me, če je katera napisala porodni načrt? Sej sploh ne vem kak se ga naj lotim user posted image  in a ga naj sploh napišem???

Pozdravček

(odgovor članu Katiandi)
Neposredna povezava do sporočila: 3356
7.3.2008 10:53:29   
mergetka
Tina50, Lan je men tud ful lepo ime!!

Arabela, fajn da si se javila. Pridi še kaj, pa čimmanj krčkov tvojemu user posted image !

Čakajoča je pa res faca, se kr 3x prebrala, če prav vidim, da ji odteka voda... Držim pestiuser posted image user posted image user posted image .

A se vam tud dogaja, da mate močan tok? Men se včasih zjutraj zdi, da mi odteka voda, tko mam vse mokro...

Katy13, ja men se je včeri tud zdelo, da mam bolhe user posted image , tko me je vse srbelo. Pa nimamo user posted image ...user posted image Pol me je pa moj namazal po celem telesu z enim lotionom in sem kr zaspala. Upam, da bo danes boljše.

San, a tebi so v materinsko vpisali, da je srbenje kože hormonsko (če sem prav razumela)?

Lep dan vsem marčevkam, user posted image in tistim, ki že imate svoje štručke poleg vas. Sam me, ko smo še user posted image , mamo bolj pridne user posted image , nič ne jokajo, krčki jih ne matrajo ...user posted image user posted image user posted image

NAŠEL ME JE ANGEL TISTO NOČ… TAM

(odgovor članu tina50)
Neposredna povezava do sporočila: 3357
7.3.2008 10:55:03   
Zofy
IZVIRNO SPOROČILO: Tejka.387

Zanima me, če je katera napisala porodni načrt? Sej sploh ne vem kak se ga naj lotim user posted image  in a ga naj sploh napišem???

Jaz sem ga mislila napisat, pa sem se premislila, ker te baje pol še bolj z viška gledajo babice, ko prideš rodit (govorim za LJ) in prav tako so mi do sedaj vse rekle, da ni tega načrta nihče pogledal ali upošteval. Nam so na MŠ rekli, da želje povemo lepo ko delajo sprejemni zapisnik - tam poveš npr. da se želiš gibati, da ne želiš klistirja, da bi rad to in to sobo itd. Pol pa je vprašanje kako bo cel porod potekal, če bo sploh možno uslišati naše želje... Tako da jaz ga ne bom zapisala, mogoče bom le sebi napisala plonk listek, da jim česa ne pozabim povedati. No, sej nimam nekih ne vem kako specialnih želja. Rada bi imela možnost gibanja, zato bom to rekla, samo itak ne vem, če mi bo to sploh pasalo...

(odgovor članu Tejka.387)
Neposredna povezava do sporočila: 3358
7.3.2008 11:02:03   
mergetka
IZVIRNO SPOROČILO: Zofy

Jaz sem ga mislila napisat, pa sem se premislila, ker te baje pol še bolj z viška gledajo babice, ko prideš rodit (govorim za LJ) in prav tako so mi do sedaj vse rekle, da ni tega načrta nihče pogledal ali upošteval. Nam so na MŠ rekli, da želje povemo lepo ko delajo sprejemni zapisnik - tam poveš npr. da se želiš gibati, da ne želiš klistirja, da bi rad to in to sobo itd. Pol pa je vprašanje kako bo cel porod potekal, če bo sploh možno uslišati naše želje... Tako da jaz ga ne bom zapisala, mogoče bom le sebi napisala plonk listek, da jim česa ne pozabim povedati. No, sej nimam nekih ne vem kako specialnih želja. Rada bi imela možnost gibanja, zato bom to rekla, samo itak ne vem, če mi bo to sploh pasalo...

Men se tud zdi, da si je dobro narediti nek okvirni načrt v glavi (al pa plonk listek v sprejemni, ker takrat itak vse pozabiš, najbrž....), pol pa itak vidiš, kaj je izvedljivo in kaj ti paše.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 3359
7.3.2008 11:04:28   
Naša črtica koraka
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image JOŽI za JUŠAuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image ČAKAJOČAuser posted image user posted image držim(o) pesti, da bi ti porod minil hitro in kar se da neboleče!

OOOO, user posted image kar nekaj nas je, ki ne vemo, kako bi poimenovale svoje otročičke! user posted image

Kaj me to ...
Ah, v resnici sem zdaj prav tečka, grem kar spat! Se tipkamo kasneje!

(odgovor članu Tejka.387)
Neposredna povezava do sporočila: 3360
7.3.2008 11:19:15   
lina10
Te porodni načrti bi bili izvedljivi samo zadnje leto je kar gužva v LJ P. tako da če le ni veliko gužve lahko izraziš željo kakšno barve sobo bi imela seveda ,če je le prosta,pa tudi odvisno je če bo partner zraven pri porodu ali ne ,drugače če si sama pa te dajo kar v dvoposteljno sobo,samo če je še katera zraven imajo pregrado in zagrnejo tako da si sama.Glede želja pa je najboljše,da jih babici omeniš ko te pripeljejo v porodno sobo in se  z njo vse pogovorita kako in kaj je izvedljivo, če se da ti sigurno ustrežejo kar je za tebe najboljše in seveda za otrokauser posted image .Upam ,da sem kateri pomagala ,ki misli roditi v LJ.

(odgovor članu Naša črtica koraka)
Neposredna povezava do sporočila: 3361
7.3.2008 11:21:22   
lina10
Aja pa iskrene ČESTITKE VSEM NOVOPEČENIM MAMICAMuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
Mi možgančki ne delajo z polno zmogljivostjo,upam da bo kmalu boljše.

(odgovor članu lina10)
Neposredna povezava do sporočila: 3362
7.3.2008 11:23:12   
*medica*
punce help...
zjutraj sem prišla s pregleda so mi rekli vse ok.. in me poslali domov..odprta za en prst..ko sem prišla domov sem  se mal ulegla in zakinkala in zj sem bla na wc in mam hlačke krvave pa še tak rjav izcedek...user posted image user posted image user posted image kva nej nardim

(odgovor članu lina10)
Neposredna povezava do sporočila: 3363
7.3.2008 11:28:40   
lina10
Verjetno se ti je čep odluščil jaz bi poklicala G ali pa še šla nazaj pokazat nekaj se je začelo dogajat pa vso srečouser posted image .

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 3364
7.3.2008 11:29:12   
mergetka
Hm, pokliči G! Lahko, da maš to od pregleda.

Vso srečo!

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 3365
7.3.2008 11:37:43   
janet
Medica - verjetno se ti je čep odluščil, za svojo dušo pa le poklič ginek. pa ji povej. Mogoče bo pa akcija še danes!!!!user posted image

Čakajoča - držim pesti, da bo vse vredi, pa da boš čimprej cartala!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 3366
7.3.2008 11:42:30   
perp
No evo, smo me prov predvidevale. Danes je prazna luna - smo na začetku tedna napovedovale nekaj porodov. In ker je bilo cel teden nekaj mirno, bo danes akcija ... čakajoča ... *medica*... katera bo naslednja .... user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu janet)
Neposredna povezava do sporočila: 3367
7.3.2008 11:45:28   
Katy13
medica - verjetno se ti je res odluščil čep, vendar bi na tvojem mestu poklicala G in povedala, ti bodo tam najbolje znali svetovati. Mogoče se je pa res začelo, če se je veliko sreče.  user posted image user posted image

(odgovor članu janet)
Neposredna povezava do sporočila: 3368
7.3.2008 12:04:58   
*medica*
ojla spet...
sem klicala v bolnico in so mi rekli da je to od pregleda..no če se slučajno kej začne dogajat da bom mela popadke pa da mi voda oddteče naj se pa oglasim...tko da bomo vidl do večera če kaj bo ..no po eni strani si želim da bi se kej začelo po drugi me je pa ful panika zagrabla ..da sem v tistem trenutku ko sem zagledala kri user posted image user posted image user posted image ...naval čustev je bil..hvala vam vsem za nasvete..
ampak priznam da sem zej čist aut..

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 3369
7.3.2008 12:12:52   
Katy13
IZVIRNO SPOROČILO: *medica*

no po eni strani si želim da bi se kej začelo po drugi me je pa ful panika zagrabla ..da sem v tistem trenutku ko sem zagledala kri user posted image user posted image user posted image ...naval čustev je bil..hvala vam vsem za nasvete..
ampak priznam da sem zej čist aut..

Ti verjamem, da te je azgrabila panika. V kateremkoli obdobju user posted image  zagledamo kri, se prestrašimo. Na žalost smo ljudje narejeni tako, da vedno pomislimo na najslabše.

Je pa res, da se ti dnevi user posted image  odštevajo. user posted image

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 3370
7.3.2008 12:13:47   
Katy13
IZVIRNO SPOROČILO: *medica*

naval čustev je bil

O tem bi se dalo napisat doktorat. user posted image

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 3371
7.3.2008 12:15:22   
Katy13
Hladilnik je očiščen. user posted image

Sedaj grem pa pripravit torbi za v P. Sem včeraj zvečer vprašala user posted image , če ve kaj mora prinesti v P, pa je rekel, da nima pojma. user posted image  

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 3372
7.3.2008 12:17:21   
Alina975
Čakajoča vso srečo tud z moje strani user posted image .
Medica tud tebi mirno kri in vse dobro user posted image .

Mene je snoči tud nekaj bolelo v križu, pa ni bilo to. Sicer mi že skoraj 3 tedne ugotavljajo popadke na CTG-ju in skrajšan matern. vrat, pa še ni nič user posted image Da vidmo, če bo luna kej pripomogla.
Držmo pesti user posted image .

Alina
Življenje je lepo.

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 3373
7.3.2008 12:25:05   
mala pikica
čakajoča sem vsak dan mislila nate, no, danes pa bom še toliko bolj. Držim pesti, da bo hitro minilo in da čimprej z atijem dobita Nika v naročje user posted image

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu Alina975)
Neposredna povezava do sporočila: 3374
7.3.2008 12:26:26   
tina50
Čakajoča držimo pesti, pa čim manj bolečin!user posted image  

no pa se je le začelo dogajat!

jaz upam, da bo kej pr men luna vplivala, k mam itak jutr rok. pa že vsi tako čakajo, skoraj bolj kot midva.user posted image

Dinki,max81,Katy13,  hvala glede hrane, sej jaz med nosečnosti nisem nič komplicirala, pa še toksoplazmozo sem že prebolela, tako da sem še zaradi tega manj komplicirala.

mene pa koža ni skoraj nič srbela, pa sem vseeno dobila strije, pa to kar fejst, pa sem se celo user posted image mazala!! nč to ne pomaga.user posted image user posted image

(odgovor članu Čakajoča)
Neposredna povezava do sporočila: 3375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  133 134 [135] 136 137   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  133 134 [135] 136 137   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Imela sem občutek, da nekaj ni v redu
Odločim se, da grem k zdravniku. Nimam termina. Ampak jaz se ne dam. Prosim, samo na kratko si oglejte. Pritožujem se, d...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.