|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 08
4.3.2008 12:18:09   
jakoLUlana
pozdravljene,
za mano je NS. Vse je bilo ok, danes sem pa se kri dala,da bodo potem skupaj z NS in izvidom krvi izracunali tveganje - to zvemcz 3 dni. Je pa G rekel,da se vidi nosna kost in da je tudi rezultat 1,4 dober, tako da me ne rabi skrbet izvid krvi. OK, malo me ze, ampak sem vseeno povedala druzinskim clanom in nekaterim prijateljem - zdaj se bo pa itak ravedelo med vsemi, ki me poznajo user posted image

Sem pa drugace super, nic slabsti pa tudi nic noseca se ne pocutim v smislu, da mi me kaj oviralo, motilo, tiscalo,..., edino hlac vec ne spravim gor, ker je trebuh prevelik. Imam sodelavko, ki je v sestem mesecu pa se ji pozna kot meni - prav hecno je -- pa nista dvojcka user posted image , smo preverili....

lepo se mejte

....petrax cestitke za ns.

(odgovor članu onina)
Neposredna povezava do sporočila: 1526
4.3.2008 12:23:42   
tasha23
IZVIRNO SPOROČILO: onina

Petrax - Čestitke za dobro opravljeno nuhalno!
Tasha23 - madonca, to so bili pa hudi antibiotiki, da si se zredila za 20 kg. A je bilo po splavu kaj narobe, da si morala jemati antibiotike (ali je to normalno, da jih jemlješ - ne vem).

Žal je bil mal zakompliciran splav in povrh vsega še vnetje sečil, ki se ni hotelo pozdraviti, tako da se je vse skupaj vleklo dolgih 6 mesecev. Zaradi antibiotikov pa se mi je takrat prebava zaštopala in kljub temu, da sem zelo malo jedla se mi je vsak gramček poznaluser posted image . Ampak nič zato. Ker sva z dragim odločila, da po tem user posted image  skoraj 99,9% zapreva fabrikouser posted image , bom lahko po končanem dojenju začela dieto user posted image user posted image user posted image

Mama je v manjšini ampak nič zato, se pa bo razvajala....

(odgovor članu onina)
Neposredna povezava do sporočila: 1527
4.3.2008 12:25:49   
tasha23
JakoLulana v katerem tednu si ti zdaj? Jaz grem delat krvni test 26.3, ko bom 16t noseča. Sem pa tudi jaz imela podobne rezultate kot ti, ne spomnem se ali je bila nuhalna 1,4 ali 1,5. nosna kost pa je bila lepo lepo vidna user posted image

(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 1528
4.3.2008 12:50:09   
*zoe*
Čestitke JakoLUlana za dober rezultat na NS user posted image  user posted image  user posted image

O kakšnih krvnih testih to govorite? A to za Rh faktor in krvno skupino a je to še nekej drugega? Jaz sem dala kri na drugem pregledu in so jo poslali na testiranje (za krvno skupino), drugega pa še nič niso gledal (kar mi je čisto všeč, saj ne maram laboratorijev).

(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 1529
4.3.2008 13:01:44   
tasha23
IZVIRNO SPOROČILO: *zoe*

Čestitke JakoLUlana za dober rezultat na NS user posted image  user posted image  user posted image

O kakšnih krvnih testih to govorite? A to za Rh faktor in krvno skupino a je to še nekej drugega? Jaz sem dala kri na drugem pregledu in so jo poslali na testiranje (za krvno skupino), drugega pa še nič niso gledal (kar mi je čisto všeč, saj ne maram laboratorijev).

jaz govorim o 4-hormonskem testu ali t.i. presejalni test., ki dopolnjuje izvide nuhalne svetline.

(odgovor članu *zoe*)
Neposredna povezava do sporočila: 1530
4.3.2008 13:14:03   
emi*
Pri nas je pa danes deževen dan,ponoči pa je tako pihalo,da sem mislila da bo še kaj pletelo z balkona.user posted image

vse pišete o NS,jaz pa vam nisem nič povedala. No da se še jaz malo pohvalim. Imela sem jo 23.2. in rezultat je bil 1,4 in 1:6333,zdravnik mi je rekel,da imam res dober rezultat,da mi ni treba delat še kakih dodatnih preiskav. Tako,da je bilo vse ok in sem bila prav vesela,da je mimo. Zdaj pa le še nestrpno čakam morfologijo,ki je v 21 tednu,da vidimo kako pa kaj. Zdaj prav berem za izvid iz NS pa me zanima kaj pomeni ta beseda "kariotipizacija"? Kaj je to?user posted image

(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 1531
4.3.2008 13:24:45   
bučkabb
čestitam vsem za lepo opravljene NS, ste mi prav polepšali ta turoben dan z veselimi nivičkami, ki sem jih prebrala.
jaz se še ne morem veselit, ko jo mam šele drug četrtek.
no ta četrtek pa mam pregled pri svoji gin. in upam da mi bo že ona lahko kaj fajnga povedala, ker sem že res nestrpna. še dva dni pa bom lahka tud jaz kaj poročala. komi čakam.

drgač pa je tale vreme res najmanj zaželjen, ko smo bili že tako veseli sončka, zdaj pa spet zimauser posted image .
no saj pri nas je nehalo snežit, tak da snega verjetno ne bomo več mel.

(odgovor članu emi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1532
4.3.2008 14:58:29   
jakoLUlana
IZVIRNO SPOROČILO: tasha23

jaz govorim o 4-hormonskem testu ali t.i. presejalni test., ki dopolnjuje izvide nuhalne svetline.

tudi jaz user posted image .. meni ga bodo kar tako naredili da bom se bolj sigurna

(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 1533
4.3.2008 15:00:34   
*zoe*
Ok, hvala za pojasnilo okrog teh testov.

Uživajte!

(odgovor članu jakoLUlana)
Neposredna povezava do sporočila: 1534
4.3.2008 15:40:15   
jakoLUlana
punce eno malo cudno vprasanje imam za tako zgodaj, ampak vseeno.

V prvi nosecnosti sem gibe zacutila okrog 19.tedna - metuljcki ki plesejo po trebuhu - zdaj to cutim ZE ZDAJ!! Zdi se mi nemogoce, ampak res cutim in to isto kot takrat. Pa ni prebava, ker nimam tezav... Kaksen nasvet?

Neposredna povezava do sporočila: 1535
4.3.2008 17:46:23   
nynna
Živjo.
JakoLUlana a veš da se meni tudi to dogaja. Kar čutim neko plahutanje po trebuhu in se mi zi da sem pri prvi nosečnosti čutila isto samo veliko kasneje. Tudi mene zanima kaj bi to bilo.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1536
4.3.2008 17:54:23   
pf
Punce že cel dan tudi jaz čutim neke metuljčke, pa imam dobro prebavo. To je moja prva nosečnost, noseča sem pa 14-1/7 (torej začetek petnajstega tedna). A je to možno tako hitro? Sem vesela za vse vaše dobre rezultate.

(odgovor članu nynna)
Neposredna povezava do sporočila: 1537
4.3.2008 18:07:41   
*talcy*
pozdravljene septembrke ....  sem sicer oktoberka ma bom vprašala še vas k je to za vami .... danes sem bila na pregledu po zadnji user posted image  naj bi bila v 8t ... plodek je velik 0,77mm in G mi je rekla da sem v 7t2d ... user posted image nisem imela redne ... a je imela katera iste izkušnje al podobne ...mal me skrbi če je to ok ?? hvala za odgovore in kar tako naprej ... sem vas mal prebirala pa vidm da vam gre dobro ... božajte svoje bušije pupe ....

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 1538
4.3.2008 18:55:57   
arabela*
hojla punce.
Ko je že govora o tem plaholanju v trebuhu.Se spomnim,da sem bila takrat noseča ene 11 tednov.Z mojim pa sva bila ravno v trgovini sredi nakupa.Pa začutim to plaholanje,kot nekakšno premikanje,enako kot konkretni plodovi gibi.To je trajala nekje eno uro.Zdaj pa sem v 15 tednu,pa se kaj takega še ni ponovilo.tako da,tud meni ni jasno,kaj je to.user posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 1539
4.3.2008 19:14:52   
lana17

Hello,

a imate sneg? Mi zaenkrat še ne, še pada tak bolj debel dež, ampak se že pripravlja user posted image

En velik user posted image  za našo pikico36 - vem da ti je težko, tudi meni je ob takih novicah, ampak glej varci - zopet je z nami. Tako bo tudi s tabo in takrat bo vse ok. Bodi močna. Vse mislimo nate.

Vidim, da imate potem vse kar žive sanje. A katero bolijo kolki, jaz se tudi zaradi tega zbujam. Res imam bolj ozko rito (36) in se sedaj mi vidno širi user posted image
Trebušček je pa itak prisoten že kak mesec in tudi vidno raste. Tehtam se pa rajši ne, ker sem se že do prvega pregleda zredila za 3 kg (iz 56 na 59). Če bo šlo tako naprej kmalu ne bom prišla skozi vrata. Še dobro, da mi ni treba več skoz jesti (če ne mi je blo takoj slabo), da se vsaj ne redim pospešeno. Bomo videli na naslednjem pregledu.
Zoe, vše v kakšno tolažbo si mi, ker je še kdo ki se je zredil. jaz sem se tud zredila za 3 kile. me je kr strah kaj bo G rekel, ko me bo zagledal.

(odgovor članu *zoe*)
Neposredna povezava do sporočila: 1540
4.3.2008 19:18:55   
morango
Ojla,

pozdravček vsem. In čestitke za dobro opravljene nuhalne. Jaz tudi komaj čakam, da bo to za mano.

Uf, kako zanimivo, da čutite plahutanje metuljčkov. Mora biti pa res dober občutek, a ne? Jaz sem 12t in 3 dni, tako da kaj takega še nisem začutila. Pa še prva nosečnost je, tako da je zame še vse precej novo.
Danes me je samo špikalo v spodnjem delu trebuha, kar je prvič v vsem tem času. Do zdaj razen slabosti res nisem imela problemov. Pa sem nekje prebrala, da se baje maternica širi. A se še kateri to dogaja?

Drugače pa sneg, dež, mraz - pravi dan za ostat doma in počivat. Vsaj jaz to počnem.

Lep pozdravček vsem.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 1541
4.3.2008 20:06:24   
meta21
talcy pozdravljena. Kar brez skrbi. Vse je ok. Prijavi se na nosečniški koledarcek, ki ti sproti pove kako velik naj bo plod in kaj je kdaj normalno.

Vse, ki čutite svoje bejbije, sm vam fovš 100/h. Baje da prej čutijo bolj suhe in tiste, ki so že rodile-nekako v 16. tednu. Torej jaz do 25 tedna ne bom čutila ničuser posted image , vsaj kar se "suhosti" tiče.

Joj, tolk sm zaspana. Vse pravite, da ful sanjate. Blagor, jaz nimam kdaj, ker nič ne spim. Bi podnevi, ponoči pa ne.

(odgovor članu morango)
Neposredna povezava do sporočila: 1542
4.3.2008 20:09:06   
meta21

user posted image

user posted image  TEŽKO PRIČAKOVANI SEPTEMBRČKI 2008 user posted image

user posted image    

user posted image  Saraya                -2. ,PDP 1.9/31.8user posted image user posted image
user posted image   maybebaby        -1. user posted image , PDP 1.9.
user posted image   pf                       - user posted image , 3P 12.3., PDP 1.9. user posted image user posted image
user posted image  Lea2007          - 1. user posted image P 21.3., PDP 1.9.user posted image
user posted image   *bubi*              - 3. user posted image , 3P 26.3., PDP 3.9., user posted image
user posted image  KSIA                  - 2. user posted image , 2P 15.2., PDP 4.9., user posted image
user posted image   anckabancka     -3.user posted image , PDP 4.9.user posted image

user posted image  KAHLO             -2. user posted image , 2P 13.3., PDP 4. 9. user posted image user posted image
user posted image   Nitty                  - user posted image , PDP 5.9.,user posted image

user posted image  emi                     -1.user posted image , 3P 12.3., PDP 5.9. user posted image  user posted image
user posted image  Optimizem        - user posted image , PDP 5.9.user posted image
user posted image  Me to you         -1user posted image , PDP 6.9., user posted image

user posted image  petrax               -1.user posted image , 3P 28.4., PDP 7.9. user posted image user posted image
user posted image  alysa                -1. user posted image , 3P 14.3.,PDP 8. 9.,user posted image user posted image   
user posted image  Anonimna A       -1.user posted image , PDP 9.9.,user posted image
user posted image  SashaB            -2. user posted image , 2P 11.3., PDP 10.9 user posted image
user posted image  anchy82          -1. user posted image , 3
P 25.3., PDP 9.9.user posted image
user posted image  zakzak             -1. user posted image , 3P 27.3., PDP 10.9 user posted image user posted image
user posted image  bark                 -1. user posted image , 2P 5.3., PDP 9.9.user posted image
user posted image  meta21            -1. user posted image , 2P 6.3.,NS 6.3., PDP 10.9.user posted image
user posted image   Tejchy              -1. user posted image   3P 11.2., NS 6.3., PDP 11.9.user posted image
user posted image   tasha23             -2. user posted image , 3P 26. 3., PDP 12. 9. user posted image
user posted image  JakoLUlana      -2. user posted image 1P 29. 1., NS 3.3., PDP 12.9.user posted image

user posted image   nynna               -2.user posted image , 2P 13.3., PDP 12.9., user posted image  user posted image    

user posted image  Lulu                 -  user posted image , PDP 12.9.
user posted image   račkapk           -3. user posted image P6.3, PDP 13.9.
user posted image

user posted image  najina pikica*  -2. user posted image , 2P 14.1., PDP 14.9.
user posted image  zarja28            -1. user posted image ,PDP 14.9.
user posted image  *zoe*              -1. user posted image 3P 26.3., NS 6.3., PDP 15.9. user posted image

user posted image   morango          -1.user posted image  2P 25.2,NS 4.3.,PDP 15.9.user posted image
user posted image  Soncnica          -2. user posted image , 1P 6.2., PDP 16.9
user posted image  jupi.pepsi         -2. user posted image ,1P 4.2., PDP 16.9.
user posted image  lana17              -1. user posted image 3P 20.3, NS 6.3.,PDP 17.9, user posted image

user posted image  onina               -2. user posted image , 2P 18.2., PDP 17.9. user posted image
user posted image  nosecka08       -1. user posted image 1P 12.2.,PDP 18.9. user posted image
user posted image   Bambi D            -1. user posted image 2P 1.4., NS 7.3., PDP 18.9 user posted image
user posted image  MAJČICA30      -2. , 2P 28.3.,NS 12.3., PDP 18.9. user posted image
user posted image  ETAN                -2. user posted image , 2P 10.3., NS 11.3., PDP 19.9. user posted image
user posted image  taja1235         -1. user posted image
, 2P 19.3., NS 18.3., PDP 19.9 user posted image user posted image
user posted image  Eolina               -2. user posted image , P 20.3, PDP 20.9. user posted image
user posted image  mokatela          -1.user posted image ,NS 12.3, PDP 20.9. user posted image user posted image
user posted image  amor real         -1. user posted image ,P 11.3., PDP 20.9.user posted image
user posted image   mmiro              -2.user posted image , NS 11.3., PDP 21.9.user posted image
user posted image  petra1978       -1. user posted image , NS 17.3, PDP 22.9.user posted image
user posted image  Zara82             -1. user posted image1P 1.2., PDP 23.9.

user posted image  bučkabb            -1.user posted image , 2P 6.3., NS 13.3., PDP 25.9.user posted image

user posted image  Marsy                - 1.user posted image , 3P 3.3., NS 18.3., PDP 25.9.user posted image
user posted image  anonimna L       -2. user posted image  2P 7.3., NS 4.3., PDP 26.9.user posted image
user posted image Čarli08             -    user posted image , 1P 6.2., PDP 27.9. user posted image

user posted image  maruškaš         - 2.user posted image 2P10.3., NS 14.3., PDP 28.9.
user posted image  ajcom1              -?. user posted image , 1P 11.2., PDP 30.9.
user posted image  urši*                -2. user posted image ,
user posted image  majaS80          - 2. user posted image , 1P 20.2.
user posted image  ZojaMiša           -   user posted image
user posted image  Pija76               -   user posted image
user posted image  jolly123           - user posted image
user posted image  metuljčica27     -2.user posted image , 1P 12.2. 
user posted image  najcom             -user posted image
user posted image  tejči28             -user posted image ,NS 5.3.,

user posted image  Anonimna         -2.user posted image
user posted image  Vesnika             -2.user posted image

z nami so začele:
C.septemberka
user posted image user posted image
Varci user posted image user posted image  

copka user posted image user posted image  
B.septemberka user posted image  user posted image
Sunny24user posted image user posted image  

*nana*user posted image user posted image  
uršula83user posted image user posted image  
babywishuser posted image user posted image user posted image  

*dotika* user posted image user posted image
pikica36user posted image user posted image

Dekleta, ko izveste datume PDP, gin. pregledov P(ultrazvok - UZ, nuhalno sv.-NS...),
sporočite, lahko nas seznanite tudi katera nosečnost je to za vas, starost
in vse seveda po prvem pregledu sporočite koliko pikic raste v vas.user posted image user posted image user posted image

Uporabne strani:

• Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:

PRVO TRIMESEČJE:
Prvotrimesecje

DRUGO TRIMESEČJE:
Drugotrimesecje

TRETJE TRIMESEČJE:
Tretjetrimesecje

user posted image

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi v nosečnosti:

http://www.mama.si/?menu=A01

• Še nekaj strani:user posted image  

Nosecnost
Ezdravje
Nocecniskikoledar
Bambino
Babymed
Register zdravil RS
Predpisovanje zdravil v nosečnosti
Baza podatkov o zdravilih

user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image          
Želim vam sanjskih user posted image , s čim manj težavami,
z veliko lepimi trenutki in veselimi brcikami
 in da septembra povijete prekrasne živahne, zdrave naše male septembrčke.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu onina)
Neposredna povezava do sporočila: 1543
4.3.2008 20:45:43   
arabela*
aja,sem se spomnila,da moram javit.Tretji pregled imam 12.3user posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1544
4.3.2008 22:24:52   
tasha23
IZVIRNO SPOROČILO: jakoLUlana

punce eno malo cudno vprasanje imam za tako zgodaj, ampak vseeno.

V prvi nosecnosti sem gibe zacutila okrog 19.tedna - metuljcki ki plesejo po trebuhu - zdaj to cutim ZE ZDAJ!! Zdi se mi nemogoce, ampak res cutim in to isto kot takrat. Pa ni prebava, ker nimam tezav... Kaksen nasvet?

Ma veš da tudi meni se je zazdelo že parkrat ta teden da čutimuser posted image , sem že mislila da sanjam, mogoče pa le ni tako nemogoče, da že čutim premike, booouser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1545
5.3.2008 7:23:51   
*zoe*
Lana17 me veseli, da nisem edina z ekstra kg user posted image  Mi je blo že ful čudno, ker so vse pravile, da se niso nič zredile ali pa samo po 1 kg. Je pa res, da sem mogla ful jest, če ne mi je blo takoj slabo. Sedaj se je situacija umirila tako da upam, da kg ne bodo šle tako hitro gor. Pol je pa tle še slaba prebava...

Morango, a veš, da se je tudi meni že zazdelo, da se nekaj premika po trebuhu. Zvečer ko sem se ulegla v posteljo in sem ležala na hrbtu. Sem mislila, da se mi že sanja, ker je blo drugače kot pri moji slabi prebavi. To je bilo do sedaj le enkrat.

Tejči28 držim pesti danes za tvojo NS. Jutri bo pa pestro glede NS, a ne? user posted image  Smo kar štiri.

(odgovor članu lana17)
Neposredna povezava do sporočila: 1546
5.3.2008 7:50:42   
Marsy
Evo me! user posted image
Pregled sem imela v ponedeljek (ker sem prejsnji teden zakrvavela) in ko me je G pretipala, pregnetla in naredila UZ, je ponosno rekla, da je vse lepo in prav . Pol se je pa najin pogovor mal zapletel, ko sem vprasala, ce so zdaj kaksne omejitve zame. Je rekla, da ne, pri fizicni aktivnosti se nama je pa ustavilo. Ta teden, ko sem bila doma, je bil zame prav krut, ker tega res nisem navajena, energije pa cist prevec. Tko da sem zadnja 2 dni ogromno mnenj nabirala naokrog in seveda vsak svetuje drugace. Mal smesno je, ko vsi svetujejo aktivno nosecnost, ko si pa tam, pa ti ne bi nic dovolili...
Odlocitev je za zdaj taksna: pocakam, da mine tale 12. teden, da se naredi, kar se mora v tem casu, pol pa naprej tako, kot zacutim, da pase telesu. Akcija! user posted image

Mal mi je tud mim o tem pisat, ker ve ne razpravljate dosti o tem. Lahko pa komentiram sanje. Veliko se mi sanja, sploh o osnovni soli. In tisti dan, ko sem zanosila, se mi je sanjalo, da imam sina in tudi ime vem - ce bo fantek, mu bo tako ime - sva z dragim takoj to dorekla user posted image .
Moja mami pa zanc izjavi: ves, se mi je sanjalo o gumbu. (Ja in?!) Pa je sla gledat v sanjsko knjigo in takole pravijo: novo zivljenjsko obdobje, penis. No, pol mi je bilo se manj jasno (Ja mami, kaksne plane pa mas ti?!) In ona je to povezala s tem: ja, babica bom in vnuka bom dobila!

Izgleda pa, da sem ena redkih, ki ne zeli izvedeti spola. Zanimivo...

Moji kg in mere: tehtnice nimam doma, tko da tega ne morem spremljat tako redno. Ko so me v 9. tednu stehtali pri G, sem imela 3 kg manj kot pred nosecnostjo. Pa niti enkrat nisem bruhala, samo apetita nimam. Se vedno... Edini obseg, ki vidno raste, je prsni user posted image . Tako da sem imela nedavno idealne mere (opa!). Zdaj pa mislim, da sem tudi v bokih in pasu dobila kaksnih 5 cm.

Spet sem ful napisala... jao... Drugac pa bi rada kaksno od vas tudi osebno spoznala (pa nic cudnega ne namigujem user posted image ), ampak ker imam manj aerobike, imam vec casa in bi mi prav pasalo s katero pokramljati. Ce je katera iz okolice LJ ali Domzal - se kar oglasite!

pa pa (to se je zdaj naucil moj papagaj povedat in se skos poslavlja)
Marsy

Aja, rast ploda me se mal zanima. V 9. tednu je meril 18mm, 10 dni kasneje (10 tednov) 31 mm. Torej je v 10 dneh zrasel 13 mm.
Cez 7 dni (v ponedeljek; 11 tednov) pa je meril 36 mm. Torej je zrasel 'samo' za 5 mm. A enkrat se jim bolj mudi, pa pol mal manj ali kako? user posted image

(odgovor članu *zoe*)
Neposredna povezava do sporočila: 1547
5.3.2008 7:52:05   
onina
Talcy - nič ne skrbi. Saj imaš samo 5 dni minusa. Pri meni je prvič izračunala, da imam 11 dni minusa, na naslednjem pregledu je bil pa plod čisto prav velik.

V prvi nosečnosti sem v 18. tednu začutila neko premikanje. Sem ravno sedela za mizo in sprva nisem jemala za mar. Ko se je ponovilo, sem vedela, da je to naš pikec.
Sedaj se mi zdi, da nekaj čutim, če visoko stegnem roko - ko npr. hočem nekaj vzeti iz police, ampak ne vem, če je to ravno to...se mi zdi, da je absolutno prekmalu, pa čeprav sem suhica. Tudi 15. teden je prekmalu. Mislim, da sem enkrat na Pušenjaku brala, da tam po 18. tednu pričnem čutiti, prej je samo prebava.

(odgovor članu *zoe*)
Neposredna povezava do sporočila: 1548
5.3.2008 8:31:19   
*bubi*
Dobro jutro!

Ne preveč mešat stvari..... v kombinaciji z NS lahko naredite DHT (dvojni hormonski test), rezultati se potem skombinirajo in skupaj pokažejo tveganje.

ČHT (4) pa se dela šele po 15. tednu, takrat pa merijo 4 hormone in samo iz tega podatka izračunajo tveganje. ČHT je manj zanesljiv kot NS in seveda veliko manj kot NS+DHT. ČHT na žalost ne morejo kombinirat z rezultati NS.

Kariotipizacija pa je odvzem dednega materiala ploda in določijo kromosomsko zgradbo. To sta BHR in AC, invazivna testa, ki sta seveda 99,9% zanesljiva, na žalost pa nosita tudi tveganje za splav.

Tudi jaz sem že občutila balončke v trebuhu, pa se mi zdi nemogoče. V 1. user posted image  sem pri 19t, v 2. user posted image  že okoli 17t, ampak se mi vseeno zdi nemogoče, da bi zdaj že pri 14t user posted image

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 1549
5.3.2008 8:35:34   
KAHLO
OJ moje pupe!!!

Krasno je brat te vaše novice s pregledov....mi kr toplo rata pr srčkuuser posted image user posted image user posted image

Vidim da vas je kar nekaj pisalo da že čutite svoje otročke, pr meni je pa čist drug ekstrem in me kar malo skrbi,jaz zadnje čase čutim mravlince na trebuhu in me kr žgečka tole, se moram kar popraskat......vem da otroček to ne mora bit ker čutim mravlinčke na takih mestih kjer moja bebek še zraven ne mora prit....mravliči me pa ali na eni ali na drugi strani in to nad popkom ali pa vzporedno z njim, a mislite da je to od prebave, ali ker raste trebušček in se koža razteza!?!?!?!?  Nevem no komaj čakam da pride že ta 13. ko imam pregled ker zdaj pa mam že par stvari za povprašat to svojo G!"!!!

Drgače pa vsem ki imaste danes preglede vse naj najuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu onina)
Neposredna povezava do sporočila: 1550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.