kekec in mojca
|
Janey, ne odnehat z dojenjem! Kaj misliš, da sem jaz uspela načrpat kaj več, kot 40 ml? Včasih je bilo tudi po 20 ml ali pa še manj... dojenčki se dojijo čisto drugače, kot če črpaš, zato dobijo veliko veliko več mleka, kot si sploh misliš, da ga imaš. Glej, preden popolnoma odnehaš, ti bi svetovala eno stvar: jutri se vleži v posteljo, s tamalim ležita skupaj cel dan. Ne razmišljaj o ničemer, ne misli na to, da nimaš mleka. Fajn je, če si bolj ali manj zgoraj brez, da te Jaka voha. Tamalega pristavi vsakič, ko bo pisnil... In to cel dan. Prsi bodo prazne, nič zato. S tem, ko bo poskušal zizat, bo dajal tvojemu telesu znak, da rabi več mleka. In še nekaj - poskusi mu jutri ne dati dodatka - niti enkrat ne. Mali tako ali tako uživa, ko je pri tebi in bo potolažen. Lakote ne bo tako hude, mogoče se bo tebi to bolj zdelo, kot bo v resnici. Govorim ti iz izkušenj - vem, kako je, da se ti zdi, da je otrok lačen. Tudi pri meni je bilo tako, da sem mislila, da sem brez mleka. Pa je mali lepo napredoval, torej mleko očitno je bilo in na koncu smo imeli problem, kako ga odstavit, ker bi on pri dveh letih še kar in kar naprej zizal in nič drugega jedel. Še nekaj - jutri nikamor ne hodi na sprehod, pač pa res počivaj. Noge v luft, glej televizijo, prižgi si DVD, glej filme, ki jih obožuješ... naj bo to samo vajin dan. In jej žgance... meni so zelo pomagali. V četrtek pa boš začutila naval mleka... In prosim, nikoli več ne gledaj, koliko mleka si načrpala. Nima smisla. Če bi imela električno črpalko, bi ti le-ta načrpala več mleka... Izgubit nimaš kaj - razen enega dne, ki ti bi dal lahko lažen občutek slabe vesti, če ne bi bil uspešen. Ampak po drugi strani pa boš vendarle vedela, da si pa naredila VSE za to dojenje. Mogoče še en nasvet - kontaktiraj Seven RR, ona je mojo prijateljico, ki je bila v enakem položaju kot ti, tako postavila na noge, da ima danes problem z odstavljanjem svoje punčke.
< Sporočilo je popravil kekec in mojca -- 26.2.2008 21:08:12 >
|