|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
25.2.2008 18:09:04   
NaTaŠa*
Barby- upam da je vse uredu in da boš prišla nazaj domov. Dobr oprav sržim pestke.

24.03.2008 je prijokal naš sonček- Nataša.

(odgovor članu sasy20)
Neposredna povezava do sporočila: 601
25.2.2008 18:10:26   
NaTaŠa*
26.02.

- simvir - GP + CTG
- Barb77 - GP + UZ
- Srčekgirll - UZ

27.02.

- sasy20 - GP
- Sky77 - GP
- modrookica -  GP +  CTG

28.02.

- violica_23 - UZ
- minicca - GP

29.02.

- Nile  - GP
- trnuljčica - GP

02.03

- u04111976 - GP+UZ

03.03.

- barby78 - GP

04.03

- Jo@n - diabetolog

06.03.

- pikica030407 - GP
- Ketrin - GP
- Sirenetta - GP

07.03.

- big mamma -  CTG

10.03.

- scorpiogirl - GP
- tasyo - UZ
- lepa posadka - CTG

11.03.

- petty82 - GP
- Jo@n - GP

13.03.

- Katja271 - GP
- resnično srečna - GP

17.03.

- SpeliG - GP

18.03.

-
Majček28 - GP

19.03.

- zokica - GP

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 602
25.2.2008 18:26:12   
sirenetta
Hej punce,

tu pri nas pa je taka megla, da ni več ne duha ne sluha o kaki pomladi, zgleda prej pravo jesensko vreme. No, upajmo da bo kmalu spet sonček pokukal.

Prejšnji petek sem zaključila z in moram priznat, da sem bila kar navdušena - ena mlada sestra nam je predavala in je kar stresala informacije iz rokava tko da so tista enourna srečanja minila kot bi mignil. Dosti se je navezovala iz teorije na prakso (ima tudi sama že dva otročka). No, mogoče sem tako navdušena, ker sama nimam še nobene prakse - moja prva user posted image .

Glede barvanja: tudi meni sta kar dva G zagotovila, da nikakor ne more bit škodljivo tko da se barvam celo nosečnost in je vse v redu...no, za ziher bomo videli in vedeli ko bo moj user posted image privekal upam, da ne s kako čudno barvo las user posted image user posted image user posted image

Brcike - moj mišek tudi ne brca več tako močno kot prej, njegovi premiki so bolj počasni in nežni nekje od 28.,29.tedna, pravijo da zato, ker nima več toliko placa kot prej.

Tiste, ki ste že oddale papirje na CSD, koliko časa ste čakale na odločbo?
Ste dobile odločbo za paket in za porodniško in za nadomestilo, torej vse troje?
Jaz sem papirje na CSD oddala že konec januarja (kar je sicer zelo zgodaj - to sem pa naredila zato, da se mi ne upošteva ena plača več za lansko leto, torej plače od decembra 07 do decembra 08, saj mi ta stara decemberska plača (za dec 07) precej dvigne povprečje).
Oddala sem vse naenkrat in sicer paket (oz.denar) in porodniška in nadomestilo. Dobila pa sem odločbo samo za paket. Ostalo pa ne duha ne sluha. A bi morala dobiti odločbo za vse troje naenkrat? oz. kako je bilo v vašem primeru?

Še eno vprašanje: v katerem H&M v LJ imajo tudi otroška oblačilca - tistem v centru ali v BTCju ali oboje? Če je katera bila pred kratkim, kako so kaj založeni? So ostale aprilčice že vse izropale ali je ostal še kakšen body in kak pajacek tudi zame in za mojega otročiča user posted image ?

Posteljica za mojega sončka tudi še ni pripravljena - sestavili jo bomo zadnji mesec, ostalo pa bom tudi jaz prepustila mojemu tako da se ne nabira prah. Če nas slučajno kaj prehiti, pa bo moral tudi sestavit sam preden se vrneva z user posted image iz porodnišnice, pa saj verjetno je to urica dela in nič več.

No, pozdravček vsem, držte se, počivajte kolikor lahko in uživajte v pričakovanju
user posted image user posted image

(odgovor članu sasy20)
Neposredna povezava do sporočila: 603
25.2.2008 18:44:24   
JABOLKO3
Se vidi, da imam dva bolnika doma, pa mi je malo dolgčas, ko ves dan nismo mogli nikamor, pol pa tukaj visim in vam težim.
Da še jaz pristavim svoje na temo luksuzne otroške opreme in šminkeraja - se mi zdi to precej mimo, ker kar se tiče otroka, njemu je v tej starosti popolnoma vseeno, če je voziček stal nekaj povprečnih plač, pa če ima na sebi dizejnerske cotke. Meni je važno, da je voziček oblikovan otrokovi starosti in razvoju primerno, pa da se preprosto zloži in gre brez težav v avto, da je iz pralnega materiala, pa da je otroku udobno in toplo, vse ostalo pa se mi zdi manj pomembno in moram reči, da sploh ne vem, kaj je sedaj 'in' na tem področju. Pa glede spedenanih mamic na mestnih ulicah - kakšen sprehod po svežem zraku je sploh to? Jaz sem svoja dva vsak dan cele ure vozila po hribih, gozdovih, kolovozih med travniki in njivami... - čimdalj stran od izpušnih plinov in hrupa, v mesto sem šla z vozičkom le po nujnih opravkih. Pač moje mnenje.

Lepa posadka oziroma ostale članice odprave v Ikeo - ker sem ena taka radovednica - a bi lahko prosim dobila geslo za ogled slikic?

Pa lep večer vsem.

(odgovor članu sasy20)
Neposredna povezava do sporočila: 604
25.2.2008 19:07:15   
NaTaŠa*
sirenetta- odločbo s CSD sem jaz dobila full hitr, mislm da v roku 14 dni. Dobila pa sem obe naenkrat za porodniški in pa denar (namest paketa). Tako da mi ni jasn zakaj pr teb tok cajta pacajo.

Lep večer še naprej

Papa

(odgovor članu JABOLKO3)
Neposredna povezava do sporočila: 605
25.2.2008 19:31:34   
Roberta69
NiLe, da še jaz mal pokomentiram avšaste mamice... VEČINOMA gre predvsem za ženske, ki imajo cele dneve čas in kakšno praznio v lajfu, pa jo je treba tako zapolnit... pa da ne bo pomote, mene osebno drugi ljudje nikoli ne zanimajo in se tudi ne vtikam v tak ali drugačen način življenja (mogoče edino z mojim user posted image kdaj kakšno rečeva, če gre za kakšne ekstreme), ampak tebi hočem reči, da je najlepši dodatek zadovoljen otrok h kateremu se še lepše poda srečna družinica... Drugače so pa eni ljudje pač taki, da se morajo še za v trgovino čist spedenat (s čemer ni nič narobe). Mene pa to sploh ne gane in mislim, da je lahko človek tudi v razvlečeni trenirki videti čist kul (namreč mene lahko ponavadi takšno srečate v kakšni trgovini user posted image ) oz. ljudje pač  posvečamo pozornost različnim stvarem. "Poznam" (pač tako ali drugače vem zanju) pa tudi jaz ene dve mamici, ki imata celo prvega otroka (recimo dvoletnika) dopoldan v vrtcu, zato da lahko s svojimi (brezdelnimi sponzoriranimi prijateljicami) posedata na kavicah in osvajata nove modne smernice. Sicer pa je to takšna tema, da jo je v parih besedah težko povzeti. Za konec bi samo rekla, da ni vse zlato, kar se sveti, ni pa tudi rečeno, da če je vse kot iz škatlice, tam nekaj ne štima. Po moje se je v življenju najbolje osredotočiti nase ter čim bolje krojiti svojo srečo in iz tega sledi, da bo na vsetu več srečnih ljudi, manj nerganja, manj foušije in manj brezveznih in praznih ljudi.
P.S. pa jaz imam rada lepe obleke, pohištvo, user posted image , lepega user posted image (mojega, ki je meni neskončno lep), itd., ampak si vse to privoščim oz. "imam" bi rekla, da na neškodljiv način (no, vsaj ljudje, ki me poznajo, ne bi nikoli rekli, da sem tako ali drugače avšasta ).

(odgovor članu JABOLKO3)
Neposredna povezava do sporočila: 606
25.2.2008 19:44:47   
jazabel
Lp, souser posted image !
Danes sem imela UZ. Drugače je vse OK, edino moja pikica je prava velikanka - glede na velikost po UZ ima mere za 37 tednov in baje tehta par gramčkom manj kot 3 kg. Tko da me je kar malo panika zagrabila.
Kaj pa vaše pikice - ali tudi pridno rastejo?

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 607
25.2.2008 19:54:57   
jazabel
Naslednji pregled mam 19. 3. pol mi bo pa ginek še enkrat Uz delal, da prever mojo velikanko. Vprašanje če ne bom med marčevke prešaltala user posted image

(odgovor članu jazabel)
Neposredna povezava do sporočila: 608
25.2.2008 20:14:33   
NaTaŠa*
26.02.

- simvir - GP + CTG
- Barb77 - GP + UZ
- Srčekgirll - UZ

27.02.

- sasy20 - GP
- Sky77 - GP
- modrookica -  GP +  CTG

28.02.

- violica_23 - UZ
- minicca - GP

29.02.

- Nile  - GP
- trnuljčica - GP

02.03

- u04111976 - GP+UZ

03.03.

- barby78 - GP

04.03

- Jo@n - diabetolog

06.03.

- pikica030407 - GP
- Ketrin - GP
- Sirenetta - GP

07.03.

- big mamma -  CTG

10.03.

- scorpiogirl - GP
- tasyo - UZ
- lepa posadka - CTG

11.03.

- petty82 - GP
- Jo@n - GP

13.03.

- Katja271 - GP
- resnično srečna - GP

17.03.

- SpeliG - GP

18.03.

-
Majček28 - GP

19.03.

- zokica - GP
- jazabel - UZ

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 609
25.2.2008 22:04:59   
Jo@n
Sirenetta, jaz sem vlogo na CSD oddala prejšnjo sredo in dobila odločbo v soboto s  priporočeno pošiljko. Je pa eno sklep za porodniški dopust in odločba za porodniško, drugo pa odločba za denarno nadomestilo namesto paketa. Tako da malo pokliči na CSD in povprašaj, kam so založili tvoje papirje user posted image

Jazabel, upam da tvoja pikica le ne prehiteva preveč... Zanima me, če so ti kaj merili cukr in je prehitra rast mogoče rezultat sladkorne?

Barby, drži se in ostani v enem kosu še nekaj tednov!

V službo grem še 7x, sicer mi ni jasno, kaj bom počela potem (hm, le kaj neki)... Tudi z dobrotami, ki mi nabijejo cukr preko dovoljene meje se vasih malo pocrkljam, upam da me diabetologija drugi teden ne bo za ušesa....

Pobožajte bušije in pozdravček vsem, pa nikar ne preveč hitet v porodnišnico (rodit)...

Lp Joan

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 610
25.2.2008 22:17:02   
jazabel
Jo@n tud sama sem pomislila na sladkor - ne niso mi merili, mogoče bi mi ga pa morali. Zdej je verjetno že malo pozno - sem že v 35 t, tko da, upam, da je bolj napaka na UZ in bo user posted image pač malo večja. Mogoče bo pa mala malo prej z mano, bomo videli. Danes sem sicer kar malo panična, a bo minilo. Sej bo vse OK. Če bi blo res kriza, bi verjetno G tud malo paničaril - pa niti ni.
Lp

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 611
25.2.2008 22:22:34   
SpeliG
Vidim da nisem edina, ki se kar ne more spravit spat, ha ha.

Jazabel, po mojem te nima kaj skrbet, če bi bilo kaj nenavadnega v tem bi ti že ginekolog povedal. Jaz sem v 33. tednu, pa moja user posted image  skoz malo prehiteva, po vseh merah kaže na 35. teden - pa je G. zadovoljen s potekom nosečnosti in me vedno še pohvali.

A sem si prav zapomnila in imaš namen rodit v Kranju? Ker sama že ves čas niham med LJ in KR, pa me v zadnjem obdobju bolj "nese" proti Kranju.

No, lepo nočko aprilčice!

(odgovor članu jazabel)
Neposredna povezava do sporočila: 612
25.2.2008 22:39:35   
NaTaŠa*
jazabel- todi pri meni user posted image prehiteva z rastjo in težo, sam G mi pa ni nič reku da bi blo kj narobe tud na cukr test me ni dau pa čeprav mamo u familiji sladkorno. So pa vse te tabele sam povprečje in nikjer ni rečeno da otrok mora v določenem  obdobju toliko tehtat. Kako bi pa zgledal da bi se vsi otroc rojeval z isto PT? Lahko pa da si prej zanosila. ker meni je G spremenu datum in mi je reku da sem verjetn 1 teden prej zanosila. Tako da če ti pa G reče da je vse OK pol je pa res vse OK.

Barby- nč se ni več javla upam da je doma in da je še v enem kosu.

(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 613
26.2.2008 0:24:13   
tasyo
Vidim da vse pridno spite... Jaz pa ne morem!!!user posted image  Zgaga me peče kot sto hudičev ine ne pomaga prav nič - ne Donat, ne mleko, ne kefir, ne suh kruh - sem hotela vzet Rupurut, pa nimam nobenega doma! To je čist men podobno.user posted image

Sicer pa - upam da je Barby še v enem kosu! Naj tvoj malček še počaka kakšen teden, no! Držim pesti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jazabel - tvoja punčka je pa res ogromna! No, mogoče si res malce prej zanosila, če že ves čas prehiteva. Ko takole berem, sem kar vesela, da naš škratek ni tako velik. Sicer pa nima bit po kom, saj sva oba z očkom bolj nizka.

Sirenetta, jaz sem vlogo oddala v petek, pa mi je gospa na CSD rekla, da dobim odločbo v roku 1 tedna, tako da bi jih jaz na tvojem mestu kar poklicala, kaj so zaštrikali. Verjetno je ostala na dnu kakšnega predala... Naj ti ne bo nerodno.
Glede H&M - mislim da je otroški oddelek samo v BTC-ju. Sicer zdaj nisem bila nič tam, tako da ne vem, kako so založeni, samo po moje morajo že met nekaj spomladanske robe. V Grazu smo namreč nakupovale tudi že poletne cunjice (se nisem mogla upret enem tako kjut kompletku oblekce, hlačk in klobučku user posted image ). Če si Ljubljančanka, seti verjetno splača it pogledat.

Hmmm, ker ne vem, kaj naj počnem, bom verjetno kar zrisala bodočo garderobo in pralnico, zdej me nihče ne bo motil... Zjutraj pa že navsezgodaj šibam na kavico - upam da bo dopoldan še kaj sončka.

Lepo spite še naprej!

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 614
26.2.2008 7:51:41   
katka28
Dobro jutro!

Vidim, da ste zelo pridne s cvekanjem, tako je prav.
Pri nas se dogaja mleka v izobilju tako, da me ze v Laktariju hecajo da sem prava mlekarca :) jah kaj cmo treba je nahraniti dvoje lacnih ust. Mala dva sta pod lucko saj sta dobila zlatenico upam, da danes ob 10 ne bo vec luck. Drugace pa smo zaceli pridobivati na tezi vceraj 10g ( danes upam, da bo ze ves) , trikrat na dan jih povecujejo kolicino maminega mleka ( jeee mama vesela ) se vedno pa imam upanje, da do velike noci pridemo domov user posted image .

Pridne bodite bozajte busije in uzivajte na soncku jutri je bojda napovedano slabo vreme....

pa pa

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 615
26.2.2008 7:57:32   
Isabellabina
Uh dobro jutro in eno user posted image za moč!

Jaz sem danes tako slabo spala ,kar naprej me je špikalo oz.šraufalo po trebuhu in sicer neredno sem že gledala na uro no pa se je proti jutru umirilo.

Hvala za vse pohvale ,saj jih doma nikoli ne dobim in mi kar pašejo,no hči je itak navdušena nad mojim delom za ostale pa lahko po obrazu vidim da je vredu narejeno in da so zadovoljni!

Uh današnje mamice po mestih so ene res ful načičkane njihovi otroci pa njim primerno tudi.Se pozna že pri vozičkih tukaj na vasi so vse bolj kako naj rečem  bolj vaščanske in une mestne.Se res pozna razlika.Jaz sem nekaj vmes,ker se še ne štejem za med tiste ki so kot kmetice!user posted image

Jaz imam že vse pripravljeno za prihod našega korenjaka,kupit moram le še alkohol in fiziološko raztopino za popek saj naša patronažna to dvoje meša skupaj.

Papirje od CSD-ja jaz tudi še nisem dobila pa sem oddala že 11.februarja.Eh bo že!

Barby-upam da si še doma v enem kosu!

Tolk zaenkrat grem neki pojest pol pa upam da se danes srečava s aprilčico Kristo28!

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 616
26.2.2008 8:03:20   
Isabellabina
Katka28--user posted image za napredovanje sinčkov.Da bi le hitro pridobila na teži.
Verjetno sem spregledala ali jih lahko dojiš ali jesta po flaški

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 617
26.2.2008 8:14:43   
Krista28
Evo big mamma, se že oblačim in šibam. Te pokličem, ko bom šla proti domžalam.

Otroka sta moja sreča in skrb. Ničesar ne zamenjam! Kristjan april 2006, Nadja - april 2008

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 618
26.2.2008 8:44:11   
sasy20
Dobro jutro!

user posted image  Katka upam da bosta pikca vsak dan več pridobila na teži in da boste kmalu doma. user posted image  ti pa se še kaj javi ko boš lahko da vidimo kako napredujete.

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 619
26.2.2008 9:13:18   
scorpiogirl
Dobro jutro, bejbe user posted image

Barby, upam, da je vse ok user posted image user posted image user posted image user posted image
Big mamma, res si super, da poleg toliko otrok uspeš še šivat stvari zanje user posted image user posted image user posted image
Katka, super, da se tkole optimistično javljaš user posted image pa same fajne novičke imaš user posted image upam, da kmalu vidimo kakšno slikico malih sončkov user posted image pa da boste doma prej kot mislite user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Ketrin
take so ponavadi tiste ki jih Scorpio ne mara in proti katerim se je morala boriti...Saj se spomnete, manikura, pedikura, ..... v glavi pa ... nula.... user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image kolk si me pa tole nasmejala user posted image sicer se še morava mal borit (ker do tiste obravnave mal traja), ampak dobro kaže user posted image

da se malo pohvalim ... za tisto seminarsko zadnjič sem dobila kar 10 user posted image tko da je zraven prišlo še mal motivacije za delat še kaj user posted image danes imam en izpit, tko da bo treba zdejle še mal pogledat vse skup ... pa potem v četrtek še eden, pol bo pa za en čas mir user posted image tam konec marca še kakšna seminarska, ostalo bo pa malo počakalo user posted image je tak lep sonček, da sem user posted image in user posted image "napodila" ven ... je čas za učenje user posted image

imejte se krasno, pa čimveč lepih novičk user posted image

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 620
26.2.2008 9:15:31   
kekec in mojca
Katka, ful lepe novičke!!! user posted image user posted image user posted image Ti pa kar pij, pij in še enkrat pij... da bo mlekeca res dovolj.

Ko smo že pri mleku, včeraj ponoči sem se zbudila, ker sem imela odejo vso mokro pri prsih... Najprej sem mislila, da me je Kekec, ki je takrat spal zraven mene, polulal, potem pa sem ugotovila, da to ni bilo možno... očitno mi je močno iztekalo mleko. Ampak čudi me, da v takšni količini! Danes je bilo vse ok...

Čez tričetrt ure se dobimo MB nosečnice skupaj s še nekaterimi mamicami... komaj čakam. Pride tudi Trnuljčica, pa upam, da se bo prikazala še Čmrlika...

(odgovor članu sasy20)
Neposredna povezava do sporočila: 621
26.2.2008 9:29:30   
pikica030407
Dobro jutro punce, hvala za  kavo.

Katka28- lepo da tvoja dva sincka lepo napredujeta user posted image user posted image user posted image .

Samo, da javim, da je Barby ostala v bolnici, kak bom  jo bom slisala pa vam javim., kak je z njo in s pikico.

Papa
Lep dan 

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 622
26.2.2008 9:48:27   
Majček28
Čao nosečkice,
par dni me ni pa porabim cel dan, da pridem na tekoče, čvekice user posted image

Prvo, super Katka in čestitke za vajina malčka user posted image  in glede na to, da je mamica prava 'mlekarca' sploh ne dvomim, da bosta user posted image user posted image  kmalu v vajinem naročju!

No, jaz pa te teden zaključujem delo, zamenjava je že v polne, teku in prav pasalo bo se doma crkljat in pripravljat za našo bejbo. Pohištvo so, začuda, pripeljal tko kot smo se zmenil user posted image  in celo v pravi barvi user posted image
Sobica je postavljenauser posted image  (ob priliki prilimam slikce ) , posteljico sva že oblekla, zdaj pa me čaka še pranje in likanje (in prav veselim se ga user posted image user posted image user posted image - enkrat za spremembo! )
Se je pa danes moje jutro začelo precej, precej stresno in hvala bogu se je končalo srečno! Na prehodu za pešce bi me kmal zbila avto user posted image  in to ena ženska, ki je na prehodu hotla prehitet mojga moža, ki je čakal da se grem varno čez cesto!!!!! Jaz bi se kmal sesedla od strahu, vsi so se ustavljal, ona se pa še dere zakaj zdej vsi stojimo in naj gremo že naprejuser posted image user posted image  Sej ni treba posebi povedat, da je moj možek zgubu občutek za realnost....... No, mogla sem tole napisat, čeprav ni nič vspodbudnega, ampak se mi že celo uro motajo sami črni scenariji po glavi in solze kar lijejo in samo pol metra je še manjkal....
Upam, da se bo dan nadaljeval bolj optimistično, sonček nam bo pa pomagal, a ne?

Punce, pazite nase in na svoje bušije!!!!!!!

(odgovor članu pikica030407)
Neposredna povezava do sporočila: 623
26.2.2008 10:29:06   
nana09
Pozdravljene aprilčice!

Tudi mene so kar zadržali v bolnici po pregledu v sredo. Izvidi so dobri, tako da sem lahko šla domov . Preglede bom pa imela vsak teden. Naslednjega imam že ta četrtek 28.2. Vzrok je predvsem prva nosečnost in strah pred ponovno preeklampsijo. Ena je spraševala kaj je to. To je bolezen v nosečnosti, ki je nevarna za mamico in otroka, lahko se konča s smrtjo. Simptomi so zatekanje, povišan krvni tlak in beljakovine v urinu. Jaz sem izgubila mojo princesko 4 dni pred PDPjem v prvi nosečnosti zaradi te bolezni, še posebej zato me zelo, zelo skrbi za Tosjo in vsak dan nestrpno čakam, da se bo oglasila. Sem v bolnici spoznala dekleta, ki so mi vlila pogum, da sedaj lažje govorim o tem, sicer ne rada omenjam mojo nesrečno zgodbo, čeprav v meni neprastano tiči želja, da bi prevrtela čas in sedaj strah, da se ne ponovi. Vem, da če bi takrat moja G ukrepala drugače, bi jaz povila moje detece, zato morate pri vseh težavah, ki jih opazite zelo zatežiti, da vas G vzame resno!

Najprej pa, da čestitam Katki28! Zelo, zelo lepo, da ste vsi v redu, zlatenica pa je najmanjša stvar! Iskrene čestitke user posted image user posted image user posted image

Jabolko3 - najprej glede lažnih popadkov baje pomaga magnezij, ali šumeče tablete ali Donat (do 0,5l). Glede lege user posted image pa sem tudi jaz mislila, da je obrnjena prečno, ker imam na levi bunko, na desni pa brce, pa se je na UZ izkazalo, da ima glavo dol, na levi ritko, na desni pa nogice user posted image . Res sem bila vesela, da je tako. Sedaj jo večkrat pobožam po ritki, ki jo včasih obrne na desno in potem čutim brce na levi, kako mi je všeč ko se rada cartla, saj ritko tako močno ven potisne, ko jo božam, da me kar zaboli user posted image . Glede prisotnosti očka pa ti tudi jaz želim, da bosta našla rešitev in bo tvoj user posted image lahko prisoten pri porodu, če je tako odreagiral, si sigurno zelo želi biti zraven. Jaz nisem nič vnaprej plačevala, pa so mi po porodu poslali položnico na dom.

Roberta - glede vlažilca zraka sva z mojim dragim ful preštudirala stvari, ker živiva v stanovanju in imava nenormalno suh zrak. Pade tudi na 20%, priporočljivo pa je 50%. Aja, pa zračenje v tem obdobju za vlažnost ne pomaga, ker je tudi zunaj suh zrak (dokazano-z vlažilcem pri zaprtih oknih dosežem 40% vlažnost, ko prezračim mi pade nazaj na 20%!) in koliko sem se jaz pogovarjala z mamicami, so rekle, da dojenčki veliko lažje dihajo in nimajo zamašenih noskov, če je vlažnost primerna. Res pa je, da z vlažilci, čistilci zraka itd. ne pridobiš kisika in moraš obvezno še zraven zračiti. Ne kupujta termičnega vlažilca, ker baje povzročajo plesen in bakterije. Ultrazvočni so najbolj primerni. Tudi pri ionizatorju bodita previdna, ker nekateri povzročajo ozon (ki je sicer do neke mere priporočljiv, vendar jez sem striktno proti). Jaz sem v Sanolaborju kupila ionizator in res ni toliko prašnih delcov v zraku, se lažje diha, a kaj ko imam sedaj umazana vsa okna (ker ga imam na okenski polici), predvsem pa vse električne naprave, ki so vključene (npr. TV) in to je prav umazano ne samo prašno. Razmišljam, če bom imela ionizator še dolgo vključen. Nama so priporočali čistilec zraka, ki sva ga naročila pri Ideo.si in so nama že trikrat poslali polomljenega ali pokvarjenega, sedaj pa že en teden čakam, da dobim nov del, ki ima motorček, stal pa je 200 EUR. NE PRIPOROČAM, da naročata pri njih! Sicer pa sem videla, da jih imajo tudi v Sanolaborju in te firme so kvalitetne. Za silo pa sva si sedaj kupila tega v BC, ki ga imajo v akciji, vendar piše da ima ionizator, ki povzroča ozon, zato ga ne mislim redno uporabljati, čeprav je tako, da noben vlažilec nima kvaliteten ionizator, ker to baje ne gre skupaj in zato predvidevam, da tudi nekega ozona ne more povzročati. Najbolj kvalitetni ionizatorji so z oglikovimi nitkami ali UV svetlobo. Uf, sem ti obširno napisala user posted image . Drugače imaš več o tem na spletni strani  http://www.ionizator.biz/html/ionizator.html

Glede odločbe iz CSD pa bi jaz rabila nasvet. Jaz sem dobila odločbo, vendar nikjer ne piše kdaj mi bodo nakazali denar. A vam kaj piše glede tega?

Tudi jaz sem se končno odločila, da bom sestavila posteljico, pripravila previjalni kotiček. Posteljico pa bo oblekel moj lubi, posteljnino sem mu že oprala user posted image .

Sem se v bolnici tako pomirila, da nimam beljakovin v urinu, da sem sedaj spet kot sonček in sem napolnjena s pozitivno energijo user posted image . Glede kupavanja cotik, pa sem jaz prav obsedena, ne morem mimo in imam že polno komodo, da komaj še kaj noter stiščim, pa še zmeraj kaj kupim user posted image . Še moj lubi je tako navdušen, da kaj kupi. Sva bila v H&Mu v CE in imajo tudi znižanja na 1,2 in 5 EUR, vendar je izbira zelo majhna, ampak jaz sem spet kaj našla .

Sem pa se res razpisala. Danes spet dobim obisk mojih staršev in jih bom kar izkoristila za sprehod user posted image . Če je katera Celjanka, ki se tudi rada sprehaja ob Savinji mi naj sporoči, jaz zelo rada hodim, vendar, ko sem sama nimam motivacije in so moji sprehodi bolj kratki user posted image . Moj lubi pride iz službe že po temi, dopoldan pa je zelo težko dobiti družbo, ker so načeloma vsi v službi.

Spet je dan za mrtinčkanje! Gremo ven! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 624
26.2.2008 10:32:09   
lepa posadka
Samo na hitrico...

3x hura za Katko. Vam res privoščim, da ste do Velike noči že doma, čeprav verjamem, da tudi v porodnišnici za vas lepo skrbijo. Super, da je tudi z mlekom vse OK. Naj pikca uspevata, ti pa bodi spočita in dobre volje.

MB nosečke...lepo se imejte...pa zvohajte kaj o TOSJI....me skrbi, da je že rodila. Lahko kaj preverite?

Fejst bodite. S ta malo sva povili že vse ranjene in bolne dojenčke...danes je na sporedu bolnica :-))))

Lep dan...vsaj pri nas še sije sonce :-)

(odgovor članu Majček28)
Neposredna povezava do sporočila: 625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?