nana09
|
Pozdravljene aprilčice! Tudi mene so kar zadržali v bolnici po pregledu v sredo. Izvidi so dobri, tako da sem lahko šla domov . Preglede bom pa imela vsak teden. Naslednjega imam že ta četrtek 28.2. Vzrok je predvsem prva nosečnost in strah pred ponovno preeklampsijo. Ena je spraševala kaj je to. To je bolezen v nosečnosti, ki je nevarna za mamico in otroka, lahko se konča s smrtjo. Simptomi so zatekanje, povišan krvni tlak in beljakovine v urinu. Jaz sem izgubila mojo princesko 4 dni pred PDPjem v prvi nosečnosti zaradi te bolezni, še posebej zato me zelo, zelo skrbi za Tosjo in vsak dan nestrpno čakam, da se bo oglasila. Sem v bolnici spoznala dekleta, ki so mi vlila pogum, da sedaj lažje govorim o tem, sicer ne rada omenjam mojo nesrečno zgodbo, čeprav v meni neprastano tiči želja, da bi prevrtela čas in sedaj strah, da se ne ponovi. Vem, da če bi takrat moja G ukrepala drugače, bi jaz povila moje detece, zato morate pri vseh težavah, ki jih opazite zelo zatežiti, da vas G vzame resno! Najprej pa, da čestitam Katki28! Zelo, zelo lepo, da ste vsi v redu, zlatenica pa je najmanjša stvar! Iskrene čestitke Jabolko3 - najprej glede lažnih popadkov baje pomaga magnezij, ali šumeče tablete ali Donat (do 0,5l). Glede lege pa sem tudi jaz mislila, da je obrnjena prečno, ker imam na levi bunko, na desni pa brce, pa se je na UZ izkazalo, da ima glavo dol, na levi ritko, na desni pa nogice . Res sem bila vesela, da je tako. Sedaj jo večkrat pobožam po ritki, ki jo včasih obrne na desno in potem čutim brce na levi, kako mi je všeč ko se rada cartla, saj ritko tako močno ven potisne, ko jo božam, da me kar zaboli . Glede prisotnosti očka pa ti tudi jaz želim, da bosta našla rešitev in bo tvoj lahko prisoten pri porodu, če je tako odreagiral, si sigurno zelo želi biti zraven. Jaz nisem nič vnaprej plačevala, pa so mi po porodu poslali položnico na dom. Roberta - glede vlažilca zraka sva z mojim dragim ful preštudirala stvari, ker živiva v stanovanju in imava nenormalno suh zrak. Pade tudi na 20%, priporočljivo pa je 50%. Aja, pa zračenje v tem obdobju za vlažnost ne pomaga, ker je tudi zunaj suh zrak (dokazano-z vlažilcem pri zaprtih oknih dosežem 40% vlažnost, ko prezračim mi pade nazaj na 20%!) in koliko sem se jaz pogovarjala z mamicami, so rekle, da dojenčki veliko lažje dihajo in nimajo zamašenih noskov, če je vlažnost primerna. Res pa je, da z vlažilci, čistilci zraka itd. ne pridobiš kisika in moraš obvezno še zraven zračiti. Ne kupujta termičnega vlažilca, ker baje povzročajo plesen in bakterije. Ultrazvočni so najbolj primerni. Tudi pri ionizatorju bodita previdna, ker nekateri povzročajo ozon (ki je sicer do neke mere priporočljiv, vendar jez sem striktno proti). Jaz sem v Sanolaborju kupila ionizator in res ni toliko prašnih delcov v zraku, se lažje diha, a kaj ko imam sedaj umazana vsa okna (ker ga imam na okenski polici), predvsem pa vse električne naprave, ki so vključene (npr. TV) in to je prav umazano ne samo prašno. Razmišljam, če bom imela ionizator še dolgo vključen. Nama so priporočali čistilec zraka, ki sva ga naročila pri Ideo.si in so nama že trikrat poslali polomljenega ali pokvarjenega, sedaj pa že en teden čakam, da dobim nov del, ki ima motorček, stal pa je 200 EUR. NE PRIPOROČAM, da naročata pri njih! Sicer pa sem videla, da jih imajo tudi v Sanolaborju in te firme so kvalitetne. Za silo pa sva si sedaj kupila tega v BC, ki ga imajo v akciji, vendar piše da ima ionizator, ki povzroča ozon, zato ga ne mislim redno uporabljati, čeprav je tako, da noben vlažilec nima kvaliteten ionizator, ker to baje ne gre skupaj in zato predvidevam, da tudi nekega ozona ne more povzročati. Najbolj kvalitetni ionizatorji so z oglikovimi nitkami ali UV svetlobo. Uf, sem ti obširno napisala . Drugače imaš več o tem na spletni strani http://www.ionizator.biz/html/ionizator.html Glede odločbe iz CSD pa bi jaz rabila nasvet. Jaz sem dobila odločbo, vendar nikjer ne piše kdaj mi bodo nakazali denar. A vam kaj piše glede tega? Tudi jaz sem se končno odločila, da bom sestavila posteljico, pripravila previjalni kotiček. Posteljico pa bo oblekel moj lubi, posteljnino sem mu že oprala . Sem se v bolnici tako pomirila, da nimam beljakovin v urinu, da sem sedaj spet kot sonček in sem napolnjena s pozitivno energijo . Glede kupavanja cotik, pa sem jaz prav obsedena, ne morem mimo in imam že polno komodo, da komaj še kaj noter stiščim, pa še zmeraj kaj kupim . Še moj lubi je tako navdušen, da kaj kupi. Sva bila v H&Mu v CE in imajo tudi znižanja na 1,2 in 5 EUR, vendar je izbira zelo majhna, ampak jaz sem spet kaj našla . Sem pa se res razpisala. Danes spet dobim obisk mojih staršev in jih bom kar izkoristila za sprehod . Če je katera Celjanka, ki se tudi rada sprehaja ob Savinji mi naj sporoči, jaz zelo rada hodim, vendar, ko sem sama nimam motivacije in so moji sprehodi bolj kratki . Moj lubi pride iz službe že po temi, dopoldan pa je zelo težko dobiti družbo, ker so načeloma vsi v službi. Spet je dan za mrtinčkanje! Gremo ven!
|