zokica
|
Ojla, punce Jaz se po kratkem času spet javljam, sva bila par dni brez računalnika in sem mislila, da se mi zmeša Sicer pa sem vas komaj prebrala. Če boste nadaljevale v takem tempu, bomo do aprila še enkrat dosegle 200 - tico Vidim, da ste vse pridne z nakupi, midva sva od kolega dobla en kup cotik, tako da ne rabim nič kupovati, drugo (kar še manjka) pa pride na vrsto marca . Vidim, da se Tosja že kar nekaj časa ni oglasila, upam, da ni kaj narobe. Tosja, držim pesti zate, da je vse v redu No, včeraj sem imela pregled, vse je v redu, naš mišek tehta 1760 g, malo se mi zdi malo, ampak je rekla, da je to čisto normalna teža za te tedne, tako da Med UZ je premikal rokice, pa tudi slikico obrazka sem dobila Dala sem tudi kri in vodo, očitno več nisem slabokrvna, ker mi ni nič rekla, da bi še morala dobiti kakšne tablete, dobila pa sem kremo za vstavljanje Dalacin, ker imam močan izcedek (že spet), pa kaj čemo. Za seznam, naslednji pregled imam 19.3., pa moj rok se prestavi, sicer je tukaj na seznamu napisano 26.4., ampak mi je G določila 28.4., sedaj pa se prastavi na 27.4., ker je prestopno leto. Regres in dopust! Vse tiste, ki ste zaposlene za nedoločen čas, vam ne glede na to, če ste na bolniški ali na porodniški, pripada poln regres, za dopust pa ne vem, ker ga jaz letos nimam, saj sem že od lani od 20.8. na bolniški, ker pač ne smem delati, ker delam v strupih in delo nosečnicam ni dovoljeno. Za tiste, ki ste zaposlene za določen čas (no, vsaj pri nas je tako), če zanosite pred iztekom pogodbe, se lahko zmenite tako, da greste za ta čas (do porodniške) na zavod na čakanje (če se vam bolj splača, ker bi dobile več plačano), ampak vas mora delodajalec po koncu porodniškega dopusta spet zaposliti, tokrat seveda za nedoločen čas; ali pa vam da pogodbo za nedoločen čas takoj. No, tako je na naši firmi, jaz s tem nisem imela problema, ker sem že prej dobila za nedoločen čas. Je pa se zdaj že 2x zgodilo na eni firmi v bližini našega kraja, da so nekaj nosečnic odpustili še pred iztekom pogodbe, bilo je tudi v časopisu. Tako, jaz grem zdaj spet klicat na komunalo, ker še vedno nimamo vode. Uživajte, ne naprezajte se preveč, pa tiste, ki greste v Ikeo, fajn zrihtajte