nana09
|
Lepo pozdravljene! Trnuljčica, te tako razumem glede tvoje prizadetosti. Tudi meni je ta vikend tašča izjavila, posteljice pa tokrat ne pripravljajta, ker prinaša nesrečo. Srce mi je skoraj počilo. In sedaj si očitam, da je tudi to krivo za prehitro slovo od moje prvorojenke. Jokala sem dva dni in še zmeraj se nisem prav potolažila. Pa sicer nisem vraževerna. Prosim vas, tiste, ki imate že več otrok, pomagajte mi, je to res kar pravi moja tašča? Ve ste pri vaših otrocih pripravile posteljice preden ste rodile? Sej si sedaj ne bom upala postaviti posteljice. Pa moja tašča ni zlobna, verjamem, da niti pomislila ni da me bo tako prizadela. Sem vesela za Sandrin, da je zbrala pogum in vseeno šla v bolnico na pregled. Držim pesti, da tvoj zdrži vsaj 34 tednov ! Tudi Katki in njenima želim vse dobro ! Glede šivov je priporočljivo, da si kupite tisti šlaufek za napihnit. Meni je zelo pomagal. Doma pa sem uporabljala tudi blazino za dojenje. Glede mastitisa pa pomaga tuširanje s toplo vodo, sicer pa tako boli, da ponavadi hitiš k zdravniku. Sandrin za te tedne po UZ so meni rekli, da je lahko cca toliko odstopanja koliko tednov si noseča (torej sedaj že 31%), zato so najbolj realne ocene na začetku po UZ. Mislim, da je PDP, izmerjen na NS najbolj pravilen. sedaj lahko imaš odstopanja že zato, ker oni imajo neke normative od katerih pa naši malčki v pozni nosečnosti lahko že precej odstopajo. Mislim pa, če ti pokaže več pomeni, da se mu dobro godi in da dobiva zadosti hrane, ne hira. To je zelo dobro in pomembno! SpeliG, sem bila tudi jaz čist paf, ko sem prebrala tisto glede dopusta in regresa. Kaj to pomeni, če sem od začetka leta v bolniški in potem v porodniški ne bom dobila niti 1 dan dopusta in niti 1 EUR regresa??? Pa, če pa so res to sprejeli, naša vlada je pa res za . Pol bodo pa rekli, da so zaslužni zato, da nas je več nosečnic in več otrok???? Me zelo zanima kaj ti bo rekel odvetnik, javi prosim! Nič se pa preveč ne sekiraj, prvo je , pol pa delodajalec. Mene jezi najbolj, ker sem imela v planu po porodniški koristiti dopust in tako ostati še 1 mesec z mojo pikico doma...tiste eure pa si naj vtaknejo nekam, če mislijo, da bodo zato bogatejši...joj se grdo pogovarjam Jo@n, hvala za izpis člena iz zakona! Joj, sej nisem uspela vsega prebrati, moram se iti uredit, ker imam to smotano komisijo za bolniško, je pa fajn, da sem vas prej prebrala, ker mi tole z dopustom lahko koristi. Mogoče se bom lahko zmenila, prej pa bom poklicala našo kadrovsko. , držite se še naprej in vsem želim še naprej tako pozitivne izvide iz UZ in pregledov!
|