SpeliG
|
Najprej Sandrin , da malček še čaka v trebuščku, kar naj še malo zdrži... Sicer pa je za mano grozen dan, komaj čakam da mine. V službi so me grdo razočarali, sploh glede na to, da nisem manjkala en dan in da delam vsak dan več kot osemurni delavnik. Potem pričakuješ pošteno ravnanje z druge smeri, a očitno pričakujem preveč. Danes sem takoj za dobro jutro dobila e-mail od naše kadrovske direktorice, da je s 1.1.2008 stopil v veljavo nov zakon, po katerem porodnicam, ki ne oddelamo pol leta v tekočem letu, pripada le sorazmeren del dopusta in seveda regresa. Kar bi v mojem primeru pomenilo cca 4 dni dopusta (ostalih 20 dni mi propade, ker mi ga tudi ni dovoljeno prenest v leto 2009) in lahko si mislim koliko regresa. Ful sem razočarana, sploh ne morem verjet, da gredo tako nizko in sem šla vsa v solzah na pregled h G. Hvalabogu je z našo punčko vse OK, ampak danes ji ni prav nič lepo v mojem trebuščku, ker se sploh ne morem pomirit. Ne bom sedela križem rok, ker mislim da je to pravno nemogoče, ne moreš kaznovat nekoga z odvzemom dopusta in regresa, ker je noseč?! Sem že naročena pri odvetniku in bom šla do konca, zdej mi je pa čist zadost. In da ne omenjam, da grem delat le še jutri, potem pa adijo služba, dober dan bolniška. Ampak je žalostno, da ženski ki gre v osmi mesec ne dajo miru s takimi in namesto da bi se lepo poslovila za eno leto, se moram zatekat k odvetnikom... No, pregled je šel pa v redu, sej se probam prepričevat, da je to tisto važno in se pomirit, a kaj ko je tako težko, že tako smo bolj občutljive in res ne rabimo takih pretresov. Mi je morala sestra trikrat merit pritisk, ker sem očitno imela tako povišanega, da je aparat začel piskat in ni zmogel merit... Upam da ste imele kaj lepši dan, tako kot je bilo lepo sončno vreme!
|