|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2008 - 2.del
18.2.2008 22:20:02   
Naša črtica koraka
Uf, saj res! Porod sredi noči ... kdo mi bo pa pazil mladiča?!
Vsi znanci živijo tako daleč, da lahko vmes doma rodim, ozr. sama, brez user posted image  v P.
Uf, uf, uf ste mi dale mislit, hvala!

Sicer pa sem danes gloncala in ribala, drgnila in brisala, prala, zlagala - ni da ni - in stanovanjček je tipi top. Zdaj pa še svoja moška naučim letati po zraku - da ne bosta svinjala po tleh - pa mi ni treba čistiti tal vsaj še pol leta!user posted image  jeee, kako imenitna ideja!

TAko, drage moje, to je vse kar zmorem napisat, prebrala sem le ZOFYino pisemce, ker je bilo pred mano - ne morem več , moram spat!

LAhko nočko !

Oči: kateri inštrument bi se učil v glasbeni šoli?
M. (4leta): gramofon ... tuba je še pretežka!

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 1751
18.2.2008 22:55:10   
ljubljana
Punce če mate 5 minut časa si poglejte tole

http://uk.youtube.com/watch?v=NEjykuEuZG8

Sem videla že marsikaj ampak kaj takega pa še ne.

(odgovor članu Naša črtica koraka)
Neposredna povezava do sporočila: 1752
18.2.2008 23:10:54   
mergetka
Ljubljana, pa to je res noro, najboljš mi je tam okol 1:20 . Česa je zmožno človeško telo, svašta. Sej tud porod in nosečnost je neke vrste čudež. Za kolkkrat se že poveča maternica v 9. mesecih? Se ne spomnim točno, sam ko sem to slišala, sem bla čist fascinirana...

Lucalu, ti se pa ne heci z oblinami, ko ti škorpion vse sprot pobere user posted image !

(odgovor članu ljubljana)
Neposredna povezava do sporočila: 1753
19.2.2008 0:14:18   
Nasy
Drage moje, lepo in mirno nočko vam želim, moja ne bo mirna, bo kr veliko obiskov WCja, ker sem prej bla tko žejna in sem skoro zeksala 2 deci kokte z vodo..ko sem res žejna pač morjo bit mehurčkiuser posted image

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 1754
19.2.2008 0:16:27   
mergetka
Ojla, spet jaz user posted image .

Sem jedla res pozno večerjo in brez veze, da grem v posteljo, ker itak ne bi mogla zaspat.

Pa sem se odločila, da pripravim torbo za user posted image ! In me je kr stisnilo: ja, zdaj smo pa res blizu!  Pa ko sem odprla newborn fixiese, take mičkine so....

A je mela še katera podobne občutke pri tem user posted image opravilu?

Lahko noč!

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 1755
19.2.2008 0:19:45   
Nasy
Mergetka, jaz sem imela take občutke pri likanju unih tetra majčk..pa kapicuser posted image kot bi za igračke likalauser posted image

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 1756
19.2.2008 0:22:40   
mergetka
Nasy, jaz se tud "nacejam" s sokom, čeprav bom pol skoz na wc-ju, sam kaj češ, če sem pa žejna. user posted image rabi tekočino...

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 1757
19.2.2008 5:45:23   
lucalu
Dobro juto punce! Kako smo kaj danes? Mi smo spali porazno... pravzaprav sploh ne vem, če smo kaj spali... celo noč neko premetavanje, pa vstajanje, pa spet premetavanje - GROZA!!! user posted image  Očitno je zdaj tako, da vsako drugo noč spim odlično, in ostale porazno... vmesne ni! user posted image
No, zdaj si grem skuhat kavico... potem vas pa še preberem od včeraj...
Pridne bodite, božajte bejbije in javljajte se!!!

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 1758
19.2.2008 5:46:42   
janet
Dobro jutro!!!

No danes sem pa prva. Sem spala solidno okrog pet ur, pa 3x na wc, sam sem kar nazaj zaspala. Danes si ne morem privoščit it nazaj spat, se mi ne splača, ker morm bit ob osmih že na pregledu.

Moj dragi je že na poti v službo, Nežo grem pa zdaj zbudit, da se spravima za šolo. Ima danes prav posebej nahrbtnik pripravljen z barbikami in vse kar spada zraven, da se bo ona lahko igrala do osmih in med glavnim odmorom, ma kak jim je fajn, ker pač ne rabijo kaj razmišljat, ma naj se igra, naj ima mladost čim bolj dolgo. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Včeraj popoldan sma šle z mojo mami v trgovino in sma končno našle kompletek za iz bolnice, sma hodile eno uro da sma izbrale nekaj kar mi je blo všeč, ker nisma našle ene pametne jopice za črez majčko, da bi pasala h kompletku. Sma pa vzele dvodelnega, je pliš, majčka je modra, rjava, bež in zelena - nežne barve, na sredini je pa narisan tak slonček, spodnji del so pa rižaste hlačke iste barve in zaprte spodaj ( na nogice ), no jopica je pa s kapuco nežno rjava s kombinaacijo nežno modre, pa pri rokavčkah, ko jih zavihaš ima spodaj blago rižasto,isto v kapuci, podobno kot hlačke, tak da sma ful lepo skombinirale, sem pa vzela kompletek 56, jopico pa 62, čeprav sem prvo rekla da bom kar 62 kupila(pa tudi bi če bi bla številka), ma saj pa tud ni bil tako drag, če bi mu tud bil kar premali, je mišljen za iz bolnice domov, sem hotela nekaj novega, pa da sama izberem, čeprav je spet plačala babica.user posted image

Tako grem zaj se javim po pregledu, da vam povem kakšno je stanje.

Lep dopoldan vsem, čeprav je mrzel! bbbbbrrrrrrrr    !!!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 1759
19.2.2008 5:47:34   
janet
Nisem prva sem preveč napisala, me je Lucalu prehitela za minutko.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu janet)
Neposredna povezava do sporočila: 1760
19.2.2008 6:01:17   
lucalu
IZVIRNO SPOROČILO: Katy13

Lucalu - čestitke za uspešen pregled. Ti še kar malo počakaj doma, da tvoj user posted image  še malo pridobi na teži. user posted image  Saj v naši družbi ti pa tud nič ne fali? user posted image

Popolnoma prav imaš Katy! In meni se še čisto nikamor ne mudi. user posted image

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 1761
19.2.2008 6:05:34   
lucalu
IZVIRNO SPOROČILO: eva78

Lucalu, jaz imam pa pregled v petek. Zadnjič mi gin. ni nič povedala okoli teže, zdaj pa ji moram rečt, da jo malo premeri in stehta. Ker sploh nevem, kak kaj raste.user posted image Jaz se itak ne redim več, upam,da vsaj tamala pridno papca. Pa še ta sladkorna- se mi zdi,da bi me mogla malo bolj v obzir vzet. Pa sploh nevem, če me bo kaj dala na CTG. Svojega nima, vprašanje pa, če kaj pošilja v bolnico. A tebe da od zdaj dalje vsakič na CTG?

Mene da zdaj vsakič na CTG, zaradi kontrole plodu (če se mu vredu godi v trebuščku)... če pa je s plodom vse vredu pa nekateri G nikoli ne opravljajo CTG-ja... razen, če je nosečnica po PDP-ju (to sem zadnjič prebrala na Pušenjakovem forumu). user posted image

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 1762
19.2.2008 6:07:05   
lucalu
IZVIRNO SPOROČILO: mergetka

Lucalu, ti se pa ne heci z oblinami, ko ti škorpion vse sprot pobere user posted image !

user posted image user posted image user posted image  Ko bi mi vsaj!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 1763
19.2.2008 6:07:37   
lucalu
janet veliko sreče danes na pregledu!!!

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 1764
19.2.2008 6:11:54   
lucalu
Nasy lepo, da si še 2 v 1 in čestitke user posted image user posted image user posted image  za uspešen pregled!!!

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 1765
19.2.2008 6:24:01   
katj
jutro,

mi smo spal tako tako, mark je skoz neki jamru. vseen pa bolš to, kot takrat ko bedim.
prov mi zdej ni več luštn, me skoz skrbi, k je trebuh trd. pol pa ponoč ne vem kok časa že in me skrbi da user posted image  kej ne paše. katja, pejd rodit.

so pršli včer markijevo sobico neki popravit in so skor celo razstavil. pol sem jo 2 uri pospravlala, pa lezla v višave koza, in sem bla zvečer kr fajn zmatrana. to je pa vse kar sem včer nardila, pa rižoto skuhala.

user posted image user posted image user posted image  za fajn user posted image , za dons pa tud srrečno na pregledih.

pr men delajo ctg od 37. tedna, preglede mam na 1 teden že en mesec, UZ pa le če bom čez rok.

lep dan.

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 1766
19.2.2008 7:47:26   
Nasy
Dobro jutro na ta sončen torek! Mi smo spali še kr, le mojuser posted image   se je skozi premetaval, nekaj jamral in sanjal, je 2x rekel : "Hvala za tolažbo!"user posted image Verjetno je to posledica včerajšnjega obiska oz. pogovorauser posted image
Srečno vsem, ki imate danes preglede!!!

(odgovor članu katj)
Neposredna povezava do sporočila: 1767
19.2.2008 8:19:24   
perp
dobro jutro
Tudi za mano je taka bolj čudna noč. Sem se vmes zbudila in nikakor nazaj zaspati. Imava pa tko majhno stanovanje, da ne morem nič iti ponoči delati, ne da bi mojega zbudila.  user posted image  
No sej se bo itak mogu navaditi nočnega zbujanja, pa jokcov pa tko ... Kva bo luštno. Ampak itak bodo naši marčki in marčice dobri nočni zaspančki. Celo noč nam bodo pančkali.user posted image user posted image user posted image user posted image

Zdej grem malo pospraviti stanovanje, nato pa likanje cunjc za tamalo.

Uživajte in upam, da bo danes lih tko dobr vreme kot včeraj.

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 1768
19.2.2008 8:44:58   
katj
sem prštimala spalnico za user posted image , najino postlo prestavla, nočne omarce in zibko na svoje mesto. pomila po tleh in posesala povsod. še zlikat za zibko in oblečt.

zdej grem pa mal spančkat še. mal user posted image  ponavadi cca 2 uri user posted image .

(odgovor članu perp)
Neposredna povezava do sporočila: 1769
19.2.2008 8:51:19   
Joži79
Dobro jutro vsem!

Tudi jaz vam želim veliko uspeha pri pregledih.

Imela pa bi eno vprašanje: ali je katera slučajno že delala vaje za obrat ploda. Moj user posted image je namreč star že 37 tednov in še vedno obrnjen z ritko navzdol. Prebrala sem neki 2 varianti: ena je ležanje na boku s polnim mehurjem in želodcem, druga pa vaje na vseh štirih (ena tudi na hrbtu), vendar je za slednjo pripisano, da če je otrok obrnjen pravilno, se lahko potem obrne narobe. Mene je za to zadnjo malo strah, ker je zelo aktiven in nimam toliko izkušenj da bi lahko kar sama določila kje ma glavo, kje nogce itd., se pa skos premika (najbrž ne tolk da bi se obrnu, sam je pa fejst aktiven) - menda je bolj majhen in imam tudi veliko plodne vode.

Vprašala bi tudi ali ima katera izkušnje z zunanjim obratom. V LJ jih delata dr. Pušenjak in še eden.

Lep dan, pa pojdite na sončka!

(odgovor članu perp)
Neposredna povezava do sporočila: 1770
19.2.2008 8:55:23   
Dinki
Dobro jutro še iz moje strani.
No jaz sem spala dobro, tako kot zmeraj user posted image ...mi je kar hudo ko preberem, da nekatere spite slabo, bi bilo fajn, da bi se vsaj zdej še mele možnost naspati pred prihodom naših bejbijev, ampak kaj čmo, o tem zgleda ne moremo odločati.

Ste kar dosti načvekale še včeraj zvečer.

janet, želim ti veliko sreče danes na pregledu.
Mergetka, ti si pa tko lepo opisala svoje občutke pri pakiranju za iz porodnišnice user posted image . Jaz še ne vem kako je, ker še zmeraj nisem nič spakirala, imam pa to namen danes narediti. 

NČK, tvoji posti so pa prav smešni....moške naučiti leteti?? user posted image user posted image user posted image  ko ti to rata, mi sporoči recept user posted image

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu perp)
Neposredna povezava do sporočila: 1771
19.2.2008 9:03:54   
Zofy
IZVIRNO SPOROČILO: *BellaLuna*

Čestitke še vsem ostalim za uspešne preglede user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Zofy
Jaz ga mam šele naslednji četrtek in kot mi je sestra razložila, naročajo na 3 tedne, tako da predvidevam, da bom imela samo še 2-3 pregledeuser posted image . UZ sem "pokurila", tako da mi tudi tega po moje ne bo delala več. Kako bom pa potem vedla koliko je user posted image velika in težka in koliko ima obseg glavice?? Kaj pa CTG? Koliko ti jih pripada, ker meni ga sploh še ni omenila, pa sem v 36. tednuuser posted image

Jaz sem imela danes prvič CTG, pa sem noseča 36t6d. Jih pa delajo ful različno, eni že v 35. tednu ali prej, drugi sploh ne, ...  Pregledi naj bi bili pa nekje od 36. tedna naprej vsak teden. Moj zadnji je bil 14 dni nazaj, zdaj bodo pa na 1 teden.
Glede UZ pa je meni G rekla, da se nekje v 37., 38. tednu ponavadi naredi UZ, da se oceni premer glavice, približna porodna teža ... Je pa to verjetno spet odvisno od G.

BellaLuna, hvala za odgovor!

Jaz sem pa bolj slabo spala - se je user posted image vrnil in celo noč smrčal user posted image . Če bo danes tudi tako, ga bom v dnevno sobo poslala spat, ker to je čisto too much. Pol se pa še pritožuje, da zakaj ga zbujam in da kako sem nesramna...

(odgovor članu *BellaLuna*)
Neposredna povezava do sporočila: 1772
19.2.2008 9:11:21   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: Zofy

Jaz sem pa bolj slabo spala - se je user posted image vrnil in celo noč smrčal user posted image . Če bo danes tudi tako, ga bom v dnevno sobo poslala spat, ker to je čisto too much. Pol se pa še pritožuje, da zakaj ga zbujam in da kako sem nesramna...

user posted image  Zofy, imaš enak problem kot ga je imela zadnjič Arabela...je bila brez moža pa ga je pogrešala, ko ga je pa dobila nazaj domov, je pa celo moč smrčal. Se hitr navadimo na nekaj drugega, ne? user posted image
hvala bogu, da moj ne smrči, ker mene tudi drugače vsak lajež od sosedovega psa ponoči zbudi.

Joži79, jaz žal ne poznam nobenega primera glede izvajanja obrata....sem brala, da to izvaja Pušenjak, ampak da tudi ni 100%, da je uspešen obrat. Vsekakor upam, da ti bo kdo znal svetovati okrog tega in držim pesti, da ti uspe user posted image ...če nisi prepričana kako je user posted image  obrnjen ti svetujem da se posvetuješ še s svojo G...prosi jo, da ti malo večkrat sedaj na koncu preveri lego user posted image .

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 1773
19.2.2008 9:15:27   
marita
Jaz sem spala super, sploh ne morem verjet.user posted image

Joži 79: Jaz sem v prvo in drugo delala vaje za obrnitev otroka takole: ulegla sem se na hrbet in pod medenico podložila 2 povštra. Glavo imaš na ravnem, tako da je nižja od medenice. Tako sem ležala kakših 10 min, vmes sem brala revijo. V prvo se mi je otrok obrnil v 30. tednu. Zdj v drugo pa na pregledu v 32, tednu še ni bil dol in mi je tud rekla, če na naslednjem pregledu ne bi bil dol obrnjen, da bi me dala na zunanji obrat. Kontrolo sem imela čez 2 tedna in v tem času, se je je obrnil.user posted image  Zdj ne vem, al so te vaje pomagale al ne, pojma nimam. Sem pa brala pri pušenjaku o tem, sej je kr dost napisano.

Danes grem na kontrolo za cukr 90 min po kosilu se moram javit.

Pol grem pa na ctg, jutr mam pa pregled pri svoji g., in moram imet vse izvide s sabo. Zaenkrat se pa še nič ne dogaja konkretnega, čeprav sem vsak dan ful aktivna.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 1774
19.2.2008 9:23:51   
Katy13
Da se vam na hitro javim. user posted image  Sama sem spala odlično, z enim obiskom WC-ja.

Veliko načvekajte, da bom potem imela kaj brati. user posted image

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu marita)
Neposredna povezava do sporočila: 1775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.