|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2008 - 2.del
18.2.2008 12:48:59   
gaya24
Hojla!

Dinki: Ful lepa previjalna, pa fajn velika. Js mam sam 50x70 pa se mi zdi zdaj mal malo. Bom očitno mogla po enem letu kar na kavču sprevijat user posted image .

Ve, ki ste med prvimi na seznamu za v P bote pa res počasi mogle spakirat. Js tud nevem kakšno torbo naj vzamem, verjetno bom kar eno mini potovalko mela, ko sem jo prej za fax uporabljala in pa previjalno torbo-tja bom pa vse za user posted image spakirala.

Tud js moram it v trgovino, ker se mi za vikend ni dalo. Sovražim gužvo ob sobotah in nedeljah, ker je cela Koroška v Mercatorju pa Šparu...

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1701
18.2.2008 12:51:24   
gaya24
Katy13: Kako nardiš pirino rižoto? A namest riža piro skuhaš al kako? 

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 1702
18.2.2008 12:54:57   
Katy13
Če katero zanima nosečniški koledarček, si ga lahko naroči na naslednji povezavi:

http://www.activia.si/

Jaz sem ga dobila pri prvem obisku pri G.

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 1703
18.2.2008 12:56:02   
Katy13
IZVIRNO SPOROČILO: gaya24

Gaya24 - ti sporočim zvečer, ker je user posted image  kuhal. user posted image

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 1704
18.2.2008 12:57:48   
Katy13
Glede pakiranja za v porodnišnico. Za user posted image  bom spakirala v Nivejino torbo (rukzak). Za sebe bom pa verjento v eno malo paotovalko, moram najprej vse stvari zložit na en kup, da bom videla koliko je sploh tega. Občutek imam, da ne bo veliko stvari za mene. user posted image  Ali pa se mogoče motim?!

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 1705
18.2.2008 13:06:39   
Katy13
Že nekaj časa vas imam namen vprašat. Tiste, ki štejete gibe, a štejete samo brce ali tudi tiste premike, ko se upre v maternico?

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 1706
18.2.2008 13:08:12   
Katy13
IZVIRNO SPOROČILO: Katy13

Gaya24 - ti sporočim zvečer, ker je user posted image  kuhal. user posted image

Če se ne motim, se kupi že neka mešanica in se potem to skuha. Bom se pa pozanimala kje se to kupi. Sem pa našla en recept na netu, kjer vse sam delaš.
Pirina rižota z belim mesom

Sestavine za 4 osebe
40 dag perutninskega mesa brez kosti,
olje,
30 dag zelenjave (korenje, zelena, bučke, brokoli, pisana paprika, idr.);
lovorov list, sol,
2 dl sladke ali kisle smetane,
1 žlica fino mlete pirinine moke,
limonin sok ali belo vino,
žlica sesekljane krebuljice,
20 dag oluščenega pirinega zrnja;
1 liter vode, sol, sesekljan peteršilj.

Priprava
Pirin riž kuhamo v vodi. Ko se zrnje zmehča, ga osolimo, primešamo maslo in sesekljan peteršilj. Perutninsko meso narežemo na rezine ali kocke, jih na oljčnem olju popražimo, dodamo na poljubno velike koščke narezano zelenjavo, začinimo, zalijemo s Knorr omako za divjačino in dušimo. Da se omaka zgosti, umešamo med sladko ali kislo smetano maslo, limonin sok ali vino.
Pirin riž zvrnemo na topel krožnik, v sredino damo zelenjavno meso z omako; okrasimo s sesekljano krebuljico.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 1707
18.2.2008 13:19:23   
Zofy
Katy13, hvala za recept! Vedno je fajn kaj novega imet na repertoarju, sploh zdaj, ko bom doma in bom pogosteje kuhalauser posted image .

Kar se pa potovalke tiče, pa bom jaz vzela samo mali nahrbtnik, ker mislim toaletne stvari kupit une tamale v DMu, saj celega šampona, celega tekočega mila, velike zobne paste ipd. res ne rabim s sabo. No, upam, da bo šlo vse not user posted image . To bom naredila konec tega tedna, ker moram še nahrbtnik prej oprat.

Zdaj pa grem po user posted image , se je končno spet vrnil (zdaj lahko pogledam, če sem kaj zadela na lotu, sem se bala včeraj pogledat, da ne bi šla od razburjenja rodit, če kaj zadanemuser posted image user posted image user posted image ).

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 1708
18.2.2008 14:08:29   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: katj

dinki, lušna previjalna in predvsem uporabna.
a mi lahko poveš mere pence in sej je plastificirana?
všeč mi je, ker je ravna, pa moja je za par centimetrov premajhna.

men je tud, sploh prvič, obdobje nosečnosti ful lepo, nepozabno, sem glih mojmu zanč razlagala kako posebni občutki so to. zdej drugič, pa tok kmal, je mal drugač. ampak hvalabogu nimam resnih težav in nisem nč tečna nosečka.

najprej hvala Perp in Lucalu za pohvale user posted image . Lucalu, tudi tvoj tebušček je še zmeraj lep, kljub temu, da se je spustil. Predvsem sem presenečena nad škorpijonom, ki je še zmeraj tak kot je bil.

Katj, blazina je velika 90x73 in je plastificirana. Tudi meni je všeč ker je ravna, nima tistih stranskih povštrčkov. Najprej sva kupila to podlogo, potem pa na podlagi nje naročila zgornji okvir+poličko v Hoby programu. Nato je moj dragi vse to fiksiral na predalnik.

Drugače pa glede user posted image ....tud jaz nisem tečna nosečka in nimam nobenih izpadov - čustvenih...moj me velikokrat pohvali pred drugimi, da je mislil, da bom huje, ampak, da sem čist OK, tko da bova ziher imela še kakšnega user posted image ....računi brez krčmarja user posted image

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu katj)
Neposredna povezava do sporočila: 1709
18.2.2008 14:09:11   
janet
Dober dan user posted image !

Se javljam po dveh dneh, da nevte mislale da sem kam šla.user posted image
Saj brala sem vas sam ni blo časa pisat. V soboto sem bla v Mulerju v Velenju, pa sem vso kozmetiko za sebe in malega kupla, zdaj pa sam še spakiram, sem tud sama razmišljala da bom za malega dala v Nivejino torbo- jo mam še od Neže, za sebe pa isto ne vem kam naj spakiram. No kupila sem en paket newborn od beautybaby stanejo 5e pa so res narejene za zahodni trg, sem jih odpakirala in se mi zdijo čist iste kot pampers,pa so kar pol bol poceni.

Mam eno vprašanje: kje ste dobile olivno olje za kopel, oz. kakšnega ste kupile? Ker pri nas v koroški lekarni sploh ni vedela kaj hočem, pa tudi v dm-u je rekla, da nimajo? A kar navadno olivno olje?

No v soboto zvečer sem bila tudi na abrahamu od naše zdravnice v službi, sem dobila vabilo po pošti pa sem šla in smo se imele lepo, smo bile vse zaposlene iz našega oddelka, bilo je res lepo, sam sem šla ob polnoči,ker nisem mogla več sedet, saj bila sem pa tudi pet ur, tak da mislim da je kar bilo dovolj.

Včeraj pa je mela malika dopoldan smučanje, popoldan pa je bil bolj za počitek.

No danes je moj tud v službi, je zjutraj ta teden, popoldan pa peljema Nežo spet na smučanje-so se spustile temp. ponoči tak nizko da lahk delajo umetni sneg, no bo pa tak kar večer spet.

Danes sem mela tudi že obisk, kolegico,ki je tud noseča, je v 17 tednu, pa mal da čas mine, je pa fajn.

Jutri mam pa js tud pregled 35t/1d bo jutri, sam nimam pri svoji zdr. tak da ne vem kaj mi bo delala, oz. gledala, za naprej ni blo kaj naročeno, morm pa rečt za napotnico pa nalog za prevoz, je moj rekel da me ne bo peljal tud če bo doma, ker bo nervozen, pa ga je strah da se še kje zaletima.user posted image Pa podpisat bom šla za EA, čeprav še nisem čist odločena a jo bom vzela, ma za vsak slučaj.user posted image

Pogovarjale ste se glede špikanja, mene to že kar nekaj časa, pa tedaj ko se mali zbudi, kot da bi te nekdo z nožem rezal, sramne kosti me pa tud že ful dolgo bolijo, no drage marčevke, sam približno en mesec še pa bo, pol se pa prestavimo na drugo temo, če bo čas.

Tako spet sem napisala roman, se vidi da se dva dni nisem javljala.user posted image

Rebeca - iskrene čestitke za malo Tajo, pa veliko cartanja in lepih trenutkov vam želim!!!!!

Lepo izkoristite ta sončen dan, pa se tipkamo, ko bo čas.user posted image

Js bom kar sestri naročla, ker obvlada računalnik, da pod mojim nickom javi kdaj bo srečni dogodek, saj moj dragi je levi za te stvari.user posted image

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 1710
18.2.2008 14:17:28   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: lucalu

IZVIRNO SPOROČILO: eva78

Lucalu, Dinki- vajini trebuščki so pa pridno zrastli.

Hvala eva! Meni se ne zdi toliko, da mi je zrastel (obseg imam še vedno 102 cm), kot pa opažam, da se mi je dejansko spustil...

Ja, jaz bi tudi rekla, da mi je trebušček že orng zrastel, ampak obseg pa imam še zmeraj tako kot Lucalu...dopoldne 101, zvečer največ 103. Zgleda se obseg okrog trebuščka ne spreminja, zato pa raste povsod drugje (levo, desno, spodaj in zgoraj), ker prepognem se že komaj, pa tudi obuvanje ni več prijetno opravilo user posted image .

Medica, hvala tudi tebi. Sem pa zdaj v Mercatorju gledala mal za torbe za v P, pa ni nič pametnega, sem si pa zato kupila copatke s podplatom za v P user posted image . Zdej si bom pa počas mal stvari skp nametala, pol bom pa videla kolk velko torbo dejansko rabim. Največ prostora bo zavzel "kopalni" plašč oz. šlafrok. A ga boste imele vse s sabo?

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 1711
18.2.2008 14:25:40   
Dinki

Hojla!

Dinki: Ful lepa previjalna, pa fajn velika. Js mam sam 50x70 pa se mi zdi zdaj mal malo. Bom očitno mogla po enem letu kar na kavču sprevijat user posted image .

Ve, ki ste med prvimi na seznamu za v P bote pa res počasi mogle spakirat. Js tud nevem kakšno torbo naj vzamem, verjetno bom kar eno mini potovalko mela, ko sem jo prej za fax uporabljala in pa previjalno torbo-tja bom pa vse za user posted image spakirala.

Tud js moram it v trgovino, ker se mi za vikend ni dalo. Sovražim gužvo ob sobotah in nedeljah, ker je cela Koroška v Mercatorju pa Šparu...

hvala Gaya24 tudi tebi. Ja, sem tudi jaz zelo zadovoljna z mizico.
Za user posted image  bom pa tudi jaz posebej vse spakirala v previjalno torbo, torej tisto, ki sem jo dobila poleg vozička.
Drugače pa je bilo sedajle dopoldne v trgovini prav prijetno, nobene gužve, le jaz in nekaj upokojencev. Sobote in nedelje pa itak - no comment! Ljudje sam v štacunah visijo in zapravljajo. Moraš iti prav z jeklenimi živci, če že greš.

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 1712
18.2.2008 14:41:33   
eva78
Janet, za olivno olje nevem, ker jaz sem vzela kar kozmetiko od Bubchen in ima več teh rastlinskih olj. Upam,da se bo obneslo.

Dinki, Lucalu- jaz imam isti obseg trebuha, zjutraj manj okoli 100-101, zvečer pa 102-103 cm. Odvisno.

No,danes me prvič po dolgem času(po  kakih 2 mesecih) spet križ boli- verjetno od napačne lege ponoči, ali pa ker sem danes malo več v gibanju. Tista bolečina,ki nakazuje na kaj bolj konkretnega je verjetno bolj ostra, to pa je bolj topa bolečina čez cel ledveni del kot pred user posted image . Do zdaj še nisem imela niti 1x lažnega popadka in nimam pojma,kak to vsaj približno izgleda.
Sem pa spakirala mojo torbo za v porodnišnico. Končno. Imam eno reklamno torbo od Hipp, pa bo glih idealne velikosti. Sem mislila eno večjo vzet, pa me je sram,da bojo sestre v porodnišnici mislile,da grem na potovanje. user posted image user posted image

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 1713
18.2.2008 14:42:19   
*BellaLuna*
Najprej čestitke Rebeci za punčko user posted image user posted image

Drugače sem pa jaz tudi imela danes pregled in prvič CTG. Vse je ok, kakšnih opaznih popadkov še ni, je bil pa mali tako živ na CTG-ju, da je bila njegova krivulja zelo "poskočna". Me je potem G vprašala, kaj pa je tako razburjen. Drugače smo pa težki nekaj čez 2800 g in naj bi ob porodu tehtal nekje 3400 g. Sem kar pomirjena, da ne bo prevelik.  Mi pa ful že pritiska z glavico navzdol, kar je baje za prvi porod dobro, ker si že utira pot skozi medenico, edino G je imela kar probleme izmerit obseg glavice, ker je bil tako nizko.

Sicer pa tudi jaz že komaj čakam, da grem rodit. Do PDP-ja imam še 3 tedne, pa ne bi imela nič proti, če bo kaj prej. Torbe za v P pa še nimam pripravljene, jo moram te dni pa res zrihtat. Za bejbija pa je že spakirano v eni manjši torbi, da ne bo imel očka potem težav iskat, kaj mora prinest s sabo. Sicer jaz ne nameravam v P nosit kaj veliko - plašč itak dobiš tam (me ne moti, če je bolnišnični), prav tako blazino za dojenje ... Če bo pa treba, mi bo pa že mož od doma prinesel, vsekakor pa ne mislim tega nosit v porodno sobo.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 1714
18.2.2008 14:42:26   
Naša črtica koraka
Čau, soborke!

Ali prav berem, da je že Teja na svetu? Od "naše" marčevke?
V vsakem primeru user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !

Današnji dan je čistilni. Počasi po koščkih čistim in se čudim, kako mora biti tako zamazano po 6 dneh od zadnjega čiščenja?!! Pa ta prah?!?? KOt, da bi imel mlade!!

ŠLAFROK: ne ne bom ga jemala s seboj, ker v P dobiš (če imaš srečo takega, ki ti je pravuser posted image ), ipa še umažeš ga lahko s čiščo, tako mimogrede in nehote.

HOME MADE PREVIJALKA by DINKI (?): super zgleda, super da imaš prostor za odlaganje (in odmikanje, pa da je omara po višini tam nekje skoraj do prsi).

IT RODIT: te želje še nimam, čeprav sem kot žoga maroga ... šele včeraj mi je moj znosil iz kleti opremo in škatle s cunjicami. Pooočasi. Bo že.  SEm pa našla nederček za dojenje, ki je bil CARSKI in bom kupila še enega (LISCA, svetlo moder, ultra udoben, hitro suh)

Bahh, konec odmora ...
Želim si, da bi se stanovanje počistilo kar samo. Ali pa da bi se vsaj kosilo samo skuhalo. Res želim preveč? user posted image

mejte se!

Oči: kateri inštrument bi se učil v glasbeni šoli?
M. (4leta): gramofon ... tuba je še pretežka!

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 1715
18.2.2008 15:02:47   
jagoga

Že nekaj časa vas imam namen vprašat. Tiste, ki štejete gibe, a štejete samo brce ali tudi tiste premike, ko se upre v maternico?

Brce, kaj je to brca? Meni tamal sploh ne brca, ampak se samo premika in upira v maternico. Če bi štela samo brce ne bi naštela nobene. Štejejo se bilo kakšnikoli premiki.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 1716
18.2.2008 15:11:54   
Katy13
IZVIRNO SPOROČILO: janet

Pa podpisat bom šla za EA, čeprav še nisem čist odločena a jo bom vzela, ma za vsak slučaj.user posted image

Janet - javi mi potem, kako si porihtala in kako to poteka.

(odgovor članu janet)
Neposredna povezava do sporočila: 1717
18.2.2008 15:13:11   
Katy13
Dinki  -  lepa previjalna in predvsem uporabna. user posted image  Predvsem zadnje ej meni pomembno.

Ko bo pri meni vse končano, jo bom poslikala in vam jo pokazala. ČAkam še na poličko in borduro.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 1718
18.2.2008 15:13:51   
Katy13
BellaLuna - user posted image  za uspešen pregled.

(odgovor članu *BellaLuna*)
Neposredna povezava do sporočila: 1719
18.2.2008 15:15:16   
Katy13
IZVIRNO SPOROČILO: jagoga

Brce, kaj je to brca? Meni tamal sploh ne brca, ampak se samo premika in upira v maternico. Če bi štela samo brce ne bi naštela nobene. Štejejo se bilo kakšnikoli premiki.

Jagoga - avno zaradi tega sem spraševala, ker res občasno čutim brco, vse ostalo so premiki in upiranje. user posted image   No, vsaj vidim, da nisem edina.

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 1720
18.2.2008 15:17:21   
Katy13
Tudi jaz ne bom nosila šlafroka v porodnišnico. Nesla bom samo osebno kozmetiko, copate, fotoaparat, telefon+polnilec ter ene vložke Vir80 (za vsak slučaj, če mi bolnišnični res ne bi ustrezali).

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 1721
18.2.2008 15:21:36   
Katy13
Gaya24 - da ti sedaj razložim glede pirine rižote ( mi je user posted image  razložil). Midva sva imela že kupljeno, je pa nekaj podobnega kot na tem linku

http://www.zdravahrana-biotop.si/si/productdetail.php?prd=198

Pripravi se čisto podobno kot rižota z rižem in tudi kuhana je hitro. Kje jo lahko kupiš na žalost ne vem (priporočam, da pogledaš v trgovini kjer imajo bio izdelke), ker nama jo je user posted image  prinesel iz službe za poskusit. Nisem pa še gledala po trgovinah. user posted image  mIdva sva ji dodala še malo mesa za okus. user posted image

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 1722
18.2.2008 15:26:50   
Katy13
Kje pa ste vse tiste, ki ste imele danes preglede? Da vidimo, če je kaj novega...

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 1723
18.2.2008 16:06:13   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: Naša črtica koraka

HOME MADE PREVIJALKA by DINKI (?): super zgleda, super da imaš prostor za odlaganje (in odmikanje, pa da je omara po višini tam nekje skoraj do prsi).

IT RODIT: te želje še nimam, čeprav sem kot žoga maroga ... šele včeraj mi je moj znosil iz kleti opremo in škatle s cunjicami. Pooočasi. Bo že.  SEm pa našla nederček za dojenje, ki je bil CARSKI in bom kupila še enega (LISCA, svetlo moder, ultra udoben, hitro suh)

user posted image user posted image  ubistvu je home made by my user posted image , ne smem se kititi z njegovim perjem, jaz sem bila le idejni vodja, on pa izvajalec. Višina skoraj do prsi???user posted image  To pa ne, je pa meni nad sramno kostjo oz. malo pod popkom (višina: 92 cm)
NČK, kje si kupila ta Liscin modrček za dojenje? verjetno jih nimajo v vsaki trgovini od Lisce? pa še koliko si dala, je kaj podložen? hvala.

bellaLuna user posted image  za pregled...lepo napredujete user posted image

katy13, hvala.

(odgovor članu Naša črtica koraka)
Neposredna povezava do sporočila: 1724
18.2.2008 16:09:00   
katj
hura za fajn  preglede user posted image .

dinki hvala za mere. jaz mam 90x80. ampak mogoče bi vseen prov pršla, kje si jo kupla in kok stane? da vidim, a se mi splača jo dat kam nardit.
zdej mam manjšo in mi gre na živce.

jst tud ne bom šlafroka sabo jemala. itak je vroče za pošizit.
jaz bom kr vse v ruzak dala, za user posted image  mi bo pa moj prnesu.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 1725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.