|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  117 118 [119] 120 121   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Desetke007
16.2.2008 9:04:10   
sanosan
Veš Skuštrana, ravno včeraj smo se pogovarjali o tem, in sem rekla, da takrat, ko je bil Blaž tolko star, ni bilo šans za kaj takega, ker je jedel na 2 uri, vmes pa ni kaj dosti spal.
Pri Brini pa je vse drugače. Zjutraj jo nahranim ob pol sedmih, ob sedmih mi zaspi in potem spi do 10, če ne dalj. Ko pa se zbudi, pa nima nobene sile za hrano, tako da se mi nikamor ne mudi. Pa še ugotovila sem, da če testo mesiš z mikserjem, je dosti hitreje zameseno, ko vzhaja, sem vsaj pol ure prosta, potem pa samo razvaljaš, namažeš, zrolaš in daš v pekač in si spet 15 - 20 min fraj, da potica vzhaja. Med peko pa moraš samo vsakih tolko pogledat in mogoče obrnit, da se enakomerno zapeče.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 2951
   RE: Desetke007
16.2.2008 9:14:45   
skuštrana
Sanosan, tako jaz delam kosilo..na obrokeuser posted image ampak res svaka ti častuser posted image

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 2952
   RE: Desetke007
16.2.2008 9:29:38   
sanosan
Ja, sem kar malo ponosna na sebe, saj do pred enim letom jaz nisem pekla nobenega peciva. Pol sem imela en neuspeli poskus rolade, letos pa smo pekli skupaj pred božičem kekse in pa na božični večer smo malo animirali Blaža, da je kekse štancal. Pol me je pa prešinilo, da bi lahko probala kaj iz kvašenega testa naredit in sem najprej spekla kifelčke, ki so mi super uspeli in isti dan še pica za kosilo (moj user posted image  kar ni mogel verjet, da je domača pica tako dobra, je rekel, da sam ne bi mogel narediti boljše, kar je za mene velik kompliment, saj je on bolj domač v kuhinji kot jaz). In tako sem dobila tudi veliko volje do tega dela. 

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 2953
   RE: Desetke007
16.2.2008 9:34:14   
mehurčica
Dobro jutro!
Nik, vse najboljše za 4m!

Skuštrana, David se je kljub dudi ful cartal na zizi. Ponoči ni palila dudia, ampak samo ziza. Pri njej pa tako kot praviš da je bilo pri Lizi - če je manj kot 1,5 ure potem ni šans da ji že dam zizo. Ne bo zgrabla pa če bi blo ne vem kaj. No, od nekje ure in pol pa je že lačna, ker duda več ne pali in hoče jest.
No, saj meni je tudi bilo fajn, da ga nisem rabla na silo odstavljat, ampak ker se je tako naenkrat sem bila malo žalostna.

Joj, danes se je prvič tako zgodaj zbudila - ob 6:40 se je gospodična že pogovarjala na ves glas!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image In sedaj že spi dopoldanski spanec. Uf, upam da ne bo že ob 18h tako zaspana da jo bom mogla že spat dat. Sedaj hodi ob 19h in spi do 8h, 9h(z vmesnim zbujanjem, da ne bo pomoteuser posted image ). Imam raje to, kot pa da me zjutraj prezgodaj zbudi.

Sanosan, tudi moj je bolj domač v kuhinji kot jaz. Mmm, kak je dobra njegova pizza. Se prijatelji včasih kar sami povabijo in pol skupaj pojemo. David pa ima tako veselje pomagat atiju pri peki.  No, to pa še ne pomeni da  sama ne kuham, res pa je, da raje vidim da kdo drugi če je že možnost.user posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 2954
   RE: Desetke007
16.2.2008 10:19:58   
sanosan
Mi2 sma se tako zmenila, da čez teden jaz kuham kosilo (kar je seveda logično), čez vikend pa on, če le nima delovne sobote. Pa mi prav paše, ko ne rabim kuhat kosilo in tudi bolj okusne so njegove jedi, pa vedno nekaj novega poskuša s kakšnimi začimbami in mu ful rata. Se mi zdi, da tisti moški, ki kuhajo, kuhajo zelo dobro in njihove jedi niso navadne, ampak vedno nekaj posebnega.

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 2955
   RE: Desetke007
16.2.2008 10:56:31   
maja zarja
Dobro jutro še od mene!
Dva dni  vas nisem čitala tak ,da sem imela zdaj kar nekaj branjauser posted image .

Vidim,da nisem edina,ki mi tak izpadajo lasiuser posted image .Midva sva kar kupila mali ročni sesalnik,da jih sproti pobiravauser posted image -povsot se valijo.Da ne govorim o tem kak mi jih user posted image puli.-ne sme me videti s spuščenimi lasmi user posted image ,se začne od strasti kar trest.A vaši tudi to počnejo?user posted image

Igralno podlogo pa imamo mi tudi kar na tleh,je najbolj ziher.
Tak vsaj ko je na njej nimam bojazni,da bo kam padla.
Drugače pa ni ravno najraje na njej,zjutraj še čez dan pa bolj malouser posted image .

Šortni voziček-mi imamo kombiniranega in imamo že kar nekaj časa malo dvignjeno vzglavje,drugačeuser posted image user posted image -ona more imeti vse okoli sebe pod nadzorom.

Sicer pa je pri nas full novih stvari.Zdaj nekaj dni že na glas vriska in kaže jezičekuser posted image -joj je smešna.
Pa po novem spi ponoči v svoji postelji(košek smo dokončno pospravili), zjutraj pa jo moram dati k namauser posted image ,kjer pol urce neumorno nori in vriskauser posted image nakar omaga in zaspi še do kakih devetih.

Joj sem se zdaj razpisala.

(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 2956
   RE: Desetke007
16.2.2008 10:57:27   
jasna
sanosan in mehurčica, moj je tudi bolj domač v kuhinji. Pravkar kuha, medtem ko jaz zabušavamuser posted image .

Kasia, tole je pa res enostavno narest. Sem dala v album, pa še eno slikco, kako naša čebela uporablja svojo telovadnicouser posted image .

Punce, ki pridete na srečanje, prinesite sabo ženske dokolenke in vam zašijem babylegs. Traja ravno toliko časa, kot ena risanka. Jaz sem uporabila kar svoje direkt iz omare.

skuštrana, če bomo kaj hodili okoli te pokličemuser posted image

Šibam knjigico brat, že čakajo...
LP

(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 2957
   RE: Desetke007
16.2.2008 11:03:35   
Ulaa
Hvala za čestitke Niku user posted image !
Mi smo pa danes spali od 11:00 pa do 8:00, brez prekinitve. Potem je bila pa grozna lakota user posted image user posted image . Sedaj pa naš user posted image spet spi. Se mi zdi, da odkar bolj opazuje svet okoli sebe in bolj miga je veliko prej utrujen in zaspan. Ko se zbudi pa šibava na sonček.
Lep dan

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 2958
   RE: Desetke007
16.2.2008 11:19:58   
noa1
Dobro jutro in hvala za user posted image . Moj mi je pa za zajtrk naredil palačinke mmmmmmmmmmmmmmmm, da vam malo lušte naredim. Ja, pri nas tudi moj bolj kuha kot jaz. To sicer ne pomeni, da jaz ne, ampak ko mi zmeraj gleda pod prste kaj not dajem, pa pol raje kar njemu prepustim. Pa tudi dobro kuha in tako kot ste napisale, rad eksperimentira in mu vse rata.

Mi mamo že dva dni zvečer štalouser posted image ....a je možno da ima še zmeraj kolike? Traja sicer kako uro, ampak nisem več navajena tega. Sem pred tremi dnevi jedla pizo maragrito in naslednji dan se je začelo. Kdaj lahko torej začnemo normalno jest?

Drugače pa moram rečt, da je full pridna in se mi zdi da tudi več spi sedaj, ko bolje dojema okolico. Ko greva na sprehod včasih kar večino časa gleda...prej je večinoma prespala. In tudi čeblja 100/h, še posebej ob 7. zjutraj in pred spanjem.

Mi imamo spet user posted image . Jo grem počasi zrihtat, da gremo malo ven.

Pa čestitke vsem slavljencem.

(odgovor članu Ulaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2959
   RE: Desetke007
16.2.2008 12:05:45   
tave
Hoj!

Ja dons je pa res lep sonček. Se moram pohvalit da sem že okna pomila, zdej počasi začnem kosilo skupi spravljat, ko pride mojuser posted image  iz službe pa gremo še mal na sončka se pomartinčkat.

Igralno blazino imamo tudi pri nas na tleh. Ziher je ziher - je rekla nuna ko je olagumo na svečo natikalauser posted image user posted image user posted image .

Unim2 dojenčkoma sem se pa prav do solz nasmejala. Ja če ni mamine zize, je pa tudi bratov nos doberuser posted image .


Punce uživajte v sončku


lp, tave

(odgovor članu noa1)
Neposredna povezava do sporočila: 2960
   RE: Desetke007
16.2.2008 13:47:45   
valči
Zdravo!
Najprej 2ursae,sploh nisem mislila,kot je izpadlouser posted image .Saj vem,da si super mami in da veliko daš na sinova,vedno gledaš,da obema enakovredno posvečaš časuser posted image Vendar vsaki mami včasih živce malo s ceste vržeuser posted image in to ni nič takega,otročki so naši sončki in naše vseuser posted image .Vendar v mojem primeru,bi bilo hudo,če ne bi bilo vrtca,ker njima vrtec pomeni veliko igre,druženje s prijatelji,učenje discipline,vse to sama doma ne bi zmogla.Ker smo na kmetiji in ati gre vem po delu,jaz k tašči,da končam kosilo,pospravim in kaj polikam...Tako da če imam vse tri,ne morem veliko naredit,včasih nič.In tudi vsi smo tako zadovoljni in nam fajn laufa.Druga muzika bi bila,če bi za sebe živeli,ampak nas je 12 skupaj za mizo,ko smo vsiuser posted image Tako da si lahko predstavljate,je kar dela pri nas.
Bravo pa tistim,ki same furate in jih imate doma,kapo doluser posted image user posted image
noa 1,
tudi mene zanima,kdaj bom lahko začela vse jest,ker jedi,ki napenjajo se še izogibam(citrusi,kislo zelje,repa,fižol...),ker našo Nino tudi šraufa zvečer,tudi čez dan...
Napišite punce,kaj jeste-doječkeuser posted image

Miškuser posted image zelo sem vesela,da sva se srečaliuser posted image ,kako je svet mali,sploh Brežice,ne?Srečaš včasih koga,ko si najmanj misliš.Ste res lepa družinica,ti boš pa super nevesta,ker,ko sem te videla,sem dala ti gor poročno obleko,1A boš.Si misliš,kake imam,neuser posted image .Samo res ti bo rdeča pasala.Dona je pa taki cuker,kot sem si tudi mislila.Boš jo mogla za poroko k frizerju naročit,tako lepo čupo ima.
Kaki si njeni kolki,vredu?.
Mene je bilo strah,preden sem šla na UZ,ker je ne povijam več široko,že slaba dva meseca ne več,sem mislila,da bo kaj rekla,ko ni več plenic videla,pa je bilo vse tiho in hitro fertik.Tamala sploh ni skapčala,da je kaj bilo.

Sedaj pa grem,me sine kliče s kašljomuser posted image


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu tave)
Neposredna povezava do sporočila: 2961
   RE: Desetke007
16.2.2008 14:05:29   
valči
Mehurčica,
to še tebi napišem.Po moje,se ti Eni ne bo nehala dojit zaradi ene večerne flaške.Veš,kaj sva z Nino doživljale,pa se danes doji,kot da ni bilo ničuser posted image Prvima dvema sem okrog 4. meseca dajala kakih 100 ml Hipp mleka,da sta bolj spala.Pri Lari se je zelo poznalo,je prespala vso noč,dojila pa zjutraj,čez dan normalno,z veseljem.Miha manj-manj je spal,pri dojenju se ni nič poznalo.Tako da moj preizkušen pri treh user posted image user posted image user posted image je,da poskusi ji naredit zvečer kakih 120 ml,pol pa boš videla,koliko bo spila in kako bo spala.Saj te nič ne stane,saj si dobila recept.Verjemi,da ti bo zizike vedno veselauser posted image .Ti boš bolj spočita,ona pa tudi.


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 2962
   RE: Desetke007
16.2.2008 14:14:24   
mišk
Valči, tud jst sem zelo vesela, da sva se spoznali!!user posted image   Upam (prepričana sem), da se kmalu spet kje srečava. Nina je pa zelo priden user posted image , a ne? Taka manekenska, naša je , vsaj v glavico, kot ena japkica.user posted image  Kolki so v redu. Sej je blo en dva tri mimo, ampak vseeno je malo "zaverglala". Ji ni blo nč jasno, ko je morala bit na boku. Se je kar hotla dvigovat.Zdej smo pa trenutno pri meni doma, ob petih pa imava z možem v Krškem plesno šolo. Ja, ko se star osel uči plesat... user posted image

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 2963
   RE: Desetke007
16.2.2008 14:42:31   
Klaudia
kolegice in user posted image  - kolegice mojga letnika razumljivo nimajo še otrok. Ima pa soseda iz taprve hiše zraven nas 8-mesečnika. Pa ena v bližnji okolici ima rok maja.

mehurčica - ne se bat dat adaptirano mleko. Lia kadar ga dobi z takim odporom pije, da je vsa srečna ko je joška nazaj na sporedu user posted image  Sicer je pa Valči najboljše napisala... če sta z Nino obdržale dojenje po tolkšnem člasu in to čist brez dojenja med tem časom.

IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae
klaudija: naš Anže se je zaljubil v pesmico Biba leze s tvojega CDja ... jo še zdaj slišim v ušesih user posted image , tolkrat jo rolava user posted image


user posted image  user posted image  To pesem sem še jst kot mejhna neprestano pela. In mi gre zdaj noro na živce! user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: mehurčica
Joj, danes se je prvič tako zgodaj zbudila - ob 6:40 se je gospodična že pogovarjala na ves glas!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


Lia to dela že kakšen teden. Zbudi me malo pred sedmo in potem se trudi kakšno uro da me spravi iz postelje. Meni se pa tako ne da... user posted image

kaj jem - sem počasi začela tudi druga stvari dodajat. Pomarančo lahko eno pojem user posted image . Ji pa moram še vedno dat 1x na dan kapljice proti krčem, ker drugače je noro...

Včeraj je Lia dobila v darilo pametnega kužka. Ga ima tako rada, da ni za povedat. user posted image  Sploh ko da nogo v usta in on odgovori: "To pa žgečka!" Ga kar pogleda postran... user posted image

Danes sem ji pa skuhala kašico iz korenčka, kolerabe in sladkega janeža. Je pojedla okoli 150ml, tako ji je bila dobra.

Zdaj grem pa kosilo jest. Njam njam... filane paprike... user posted image

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 2964
   RE: Desetke007
16.2.2008 15:14:30   
kmarija
Čas za še eno user posted image
Je malo prej moj user posted image  prišel iz službe pa mimici prinesu čokoladen žepek pa en rogljiček  - še topla pa je mami to prec pohrustala ob user posted image
Sva že s sprehoda, sem jo malo pogruntala - najprej spi v vozičku ene 30 - 40 min pol se predrami pa mal okrog gleda in jo morš pol fino po makadamu pelat, da zaspi nazaj in pol spi  še 2 uri user posted image  Zdej jo imam parkirano v garaži user posted image
Me neki čudno križ boli (samo leva stran user posted image ) pomoje je to še vse mal razštelan od poroda

Naša draga user posted image  se tudi zbudi ob sedmih, pa se meni sploh ne ljubi vstat user posted image  no in danes ko je že ene pol ure čebljala v posteljici, sem se potrudila in jo vn vzela - in je imala desni rokavček do komolca poslinjen user posted image  zmeraj cuza desni palček, sam si prej potegne bodi čez user posted image user posted image


(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 2965
   RE: Desetke007
16.2.2008 17:43:59   
Klaudia
       user posted image   

user posted image
18.09. pingiJAKA
             rojstvo: 2980g, 51cm
           1.mesec: 4210g, 54cm
           2.mesec: 5110g, 59cm
        3,5.mesec: 6780g, 64,5cm

        4,5.mesec: 7270g, 67cm
 
user posted image
24.09. orka** , ANEJ
             rojstvo: 2530g, 47cm
           1.mesec: 3100g, 51cm
           2.mesec: 4500g, 55cm
           3.mesec: 5700g, 58cm
           4.mesec: 6000g, 62cm

user posted image
30.09. pony, SARA
             rojstvo: 3650g, 53cm
           1.mesec: 4180g, 54cm
           2.mesec: 4950g, 57,5cm


user posted image

03.10. Klaudia, LIA
             rojstvo: 4030g, 53cm
           1.mesec: 5100g, 57cm
           2.mesec: 5840g, 59,5cm
           3.mesec: 6535g, 63,5cm
           4.mesec: 6950g, 64cm


user posted image
03.10. suzanamaiZOJA
             rojstvo: 2510g, 49cm
           1.mesec: 4320g, 52cm
           2.mesec: 5130g, 54,4cm
           3.mesec: 5500g, 56cm

           4.mesec: 6630g, 59,5cm

user posted image
03.10. tave, TEJ
             rojstvo: 3360g, 52cm
           1.mesec: 4760g, 56cm
           2.mesec: 6000g, 60cm
           3.mesec: 7100g, 63cm
    
user posted image
06.10. MiclaELENA
             rojstvo: 3600g, 52cm
           1.mesec: 4535g, 55cm
           2.mesec: 4990g, 58cm
           3.mesec: 5500g, 59,5cm

 
user posted image
07.10. maja zarja, ZARJA
             rojstvo: 2660g, 49cm
           1.mesec: 3850g, 52cm
           2.mesec: 4880g, 56,5cm
           3.mesec: 5950g, 58cm


user posted image  
08.10. tekaMAX
             rojstvo: 3620g, 51cm
           1.mesec: 4740g, 56cm
           2.mesec: 5530g, 59,5cm
           3.mesec: 6300g, 62,5cm


user posted image
11.10. skuštrana, ARSEN
             rojstvo: 3740g, 55cm
           1.mesec: 4840g, 58cm
           2.mesec: 6070g, 62cm

           4.mesec: 6870g, 64,5cm

user posted image
11.10. KasijaELIAN
             rojstvo: 3840g, 54cm
           1.mesec: 4800g, 57cm
           2.mesec: 5350g, 59cm
           3.mesec: 5840g, 64cm

user posted image
11.10. kmarijaNINA
             rojstvo: 2990g, 50cm
           1.mesec: 3720g, 52,5cm

           2.mesec: 4400g, 57cm

           3.mesec: 5200g, 59,5cm

user posted image
13.10. oktoberkaZARJA
             rojstvo: 2890g, 50cm
           1.mesec: 3600g, 54cm
           2.mesec: 4240g, 57cm
           3.mesec: 5140g, 60cm

           4.mesec: 5860g, 65cm

user posted image
13.10. JasnaNELI
             rojstvo: 3950g, 54cm
           1.mesec: 4980g, 55cm
           2.mesec: 5680g, 58cm 
           3.mesec: 6300g, 62cm


user posted image
14.10. metkica1LUNA
             rojstvo: 3070g, 50cm
           1.mesec: 3860g, 55cm
           2.mesec: 4680g, 57cm


user posted image
14.10. PandicaZALA
             rojstvo: 3900g, 52cm
           1.mesec: 4370g, 55cm
           2.mesec: 4760g, 57cm 


user posted image
14.10. majoli, MAKS
             rojstvo: 3880g, 53cm
           1.mesec: 5200g, 57cm
           3.mesec: 7000g, 61cm

user posted image
15.10. janjaURBAN
             rojstvo: 3950g, 54cm
           1.mesec: 4700g, 57cm
           2.mesec: 5660g, 61cm
           3.mesec: 6600g, 62cm

user posted image
15.10. miškDONA
             rojstvo: 3300g, 51cm
           1.mesec: 4020g, 54cm
           2.mesec: 4770g, 60cm 
           3.mesec: 5500g, 60,5cm


user posted image
15.10. breta, TAJDA
             rojstvo: 3040g, 50cm

user posted image
16.10. UlaaNIK
             rojstvo: 2720g, 48cm
           1.mesec: 3550g, 52cm

           2.mesec: 5250g, 56cm

           3.mesec: 5900g, 59cm 

user posted image
17.10. *Lana*TEVŽ
             rojstvo: 3050g, 48cm
           1.mesec: 4500g, 52cm
           2.mesec: 5800g, 56cm
           3.mesec: 7200g, 59cm

user posted image
17.10. noa1AJŠA
             rojstvo: 3590g, 48cm
           1.mesec: 4500g, 53,7cm
           2.mesec: 5875g, 58,5cm
           3.mesec: 6720g, 59,5cm


user posted image
18.10. JennyAnnyLANA
             rojstvo: 3240g, 51cm
           1.mesec: 4430g, 58,5cm
           3.mesec: 5640g, 63cm


user posted image
18.10. Panda.ANA LUCIJA
             rojstvo: 4020g, 54cm
           1.mesec: 4475g, 56cm
           2.mesec: 5055g, 57,5cm
           3.mesec: 5680g, 62cm


user posted image

19.10. mehurčicaENI
             rojstvo: 3340g, 50,5cm
           1.mesec: 4500g, 54cm
           2.mesec: 5100g, 59,5cm
           3.mesec: 5620g, 62cm
        3,5.mesec: 5980g, 64cm

user posted image
19.10. ULLA K.FILIP
             rojstvo: 3570g, 51cm
           1.mesec: 4500g, 53cm
           2.mesec: 5300g, 57cm
           3.mesec: 5800g, 61cm

user posted image
22.10. valčiNINA
             rojstvo: 3450g, 50cm
           1.mesec: 4250g, 55cm
           2.mesec: 4790g, 55,5cm
           3.mesec: 5200g, 58,5cm


user posted image
22.10. 2ursaeBOR
             rojstvo: 3750g, 53cm
           1.mesec: 4700g, 57cm
           2.mesec: 5930g, 61cm
           3.mesec: 7000g, 65cm

user posted image
23.10. drobižekŽIVA
             rojstvo: 3140g, 54cm
           1.mesec: 3680g, 54cm
           2.mesec: 4320g, 56,5cm
           3.mesec: 5170g, 60cm


user posted image

24.10. DaschiZAIRA
             rojstvo: 4080g, 53cm
           1.mesec: 5120g, 56cm
  
user posted image
25.10. dittaZOJA AIKEN
             rojstvo: 3100g, 48cm
           1.mesec: 4250g, 54cm
           2.mesec: 4900g, 56,5cm 

 
user posted image
26.10. sanosan, BRINA
             rojstvo: 3220g, 49cm
           1.mesec: 3780g, 55cm
           2.mesec: 4850g, 58cm

           3.mesec: 5500g, 61,5cm
 
user posted image
26.10. miska1MARTIN
             rojstvo: 3210g, 52cm

           1.mesec: 4090g, 56cm
           2.mesec: 4850g, 57cm
           3.mesec: 6150g, 62cm

user posted image
28.10. SparkALINA
             rojstvo: 3670g, 51cm
           1.mesec: 4290g, 53,8cm
           2.mesec: 5050g, 55cm


user posted image
29.10. živaANŽE
             rojstvo: 3810g, 52cm
           1.mesec: 4820g, 56,5cm
           2.mesec: 6100g, 61cm
           3.mesec: 6490g, 63cm

user posted image
30.10. lane31ANETA
             rojstvo: 3650g, 50,5cm
           1.mesec: 4350g, 54cm
           2.mesec: 5400g, 59cm
           3.mesec: 6130g, 62cm


user posted image
30.10. Alina_alinTJAŠA
             rojstvo: 3190g, 48cm
           1.mesec: 4010g, 51,5cm
 2.mesec: 4790g, 57cm (2,5meseca)


user posted image
03.11. mama06, JERNEJ
             rojstvo: 3400g, 49cm
           1.mesec: 4710g, 57cm
           2.mesec: 5625g, 59cm

user posted image
05.11. zivepoPIA
             rojstvo: 4055g, 51cm
           1.mesec: 5150g, 55cm
           3.mesec: 6250g, 60,5cm

_________________________________________
ROJSTNI DNEVI MAMIC:

11.01.1974     Ulaa
27.01.1975     Alina-alin
29.01.1982     mišk  

12.02.1986     Klaudia 
14.02.1976     lane31
19.02.1979     drobižek

09.03.1973     janja
02.04.1976     jasna
08.04.1974     tave

13.04.1977     miska1
06.05.1985     oktoberka
07.06.1979     Jenny Anny
10.06.1974     ditta
20.06.1979     valči

23.07.1978     mehurčica
24.07.1985     maja zarja
05.08.1979     sanosan
15.08.1980     metkica1

24.09.1975     noa1
25.09.1970     teka
03.10.1973     suzanamai
21.11.1977     2ursae
24.11.1986     zivepo
26.11.1979     pingi
01.12.1977     skuštrana
02.12.1975     majoli
10.12.1978     *Lana*
11.12.1979     Pandica
30.12.1978     kmarija


_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 2966
   RE: Desetke007
16.2.2008 17:47:45   
Klaudia
IZVIRNO SPOROČILO: noa1
Klavdija: Si omenila, da ima tvoja Lia ornk bedrce. Kake dokolenke in zokenčke pa ji kupuješ, da se ji ne zarežejo v kožo. Moja Ajša ima take šunkice, da jo vsi zoknčki tiščijo. Sem kupila v H&M dokolenke 19-20 št., pa jih sploh ne morem gor dat....ima potem rdeče črte od dokolenk po celih nogah (na podplatih pa so ji prevelike). Drugače pa jo zokni zgoraj v elastiki  skoraj vsi tiščijo, pa ima full velike št.


Sem šele sedaj opazila... mi imamo štumfke že vse pretegnene, ker so od mojga nečaka. Tako da ti žal ne vem svetovat. Edino da v trgovini sprobaš kako močna je elastikauser posted image

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu noa1)
Neposredna povezava do sporočila: 2967
   RE: Desetke007
16.2.2008 18:20:37   
Klaudia
Danes zgleda spet delam monologe user posted image  Kje ste vse?

Evo nekaj za prebrat

Večina lepih stvari v življenju se pojavlja v parih, v trojicah, v ducatih in stotinah.
Veliko je vrtnic, zvezd, sončnih zahodov, mavric, bratov in sestra, toda na vsem svetu je le ena mati.

Vendar pa je materinstvo trd oreh. Gre za nenehno preoblikovanje delov osebnosti in način življenja, da mati postane takšna, kakršno otrok potrebuje v vsakem obdobju življenja.
 
Opis nalog na osebo, ki bi želela biti popolna mati dojenčku, bi bil lahko tak:  

" Iščemo umirjeno, sproščeno in ljubečo žensko, ki bi bila pripravljena paziti na otroka. Zaželjeno je, da uživa v zibanju. Sposobna mora biti potrpežljivo držati dojenčka 20 minut vsake tri ure. Imeti mora rahlo spanje in mora zgodaj vstajati. Diploma ni potrebna. Delati bo morala v vseh izmenah, 7 dni na teden. počitnic ni. Ni možnosti za napredovanje."

Leto in pol kasneje bi najprimernejša kandidatka za službo matere istemu otroku ustrezala naslednjemu opisu:

" Iščemo telovadko v dobri telesni pripravljenosti, da bi varovala neutrudnega majhnega otroka. Imeti mora hitre reakcije in neskončno potrpežljivosti. Zahteva se znanje prve pomoči. Sposobna mora biti voziti, kuhati, telefonirati in delati 15 - urni delovnik.

Čez naslednjih 18 mesecev bi morala ista mati izpolnjevati te pogoje:

" Službo dobi strokovnjakinja za vzgojo, ki naj bi ustvarila spodbudne, ljubeče, ustvarjalne in individualne izobraževalne pogoje za predšolskega otroka. Potrebne so izkušnje iz risanja, glasbe in telovadbe.

Delovne naloge se med otrokovim 6. in 12. letom manj spreminjajo. Matere so jim najlažje kos, če izpolnjujejo te pogoje:

" Dobra priložnost za strokovnjakinjo v igri, kampiranju in v vseh športih. Nujno je obvladovanje stikov z javnostmi. Znala naj bi se učinkovito sporazumevati z učitelji in drugimi starši. Zahteva se znanje iz spolne vzgoje in nove matematike. Ne sme imeti nobenioh pomislekov proti blatu, žuželkami, hišnim ljubljenčkom in sosedovim otrokom."

Mati znova spremeni poklic, ko ima njen otrok 13 ali 14 let in se mora spopasti z novimi nalogami:

"Na voljo je prosto delovno mesto specialista iz psihologije mladostnikov z izkušnjami pripravljanja ogromnih količin hrane. Strpnost je nujna, koristna je manjša okvara sluha, ali čepi za ušesa. Sposobna mora biti začutiti, kdaj je njena prisotnost moteča. "

Po 18. letu materinske službe je ženska usposobljena še za eno službo:

" Nujno potrebujemo finančnico, da bi študenta oskrbovala z denarjem, oblačili, glasbo in avtomobilom. Svetovanje ni potrebno. Možna je zaposlitev za nedoločen čas. "
 
Kljub vsamu pa je postati mama nekaj najlepšega, kar se ti lahko zgodi v življenju!


_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 2968
   RE: Desetke007
16.2.2008 18:43:48   
Klaudia
Naslednje srečanje LJ oktoberk 2007
torek 19.2.2008 ob 11h - Arena Vodafone.
Prijavljene:
- oktoberka
- janja
- tave
- kasija
- jasna
- suzanamai
- pingi
- klaudia


Naslednje srečanje MB oktoberk 2007
torek 19.2.2008 ob 11h - Marpurgi.
Prijavljene:
- Alina_alin
- Lane 31
- Teka
- Mehurčica
- Noa1

< Sporočilo je popravil Klaudia -- 16.2.2008 18:44:03 >


_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 2969
   RE: Desetke007
16.2.2008 19:01:02   
noa1
No pa dajmo še enkrat.....me je že enkrat ven vrglo in to lih, ko sem vse napisalauser posted image . Sem bila tako besna, da sem šla raje delat kaj koristnega.
Zunaj je bilo v MB fajn sončno ampak tako vetrovno, da smo morali naš sprehod kar skrajšat, ker je naju preveč zeblouser posted image . Pupa je tako bila zadekana v vozičku, da nič ni opazila...je pa pol še eno kitico odspala v vozičku doma.
Pri nas doma tudi moj user posted image  več kuha kot jaz (je bilo tudi prej tako, sedaj pa še bolj).

Kaj sem še prej pisala?....aja
Prehrana: jem lahko vse sladko (ji nikoli ni nič bilo - na žalost) kar se tudi pozna na tehnici. Še vedno pa se izogibam surovi zelenjavi (paprika, paradižnik,...) in sadju (mandarine, pomaranče, jagode). A ve to jeste? Drugače pa pašto, riž, kuskus, krompir, paradižnikove, zelenjavne in piščančje juhice, purana in piščanca....

OK, bo dovolj zaenkrat, da me spet ne vrže ven.

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 2970
   RE: Desetke007
16.2.2008 19:03:21   
noa1
Klavdija: si full pridna s seznami. Pa slikice so tudi ta prave.

Babylegs: me vedno bolj mika, da bi še jaz ene zašila, samo nimam v MB šivalnega stroja. Jutri pa gremo mogoče k mojim, pa bom kar kake stare s sabo vzela, da sprobam. Jasna, ...si mi naredila lušte.

(odgovor članu noa1)
Neposredna povezava do sporočila: 2971
   RE: Desetke007
16.2.2008 21:12:05   
Alina_alin
Noa,mislim da ti skrbiš za seznam za torek: žal naju ne bo. Smo na AB, vneta ušeska, vročina user posted image user posted image user posted image .
Najprej moj zbolel, od četrtka je čist fertik (ko nikoli ne leži, pa tudi če je bolan gre v službo), dobil AB. No, danes pa še Tjašauser posted image user posted image

Pa tak pazim, da se ne bi okužili. Moj je v "karanteni"user posted image   - sploh nič  s tamalidvema.
Sibam zdaj še kaj porihtat.




(odgovor članu noa1)
Neposredna povezava do sporočila: 2972
   RE: Desetke007
16.2.2008 21:56:34   
mehurčica
Hvala za nasvete! Sem ji danes naredila še tisto ko imam odprto - Novalac 1. Sem ji kar namesto dojenja dala, ker po dojenju ni šans da še odpre usteca. Naredila sem ji 130ml, spila pa je 80ml in se po flaški ni želela več dojiti. Zgleda da ni bila fejst lačna. Sem ji pa dajala Daktarin gor, da je začela pit. Najprej je kar pljuvala flaško ven in se mi smejala. Ji ni bilo jasno kaj mama dela.user posted image No pol je pa v zatemnjeni sobi začela lepo vlečti.

Danes je čez dan ogromno prespala. Najprej že zjutraj ob 9h, potem na sprehodu ene 2 uri(vmes malo bedela, ker sva šla z dragim v Takosa in se je slinila nad najino hranouser posted image ), pol pa še popoldan ene 2 uri - sem imela vmes čas na orbitrek it za 40min. Fantov ni bilo doma.
Je pa res tako pihalo danes, da me je skozi kapo zeblo.

Hrana ob dojenju: še vedno dobi krčke, če pojem preveč sladkega, sploh pa čokolade.user posted image Danes sem pojedla malo koruze in ni imela krčkov. Paradižnik jem v solati - cca. polovico...to že od začetka jem pa ni imela krčkov.

Klaudia, dobra definicija. Najbolj mi je všeč pri 13-14let: "Strpnost je nujna, koristna je manjša okvara sluha, ali čepi za ušesa. Sposobna mora biti začutiti, kdaj je njena prisotnost moteča." user posted image user posted image user posted image  

Dala si mi pa tako lepo slikico! Imam ful rada mucke!


Ima katera linke do smajlijev? Sma neki program novi dala na računalnik in mi jih ni shranilo.  Sem že od poroda brez.user posted image heheuser posted image

Aja še en nasvet: jaz si vedno za vsak slučaj napisano skopiram, če bi me ven vrglo. Čeprav se mi ponavadi to zgodi ravno takrat, ko si ne skopiram.user posted image

(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 2973
   RE: Desetke007
16.2.2008 22:04:31   
mama06
Hrana ob dojenju - še vedno NIČ svinjskega, sladko lahko jem že od samega začetka(se pozna na tehtniciuser posted image ), kislega nič, surovo sadje samo jabolko tu in tam, zelenjava samo kuhana in nobenih stročnic ali graha,....skratka zelo pazim še vedno. Aja pa zelo malo ali nič mleka, pa omejena količina jogurtov. Krčki so zelo, zelo redki, pa še tu se samo pošlihta brez kakšnega izrazitega joka ali težav, tako da kapljic že zelooo dolgo nisem dala. Ne pomnim kdaj nazadnje.

Novopečene user posted image okoli mene: od user posted image sestrična, soseda ima 20 dni mlajšo hčero od našega junaka, kolegica čaka na user posted image , skratka se nekaj dogajauser posted image user posted image

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 2974
   RE: Desetke007
16.2.2008 22:11:58   
noa1
 
Sem skopirala kar seznam od Klavdije:


Naslednje srečanje MB oktoberk 2007
torek 19.2.2008 ob 11h - Marpurgi.
Prijavljene:
- Lane 31
- Teka
- Mehurčica
- Noa1

Alina_alin: upam, da se hitro pozdravite in se vidimo drugič ali pač ob priliki

user posted image  in user posted image : Sem med ta prvimi. Nekaj znank ima 1 leto stare, drugače pa ena dobra kolegica 15 mesecev staro, je pa iz drugega konca slovenije. Jih je pa dosti nosečih, ki bodo rodile v drugi poločici tega leta.
So mi govorili, da naj ne kupujeva vsega, ker bova na koncu tak dobila full dosti na posojo od znancev.... ja veš da...sva na koncu morala čisto vse novo kupiti.

Šibam...imamo spet alarm in smo na lefaksinu

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 2975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  117 118 [119] 120 121   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  117 118 [119] 120 121   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Bi obiskovali zobozdravnika, ce do njega ne vozi lokalni promet, se pravi bi se morali vedno odpraviti z svojim avtomobilom ali iskati drug nacin prevoza?
gagaga

Bi obiskovali zobozdravnika, ce do njega ne vozi lokalni promet, se pravi bi se morali vedno odpraviti z svojim avtomobilom ali iskati drug nacin prevoza?

da (84%)

ne (16%)


Število vseh glasov: 44

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!