|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Sončki januarčic 2oo8
14.2.2008 13:11:14   
mml
Vse najboljše za dopolnjen en mesec user posted image user posted image user posted image  VIVIEN (urssyy),  JONAS (nalin RR),  LUKA(lunca1), PUNČKA (unika), ANA KAROLINA
(
septemberka)

Vse najboljše ob dopolnjenih dveh mesicih user posted image user posted image user posted image  JAKOB  (ljubljana)

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 1326
14.2.2008 13:18:38   
natasa49
katee sm misnla da sam moja punčka tko izkorišča... medve morava vsak večer tako zaspat in jo potem položim zravn sebe, ker je njena postlca preslaba za njo. mislm tud po dnevu je ona rada pri meni na prsih, ker jo tko ne zvija.
A ve še kera kaj pomaga proti zaprtju.? čaj iz neprekuhane kamilice sem ji dala pa nič ne pomaga.user posted image  resnično ne vem kaj naj naredim.
Ena je napisala glede ad3 kaplc, ZAKAJ IMA VSAKA RAZLIČNO ŠT. KAPLJIC- meni je moja zdravnica rekla da je to odvisno od prehrane otroka-če je otrok dojen ima 7 kapljic, če pa uporablja nadomestila ali kravje mleko je št. kapljic 4-5.
Želim Vam lepo popoldne.

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 1327
14.2.2008 14:16:02   
mala pikica
Samo na hitro se javim.

Kolki so še vedno 1b. Pa tako pridno sem široko povijala, mislim, da smo samo 3 večere po 1 urico bili brez pleničk. V glavnem, pediatrinja pravi, da se lepo razvijajo in da ga naj ponoči široko povijam, lahko z 1 pleničko. Izvid pa je popolnoma enak kot pri rojstvu user posted image

Vse ostalo pa potem preberem user posted image

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu natasa49)
Neposredna povezava do sporočila: 1328
14.2.2008 14:39:00   
raja
Oj,

naša princesa počiva na balkonu, tako, da imam malo časa, da preletim RR.

Klepetka super, da je z Lano vse uredu. Glede piknika pa mislim, da nas je tukaj več takih, ki se ga bomo udeležile, zato da spoznamo soklepetalke, tistih, ki jih še ne poznamo, in naše male user posted image . Mislim pa, da ga moramo organizirati skupaj, ne da bo vse na tvojih ramenih.

Luša, user posted image  za Dašo, upam, da se čimprej pozdravi.

Koala user posted image  za dojenje.

Mala pikica tudi tebi eno user posted image  , pa kar pridno široko povijaj, da bo s kolki vse uredu. Kdaj pa imate naslednjo kontrolo?

Katee in Natasa 49 tudi naša princesa je rada z mano v postelji, ampak jo kar pridno prestavljam v njeno posteljico, ker potem sem jaz čisto neprespana, ker ves čas pazim, da je ne bi pomečkala. Se mi pa pri prestavljanju včasih zbudi in potem hoče spet moje zize, pa je tako spet v moji postelji user posted image .

Natasa 49 za zaprtje je meni rekla patronažna, da naj skuham janežev čaj, ampak pri nas nimamo problemov z zaprtjem, tako, da ne več če deluje.

Drage mamice uživajte v teh lepih zgodnje spomladanskih dneh.

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 1329
14.2.2008 14:54:14   
mml
mala pikica po mojem je še prezgodaj, da bi se lahko kolki že čisto popravili, po mojem bo to šele pri 3 ali 4 mesecih, vsaj tako je bilo pri Manci. Sicer so pa meni v P rekli, da naj Matica fiziološko široko povijam - z eno plenico - pa je imel kolke 2A, tako da je to očitno odvisno od P do P, tako da nikar ne bodi slabe volje zaradi tega user posted image

raja lepo da s princesko takole uživata user posted image , pri nas ponoči Matic občasno pristane v najini postelji, ker ga napenja in po tem ne spi in godrnja, med tem ko če je vse OK lepo spi v svoji posteljici. Upam, da se ne bo prehudo navadil spanja v veliki postelji, ker sem jaz absolutno proti temu

Grem po Manco...danes po dolgem času user posted image

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu raja)
Neposredna povezava do sporočila: 1330
14.2.2008 16:13:48   
katee
natasa49: to, da je moj Žan Luka danes spal pri meni v postelji se je prvič zgodilo. Reveža je enostavno napenjalo, ko je bil v svoji. Ne vem, če bi lahko to nalašč delal. Drugače sem jaz proti spanju v isti postelji s starši. Ampak če mu to pomaga, ga bom imela še kdaj - pa ne vsak dan - pri sebi.

Mami in oči me imata najraje!

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 1331
14.2.2008 16:53:46   
vaney
danes je pa nekam čudno vreme, pri nas prav potuhnjeno piha, tako da sva bila samo 15minut zunaj.

dopoldne sem šla na hitro malo pogledat za kakšne hlače in majico, pa zgleda, da bo to misija nemogoče, dokler se trebuh malo ne spravi v red, ker mi ni nič prav. omara doma tudi polna, pa nobenih hlač ne zapnem, majice pa prekratke za trenutno stanje trebuhauser posted image

Anže je še vedno zaprt, danes bova poskusila še s komarčkovim čajem. upam, da bo kaj pomagalo, ker se mi že prav smili.

jaz sem tudi proti spanju user posted image  skupaj s starši. Anže je z nama samo zjutraj kakšno urico, ko se malo pocrkljamo, pa še to ne vsak dan. Drugače se je pa kar navadil na spanje v svoji posteljici. Gledam pa tudi, da ga vsaj delno budnega v njegovo posteljico in se ne zbudi sredi noči čisto nekje na tretjem, ampak da se zbudi v isti postelji kot je zaspal.

mala pikica, ti kar povijaj, pa bo boljše. Anže je imel en kolk 1a, drugega pa 1b, pa je rekla, da ni treba široko povijat.

klepetka, mi smo kupili voziček Jane slalom pro v Pikapolonici v Novem mestu. Redna cena je bila 430€ samo za voziček, po našem "zbijanju" cene pa je na koncu prišel mislim da okrog 340,350€. Moram pa ga res pohvalit, meni je ta voziček zaenkrat super in prav nič mi ni žal, da smo ga kupili.

grem mu kuhat komarčkov čaj. se beremo kasneje.

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu katee)
Neposredna povezava do sporočila: 1332
14.2.2008 18:28:40   
majra
Mi smo iz posvetovalnice. Pediatrinja je bila presenetljivo ful prijazna. Mi smo super, vse je kot mora bit. Teža je sicer na spodnji meji, ampak ni panike. Je pa to posledica bitke z mlekom in dojenjem. Pač pri nas velika želja, vztrajnost in matranje z dojenjem ni obrodilo sadov.

Dobili smo pa ad3 kapljice in to 8 kapljic takoj, nobenega postopnega večanja količine. Zdej mi ni več nič jasno user posted image  a ja, pa rekla je, da ne povzročajo krčev. Da je to larifari! Zgleda, da stroka nima stika z realnostjo.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 1333
14.2.2008 18:46:01   
majra
Pa še nekaj. Mi smo dobili napotnico za slikanje kolkov, čeprav je imela v porodnišnici oba 1A. Kao preventivno! Je imela še katera takšen primer?

Dolenjke in Belokranjke, ima katera tel. številko, kjer se lahko naročimo za slikanje kolkov? Hvala

(odgovor članu majra)
Neposredna povezava do sporočila: 1334
14.2.2008 19:19:05   
limma
ljubljana, hvala za nasvet glede dojenja in pridovivanja teže. neža je v 6 dneh pridovbila 220g in patronaž. sestra je rekla, da bi, če bi ji dajala adapt. ml. bilo že preveč, ker je pa dojena, ne more biti "predebela". črpala sem si po 80ml, na eni strabi, s tem, da sva se prej že tam dojili..  brez predhodnega dojenja pa 130ml.. mislim, da res ni lačna, mleka je dovolj user posted image

krči so pa druga zgodba user posted image , včeraj je jokala cel dan, vmes je parkrat na rokah zaspala za par minut... pop. sem dobila tak glavobol, da so mi solze tekle... danes ja malo bolje, dopoldan je celo spala user posted image zdaj spi v moji levi roki - zato je vse z malo - čim jo odložim, jo strese krč in joka...boga pikica user posted image

tašča mi je prinesal antiflat kaplice. m. pikica oz. tudi katera druga, še enkrat prosim za pomoč. piše, da damo 2 vpiha v vodo.. neža pa ne pije čaja, a ji lahko dam kar na žličko in v usta in kak požirek čaja/mleka na vrh? kolikokrat dnevno pa se lahko dajeje te kapljice? kako prakticirate pri gašperju?
nana35, zdaj vidim, da ste o tem že pisale.... vseeno prosim, če napišete še par besed.

nalin - meni po 20, 25 minutah dojenja mleko še kar teče... patronažna je rekla, da je v redu, če sva pri enem obroku na eni strani, ker ga je očitno dovolj. hvala tudi tebi, cenim vsak nasvet user posted image

mala pikica - sem brala ta forum v nosečnosti. te ženske so res neverjetne, toliko poz. energije in lepih besed user posted image  sem se pa odpovedala mleku (kar mi niti ni težko), ker je alergen in dostikrat krivo za kolike. me pa zanima, kako je z mlečnimi izdelki? a jih ve jeste? ne predstavljam si svoje prehrane brez jogurta, skute, sira..

jokamo...

(odgovor članu ljubljana)
Neposredna povezava do sporočila: 1335
14.2.2008 19:48:13   
ursalara
Limma jaz po navodilih ostalih punc dajem dva stiska ji kar v usta ali pa na zličko do 4 na dan.

4.1.08 se nama je pridruzila najina princeska Lara!

http://picasaweb.google.com/krasevec.ursa

(odgovor članu limma)
Neposredna povezava do sporočila: 1336
14.2.2008 19:50:36   
mala pikica
koala lepo te je spet 'slišat' user posted image upam, da se boš uspela večkrat oglasiti.

klepetka super da je Lana vredu user posted image piknika pa se že zelooo veselim, amapk enkrat maja user posted image Če bo do tega prišlo, potem vsekakor računaj na našo pomoč user posted image

raja naslednjo kontrolo kolkov imava čez en mesec

majra danes na UZ kolkov je bilo 8 fantkov in 1 punčka, od tega sta samo naš Gašper in tista punčka imela kolke 1b, vsi ostali pa 1a in vsi ti so imeli pri 3 mesecih kontrolo. Gašper in tista punčka pa pri mesecu in pol. Tako da ne skrbi, je to čisto normalno user posted image

limma kapljice lahko daješ tudi po žlički, jaz pa mu kar v usta vbrizgnem, je zelo enostavno. Dajem pa mu jih 2 pumpici ponavadi pred vsakim obrokom, zadnje čase pa kdaj tudi pozabim. Pred večerom pa dam vsekakor. Brezmlečno dieto je P zdaj meni predlagal, čeprav misli, da Gašper nima izpuščajev zaradi kravjega mleka. Pa me je kar groza te diete, to pomeni nobenega mlečenga izdelka. Kaj pa naj sploh jem user posted image

Gašper se oglaša, bom še potem kaj napisala, ga gremo umit...

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 1337
14.2.2008 19:53:17   
mala pikica
Vivien, Jonas in Luka vse najboljše ob prvem mesecu
user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

Jakob tebi pa ob drugem 'mesečnem' rojstnem dnevu
user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1338
14.2.2008 19:56:53   
dašabina
živjo, punce, vsem skupaj lepo valetinovo - da se mal pohvalim, sem dobila čudovito orhidejo od moža user posted image user posted image

Nas še vedno napenja, vendar manj kot prejšnje dneve. Miha  ima malo rdečo rito, tako da jo fajn zračimo, po obraščku pa polno mozoljčkov... Saj bo...

Bili smo na sončku in je bilo prav fino, ko pa se ustavimo, me gleda kot čukec...

Naj me še ena presvetli, kje so navodila za vstavit avatar... pozabila...user posted image user posted image

V vsakem, še tako majhnem koraku je smisel življenja....

Neposredna povezava do sporočila: 1339
14.2.2008 20:27:03   
nana35
Poskušam prilepiti slikico,pa ne znam...še bom poskusila,zdaj samo popravljam,kar sem zasr...

:))

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 1340
14.2.2008 20:29:39   
nana35
user posted image  

Evo pa sem poskusila nekaj prilepiti,oz.mojega Klemena,le da bi rada večjo slikico!Kako pa to gre??Katrin,mala pikica??

< Sporočilo je popravil Katrin RR -- 14.2.2008 21:11:32 >

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 1341
14.2.2008 20:30:08   
natasa49
jaz pa svojo pikico ne morem navadit,da spi v postlci. sicer sem tudi jaz proti, da otroci spijo v isti postelji kot starši, ampak kaj naj naredim, NOČE SPAT v POSTLCI. zaspi in ko čuti da ni nobenega zravn nje se zbudi in nikakor zaspat. dejte mi kak nasvet, kako otroka navaditi spati sam v svoji postlci=?

(odgovor članu dašabina)
Neposredna povezava do sporočila: 1342
14.2.2008 20:30:32   
nana35
No,če jo kliknete bo nastala večja!!

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 1343
14.2.2008 20:46:32   
Lunca1
Bravo Lana. user posted image

Nataša te kapljice so oleovit D3.
Kar se flaške tiče pa probaj dat malo po žlički, če noče dude.

Oleovit se dozira drugače kot naše kapljice, dajete samo 1 max. 2 kapljici, če so nedonošenčki.

Tudi jaz želim vse naj naj eno in dvomesečnikom, med drugim našemu Luku. user posted image user posted image

mml nam pa niso nič rekli da moramo široko povijat pa ima en kolk 2a user posted image  Sem ga še prav vprašala če je treba, pa je rekel da ne. imamo samo kontrolo čez 3 mesece.

Jaz sem pa danes tečna ko user posted image  Mi je tamala cel dan najedala, potem pa še Luka ni hotel nič spat oz. mi ga je Pina budila (toliko o naši "neljubosumni" sestrici - jo je začel metat user posted image user posted image user posted image ) Potem mi jo je pa končno gor odpeljala tašča, men se je že takooo zehal, se je pa takoj zbudil Luka. Ko je pa končno zaspala, sem pa spet dobila Pino, da mi ga je zbudila. v glavnem sem tečna, našpičena, se me je samo za ogibat. Pa Pina je začela Luku dudo iz ust vlečt, pa vlekla ga je za roko, pa rinila vanj, pa če me ne bi bilo zraven bi po moje nanj zlezla. Sem na koncu že mojega  moža klicala, naj se že čimprej primaja domov in mu prepustila oba tamaladva, ker se je men že mal fuzlal.user posted image

Drugače je imela pa pina danes pregled pri psihologinji in v določenih zadevah kar nekoliko prehiteva, sploh kar se čvekanja tiče.user posted image

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 1344
14.2.2008 20:50:30   
Lunca1
Natasa pri Pini je pomagalo, da sem jo dala v posteljico s pleničko, da tako ni čutila razlike temperature ali pa sva prej s termoforjem zgrela ležišče. Pa drugače je tudi takoj ugotovil, če me ni bilo zraven, pa sem ugotovila, da ne loči med mamo in igračo medvedom. Če sem ji ga dala zraven, je mislila da sem to jaz in sladko spala dalje. to je bilo kadar sem jo imela zjutraj ali čez dan na postelji. drugače se mi zdi, da je fino, če otroka navadiš spat na različnih ležiščih in ni navajen samo na eno. pina je bila navajena spat v košku, na najini postelji, v ležalniku, v svoji otroški postelji, pri mjih starših v otroški postelji, tako da nismo imeli kakšnih večjih problemov.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 1345
14.2.2008 20:57:11   
nana35
katee,jaz mu seveda ne mislim dajati drugih kapljic razen oleovit!Tiste Plivit D3 bom kar lepo pustila v predalu in naj tam ostanejo...

Pri nas je bilo kar grdo in zelooo mrzlo vreme,ves dan je bil minus,tako da ni bilo nikamor za it.!!In kmalu ne misli biti lepše,kolikor se mi dozdeva.
Tudi jaz vsem želim lepo Valentinovo!!user posted image

Pa vsem user posted image  ,ki danes praznujejio,čestitke za 1.mesec!!

mala pikica,pa tako sem vama želela,da bi bili kolki vredu!Upam,da bodo Klemnovi vredu,ko greva!Malo si me zdajprestrašila,sem bila skoraj 100%,da ne more biti več nič narobe,zdaj pa vidim,da je lahko.

vaney,saj Klemen ima tudi en kolk ok drugi pa 1b,pa moram široko povijat!!user posted image

limma,jaz dam kar v stekleničko 2x te kapljice ali pa kar v usta najprej 1x,potem ga podojim in vmes še 1x,pred dodatkom ali pa preden ga dam na  drugo dojko.Uporabim jih vsakič ko ga hranim s tem da sama odmerim,koliko potrebuje,včasih mu stisnem samo 1x,včasih pa 2x.
Jaz pijem mleko in jem mlečne izdelke,pediatrinja mi je tako svetovala.Rekla je,vsaj pol litra mleka na dan in tudi kak kozarec piva,lahko tudi rdečega vina.

(odgovor članu katee)
Neposredna povezava do sporočila: 1346
14.2.2008 21:08:10   
limma
hvala vsem za ekspresne odgovore! punce, zlate ste!! user posted image

nana, pravi srček je tvoj klemen.. kaka lepa ustka ima user posted image  user posted image

zdaj je pa še mami klicala, da je zbolela in naju ne more prit pozdravit... danes grem brez tuša spatuser posted image , zobe si bom pa umila z nežo na roki.

čim bolj mirno nočko vsem!

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 1347
14.2.2008 21:17:00   
Katrin
IZVIRNO SPOROČILO: nana35
... le da bi rada večjo slikico!Kako pa to gre??Katrin,mala pikica??

Ko klikneš na dodatne možnosti, sliko pomanjšaš na 320 pixlov. Sem ti jo jaz malo povečala - če ne zameriš. Večja pa ne sme biti, ker če se raztegne post, ti ga moderator lahko zbriše.

lp, katrin

PS: Klemen je cuker user posted image  

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 1348
14.2.2008 21:22:29   
obrigit
Končno je Špela malo zaspala da sem prišla do PC-ja,ne vem kaj ji je danes ampak mi že cel dan visi na zizi tako da nisem naredila čisto nič pametnega.Še ko sem se z možem pogovarjala se je gospodična zraven dojila.
Klepetka user posted image user posted image user posted image  za malo Lano.
Mala pikica hvala za link o dojenju sem prečikirala in se potolažla ter flašo dala na stran.In ko se podojima si probam če še je mleko in še stalno mi brizgne ven.

Vse najbolše vsem,ki praznujete prvi mesec user posted image user posted image user posted image
Tako Špela spet kliče,ati priiiiiiiiiiiiiiiiiidiiiiiiiiiiiiiii že domov,ja sem danes zvedela da so jim spet podaljšali in da ga ne bo pred 20.3. sem jezna ko user posted image ,tako da se je zdaj podaljšalo vse skupaj za mesec in pol ker bi mogel prit že 5.2. Bo tak dolgo hodil da mu bo Špela prišla vrata odpret user posted image .

Punce lepo spančkajte in čimbol mirno noč vašim user posted image .

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 1349
14.2.2008 21:54:13   
ljubljana
Najprej se vam prav lepo zahvaljujem za čestitke ob drugem mesecu in vam voščim vse naj naj za valentinovo. Vivien, Jonas in Luka pa vse najboljše
user posted image user posted image

Potem pošiljam enega user posted image za malega Jonasa. Danes sta spet na Infekcijski ker je baje še slabše kot prvič. Nalin so ti presneti doktarji tako nadrli, da se počuti grozno, zato vas prosim, da vse pozitivne misli in vso ljubezen kar jo premorete pošiljate malemu Jonasu in Nalin, da bi se mali sonček čim prej pozdravil. Drži se user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Danes sva bila pri pediatrinji in naš Jakob se je v enem mesecu zredil za 1200g in zrasel za 5cm. Sedaj je belik 59,5 in težak 5650g. Očitno imam kljub vsemu njegovemu polivanju in bruhanju še vedno dovolj mleka.

Klepetka veseli me, da je vse v redu in mali pikici pošiljam user posted image .

Lusa naj se Daša čim prej pozdravi.
Lima upam, da se krči čim prej končajo in da si boš veselo oddahnilauser posted image . Jaz brez omejitev jem vso mlečno hrano, pa mali sploh nima krčev.

Mislim, da je glavni razlog zakaj malčki nočejo spat v svoji postelji in pričnejo user posted image  temperatura postelje. Gretje verjetno pomaga, ali pa da ga zavijete v dekico in ga zavitega položite na toplo vzglavje. 

Ena mamica mi je danes pojamrala, da se pri vozičkih Jane težko dobi senčnik, če ga pa naročiš pa čakaš dva meseca nanj in baje je še zelo drag (standardni dežnički ne pašejo na voziček). Tako da pohitite saj se poletje bliža.

Lepo se imejte in lepo pančkajteuser posted image

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 1350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?