mml
|
Dan, Malo sem imela odkolop od interenta in RR, sem morala preverit, če še zdržim kakšen dan brez RR ali sem postala že čisti odvisnik...no kot videte je kar šlo. Matic ima trenutno samo eno ustaljeno navado in to je napenjanje okrog 4 ponoči , moram nocoj poskusiti s kapljicami pred prvim nočnim dojenjem, mogoče ga pa po tem ne bo napenjalo...Sem danes dopoldan skupaj z Maticem (no on v spalnici, jaz v dnevni sobi) oddrnjohala uro in pol, pa še prejle ene dobre pol ure, ko smo prišli s sprehoda. Sem imela burno noč (pa ni kriv Matic), ker se mi je očitno zamašilo eno izvodilo na desni dojki...boli kot , sem si poskusila izbrizgat pa ni šlo, tako da sem po tem izkroistila Matica kot črpalko , da je bilo za silo znosno, ampak čisto OK pa še ni, tako da srčno upam, da ne bom pokasirala kakšnega mastitisa...Sem si za vsak slučaj kar naredilo zalogo antibiotika . Smo bili pa danes zunaj in je prav pasalo, mene sicer še vedno boli medenica, samo je 90% boljše kot pred porodom in lahko počasi prehodim kakšna 2 km, sicer mi gre na živce, ker se vlečem, kot ta zadnji upokojenec, ampak vsaj lahko spet hodim. nalin ko so ti rekli na infekcijski, da niso nič ugotovili, je to pomenilo, da niso dokazali nobenega virusa oziroam bakterij v brisu, ki so ga vzeli Jonasu, na žalost večk ot 40% bronhiolitisov ostane nepojasnjenih glede povzročitelja, sicer pa glavno, da je Jonas boljši klepetka upam, da bosta z Lano kmalu doma in da refluks ne bo prehud lusa meni je tudi bolj všeč, če so fotke naših čmrlov napopane kar direktno med sporočilo, ker se mi večinoma ne da brskat po albumih, samo tukaj to še ni prišlo v navado, tako da imam po tem občutek, da večini to ni všeč... limma v ZDA imajo že nekaj let ustaljeno prakso zbiranaj materninega mleka za nedonošenčke in dojenčke v intenzivnih negah, pri nas se pa o tem kaj dosti ne govori...je pa res, da je po mejem smiselno, da pijejo mleko dojenčki ki so približno enako stari kot dojenček mamice, ki mleko podari, saj se sestava mleka s starostjo otroka spreminja . Dobra si, da imaš toliko prostora v zamrzovalniku, da lahko shranjuješ vse mleko ljubljana meni se zdi tudi nepotrebno komplicranje in skrivanje zaradi dojenja. Jaz sem Manco dojila marsikje, tudi v CP in moram reči, da me ni nihče kaj hudo čudno gledal...tako da načtujem, da bo tudi pri Maticu tako. Jaz sem ponavadi Manco pokrila s kakšno plenico ali ruto, tako da ni preveč gledala naokrog in da se niso prehudo videle moje maščobne zaloge okrog pasu . Mi pa nikoli ni prišlo na pamet, da bi šla dojit na stranišče ali v kakšno podobno luknjo... mala pikica decemberke 05 se tudi še vedno pogovarjamo in čvekamo, včasih o problemih, drugič o veselih stvareh, je pa zadeva postala dosti bolj "osebna", ker se vse v živo poznamo, ostalo nas je pa tudi samo še ene 10, tako da včasih kar težko vzdržujemo našo temo na prvi strani . Drug stran našega čveka je pa verjetno pogojena s tem ,da je zunaj tako lepo vreme, da smo vsi več zunaj in po tem zmanjka časa za RR Mi je pa prav zanimivo, da Matic čez dan brez problemov spi 4 ali celo več v enem kosu, ponoči se pa zbuja skoraj natančno na 3 ure...Mogoče imam ta zadnjo večerno rundo malo manj mleka in se manj naje... No nekaj se oglaša, bo spet groooooooozno lačen in neučakan med previjanjem čestitek vsem enomesečnikom in enomesečnicam za naprej in za nazaj