vaney
|
čer. naš Anže je bil pa danes prvič v varstvu pri starimami slabi 2 urici. pa je bil priden. je staramama rekla, da sva prehitro prišla nazaj, midva sva pa hitela, da ne bi bilo prehudo. jaz pa sem po 10 minutah že razmišljala, kaj mali počne, če je vse ok, če je priden... nam je tudi pediatrinja v porodnišnici rekla, naj nohtke do 1 meseca pustimo pri miru. Anže bo star 3 tedne, pa jih še nismo strigli in jih še kakšen teden ne bomo, še ni potrebe. mala pikica, če ni možnosti dojenja v miru, si pomislila, da bi sabo vzela flaško - če je seveda navajen na njo? a ve si med dojenjem kaj masirate dojke. jaz ga nekaj časa pustim pri miru, da huda lakota mine, potem pa si jo ob strani in zgoraj malo masiram, da je pretok boljši, pa ne vem, če to sploh ima smisel. sicer pa tega dojenja in količine mleka sploh več ne razumem. zdaj sem ga nekaj dni skoraj samo na ad. mleku, ker se pri meni ni najedel, danes sem imela pa dojke kot balon in trde kot kamen. mali se je zbudil po 5 urah lačen kot volk, se konkretno najedel pri meni in zaspal nazaj, jaz pa sem imela še vedno dva kamna. sem si šla preventivno izčrpat in je bilo v vsaki še skoraj 100ml mleka. jaz tega ne razumem, en dan skoraj nič, drugi dan mlekarna jaz sem se tudi odločila, da bom počasi poskušala jest različne stvari, da vidim, če ga bo napenjalo, ker zdaj jem res zelo malo stvari. danes sem 1. po porodu pojedla en jaffa piškot, pa mu zaenkrat ni pustil posledic. zdaj pa se gremo počasi zrihtat za v posteljo, čeprav ne vem, koliko bo Anže sploh spal, ker je čez dan veliko. baby, tebi pa želim čimhitrejši porod, topla voda pa baje res pripomore k temu. no, mirno noč vsem in se kmalu beremo...