![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 11.2.2008 13:28:30
|
|
|
|
Katy13
|
IZVIRNO SPOROČILO: lucalu Katy vse rutinske preiskave, ki se dogajao med nosečnostjo, se krijejo iz obveznega (in ne dodatnega) zdravstvenega zavarovanja, tako, da... nič bat! Lucalu - hvala za informacije.
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 11.2.2008 13:29:46
|
|
|
|
Katy13
|
IZVIRNO SPOROČILO: mergetka IZVIRNO SPOROČILO: Katy13 Pa še to. Velikokrat sem že hotela vprašat, ali si že katera masira presredek in kako je? Sama namreč to soboto dopolnim 34. teden in bo potrebno začeti z masažo. Ojla, nosečke! Glede presredka, moj mi ga masira recimo vsak drugi dan. Samo presredek od zunaj z onim oljem iz dm, weleda, al kak že. Je rekel, da je mogoče že bolj prožen kot od začetka. Upam, da bo kaj pomagalo. To pa je elpo slišat, da se pozna masaža. Kako dolgo pa že masirata?
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 11.2.2008 13:37:48
|
|
|
|
Katy13
|
Tudi jaz sem po kosilu. Sem naredila cveke in solato. Sem komaj utegnila skuhat, ker ko sem šla v trgovino, sem srečala en par. Ona je tudi , in sicer ima v soboto rok. Seveda smo morali malo poklepetat. Ko bo pa rodila, bom pa vsekakor šla na obisk, da se malo privadim na takšno malo štručko. je ravno šel na pogreb in tako sem spet sama. No ja, bova pa zvečer skupaj. Sicer sem pa tudi sama zasedena čez dan. Jutri bom zopet sama, ker gre v Ljubljano na en sejem. Vesela novica pa je ta, da imamo jutri zadnjič MŠ. Lona76 in Zofy - želim vama, da bosta čimprej uvedli ta nove in da bosta nato uživali na zasluženem počitku.
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 11.2.2008 15:11:09
|
|
|
|
Naša črtica koraka
|
Ne, ni mi jasno zakaj ne bi zgage gasili s sodo bikarbono? VILMA, ko boš ravno na pregledu spraševala glede Rupuruta, vprašaj še za sodo, bi lahko? Jaz pa še G pokličem ali pa na kakem forumu povprašam ... danes sem taka - vsemu hočem priti do dna : mi je pa ta današnja oslovska vztrajnost pomagala, da sem PREMAGALA birokracijo na OBČINI in nato na CSD! Je pa trajalo od 9.30 do 13.00!! Vztrajala pa sem samo zaradi tega, ker vem, da NE vem koliko bom jutri pri močeh! Ta anginica ni tako nedolžna, se vleče, pa potuhne ... potem pa še vodena kri pa ščitnica ... evo in samo ležim ko nasedel kit! Vem da je marsikatera med vami na podobnem ko jaz, tako da mi je fino ko vem, da me razumete ! Glede presredka: še ena marčevka več, ki se ne maže in še razmišljam, če sploh bi ... Zaenkrat toliko, mejte se
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 11.2.2008 15:36:26
|
|
|
|
max81
|
helov, no mi smo se danes potepali, sta se moja2 sankala, je bil fajn sonček, sam malo je pihalo........zdejle bom pa sama, gresta k mami na obisk jest sem pa v spodnjem štuku prejle okna pomila, tko, da upam,da bo za en cajt mir svaka čast vsem tistim, ki še vzrajno hodite na šiht...kapo dol...jest ne bi zmogla,sva se peljala par dni nazaj na kontrolo me je v trbuhu tko špikalo in komi sem sedela, tko da si ne predstavljam, da bi se mogla vsak dan voziti skorej 50 km v eno smer
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 11.2.2008 15:37:18
|
|
|
|
max81
|
aja masaža presredka......jest si ne bom nč masirala, mam dost druzga dela
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 11.2.2008 15:59:10
|
|
|
|
Arabela
|
Hojla čvekice! Jaz sem si pa danes privoščila frizerja, pa sem prišla tako zmatrana domov, kot da bi šla v gore... pa še malecko smo postrigli, pa se je zraven drla ko šoja... noče in noče da ji kdorkoli šari po laseh.. ampak na koncu nam je ratalo... Jaz pa sem spet utrujena, ponoči me je zgrabil krč v nogi in še ni čisto popustil, pa krče imam v medenici... ... Imam pa danes pregled ob 17.30 pri svoji g., jutri pa spet ob 9ih v porodnišnici... bomo videli kaj bodo ugotovili.. Pozdravčke vsem.
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 11.2.2008 16:10:58
|
|
|
|
Dinki
|
IZVIRNO SPOROČILO: san dinki, a veš da smo mi tud hoteli danes na tist konc k jezeru mal pogledat, pa smo pol spremenili plan. sem te še hotela vprašat, a si se z babco potem kaj zmenila? si enkrat napisala, da si z eno domenjena, če se ne motim. glede bolečega grla, po moje je to kakšen RRmarčevskivirus: iz nčk nate, zdej pa že mene grabi. pazite se ostale!! Škoda, da niste prišli, je blo tko lepo sedet zunaj na sončku...no, sej ste zagotovo šli pa nekam drugam na lepš Glede babce...sem bila takrat v P in me je dala na CTG pa pritisk mi je zmerila. Vse je bilo OK. Malo je blo čudno vse skupaj, ker je imela ful gužvo....je rekla, da jo imajo kar skoz zadnje čase (čudn, a ne ). Zmenili sva se le toliko, da naj takrat ko bom šla v P rodit, ji napišem en SMS. Če bo delala je itak v redu, če ne bo pa poskusila kaj poklicat oz. mi je rekla naj kar po njej vprašam takoj ko pridem. Je rekla, da kaj več ni v njeni moči, da so nehale hoditi izven svojih delovnih ur, če ne gre res za kakšen domač primer...sej čist zastopim. Grlo pa pazi...zdej je bolečina res zapustila moje grlo, pa sem se že spraševala kam je šla...zdej vem, da je pri tebi ...ti jo kar imej, ti jo dam, al jo pa naprej podaj
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 11.2.2008 16:23:41
|
|
|
|
Dinki
|
Lucalu in Arabela....obema želim veliko sreče na današnjem G pregledu...Lucalu, ti si ga verjetno že imela, a vendar. Evo mene punce, doma iz šihta. Danes nisem imela tud 5 min ne časa, da bi šla v službi vas mal prebrat in naglas povem, da je vsak dan težje bit v službi pa tud če nič ne delaš je že muka 8 ur sedet . Pravo matranje! Moj je bil cel dan nemiren v službi. S tem mi da lepo vedeti, da mu gre moja služba na živce Lona76 in Zofy, moje so borke v službi...še malo pa bo konec te more tudi za nas tri...jaz imam še 2 dni Presredek...jaz si ga tudi še ne masiram, ga imam pa še zmeraj namen. Moj dragi se že nekaj ponuja, samo se zaenkrat še nisva spravila k tej nenavadni masažici....tudi to pride na vrsto ko bom na porodniški...upam.... zdej grem pa neki za pod zob pripravit....
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 11.2.2008 16:49:15
|
|
|
|
lucalu
|
Evo mene iz pregleda! Sem kar boljše volje! Moje dete bi naj bilo težko 2560 g, s tem, da mu nikakor ne more optimalno zmerit glavice, ker jo ima res že zelo nizko... Aja, pa MV imam malo zmehčan - še ni panike, se še ne odpiram, ampak se pa počasi pripravlja, je rekla moja G... Sem jo vprašala, če je premajhen, pa je rekla, da gora od dojenčka res ne bo, ni pa premajhen . Aja! Pa rekla mi je, da naj čimveč počivam, če nočem it prehitro v Rim... pa nobenega več. Pa naslednji pregled imam čez en teden... in tako bo zdaj vse do poroda! Vsak teden UZ in CTG! Skratka, sem potolažena, zdaj grem pa nekaj pojest!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 11.2.2008 17:07:47
|
|
|
|
max81
|
o frizer , meni je ratalo poklicat, tko, da grem v četrtek zvečer..jejj komi čakam, ker sem res že grozna ke v glavo evo danes je moja kolegica rodila 2 bejbija...no majo pupo , pa enega fanta že od prej..no pa majo parček, res sem vesela, da so ok...sem ravno iz pošte, da smo poslali telegramček..moja dva sta šla pa tko ven..jest grem pa zdejle mal pospravt...ma se mi zdi da sam pucam non stop, pa je non stop skoz vse prašno, sploh ko se sonce opre skoži šipe, ker živčna ratam zjutri k vstanem ko vidim tisti prah na stekleni mizi ...ja res se vidi, da sem že od leta 2006 doma in ne delam drugega kot kuham, perem, peglam, pospralam in letam za tamalo
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 11.2.2008 17:23:23
|
|
|
|
Katy13
|
Lucalu - čestitke za uspešen pregled. Se pa le drži navodil svoje G, da nam prehitro ne pobegneš v Rim.
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 11.2.2008 17:56:41
|
|
|
|
eva78
|
Lucalu, čestitke za uspešen pregled. Mogoče boš pa februarka?! Samo,da je vse vredu. Si imela pravi občutek,da se ti je trebuh spustil. Tudi jaz sem imela danes kontrolo, samo bolj na hitro. Zmerila mi je tisto razdaljo S/F, pa pogledala jo je na UZ, kakšen ima tonus, pa če ima dovolj plodovnice, pa srček kako bije. Glede teže pa nevem,neka velikanka po moje ne bo. V 34.tednu je imela 2,40 kg, tako da upam,da je zdaj nekje tam kot tvoj fantič. Fajn,da te dajo na CTG. Pri moji gin. pa tega ni v praksi, razen če bi mogoče opazila,da kaj ne štima. Potem bi me verjetno poslala v bolnico, ker mislim,da nima svojega CTG. Naša črtica koraka, pazi na svoje zdravje!!!! Pa glih zdaj,da te napade bolezen! Moji nečaki so tudi bolni in sem se jih včeraj kar ogibala. Me je kar strah,da bi fasala kak orng prehlad! Max81, si pa pridna glede čiščenja. Moj je ta vikend končal s pripravo sobice. Zdaj je na vrsti čiščenje, ampak meni se kar nič ne da. Ko sonček posveti skozi šipe,je boljše,da kar rolete spustim.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 11.2.2008 18:20:26
|
|
|
|
lucalu
|
Hvala Katy in eva! Vsekakor bom pazila, da ne bi prej kam šla... Me je pa definitivno presenetilo danes, ko je rekla: MV je malo zmehčan Ponavadi mi je do zdaj vedno rekla: vse je zaprto, vse tam kot mora bit... in isto sem pričakovala tudi danes. Pa še tako zelo nizko ima glavo... čisto v medenici , tako, da mislim, da je pripravljen na izhod. Zdaj se moram samo še jaz pripraviti, potem pa lahko gremo!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 11.2.2008 19:02:42
|
|
|
|
Dinki
|
Lucalu, čestitke tudi iz moje strani. Nič se bat če je že vse počasi pripravljeno za konec , saj imaš PDP tako blizu, da ni nobene panike več. Zdaj je res čas, da si pripraviš tisto torbo za v P o kateri smo zadnjič govorile in pa da opereš vse cunjice. Pa ne pozabi....počasi.....brez naporov..... , da te kaj ne prehiti....a zdej ti bo pa vsak teden naredila UZ? Full dobr...jaz bi tudi videla mojega . No, moj je danes privlekel še zgornji del previjalne mize, ki sva ga dala delat po naročilu (okvir za blazino + stranska polička) in bo sedaj vse to montiral na komodo oz. predalnik, ki sva ga kupila že nekaj časa nazaj. Mislim, da bo izpadla super. Ko bo fertik jo slikam in vam jo pokažem.
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 11.2.2008 19:13:07
|
|
|
|
lucalu
|
Hvala Dinki! Ja, mislim, da bo res čas, da se počasi pripravim... Jutri grem še nakupit zasnje malenkosti, ki mi manjkajko... pa torbo pripravit! Bo pa na koncu fora, ko bom 10. marca še vedno čakala s pripravljeno torbo! Ja, UZ mi bojo pa delali zaradi ND in posledično kontrole rasti ploda (tako kot pri evi78). Mi je blo pa full zanimivo danes, ko je rekla G: se vidimo v ponedeljek... če pa slučajno odteče plodovnica, pa kar v P
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 11.2.2008 19:17:40
|
|
|
|
Dinki
|
IZVIRNO SPOROČILO: lucalu Bo pa na koncu fora, ko bom 10. marca še vedno čakala s pripravljeno torbo! Ja sej, na konce se zna pa res kaj takega zgoditi ...naj bo tako kot je za tvojega najbolje. Seveda pa držim pesti, da zdrži še nekaj časa pri tebi, da pridobi še malce na teži, da bo imel vsaj 3 kg ko pride na svet.
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 11.2.2008 19:19:34
|
|
|
|
san
|
lucalu, čestitke za pregled . zdej pa res skrajni čas, da si vse pripraviš . jaz tudi upam, da bom tokrat slišala te magične besede, da je mv zmehčan . dinki, prehlad je začuda že šel naprej, no nos je še malenkost poln, grlo je pa ok. sem imela doma granobil, pa sem ga takoj vzela in pol še enega in je šlo mimo . za masažo presredka je mene strah, da bi partner izvajal, ker ne vem če bi zdržala . pa še izredno žgečkljiva sem. bom pa poskusila kako bi to zgledalo, drugače se bom pa sama, če se mi bo dalo. danes sva se z še na hitro zmenila, da gremo drug teden, ko so počitnice kar v Tamar . on boz otroci mal smučal, pa tekel na smučkah, jaz se bom pa mal sprehajala. komaj čakam, mi prav paše it še mal na tisti konec. upam, da bo vreme tako kot do sedaj! ko pridem nazaj, pa grem lahko počasi rodit .
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 11.2.2008 19:21:10
|
|
|
|
san
|
Škoda, da niste prišli, je blo tko lepo sedet zunaj na sončku...no, sej ste zagotovo šli pa nekam drugam na lepš ja res pol smo šli kar v hribe in je bilo tud prijetno
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 11.2.2008 19:22:05
|
|
|
|
Tejka.387
|
Hej hoj! Dinki, San in ostale : če boste kaj hodile na izlet na Jezero pri Podpeči mi lahko sporočite in pridem do tja. Imam z avtom vsega skup 3 minutke. Bilo bi res super če bi se enkrat srečale in spoznale . Lucalu za pregled, tebi tudi Eva78 . Drugače pa sem tudi jaz imela danes kontrolo. Izmerila je S/F 35 cm, pa srček je poslušala od ( se ga je tako lepo slišalo ). Dala mi je še razpredelnico za merjenje gibov in recept za železov sirup. Aja, pa napotnice za odvzem krvi. Kri naj bi dala po 26.2., ker imam takrat še kontrolo za sladkor na polikliniki. Naslednji pregled pa imam šele 10.3. . Se mi zdi kar pozno . Sm jo vprašala še glede abdominalne dekompresije in mi jo priporoča. Na abdominalno dekompresijo sem naročena v sredo ob 11.30. Upam da bo vredu - grem prvič . No, popoldne sem šla pa še k moji osebni zdravnici po bolniški list. In da ne rečem, sem v čakalnici čakala skor 2 h. Še mal pa bi se mi . Drugače pa je pri nas vse po starem. Zjutraj mal poležavanja, pol pisanja diplome, čas za kosilo z , potem pa še Šola za starše z . Je pa res da sva ta vikend oba pospravljala in pomivala. Moj je pral avte, jaz pa sem čistila stanovanje. Mi ni še vse uspelo, tako da me malo še čaka za ta teden oz. vikend. Lep pozdravček
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 11.2.2008 19:26:27
|
|
|
|
san
|
eva78 tudi tebi čestitke za pregled
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 11.2.2008 19:27:38
|
|
|
|
san
|
pa tejka tebi tudi čestitke za pregled
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 11.2.2008 19:30:09
|
|
|
|
lucalu
|
san hvala! Vsekakor ti pa tudi jaz želim, da se ti tokrat začne dogajati prej... no ja, takrat, ko bo čas za to - nikakor pa ne kasneje!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 11.2.2008 19:33:56
|
|
|
|
lucalu
|
Tejka hvala tudi tebi! Vsekakor pa tudi jaz tebi čestitam in pa eva tebi tudi - prej sem pozabila
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 11.2.2008 19:34:04
|
|
|
|
Dinki
|
IZVIRNO SPOROČILO: san dinki, prehlad je začuda že šel naprej, no nos je še malenkost poln, grlo je pa ok. sem imela doma granobil, pa sem ga takoj vzela in pol še enega in je šlo mimo . Pol si ga zgleda že poslala naprej. Naj se javi tista marčevka, ki jo zdaj boli grlo .....se malo hecam, super, San , sploh če si boste vzeli še malo oddiha pred prihodom novega člana. Tamar - super izbira! Tudi jaz bi z veseljem še kam odrinila, samo se mi prosti dnevi šele začnejo pa nimam še nič kaj dosti pripravljeno za ...moram najprej to vse porihtat pol pa če še kaj časa vstane, pa mogoče še kam za kakšen dan.
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiZgodnji znaki nosečnosti: Izcedek Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Zadnje s foruma
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.