buči
|
Dobro jutro, kako bedna noč je za mano! Parkrat so me zbudili neki krči ali bolečine, še sama ne vem, kaj je bilo, pa sem vedno zaspala nazaj. Do sedaj sem super spala, se vidi, da sem proti koncu. Še dobro, da imam danes pregled. Se me pa G ne bo kar tako v 5-7 minutah znebiula, ker ne grem od nje, če me totalno ne prečekira! Matr , odkar me je pri 24. tednu prevzela od moje-moje g, ki je šla na porodniško, mi ni naredila niti morfologije, niti enkrat me ni spodaj pogledala, niti enega ctg-ja še nisem imela, rok imam pa jutri!?! Janey, za ustnice: v dm-ju se dobi Blistex Lip Relief Cream v tubici (imajo pri vazalinih) - pomaga pri poškodovanih ustnicah in tudi pri herpesu - obnavlja. Ena je spraševala za porodniško ... Porodniško dobivaš, če si v preteklem letu prejemala plače. Če ne (si bila brezposelna brez nadomestila ali študentka brez rednih dohodkov) dobiš starševsko nadomstilo. Razlika je v višini. SD je določen, PN ti izračunajo glede na tvoje plače. Porodniško izplačujejo 15. v mesecu, če je to sob, ned ali praznik en dan pred. Otroški dodatek izplačujejo 14. v mesecu oz. en dan prej (isto kot pri porodniški) - ne pozabit v 90. dneh po porodu vložit zahteve zanj! Starševski dodatek in pomoč ob rojstvu otroka izplačajo 13. v mesecu oz. dan prej (če ...). Vsaj tako je v Lj, na CSD Šiška. So pa točni. Če katera potrebuje vlogo za otroški dodatek, naj mi piše na ZS, sporoči mail, pa ji pošljem obrazec, ga sprintate, pa oddate. Potrebujete le rojtni list otroka in podatke od dohodnine 2006, če boste oddajale do 31. 3. 2007, sicer dohodnino 2007, če oddajate po 1. 4. 2007. Če oddate vlogo v roku 90 dni od rojstva otroka, dobite otroški dodatek za vse mesece nazaj - torej od rojstva dalje, sicer le od meseca vloge.